Skoči na vsebino

DIANA:)'s Blog (PUBLIC)

  • zapisov
    34
  • komentarjev
    478
  • ogledov
    8.498

REIKI


Guest

44 ogledov

http://www.anand.nl/images/reiki-handen.jpg


The nature of healing is universal, which means it is everyone's - Diane Stein


Reiki je močan sistem zdravljenja, ki uporablja specifične tehnike, za vzpostavitev in uravnovešanje naravne življenjske gonilne energije v telesu. Je celosten, naraven način zdravljenja s polaganjem rok, ki se dotakne posameznika na vseh nivojih: mišljenje, telo in duh.

Reiki je japonski izraz, ki pomeni univerzalna življenjska energija, energija, ki je povsod okoli nas. Izvira iz rei- transcedentalni duh oz univerzalni, in ki- vitalna, življenjska energija. Reiki je univerzalna Bog/Boginja-notranja-energija, katera mogoča življenje in obsega štiri avrična telesa.

Reiki je oblika zdravljenja s polaganjem rok z izvorom v Tibetu iz katerega se je širila v Indijo in Kitajsko, nato na Japonsko in naprej po svetu.

Dr. Mikao Usui, japonski krščanski učitelj, ki je sodeloval na krščanskem seminarju v Kyotu je priznan po tem, da je na novo odkril korenine reikija v 19 stol.. Začel je z intenzivno 21-letno študijo tega fenomena zdravljenja največjih duhovnih voditeljev, da bi se naučil izvajati podobne čudeže. Pozneje je šel v ZDA na študij na University of Chicago, ko pa je diplomiral v teologiji, se je vrnil na Japonsko.

Nato je vstopil v Zen samostan v Kyotu in preživel sedem let ob študiju starodavnih suter (glej razlago v temi potovanje v zen). Tam je odkril starodavne zvoke in simbole, ki so neposredno povezani s človekovim telesom in živčnim sistemom, aktivirajo univerzalno življenjsko energijo ter zdravijo.
Naposled je izkusil metafizično doživetje in postal dovolj močan, da je lahko uporabljal te zvoke in simbole za zdravljenje. To je poimenoval Reiki in ga poučeval po vsej Japonski do smrti, leta 1893.

Njegov napreden učenec Dr. Chujiro Hayashi je vodil Reiki kliniko v Tokyu, bil je drugi veliki mojster po Usui-u.

Hawayo Takata- jaonska američanka iz Hawajev je prišla na Chujiro Hayashijevo Reiki kliniko v letu 1935, ker je imela raka. Njeno bolezen je pozdravila vrsta Reiki- terapij in je prosila za možnost, da se nauči reiki-metod. Da bi ji bilo to omogočeno, je prodala vse svoje imetje in z hčerama odšla na Japonsko. Zdraviti se je naučila na kliniki Tokyo Reiki Center in se vrnila na Havaje po enem letu, da bi prakticirala Reiki.

Vedoč, da se bliža druga svetovna vojna, jo je Hayashi leta 1938 iniciral v mojstrico, jo pripoznal kot svojo naslednico in umrl.

Po 40 letih prakse reikija je predala mojstrsko znanje svoji vnukinji Phyllis Furumoto leta 1979, pred svojo smrtjo v 1980.

Phyllis Furumoto je trenutno vodja Reiki Alliance v Cataldo Idahu. Ta organizacija promovira "the Usui System of Natural Healing". Drugo obliko reikija Radiance Technique promovira Radiance Technique Association International v St. Petersburgu na Floridi, ki jo vodi Dr. Barbara Kay, Takatina učenka.


Usui sistem naravnega zdravljenja uravnoveša in krepi naravno energijo telesa in pospešuje njegovo zmožnost samo-zdravljenja. Poleg uporabe pri resnih boleznih, reiki pospešuje naraven proces zdravljenja na veliko drugih področjih. Težave kot so športne poškodbe, vreznine, opekline, notranje bolezni, čustvene motnje in bolezni, ki so posledica stresa se prav tako lahko ublažijo s pomočjo reikija.
Ob dejstvu, da je reiki učinkovit že sam po sebi, maksimizira tudi učinke drugih oblik terapije kot je masaža, kiropraktika, fizioterapija , akupunktura, rebirthing, homeopatija, meditacija, psihoterapija ter druge oblike fizične in energijske terapije telesa.
Ni tehnika masaže. Zdravi se s polaganjem zdraviteljevih rok na zdravljenčevo telo na pasiven način. Terapije se izvajajo v čimbolj tihem in prijetnem okolju. Zdravljenec je pri zdravljenju s polaganjem rok v celoti oblečen, večina občuti nežno ščemečo toploto prihajajočo od zdraviteljevih rok. Položaj rok se spreminja po pribl. petih minutah, terapija pa traja pribl. eno uro.
Reikija se ne moremo naučiti iz knjige. V seriji uglasitev, ki je del iniciacijskega procesa za nove reiki zdravitelje, reiki mojster uporablja starodavne zvoke in simbole, ki uglasijo posameznikov živčni sistem na višjo raven energije. Doseže se raven pri kateri učenec-iniciranec (brez, da bi bil visoko izurjen ali posebej nadarjen) lahko izkusi več energije, ki teče skozi njene roke in ji daje moč zdravljena sebe in drugih.

