Skoči na vsebino
Pozdravljen/a na novem LN Forumu! ×

Zverinske modrosti

  • zapisov
    72
  • komentarjev
    2.948
  • ogledov
    198.466

Ana Nuša Kneževič : OLJKA


Audente

988 ogledov

Oljka: o sporazumevanju in obnašanju

 

Ana Nuša Kneževič

 

Poznati pravila vedenja in osvojiti jih tako, da postanejo del nas, pomaga pri sproščenosti, pomaga nam da bolje razumemo druge, da jim prihajamo naproti, da jim pokažemo, da jih upoštevamo in spoštujemo, da so nam pomembni.

 

Sprejemanje in razumevanje pravil bontona spada v omiko in nas vodi k večji harmoniji s svojim okoljem. Ravno kultura obnašanja je eden najbolj vidnih elementov splošne kulture posameznika in celotne družbe.

 

Bonton je zbirka pravil, dogovorjenih in sprejetih norm obnašanja v določenem časovnem obdobju. Na razvoj teh pravil pa vpliva splošna kultura, stopnja civilizacije, religija, družbena ureditev in vedenjski vzorci.

S poznavanjem pravil in zahtev obnašanja lahko razumemo, da so vsa ta pravila zasnovana na morali in etiki, na vrednotah človeka, na njegovih vrlinah, in čeprav se formalnosti spreminjajo, človekova drža, moralna podoba nikoli ne zastara.

 

Kultura vedenja pa ne pomeni le odnosa do drugih ljudi, temveč vključuje tudi odnos do sebe, odnos do narave, živali, rastlin, do tujih in naših materialnih dobrin.

 

Pravila obnašanja se lahko prilagajajo času, situacijam, priložnostim, potrebam … spreminjajo se, toda namen pravil ostaja vedno isti.

 

Oljka, delo priznane Ane Nuše Kneževič, vam bo pri vprašanjih pravilnega obnašanja velikokrat svetovala in vas rešila iz zadreg.

 

Ana Nuša Kneževič je diplomirana estetologinja in se ukvarja z interpersonalno komunikacijo in estetiko. Svoja znanja in izkušnje, ki jih zdaj uspešno - pri skupinskem ali individualnem delu - prenaša ljudem različnih poklicnih profilov, je pridobila na študiju v Avstriji, Jugoslaviji, Angliji in ZDA.

Danes ni cenjena in iskana le doma, temveč tudi v tujini. Zanjo so značilni pozitivna naravnanost, dovršen nastop, samozavest, široko znanje in moto, da "ostaneš tak, kakršen si, in to, kar si, ne pa kaj drugega" ter "da si zvest sam sebi".

 

V sredo se dobim z njo na kavi....lepo, mar ne?

0 komentarjev


Recommended Comments

Trenutno ni nobenih komentarjev.

Pridruži se debati

You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar ...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...