Skoči na vsebino

marjetice

  • zapisov
    46
  • komentarjev
    43
  • ogledov
    143.823

Prehrana za krvno skupino 0


daisy

10.613 ogledov

PREHRANA ZA KRVNO SKUPINO 0

 

Najprej za KS nula - ta je moja x^x x^x

 

Izvor: lovci in nabiralci

Prebavni sistem: razmeroma odporen, izdeluje veliko želodčne kisline, kar je pomembno za prebavo mesa.

Imunski sistem: zelo aktiven, se odlično odziva, a je občutljiv za nove vplive in spremembe

Pozor: storilnost ljudi s KS0 je veliko večja, če v njihovem mišičnem tkivu nekoliko prevladuje kislost.

 

Meso in perutnina

USTREZNO.................NEVTRALNO..............NEPRIMERNO

divjačina.....................fazan........................gnjat, šunka

drobovina...................piščanec/kokoš..........gos

govedina....................puran........................slanina (tudi prekajena)

teletina.......................raca..........................svinjina

ovčetina.....................zajec/kunec

koštrun

 

Meso uživajte v manjših obrokih, večkrat na teden, s sadjem ali zelenjavo, ki ju najdete v rubriki nevtralno.

 

Ribe, raki, lupinarji (povzemam le nekatere – bolj znane)

USTREZNO....................NEVTRALNO...............NEPRIMERNO

losos.............................tunina.......................dimljen losos

mečarica.......................krap..........................hobotnica-kraki

morski list.....................kratkorepi rakci..........kaviar

oslič..............................jegulja.......................slanik, mariniran

plava riba......................klapavica

sardine..........................morski pes

skuša............................ostrige

slanik.............................rakci

trska,polenovka..............lignji, hobotnica

postrv............................škampi

Mleko in mlečni izdelki

USTREZNO...................NEVTRALNO...............NEPRIMERNO

ni ustreznih živil............jajca.........................bri,kamamber.........pinjenec

...................................kmečki sir..................ementalec..............mleko

...................................kozji sir.....................edamec..................sirotka

...................................maslo........................gauda,skuta

...................................mozarela...................grojer,sladoled

...................................feta (ovčji sir)............jogurt, kefir...........topljeni sir

...................................sojino mleko..............parmezan

...................................tofu...........................kozje mleko

 

Mleko ljudje s KS 0 težko prenašajo. Potrebe poi kalciju zadostimo z algami, brokolijem, korenjem,mandlji, sezamovimi semeni, sonlničnimi semeni, izdelki iz soje in sardinami.

Olja in maščobe

USTREZNO.....................NEVTRALNO.................NEPRIMERNO

olivno olje......................maslo..........................arašidovo olje

olje iz lanenih semen.......repično olje.................kokosovo maslo, olje

.....................................ribje olje.....................olje iz koruznih kalčkov

.....................................sezamovo olje

.....................................sončnično olje

Oreški in semena

USTREZNO.................NEVTRALNO..................NEPRIMERNO

bučne peške...............makadamija.................arašidi

orehi..........................lešniki.........................arašidovo maslo

.................................mandlji........................kokosov oreh

.................................kostanj (maroni)...........mak

.................................sezam..........................pistacije

.................................sončnična semena

 

Potrebe po beljakovinah ni dobro zadovoljiti le z oreški in semeni. Za KS0 je najprimernejša beljakovinska hrana meso in perutnina.

Fižol in stročnice

USTREZNO...............NEVTRALNO..............NEPRIMERNO

fižol adzuki...................beli,rdeči,črni fižol.....indijanec

fižol očar......................bob..........................leča

fižol pinto.....................čičerika.....................rdeča leča

...................................preklar.....................zelena in ploščata leča

...................................rdeča soja

...................................sladkorni grah

...................................zeleni grah

 

Fižol kje treba uživati previdno, ker razen »ustreznih« vsebuje razmeroma veliko lektinov, ki porušijo bazično-kislo ravnovesje v mišičnem tkivu.

Fižol adzuli (v bistvu vrsta rdeče soje) je izjemno dobro prebavljiva stročnica in ga odlikuje bogata hranoilna vrednost.

 

Žita, testenine in pecivo

USTREZNO................NEVTRALNO.............NEPRIMERNO :

ni ustreznih živil.............ajda........................koruza

....................................pira.........................oves

....................................rž............................pšenica

....................................riž...........................pumpernikel (kisel kruh)

....................................proso.......................večzrnat kruh

...................................................................kosmiči

 

Najbolj neprimerna je pšenica, peav tako ni primerna žitna kava.

Zanimivost: le ena vrsta kruha je prestala stroga merila: esenški kruh iz kaljenih žitnih semen. (kruh iz posušenih pšeničnih semen, ki so jim prej potrgali kalčke, ker je v njih največ lektinov.

 

 

Sledi: zelenjava, sadje,sokovi, čaji, dišavnice in pijače....

[/color]

0 komentarjev


Recommended Comments

Trenutno ni nobenih komentarjev.

Pridruži se debati

You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar ...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...