Glavne jedi pa tud' priloge Vegi Recepti Zapis je objavil/a kukica 10. maj 2007 1.156 ogledov Deli Več možnosti deljenja... Sledilci 0 Testenince, krompirčki, rižotke in ostale dobrotke. Prijavi zapis
kukica 0 10. maj 2007 Prijavi Deli Zelenjavna lazanja Sestavine:- listi za lazanjo (prisegam na Barillo)- razna zelenjava (jajčevci, bučke, paprika, ...)- siri: grana Padano, mozzarela, brie- kisla smetana- Paradižnikova kaša- sveže začimbe (rožmarin, bazilika, timijan, majaron, origano) Navodila: Zelenjavo narežemo na rezine. Seskljane začimbe vmešamo v paradižnikovo kašo in po potrebi solimo. narežemo ali naribamo sirček. V pekač položimo najprej lističe za lazanjo, namažemo z paradižnikovo kašo in čez plast zelenjave. Postopek ponavljamo, vmes damo včasih še malo kisle smetane ali sira. na zadnjo plast lističev lazanje je potrebno tudi namazati paradižnikovo kašo in preložiti z zelenjavo. Vrhnjo plast predstavlja sirček, ki se bo lepo zapekel. Damo v pečico: temperatura in čas pečenja je na navodilih od lističev lazanje. Sama na koncu naštimam pečico še na funkcijo žara za par minut, da zapeče sirček. Dobee tek! Citiraj Link to comment
kukica 0 10. maj 2007 Prijavi Deli Pod folijo pečen krompir z zelenjavo Krompirček (če se le da mlad) narežemo na kak cm debele rezine in položimo na z olivnim oljem naoljen pekač. Čez položimo koščke zelenjave (malancani, korenček, paprika, bučke, ...), začinimo z rožmarinom in origanom, pa še soljo. Pokrijemo s folijo in damo peči na 200 stopinj za kakih 40 minut. Potem za nekaj minut odkrijemo folijo, da se zepeče in postrežemo. Citiraj Link to comment
kukica 0 7. junij 2007 Prijavi Deli PRESNA LASAGNA: Sestavine: 2 avokada 2 malo večji zuccini bučki 2 paradižnika 4 posušeni paradižniki limona sveža bazilika ali origano 1 rdeča čebula (po želji) rožmarin (po želji) sol rdeči feferoni olive olivno olje sveži šampinjoni (po želji) 1 kozarček indijskih oreščkov Najprej bučke po dolžini narežemo, da dobimo tanke rezine - ki nam bodo nadomestile testeninsko podlago za lasagno. Najbolje je, da se vzame plitvejšo skledo - nato se na dno položi toliko "lističev" iz bučk, da se ga prekrije. Potem se v mešalniku pripravi guacamole omakico: Zmešamo oba avokada, malo limoninega soka, sol, baziliko (po željitudi čebulo in ščepec popra), en paradižnik, ter dve žlici olivnega olja. S to maso premažemo bučke, na vse skupaj damo še par kapljic limoninega soka (da avokado ne postane rjav), ter svežo baziliko. Nato čez položimo novo plast bučk. Potem se pripravi nov nadev: V mešalnik damo posušene paradižnike, olivno olje, svež paradižnik,origano, sol - vse to zmiksamo in premažemo čez bučke. Nato se pripavi "riccota sir" - v kavnem mlinčku zmešamo indijske oreščke; jih stresemo v manjšo posodico in primešamo malo limone, vodo, sol, žličko olivnega olja in po želji rožmarina. Ta sir potem razporedimo po paradižnikovi omaki; ampak ne po celi površini (naredi se take sirne"otočke" ) Lasagno se potem še okrasi z olivami, šampinjoni, listi bazilike in origana, pa s feferoni ...VIR Citiraj Link to comment
Ksenia 33 8. junij 2007 Prijavi Deli o na enem mestu luštni recepti, da jih ni potrebno iskati drugod... se veselim še drugih Citiraj Link to comment
kukica 0 22. oktober 2007 Prijavi Deli PAŠTA S PARADIŽNIKOVO OMAKO Pašta ... kakršnakoli ti ustreza. Za omako potrebujem:Nekaj dobrih paradižnikovmalo oliv in kapertofuzačimbe po želji (jaz imam rada rožmarin in baziliko)malo česna Na olivnem olju popražim na pol prerezan strok česna, ki ga potem odstaranim. Zraven pražim tudi kar je suhih začimb. Dodam narezane paradižnike, olive, kapre in tofu. Kuham kakih 10 minut in prelijem čez pašto. Citiraj Link to comment
5 komentarjev
Recommended Comments
Pridruži se debati
You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.