Prehrana za krvno skupino 0
PREHRANA ZA KRVNO SKUPINO 0
Najprej za KS nula - ta je moja x^x
Izvor: lovci in nabiralci
Prebavni sistem: razmeroma odporen, izdeluje veliko želodčne kisline, kar je pomembno za prebavo mesa.
Imunski sistem: zelo aktiven, se odlično odziva, a je občutljiv za nove vplive in spremembe
Pozor: storilnost ljudi s KS0 je veliko večja, če v njihovem mišičnem tkivu nekoliko prevladuje kislost.
Meso in perutnina
USTREZNO.................NEVTRALNO..............NEPRIMERNO
divjačina.....................fazan........................gnjat, šunka
drobovina...................piščanec/kokoš..........gos
govedina....................puran........................slanina (tudi prekajena)
teletina.......................raca..........................svinjina
ovčetina.....................zajec/kunec
koštrun
Meso uživajte v manjših obrokih, večkrat na teden, s sadjem ali zelenjavo, ki ju najdete v rubriki nevtralno.
Ribe, raki, lupinarji (povzemam le nekatere – bolj znane)
USTREZNO....................NEVTRALNO...............NEPRIMERNO
losos.............................tunina.......................dimljen losos
mečarica.......................krap..........................hobotnica-kraki
morski list.....................kratkorepi rakci..........kaviar
oslič..............................jegulja.......................slanik, mariniran
plava riba......................klapavica
sardine..........................morski pes
skuša............................ostrige
slanik.............................rakci
trska,polenovka..............lignji, hobotnica
postrv............................škampi
Mleko in mlečni izdelki
USTREZNO...................NEVTRALNO...............NEPRIMERNO
ni ustreznih živil............jajca.........................bri,kamamber.........pinjenec
...................................kmečki sir..................ementalec..............mleko
...................................kozji sir.....................edamec..................sirotka
...................................maslo........................gauda,skuta
...................................mozarela...................grojer,sladoled
...................................feta (ovčji sir)............jogurt, kefir...........topljeni sir
...................................sojino mleko..............parmezan
...................................tofu...........................kozje mleko
Mleko ljudje s KS 0 težko prenašajo. Potrebe poi kalciju zadostimo z algami, brokolijem, korenjem,mandlji, sezamovimi semeni, sonlničnimi semeni, izdelki iz soje in sardinami.
Olja in maščobe
USTREZNO.....................NEVTRALNO.................NEPRIMERNO
olivno olje......................maslo..........................arašidovo olje
olje iz lanenih semen.......repično olje.................kokosovo maslo, olje
.....................................ribje olje.....................olje iz koruznih kalčkov
.....................................sezamovo olje
.....................................sončnično olje
Oreški in semena
USTREZNO.................NEVTRALNO..................NEPRIMERNO
bučne peške...............makadamija.................arašidi
orehi..........................lešniki.........................arašidovo maslo
.................................mandlji........................kokosov oreh
.................................kostanj (maroni)...........mak
.................................sezam..........................pistacije
.................................sončnična semena
Potrebe po beljakovinah ni dobro zadovoljiti le z oreški in semeni. Za KS0 je najprimernejša beljakovinska hrana meso in perutnina.
Fižol in stročnice
USTREZNO...............NEVTRALNO..............NEPRIMERNO
fižol adzuki...................beli,rdeči,črni fižol.....indijanec
fižol očar......................bob..........................leča
fižol pinto.....................čičerika.....................rdeča leča
...................................preklar.....................zelena in ploščata leča
...................................rdeča soja
...................................sladkorni grah
...................................zeleni grah
Fižol kje treba uživati previdno, ker razen »ustreznih« vsebuje razmeroma veliko lektinov, ki porušijo bazično-kislo ravnovesje v mišičnem tkivu.
Fižol adzuli (v bistvu vrsta rdeče soje) je izjemno dobro prebavljiva stročnica in ga odlikuje bogata hranoilna vrednost.
Žita, testenine in pecivo
USTREZNO................NEVTRALNO.............NEPRIMERNO :
ni ustreznih živil.............ajda........................koruza
....................................pira.........................oves
....................................rž............................pšenica
....................................riž...........................pumpernikel (kisel kruh)
....................................proso.......................večzrnat kruh
...................................................................kosmiči
Najbolj neprimerna je pšenica, peav tako ni primerna žitna kava.
Zanimivost: le ena vrsta kruha je prestala stroga merila: esenški kruh iz kaljenih žitnih semen. (kruh iz posušenih pšeničnih semen, ki so jim prej potrgali kalčke, ker je v njih največ lektinov.
Sledi: zelenjava, sadje,sokovi, čaji, dišavnice in pijače....
[/color]
0 komentarjev
Recommended Comments
Trenutno ni nobenih komentarjev.
Pridruži se debati
You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.