Šah biskvit
Vedno ga iščem po forumu. Je iz leta 2002. Zdaj ga imam tukaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png
Recept za ful dobro pecivo. Narediti ga je treba tri dni pred uporabo, da se prepoji v hladilniku. V hladilniku ga lahko hranimo, če ga ne zmanjka prej, deset dni.
Spečeš temen in svetel biskvit.Vsakega razrežeš na deset trakov po krajšem delu pekača.
Biskvit: 4jajca, 8 žlic vode, 25 dag sladkorja, 25 dag moke, 4 žlice olja, pecilni, vanilij. V temni biskvit daš 4 žlice kakava in malo manj moke.
Karamelna krema: pol kg sladkorja raztopiš v karamel na majhnem ognju, čez naliješ 1 liter mleka, mešaš, da zavre.Ko preliješ z mlekom, sačne vreti, ne se ustrašit. Posebaj zmešaš 4 žlice moke in 1 dcl mleka. Počasi dodajaš skozi cedilo vreli masi. Kuhaj še 5 minut. V mlačno vmešaj 1 margarino, ter malo ruma. Ohladiš.
Oblate za napolitanke namažeš z maso, da se zmehčajo. Nato položiš na sredino izmenično svetel in temen trak biskvita, vmes namažeš s kremo. Oblate zviješ na tesno okoli biskvitnih trakov in zaviješ v folijo, ter daš v hladilnk. Pacanja je za eno uro, peciva pa je ful veliko.
Dober tek!!
0 komentarjev
Recommended Comments
Trenutno ni nobenih komentarjev.
Pridruži se debati
You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.