http://reikinurse.com/images/manosdeluz.gif


Narava zdravljenja je univerzalna kar pomeni, da je od vsakogar. Informacija naj bi bila na razpolago tistim, ki imajo pozitiven namen in ne le tistim, ki so pretočni (affluent- premožni?).
Reiki se poučuje v treh stopnjah. Pri prvi stopnji udeleženec/ka prejme od reiki mojstra uglasitev oz. iniciacijo v reiki energijo. To jo trajno pripelje do večje moči zdravljenja. Nauči se kako delati terapije celotnega telesa na sebi in drugih.
Pri drugi stopnji udeleženka prejme uglasitev, ki poveča moč njene energije zdravljenja. To predvsem vključuje učenje zvokov in simbolov (formul) kateri se uporabljajo na tej stopnji zdravljenja ter zdravljenju na daljavo.
Na tretji stopnji udeleženka prejme pooblastilo tretje stopnje in končni simbol. Poučuje se predvsem za osebno rast. Usposobljena je za dajanje uglasitve prve stopnje.

Kako se reiki izvaja?

Uglasitveni ritual odpre učenčeve zdraviteljske kanale. Proces je spominjanje, da ima vsak univerzalno vitalno energijo v sebi. Moč in znanje naraščata s prakso. Ko je kanal za zdravljenje odprt, se zdravitelj nauči kanalizirati zdravilno energijo iz kozmosa. Prejme jo skozi svojo transpersonalno čakro ter skozi kronsko čakro skozi telo. Tok energije gre iz njenih rok, ki uravnavajo zdravljenje položene na boleča mesta ali pa čakre. Zdravitelj se ne utrudi ali izčrpa.

"Here is how I first experienced this energy and still teach it. First rub your hands together to cause a friction, then pull the palms apart and facing eachother at a distance of about six inches. After a few moments, a tingling, heat, magnetic, cold or rippling sensation happens. This is woman's aura, the Reiki/laying on of hands life energy. Play with the sensation, tossing the energy like a spongy ball or pulling it like taffy between your facing palms. Keep the hands apart but not touching eachother or anything else. The feeling grows and finally fades. Try it again."
~ Diane Stein


Prsti in palec se vedno držijo skupaj. Vsak prst je končnica določenega področja in s + ali - energijskim nabojem. S tem, da držimo prste in palec skupaj je energijsko polje povezano. Ko ste se tako nekaj časa igrali z energijo, dajte roki pod pipo naj jih obliva voda (čiščenje), nato pa jih položite na zemljo, da se energija prizemlji in stabilizira.

Poskusite kanalizirati energijo tako, da jo vlečete iz vesolja. Predstavljajte si tok svetlobe, ki se začenja nad vašo glavo in pomika skozi čakre, od kronske do srčne ter do dlani. Tok teče skozi zgornje čakre kronska, tretje oko, grlna, srčna, roke. Utrdite to podobo in jo vizualizirajte držeč dlani skupaj. Čutite kako energija ustvarja trikotnik z oglišči v kronski čakri in komolcih. Čutite kako energija kroži. Naj bo tok nepretrgan.

Sedaj odmaknite dlani, da se več ne dotikata. Naj vas ne bo strah uporabiti to energijo in jo dati drugemu človeku. Držite prste in palca skupaj in roki položite na boleč predel ali čakre. Nadaljujte s kanaliziranjem zdravilne energije, dokler jo čutite v dlaneh. Nekaj sekund do eno uro.

Reiki energija se vedno uporablja v pozitivne namene, saj se nam vse, kar storimo drugim, tudi povrne.


2 komentarja


Recommended Comments

Pridruži se debati

You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar ...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...