Skoči na vsebino

DIANA:)'s Blog (PUBLIC)

  • zapisov
    34
  • komentarjev
    478
  • ogledov
    8.499

zdrav lajf:)


Guest

42 ogledov

To bo ene vrste dnevnik, kamor bom zapisala vse kar najdem in ustreza naslovu. :vio:

 

Moj mail: diana-vall@hotmail.com

23 komentarjev


Recommended Comments

PET HRANIL, KI POSPEŠUJEJO IZGOREVANJE MAŠČOB

 

Vse večje tevilo raziskav potrjuje, da uživanje določenih hranil v načrtovani dieti v veliki meri spodbuja izgorevanje maščob ter hkrati izboljšuje misšično struktiro telesa.

 

1. Grenivka

 

Grenivka je tudi do sedaj bila vključena v posamezne diete vendar do pred kratkim nikoli ni bilo toliko dokazov za njen pozitivni vpliv na raven insulina v telesu kar prispeva k pospešenem izgorevanju maščob.

Zadnja obsežna raziskava katera je trajala 12 tednov na eni izmed ameriških klinik je pokazala, da so osebe katere so v svoji prehrani uživale po dva do tri grenivke tri krat na dan z vsakim glavnim obrokom izgubila v poprečju 7.9 kg med tem , ko je druga skupina v istem obdobju izgubila le 1,2kg.

Zanimivo je bilo to, da so pri tej raziskavi udeleženci bili deležni jedilnika po njihovih ustaljenih jedilnih navadah ob povečani vsakodnevni telesni aktivnosti in seveda dodani grenivki.

Ob upoštevanju tega dejstva so rezultati prav osupljivi.

Znanstveniki še niso jasnega mnenja katera sestavina v grenivki povzroča takšen efekt vendar je dejstvo, da sestavine v grenivki maximalno učinkovito vplivajo na raven insulina, saj so meritve pri osebah pokazale nižji nivo glukoze in insulina. Manjše izločanje insulina in njegov odziv na hrano omogoča izkoriščanje večjih zalog maščobe kot vir energije ter poveča občutek sitosti ob uživanju manjše količine kalorij.

Bodybuilderji in ostali športniki, ki se aktivno ukvarjajo z vadbo imajo v osnovi dosti manj maščobnega tkiva kot ostali ljudje. Če spadate v to kategorijo NE PRIČAKUJTE, da boste s grenivko izgubili enako kot osebe katere so bile vključene v raziskavo. V vsakem primeru pa bo uživanje dveh do treh kosov grenivke ob vsakem obroku uravnalo insulin in glukozo na nižjo raven v telesu kar bo pospešilo izgorevanje maščob in zmanjšalo občutek lakote.

 

 

2. Visoko kvalitetna sirotka

 

Študije, ki so v zadnjih letih narejene na sirotki govorijo o vsestranskem učinku tega hranila. Ker vpliv sirotke na izgradnjo mišičevja tako ali tako že vsi kateri se ukvarjajo s športom poznajo, le o tem ne bomo govorili. Tukaj se bomo zadržali na vpliv sirotke na pospeševanje izgorevanja maščob oz povečanju presnove.

 

Raziskava v katero je bilo vključenih veliko število posameznikov je pokazala da dnevna doza od samo 20 gr sirotke kot nadomestilo enega obroka v 10 tednih povzroči vidno izgubo maščobnega tkiva. Zanimivo je dejstvo, da osebe niso bile podvržene nobeni telesni aktivnosti.

 

Druga skupina katera je bila podvržena treningom je v 6-tih tednih doživela pravo preobrazbo saj je prišlo do zmanjševanja maščobe ob hkratnem povečanju mišične mase

 

Druga raziskava, ki je bila na rejena po zlatem pravilu in standardu pri kliničnih testiranjih in sicer dvojne anonimnosti je dala še bolj očitne rezultate.

V raziskavi so torej sodelovale dve skupini športnikov kateri so uživali visoko procentne beljakovine iz kazeina in sirotke v času 10tih tednih intenzivnega treninga. Količine katere so uživali športniki so znašake 1,5 gr proteinov na dan na čisto mišično maso .

