Sladice Vegi Recepti Zapis je objavil/a kukica 28. marec 2007 1.653 ogledov Deli Več možnosti deljenja... Sledilci 0 Mmmmm, sladko, da bomo debeli in veseli (mogoče pa še kosmati in bogati) Prijavi zapis
kukica 0 28. marec 2007 Prijavi Deli Surova torta z banano in avokadom Banano zmečkam ali dam v mikser. Zmešam z müsliji in malo čličko medu (lahko tud sok stisnjene pomaranče, malo cimeta, sojino mleko ... )Iz mase na okrogel krožnik oblikujem 2cm debelo torto in dam v zmrzovalnik. Ko je torta zares mrzla (lahko celo zmrznjena) jo vzamem iz zmrzovalnikain namažem z namazom: Zmečkan avokado z pol žličke medu in nekaj kapljic limone. Le še okrasim z oreščki, sadjem ali karkoli mi pač veli domišljija. Pomembno je torto pojesti dokler je spodnja plast še mrzla. Citiraj Link to comment
kukica 0 7. maj 2007 Prijavi Deli Ocvrte banane: Na maslu popražim na pol prerezane banane in oreščke po želji, vmes še začinim s curryjem in žličko medu. In je že pripravljeno za serviranje. Zraven gre zelo dobro še kepica vanilijevega sladoleda.Ocvrta jabolka: S pol cm debelimi koluti jabolk naredim isto, kot z bananmi, le da curry zamenja cimet. Oreščki, ki se dobro podajo k jabolkom so nesoljeni arašidi ali indijski oreščki. Citiraj Link to comment
Guest Jeti 21. maj 2007 Prijavi Deli jaz pa popečene banane še flambiram ! 4 žličke sladorja1 dcl ruma...del lahko zamenjaš s konjakom ali maraskinom1 žlička-zravnana zrn rdečega popra vse to segreješ...poliješ po bananah...ko zavre odstaviš in prižgeš...pazi na prste...z dolgo vžigalico ! Citiraj Link to comment
Guest Jeti 21. maj 2007 Prijavi Deli BOROVNIČEV SLADOLED 1/2 kg gozdnih borovnic1/4 l sladke smetane4 dcl jogurta2 rumenjaka1 žlica sladkorja1 žlica medumalo cimeta 40 dag borovnic zmešaš v mešalniku, dodaš med in cimet, pomešaš in postaviš na hladnorumenjaka stepaš s sladkorjem dokler ne dobiš goste penestepeš smetano vse sestavine stresemo skupaj, dodamo jogurt, premešamo in postavimo v zmrzovalnik, da napol zmrzne...potem sladoled s stepalnikom še enkrat na kratko premešamo in dodamo preostalih 10 dag borovnic damo v zamrzovalnikeno uro pred serviranjem prestavi v hladilnik Citiraj Link to comment
kukica 0 7. junij 2007 Prijavi Deli Avokadov močnik Potrebujemo: avokado, banani, kivija, žlico sezamovega semena, prgišče lešnikov. Meso iz avokada izdolbemo, banani in kivija olupimo ter vse skupaj dobro pretlačimo, da dobimo gosto lepljivo zmes. Vanjo zmešamo sezamova semena. Lešnike sesekljamo in jih potresemo po vrhu. Hladna enolončnica Potrebujemo: štiri zelo zrele breskve, marelico, prgišče rozin, nekaj jagod belega grozdja, prgišče mandeljnov, jabolko. Breskve olupimo in pretlačimo v zmes, ki ji po potrebi dodamo manjšo količino vode. Marelico in jabolko sesekljamo na drobne koščke ter skupaj z rozinami, grozdjem in mandeljni primešamo zmesi. VIR Citiraj Link to comment
kukica 0 26. september 2007 Prijavi Deli JABOLČNA PITA Za en malo protfanček (zasede 1/2 pečice) potrebujemo: Za testo: 300 g moke200 g masla100 g sladkorja1 jajce (včasih tudi 2 , odvisno od jajc)ščepec soli Za nadev:1 lonček jogurtažlica medumalo cimetasončnična semena1 kg jabolk z vrta moje mame testo: v široko posodo streseš moko, dodaš jajce, maslo (ne premrzlo) sladkor in sol, ter dobro zgneteš. Testo pustiš počivati na hladnem eno uro.Spočito testo po koščkih peštaš in polagaš en košček tesno k drugemu na pomaščen protfan (al pa kar na peki papir). Testo posuješ s sončničnimi semeni in jih vtisneš vanj. Namažeš z mešanico jogurta, medu in cimeta. čez potreseš jabolka. Pečeš v na 180 stopinj 45 minut do eno uro. Citiraj Link to comment
kukica 0 27. oktober 2007 Prijavi Deli ČOKOLADNi BISKVIT Potrebuješ:125g črne čokolade150g masla100g sladkorja 1 vanilijev sladkor 1 pecilni prašek 4 jajca150g moke30-50 g zmletih oreščkov ali semenk Čokolado in margarino počasi stališ.Iz beljakov narediš čvrst sneg, vmešaš rumenjake in rahlo ohlajeno čokolado. Dodaš sladkor in potem še vse ostale sestavine. Maso vliješ v pekač in pečeš na 180°C 30-40 minut. Jaz pecivo še prerežem in napolnim z sadjem (ponavadi banane) in prelijem s stopljeno čokolado z medom in malo smetane. Citiraj Link to comment
7 komentarjev
Recommended Comments
Pridruži se debati
You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.