Skoči na vsebino

Srcne zelje

  • zapisov
    41
  • komentarjev
    125
  • ogledov
    71.555

5 komentarjev


Recommended Comments

Zelenjavna lazanja

 

Sestavine:

- listi za lazanjo (prisegam na Barillo)

- razna zelenjava (jajčevci, bučke, paprika, ...)

- siri: grana Padano, mozzarela, brie

- kisla smetana

- Paradižnikova kaša

- sveže začimbe (rožmarin, bazilika, timijan, majaron, origano)

 

Navodila:

 

Zelenjavo narežemo na rezine. Seskljane začimbe vmešamo v paradižnikovo kašo in po potrebi solimo. narežemo ali naribamo sirček.

 

V pekač položimo najprej lističe za lazanjo, namažemo z paradižnikovo kašo in čez plast zelenjave. Postopek ponavljamo, vmes damo včasih še malo kisle smetane ali sira. na zadnjo plast lističev lazanje je potrebno tudi namazati paradižnikovo kašo in preložiti z zelenjavo. Vrhnjo plast predstavlja sirček, ki se bo lepo zapekel.

 

Damo v pečico: temperatura in čas pečenja je na navodilih od lističev lazanje. Sama na koncu naštimam pečico še na funkcijo žara za par minut, da zapeče sirček.

 

Dobee tek! :yumy:

Link to comment

Pod folijo pečen krompir z zelenjavo

 

Krompirček (če se le da mlad) narežemo na kak cm debele rezine in položimo na z olivnim oljem naoljen pekač. Čez položimo koščke zelenjave (malancani, korenček, paprika, bučke, ...), začinimo z rožmarinom in origanom, pa še soljo. Pokrijemo s folijo in damo peči na 200 stopinj za kakih 40 minut. Potem za nekaj minut odkrijemo folijo, da se zepeče in postrežemo.

Link to comment

PRESNA LASAGNA:

 

Sestavine:

 

2 avokada

2 malo večji zuccini bučki

2 paradižnika

4 posušeni paradižniki

limona

sveža bazilika ali origano

1 rdeča čebula (po želji)

rožmarin (po želji)

sol

rdeči feferoni

olive

olivno olje

sveži šampinjoni (po želji)

1 kozarček indijskih oreščkov

 

Najprej bučke po dolžini narežemo, da dobimo tanke rezine - ki nam bodo nadomestile testeninsko podlago za lasagno.

 

Najbolje je, da se vzame plitvejšo skledo - nato se na dno položi toliko "lističev" iz bučk, da se ga prekrije.

 

Potem se v mešalniku pripravi guacamole omakico:

Zmešamo oba avokada, malo limoninega soka, sol, baziliko (po željitudi čebulo in ščepec popra), en paradižnik, ter dve žlici olivnega olja.

 

S to maso premažemo bučke, na vse skupaj damo še par kapljic limoninega soka (da avokado ne postane rjav), ter svežo baziliko. Nato čez položimo novo plast bučk.

 

Potem se pripravi nov nadev:

V mešalnik damo posušene paradižnike, olivno olje, svež paradižnik,origano, sol - vse to zmiksamo in premažemo čez bučke.

 

Nato se pripavi "riccota sir" - v kavnem mlinčku zmešamo indijske oreščke; jih stresemo v manjšo posodico in primešamo malo limone, vodo, sol, žličko olivnega olja in po želji rožmarina.

 

Ta sir potem razporedimo po paradižnikovi omaki; ampak ne po celi površini (naredi se take sirne"otočke" )

 

Lasagno se potem še okrasi z olivami, šampinjoni, listi bazilike in origana, pa s feferoni ...

VIR

Link to comment

PAŠTA S PARADIŽNIKOVO OMAKO

 

Pašta ... kakršnakoli ti ustreza.

 

Za omako potrebujem:

Nekaj dobrih paradižnikov

malo oliv in kaper

tofu

začimbe po želji (jaz imam rada rožmarin in baziliko)

malo česna

 

Na olivnem olju popražim na pol prerezan strok česna, ki ga potem odstaranim. Zraven pražim tudi kar je suhih začimb. Dodam narezane paradižnike, olive, kapre in tofu. Kuham kakih 10 minut in prelijem čez pašto.

 

:yumy:

Link to comment

Pridruži se debati

You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar ...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...