Zanimivo je vedeti, da sistem dvojne anonimnosti zagotavlja , da znanstveniki kateri merijo in spremljajo spremembe ne vedo katera skupina je uživala kazein in katera sirotko.

 

Rezultati so pokazali, da je skupina , ki je uživala Sirotko pridobila 615% več čiste mišične mase( 5 kg. V povprečju) in izgubila dosti več maščobe kot skupina katera je uživala samo kazein.

 

 

3. Mlečni proteini in kalcij

 

Raziskave, ki so bile delane v mesecu Avgustu in objavljene v septembru 2004 v Obesity Research(uradno glasilo Severno Ameriškega združenja za raziskavo debelosti)so pokazale, da so zdrave osebe katere so imele nizko kalorično dieto ter imele 3-4 obroke, ki so vsebovali izključno mlečne izdelke izgubile na maščobi več kot tiste osebe, ki so imele enako dieto in uživale manj mlečnih izdelkov.

Osebe, ki so uživale visoko beljakovinske mlečne izdelke so izgubile v povprečju 12 kg,kar je bilo dosti več od ostalih oseb. Raziskava je pokazala, da je glavni pospeševalec presnove maščob Kalcij kot sestavni del mleka ter visoka količina aminokislin.

Vodilni raziskovalec Dr.Michael Zemel-profesor na področju prehrane na Univerzi v Tenesiju-ZDA pravi, da je končni rezultat te raziskave dokaj enostavno in jasno pokazal in dokazal, da je uživanje 3-4 mlečnih obrokov na dan (posebej sirotka in kazein) idealna izbira pri nizko kaloričnih dietah.

 

4. Hrana bogata s vlakninami

 

Visok vnos zelenjave, ki vsebuje veliko vlaknin v veliki meri pripomore k vitki postavi saj je dokazano, da vlaknine izredno ugodno vplivajo na presnovo ter s tem povečujejo izkoristek proteinov ter pospešijo rast mišičevja.

Na žalost velika večina športnikov uživa premalo takšne hrane. Tajna uživanja zelenjave je tudi v tem, da jo lahko uživamo v velikih količinah ne da bi občutno povečali kalorično vrednost. Takšne količine zaužite zelenjave dajejo tudi občutek sitosti po eni strani med tem , ko po drugi strani prisilijo telo k hitrejši predelavi hrane in s tem torej povečajo presnovo.

Hranila z veliko vlakninami vplivajo ugodno tudi na raven sladkorja v krvi, ki je izrednega pomena pri izgradnji mišičevja in izgorevanju maščob.

 

5. Voda

 

Na osnovi številnih raziskav ni nobenega dvoma o pozitivnih učinkih vode pri izgorevanju maščob ob kontroliranih dietah.

Najnovejša raziskava je pokazala, da 0,5 l vode poveča presnovo za 30%(ali 24 kalorij) in sicer v času 10 -40 minut po zaužitju.

Zaradi temogeneze se je poraba kalorij ob zaužitju 2 l vode na dan povečala za številko 100.

Pri športnikih in še posebej pri bodybuilderjih se na osnovi teh rezultatov priporoča do 3-5 litrov vode na dan.

 

...zeleni čaj, limona, kava, chitosan (+ C vitamin),

Link to comment

TELOVADBA

 

1.Pred vsakim vse sranje iz glave

 

2. Osreotočiti se na cilj

 

3. Osredotočiti se na delo

 

4. Dnevnik

 

...tai-bo, abshaper, orbitrek, ples.

Link to comment

Post je veliko več kot shujševalna kura

 

Vir: www.vecer.si

 

Čiščenje telesa, da se znebi presnovnih odpadnih snovi in strupov, ki jih dobiva s hrano.

 

Zavestno odpovedovanje hrani ima pozitivne učinke na vseh ravneh - Post je tudi duševno očiščenje - Odpovedati se je treba tudi alkoholu, kavi in cigaretam

Med postom popijete dva do tri litre tekočine na dan. Najboljša je voda z limono.

 

 

Karin Felix v svoji uspešnici Lepota in zdravje piše: "Sama beseda post vliva vsem, ki ne poznajo pravega bistva, spoštovanje in strah. Kdor se še ni nikoli postil, misli, da pri tem človek občuti strašno lakoto in je čisto medel, kar pa gotovo ni res. Čez nekaj dni lakota popolnoma izgine, človek pa je ves lahek in sposobnosti se mu povečajo."

