Skoči na vsebino

Srcne zelje

  • zapisov
    41
  • komentarjev
    125
  • ogledov
    71.550

Omake in prelivi pa tud' namazi


kukica

1.669 ogledov

... za testenince, rižotke, krompirčke, solatke ....

...mmmmmmmmm.... :yumy:

 

Komentarji, ideje, recepti ... zaželjeni!!! xDDx

 

_____________________________________________________________________

 

Avocado recipies

6 komentarjev


Recommended Comments

Omaka iz pora

 

Recept za omako iz pora, kisle smetane in gorgonzole (ali mozzarela in parmezan).

 

Količine za 4 osebe

 

Sestavine

 

Por 2 kosa

Olje - olivnoo 4 žlice

Kisla smetana 200ml

Gorgonzola 50g

 

Priprava

 

Por očistimo in zrežemo na kolobarje.

 

Popražimo ga na olju, da začnejo robovi rumeneti.

 

Dodamo kislo smetano in gorgonzolo.

 

Pogrejemo le toliko, da se sir stopi.

 

Serviranje

 

Omako prelijemo po testeninah.

 

 

Avokadov preliv

 

Recept za preliv iz avokada in kislega mleka.

 

Količine za 4 osebe

 

Sestavine

 

Avokado 1 kos

Kislo mleko 100ml

Sol

Poper

 

Priprava

 

Avokado razpolovimo.

 

Z žlico postrgamo iz lupine sredico in jo pretlačimo.

 

Dodamo kislo mleko, sol in poper.

 

Vse skupaj temeljito premešamo.

 

Nasvet

 

Preliv pripravimo vedno tik pred uporabo, da avokado ne spremeni barve.

Link to comment

Kadar se mudi, mi najhitrejša ena od teh dveh variant:

 

SUŠENI PARADIŽNIKI V OLJU

Na vroče sveže kuhane testenine si nasekljam nekaj

- sušenih paradižnikov iz stekleničke, polijem z

- žličko olja v katerem so paradižniki shranjeni, morda dodam še nekar

- kaper iz kozarčka .... premešam...

 

njam..dobro.... x:)x

 

ČESEN IN HUDI FEFERONI

Na olivnem olju minimalno popražim

- na kolute narezan česen - kar nekaj strokov, dodam

- na rezine/kolutke narezan ljut rdeč feferon

 

Vse skupaj polijem po testeninah....

 

njam..dobro... in malo peče x;)x

Link to comment

Ja, pa kako je dobro !

No, česna mora biti zelo veliko, tako da je kar precej koleščkov po špagetih. Za eno porcijo recimo tri do štiri stroke.. v bistvu gre za česen, ljute dajo le okus in design....

 

Sicer pa sem to pobrala pred leti v Piazzi-če se tako imenuje gostilnica na Parmovi pri bivšem diskontu - sedaj Mercator?

Lahko greš tja probat kako izgleda. Tam sem jedla njoke s to polivko... res dobro - če maraš te sestavine...

Link to comment

Avokado s skuto in baziliko

 

Začinimo s soljo in poprom

 

Kuharski nasveti, 24. marec 2006 06:02

RTV SLO

 

Sestavine: 2 zrela avokada, limona, šopek bazilike, 1 dl kisle smetane, 20 dag skute, sol, poper.

 

Oba avokada prerežemo in odstranimo koščici. Izdolbemo meso in ga dobro pretlačimo z vilicami. Limono ožamemo in pokapamo avokado. Baziliko oplaknemo, osušimo in drobno nasekljamo. Avokado in baziliko zmešamo s skuto in kislo smetano. Začinimo s soljo in poprom. Shranimo v hladilniku, pokrito s folijo.

 

Postrežemo k pečenemu mesu, ribam ali pa kot namaz na kruhu.

 

(Moram počakat na baziliko v lončku, potem pa hitro tole probat)

Link to comment

Pridruži se debati

You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar ...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...