Skoči na vsebino

cosma's Kozmos Blog

  • zapisi
    4
  • komentarjev
    30
  • ogledov
    13.783

Dobrota


cosma

1.331 ogledov

Včeraj sem poslušala povzetke enega predavanja o dobroti. Veliko zanimivih stvari. Predavateljica je imela srečo, da se je poznala z Antonom Trstenjakom, ki je meni zelo ljub.

Prav pocrkljala sem se s tem pogovorom :vio: hvala ti! x:Xx

 

''Nimam toliko časa, da bi se mi mudilo'' je izjavil A. T. In to mi je dalo kar veliko za premišljevanje.

 

Kaj je dobrota in kaj je dober človek? Se mi zdi, da nekdo, ki si vzame čas in ki nas sliši, ki se ustavi, dobrohotno sprejema in izžareva energijo. Dobrota ni nujno dejanje pač pa človečnost.

Ni res, da so bili včasih boljši ljudje in da so bolje živeli, pač pa so si poklanjali več časa. Nimamo več skupnih projektov, pač pa smo individualci, hranimo pa v spominu kot najlepša doživetja skupne projekte... recimo jaz- žetev pšenice, obračanje trave, ličkanje, kopanje krompirja....takrat so ljudje imeli stik. In to je tisto kar je ostalo v mojem spominu, kot lepo, kot dobro in kako fantastična energija je takrat bila.

Ne spominjam se, da bi prišla domov polna novih vtisov in doživetij iz bleščečih trgovin....

 

Potem sem mi je odprla še druga tema o možnosti izbire. Ali sem svobodna, če sem omejena s svojim razmišljanjem? Pa razmišljam kako sem svobodna. In da je to moja izbira. Si svoboden, če se odločaš na podlagi svojega superiornega mišljenja o sebi?

Po moje si ujet, ravno tako kot miš v laboratoriju, mogoče pa to spremenim v vrednoto nekega dne :inocent:

6 komentarjev


Recommended Comments

Ha, zanimiva tema, sem imela eno šolo dobrote za vsako ceno za ugled pred občinstvom, v srčku pa čist neki druzga x;)x .Take dobrote jaz nočem in ne želim.

 

Če smo svobodni ? Ja definirajo nas naše misli, izkušnje, želje, občutki, notranji glas,...

Link to comment

Danes je Božič.

 

Biti dober, do sebe, do drugih, kar šteje je res samo pozornost. Hvala vsem, ki mi jo naklanjate in upam, da ne spregledam nikogar, ki me išče...

Link to comment

Zakaj Bog nekje noče ustvariti življenje, nekje ga pa celo vzame, nekje pa ustvarja v neskončnost??? Kako hecno....naredite mi življenje....ne, tega pa človek ne zmore.

Vse prošnje, ki so neuslišane, le kaj Bog z njimi naredi? Ima A in B listo? Če nismo pridni nam želje ne izpolni??? Kaj pa če se poboljšamo, ko je že prepozno? Takrat nima več smisla? Čemu potem se truditi in sanjati o nečem, kar ne moreš doseči?

Če ne razumeš lekcije, ki jo imaš...v šoli te reši plonk listek, sreča, dober dan profesorja... ali Bog pogleda skozi prste ali žuga s svojim dokončnimi odločitvami?

No ja vsekakor se morava še malce pogovoriti......

Link to comment

Pa rože? So res tako pomembne...tudi te ovenejo, gredo še tako lepe prej ko slej učakajo svoj konec...so kot poslednja komunikacija, kot pika na i. Besede ki bi jih rad izpovedal, pa nisi imel priložnosti. So kot dobre misli, neubesedena energija...

 

...ne najbrž niso pika na i ... saj v bistvu niti ni potrebna...ne konča se vedno vse ...

Link to comment

Pridruži se debati

You are posting as a guest. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar ...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...