 

 

Post je veliko več kot zgolj shujševalna kura, zavestno odpovedovanje hrani ima pozitivne učinke na vseh ravneh. Med postom si telo opomore od predelave nenehno novih količin hrane - po nekaj dneh začne presnavljati lastne energetske rezerve. Post je čiščenje telesa, da se znebi presnovnih odpadnih snovi in strupov, ki jih telo dobiva s hrano. Je učinkovito zdravljenje hudih obolenj brez zdravil ali operacija brez noža. Ublažimo ali pozdravimo lahko debelost, sladkorno bolezen, revmo, protin, začetne stadije ishemične srčne bolezni, alergije in mozoljavost, torej bolezni nezdrave prehrane.

 

 

Post je lepotilna kura, najprej je zaradi izgube vode koža nekoliko uvela, potem pa spet napeta in prožna. Koža je lepša, čistejša in bolj rožnata, saj je bolje prekrvljena. Post je očiščenje za dušo, saj se porajajo prijetne in neprijetne misli, čustva prihajajo jasneje na dan. Pripomore tudi k večji telesni pripravljenosti, saj telo iz zalog črpa hitreje kot iz hrane, ki jo mora šele prebaviti.

 

 

Glauberjeva sol, natrijev sulfat, vam temeljito izprazni in očisti črevesje, zato jo vzamete samo prvi dan in samo enkrat na mesec. 20 gramov dehidrirane glauberjeve soli raztopite v tri četrt litra močnega sadnega čaja in tekočino popijte naenkrat.

 

 

Med postom popijete dva do tri litre tekočine na dan. Najboljši so voda z limono, raznovrstni čaji, sladkani z medom, mineralne vode in razni nesladkani sadni sokovi. Odpovedati se morate alkoholu, kavi in cigaretam. Gibanje nam bo v tem času še posebno dobro delo. Dokler so mišice obremenjene, črpa telo energijo iz maščobnih zalog, zato hitreje izgubljamo težo. S potenjem se iz telesa izločajo nakopičeni strupi. Ravno med postom bi se morali vsaj enkrat na dan obremeniti do frekvence 120 srčnih utripov na minuto.

 

 

Post ima takojšnje pozitivne učinke, zato je vseeno, kdaj si ga privoščite. Traja pa naj glede na zalogo hrane in maščobe v telesu, saj je glavni cilj posta dobro počutje. Najboljše je, da se redno postite en dan v tednu (nekateri priporočajo nedeljo). Ko se za post odločite prvič, naj traja tri dni in to ponovite vsak mesec. Spreminjajoče razpoloženje med postom je nekaj običajnega, postna kriza je znak, da se je nekaj strupenega sprostilo, včasih ste lahko celo evforični.

 

 

Znano pravilo je, da se mora telo tretjino časa, ki ste ga namenili za post, navajati na hrano. Postopoma povečujte količino hrane, najprej samo sadje, potem pa tudi zelenjavo. Za občutek sitosti potrebujete veliko manj hrane kot prej. Ne uživajte pa soli, da se ne bo v tkivu prehitro nabrala voda.

 

 

Več kot polovica človeštva tisočletna postna pravila vsako leto resno upošteva. Mnogi mislijo, da brez posta ni možna duhovna poglobitev.

 

 

 

prim. srečko Rutar, dr. med., specialist splošne medicine

Link to comment

Avtor: Nelson Montana

Vir: © FitnessLink

Prevod: D.M.

 

Ste Kdaj Videli Debelega Vaditelja Za Aerobiko?

 

Jest sem, veliko. Veliko njih. Lahko so v odlični kardio-vaskularni kondiciji, vendar so še vedno nekateri pretežki.

Aerobična aktivnost bo izgorevala maščobe za nekaj časa, dokler se telo ne navadi. Ko ste enkrat zmožni izvajati aktivnost bolj zmogljivo, manj je razloga za telo, da se spremeni. Zato je večina ljudi zadovoljna z rezultatom na začetku ko se začnejo rekreirati (katerakoli rekreacija), vendar pa se napredovanje s časom ustavi. V tem primeru, je potrebno povečati težavnost ali trajnost, da zaženete še nekaj izboljšav.

 

Intenzivnost povečate s povečanjem napora, kar je bistveno za trening z utežmi. Kaj pa, če povečamo trajnost? Ali naše telo zmanjšuje maščobe na enak način kot na začetku?

 

Ne. Ko je telo pod stresom več kot eno uro, telo porabi vse svoje zaloge ogljikovih hidratov - to je prioriteten način oskrbe - zraven pa se začne sproščati Kortisol (stresni hormon, ki se sprosti pri utrujenosti), ki nam začne razbijati mišiče celice. V tem trenutku si lahko mislite, "Zdaj kurim maščobe". Pomislite še enkrat. Ko enkrat telo položimo v stresno okolje, je vse kar si želi, da preživi in bo vse naredil, kot se je v milijonu let razvoja naučilo, da doseže ta cilj. Znebil se bo odvečnih mišic.

 

Sledite mi. Potrebno je 4 kalorije energije, da porabimo 1 gram ogljikovih hidratov, in 4 kalorije energije, da porabimo 1 gram beljakovin. Potrebno pa je 9 kalorij energije, da porabimo 1 gram maščobe. Če telo dobi sporočilo "nadaljuj za vsako ceno", - kar mu pravite ko trenirate aerobiko - bo ohranil energijo (kalorije) s prihrankom maščob. Telo bo porabilo nekaj maščob, da zdržite, vendar se bo znebil tudi mišic. Zato se tekači nagibajo k temu, da bi imeli bolj žilavo telo. Svoje telo so prilagodili, da se izogiba mišic, zato da lako naredijo, kar hočejo - teči na dolge razdalje.

 

Nekateri menijo, da so maratonci v odlični pripravljenosti, resnica pa je, da so preprosto izboljšali vzdržljivost, na zahtevan nivo. To je enako kot, da se nekdo, ki veliko pije in kadi cel dan, pri tem počuti odlično.

To ne pomeni, da je zdrav, le navadil se je na to.

Tek maratona je postal spoštovan in poveličan za atlete. Mimogrede, začetek maratona sega v čas starih grkov, ko je vojak pretekel 52 km, da opozori vladarja, o zmagi grške vojske v bitki nad perzijci.

Nato se je zgrudil in umrl. Iz te zgodbe se lahko nekaj naučimo.

 

Tukaj je še nekaj razlogov, zakaj se izogibam aerobike:

 

Aerobna aktivnost je katabolična, kar pomeni, da se s povečanim vnosom kisika, povečajo poškodbe prostih radikalov.

Močno udarjanje nog, na trdo podlago, je zelo stresno za kolena, gležnje, in spodnji del hrbta.

Pogosto tekanje po mestnih ulicah, pospešuje prekomerno vdihavanje kisikovega dioksida.

Ne sliši se preveč zdravo, kajne?

 

Več mišic = Manj maščob

Aerobne aktivnosti niso preveč stresne za mišice, da bi se te povečale. Četudi, da vaš cilj niso mišice, večje razmerje mišica : mašobe, bo omogočilo telesu, da začne, skozi dan, učinkoviteje izgorevati maščobe. Zato, več mišic je ključ do manj maščob. Trening z utežmi zato izrabimo za izboljšanje kardiovaskularnega sistema, izgorevamo maščobe in oblikujemo mišice.

 

 

Najti se da kar nekaj informacij, ki podpirajo ali spodbijajo aerobične vaje. Vendar je vprašanje, kaj deluje pri vas. Poizkusite, za en mesec, povečati število ponovitev in zmanjšati vaš čas počitka med serijami. Vzdržujte pravilno prehrano, izogibajte se škrobu in sladkorju. Ne nič aerobno trenirati. Pogosto izmerite vaš odstotek maščobe, in poglejte ali ste zadovoljni z rezultatom, ki ga hočete.

 

Dodatek k temu članku (piše Dacio)

Jaz mislim, da je aerobna aktivnost koristna za vaše zdravje, kot tudi pri izgorevanju maščobe.

Zato ne priporočam totalno izobčenje te aktivnosti, kot pravi avtor v zgornjem članku.

Najbolje je trenirati (aerobno), zgodaj zjutraj na tešče, pred zajtrkom.

Vsaj osem ur po zadnjem obroku, najlažje pa ta čas prespimo.

Če pa ne gre zjutraj, pa aerobni trening treniramo vsaj po treningu z utežmi.

To pa zato, da med treningom z utežmi porabimo ogljikove hidrate, da nato pri aerobiki bolj maščobe.

Trenirajmo 2 do 3 krat na teden, trening pa naj traja od 20 od 40 minut in ne več.

 

D.M.

Link to comment

www.drbenkim.com

Ta zdravnik ima dober, celovit pristop, ki se nekoliko razlikuje od običajnih priporočil. Seveda to ne pomeni, da vse 100% drži, je pa vredno ogleda.

Link to comment
hvala :palec: malo sem pobrskala, zdi se kar v redu. če se ti bo ljubilo, dodaj še linkov po svoji izbiri, vse je dobrodošlo. :palec:
Link to comment

10 December 2005 ---> Avtor Simone Fischer

www.lepa.si

 

 

Post pomeni, da se odpovemo uživanju vse trde hrane za določen čas. Telo v času posta izkorišča maščobo, sproščajo se strupi in začne se razstrupljanje telesa. Dolžina posta je odvisna od posameznika do posameznika in traja ponavadi od 24 – 48 ur. Post ima veliko prednosti in ga zato strokovnjaki priporočajo na 60 ali 90 dni.

Zaradi učinka razstrupljanja bo vaša koža lepša in bolj sveža, pozitivna energija v telesu se dvigne zaradi učinkovite porabe energije med postom, dvigne se raven imunske sposobnosti telesa, izguba teže v kolikor imate zvišano telesno težo. Uravnoteži se prebavljanje in izločanje hrane. Po postu se izboljša vzdržljivost in odpornost telesa, prekrvavitev in poveča se vitalna moč. Naš um se umiri, postane bolj sprejemljiv za logično in naravno pot življenja. Post prav tako odžene napetost in nespečnost, pomlajuje in upočasni procese staranja.

Na post se je potrebno dobro pripraviti. Pomembno je, da zaužijete veliko tekočine, kajti telo jo najbolj potrebuje. Izogibajte se sladkih sokov ali gaziranih pijač in jih nadomestite z vodo, nesladkanimi čaji, naravnimi sokovi ali precejeno zelenjavno juho.

Če je le mogoče, si v času posta privoščite veliko gibanja na svežem zraku. Pa naj bo to kolesarjenje, zmeren tek ali hitra hoja in dan zaključite s sproščujočo kopeljo. Naj vaše telo v času posta čimbolj deluje, ker se s tem poveča učinek razstrupljanja in še misli boste imeli drugje in ne pri hrani.

 

 

Za pravilno izvajanje posta je potrebno nekaj znanja in seveda trda volja.

Poznamo različne vrste postov in med bolj priljubljenimi je post s sadnimi sokovi. Telo razgradi in predela manjvredne beljakovine in masti s pomočjo sadnih sokov. Pri tem postu se izogibamo čvrste hrane, beljakovin in maščob. Post s sokovi je priporočljiv, ker manj obremeni telo in lažje preživimo daljši čas, kljub vsakodnevnim obveznostim (služba…).

 

 

 

Opozorilo pri izvajanju posta: Nikdar se ne postite če:

- ste noseči ali če dojite

- imate potrjeno diagnozo sladkornega bolnika

- imate ledvične ali srčne bolezni

- imate anoreksijo

- imate drugačne motnje prehranjevanja

- pri hujših težavah je dobro, da je izvajanje posta pod strokovnim vodstvom.

Tudi po zaključku posta je pomembno kako se prehranjujemo. Z napačnim hranjenjem lahko kaj hitro izničimo rezultate, ki smo jih dosegli med postom. Svetuje se več manjših obrokov hrane, ki naj bo bogata s surovim sadjem in zelenjavo. Ne pozabite na minerale in vitamine, ki so se med postom izločili iz telesa.

Link to comment

* KIANA'S DAILY MEALS:

 

Sample Menu:

 

Breakfast:

4 scrambled egg whites using non stick spray

1 slice whole wheat toast with low sugar jam or natural peanut butter

1 glass 80% fresh water + 20% orange juice (less sugar)

vitamins

handful fresh strawberries or 1/2 papaya

Snack:

Protein Shake with frozen banana and wheat germ added

1-2 glasses water

Lunch:

Grilled, skinless chicken breast with Roma tomatoes, fresh basil and mozzarella

apple or orange

1 glass water

 

Snack:

raw or toasted almonds, pretzels, protein bar, and/or whole wheat crackers and cheddar cheese

1 glass water

 

Dinner:

Grilled lean steak

Brown Rice

Steamed Spinach or Corn on the Cob

2 glasses water

Dessert:

low sugar/non fat ice cream or no sugar Jell-O

 

~~~

 

 

http://www.kiana.com/gallery/images/fitness3.jpg

Link to comment

VIR:

mojtrener.com

 

Čudežna vadba za trebušne mišice?

 

 

V želji po čimprejšnjih rezultatih si marsikdo tako zelo prizadeva rešiti svoj "problem", da zaradi naglice začenja povsem napačno in z nerealnimi pričakovanji. Preden se česarkoli lotite, nujno potrebujete le - resnico!

 

 

Najpogostejša vprašanja, ki mnogim rojijo po glavi:

 

 

ali obstaja kakšna čudežna vaja,

ali obstaja kaj posebnega, kar smo spregledali,

ali obstaja kakšna posebna naprava na fitnesu ali izdelek iz TV-prodaje,

katero vajo in koliko časa jo je treba izvajati, da bo viden rezultat in bom izgubil odvečno maščobo s trebuha?

 

 

 

Ljudje pogosto iščejo odgovore na taka in podobna vprašanja, kot žejni išče vodo. Marsikdo pričakuje in išče preprosto rešitev. Navsezadnje, saj gre le za odvečno maščobo, mar ne? Ali so stvari res tako preproste? Ali ste sploh postavili pravo vprašanje?

 

Predstavljajte si, da stopi do vas prijatelj in vam pove, da se je odločil, da bo izgubil maščobo le na zadnjem delu nadlahti, na sprednjem pa jo želi ohraniti, ali da bo izgubil maščobo na trebuhu, želi pa jo ohraniti na zadnjici, ali da želi izgubiti maščobo le na notranji strani stegen, na zunanji strani pa jo želi ohraniti!

 

Marsikdo bi se odzval na takšno trditev: "Saj to ni mogoče!" Morda bi se marsikomu zdelo kaj takšnega celo neumno. Mnogi bi rekli, da to ni mogoče, sploh pa ne bi vedeli, čemu neki bi se nekdo odločil ohraniti maščobo na določenih delih telesa.

 

Res je, nemogoče je izgubljati maščobo le na enem delu, na drugem delu telesa pa jo ohranjati. Ali jo izgubljamo povsod sočasno ali pa je sploh ne. Maščobo torej izgubljamo holistično, kar pomeni, da se ne moremo odločiti, niti vplivati na to, kje jo bomo porabljali najprej in kje pozneje.

 

Najpreprostejši odgovor, zakaj ni vaje, načina izvajanja vaje in zakaj noben izmed izdelkov iz TV-prodaje ni učinkovit, ko gre za izgubljanje maščobe na točno določenem mestu, je v tem, da nam je narava zagotovila telo, ki ni sposobno porabljati maščobe izključno na enem mestu.

 

Vsi, ki v upanju po čimprejšnji izgubi odvečne maščobe s trebuha izvajate na stotine ponovitev in se trudite z neštetimi vajami za trebuh ali poskušate nove čudežne izdelke za trening trebušnih mišic, nepotrebno izgubljate čas in denar. Vse te vaje so lahko koristne za krepitev in oblikovanje trebušnih mišic, nikakor pa ne pripomorejo k opazni porabi maščob na trebuhu.

 

Če se želite znebiti maščobe na trebuhu, imate enako težavo kot oseba, ki se želi znebiti maščobe na zadnjici, nogah ali rokah. Vse te osebe imajo enako težavo - imajo odvečno maščobo.

 

 

Vsa vprašanja bi se torej morala glasiti:

 

 

Kako izgubiti odvečno maščobo?

 

 

Namesto da razmišljate, kako se boste znebili maščobe na točno določenem mestu, začnite razmišljati celostno, torej kako se boste znebili maščobe, kjer koli pač je. To je edini način, da si priskrbite raven trebuh ali celo vidne trebušne mišice, vitka stegna in čvrsto zadnjico.

 

Odgovor na zastavljeno vprašanje mnogi že poznate. Boljše rezultate si želite, bolj načrtno se morate zadeve lotiti. Potrebujete dober načrt prehrane, s katerim boste preprečili kopičenje novih odvečnih maščob in imeli dovolj energije za izvajanje primernega treninga, ki bo povzročil kalorični primanjkljaj in pospešil metabolizem. Odgovora ne iščite v vajah za trebuh, temveč v ustrezni prehrani in primerni kombinaciji kardio treninga in vadbe z utežmi za vse telo.

Link to comment

RECEPT ZA DIJETU:

Dorucak: jedan keks i jedan seks.

Rucak: dva keksa i dva seksa.

Vecera: tri seksa, bez keksa.

Savet: ukoliko ova dijeta ne daje rezultate, pojacajte veceru.

http://daciofit.nastja.net/pics/pujs.gif

Link to comment

moram nekaj dopisat..če se kdaj počutim fizično šibko, je zelo možno, da moji hrani primanjkuje vitaminov in beljakovin predvsem! pa tudi maščob za presnovo vitaminov...hm. torej če jem premalo maščob, dobim premalo vitaminov, če premalo beljakovin pa se počutim izžeto in ne pomagajo niti litri vode. ne vem če gre lih za maščove, ampak za maščobne kisline:

 

VIR:daciofit

 

Maščobe opravljajo v telesu vrsto pomembnih nalog:

 

kot elastično gradivo pomembno sodelujejo pri gradnji celičnih sten;

pomagajo, da ostajajo organi elastični in jih varujejo pred mehaničnimi obremenitvami;

kot blazine varujejo telo pred mrazom in vročino;

kot energijska rezerva lahko dajejo dvakrat več energije kot beljakovine in ogljikovi hidrati;

raztapljajo vitamine A, D, E in K, brez maščob jih telo ne bi moglo uporabiti.

Dva prvaka med maščobnimi kislinami

V zadnjem času priznava medicina posebno visoko vrednost dvema vrstama maščobe.

 

Prve so večkrat nenasičene maščobne kisline, med njimi predvsem linolne in eikozapentenske. Pomanjkanje večkratno nenasičenih maščobnih kislin povzroča kožne bolezni, motnje plodnosti, spremembe organov in motnje ravnotežja tekočin. Poleg tega vsebujejo za življenje pomemben vitamin E.

Maščobne kisline s srednje dolgimi verigami s šest do dvanajst atomi ogljika so pravi balzam za trebušno slinavko, ki ji ni treba izdelovati lipaze, če je zraven dovolj teh kislin. Te maščobe so predvsem v rastlinskih oljih, pridobljenih po hladnem postopku.

Zdravila prihodnostiČe ima trebušna slinavka na razpolago dovolj maščobnih kislin s srednje dolgo verigo, ji ni treba izdelovati lipaze. Posledica tega je, da pride v ožilje manj nasičenih maščobnih kislin in holesterola. Torej imajo maščobne kisline s srednje dolgo verigo veliko prihodnost pri preprečevanju in zdravljenju bolezni srca in ožilja.

 

 

PS: Brez pretiravanja!

Manj je več.

Link to comment
OK x:Dx mislim da sem ful občutljiva, kar neki... xrolleyesx taka sem... tudi če preberem ne vem kaj ne bi kar naenkrat ratala drugačna, življenje nas utrdi, ... take it or leave it... teorijo sem v veliki meri naštudirala, praksa je resnična šola... teorijo skušaš uporabit v praksi ter prideš do nekaterih spoznanj ... tako je... :8): x;)x
Link to comment
Teorije je preveč, da bi jo lahko naštudirala, tudi deloma ne. x:Dx Raje študiraj prakso, da se boš znebila te svoje občutljivosti. x;)x Drugače pa tudi sam ugotavljam, da teorija in praksa ni isto. Praksa je najbolj pomembna, teorija je le kažipot. x;)x
Link to comment

Pridruži se debati

You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar ...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...