-
Št. objav
28 -
Član od
-
Zadnji obisk
Kontakti
-
Website URL
http://www.holistic.si
Informacje profila
-
Spol
Bejba
-
Kraj
Ljubljana
Zavod za Prehrano - Dosežki
StaraŠola (4/15)
0
Ugled člana
-
Bioresonanca in hujšanje
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od metkacvetka v Zdravje in alternativna medicina
Bioresonanca je lahko le pomoč pri hujšanju, vsekakor pa tudi bioresonanca ne bo prav nič pomagala, če ne spremenimo prehrane. Svetujemo Vam, da si pripravite jedilnik, ki bo prilagojen na Vaša leta in dnevne aktivnosti. Izogibajte se diet. "Pri nizkoenergijskih dietah lahko izgubimo kilograme, vendar ne iz maščob, temveč iz mišic." Na srečo je do poletja še dovolj časa za zdravo odpravljanje kilogramov, a nikar ne računajte na diete v zadnjem trenutku. Preberite, zakaj. Stara dieta ne deluje. Če vas mika, da bi se znova lotili diete, s katero ste nekoč že izgubili nekaj kilogramov, tega raje ne storite. To, da se je morate lotiti znova, samo dokazuje, da je bila neuspešna. "Poskrbite raje za svoje zdravje ter prenehajte zbirati že preizkušene diete in šteti kalorije," svetuje Dimičeva. Mišice potrebujete Hitre diete torej povzročijo hitro zmanjševanje telesne teže predvsem zaradi izgube vode in mišične mase. "Prav mišice pa so naš glavni porabnik kalorij," poudarja Dimičeva. Za uspešno hujšanje mišice torej še kako potrebujete. Enako neučinkovite so diete z diuretiki, saj s temi zgolj zmanjšate odstotek vode v telesu, obenem pa lahko ogrozite svoje zdravje. Telo se začne braniti Nenadno zmanjšanje energijskega vnosa telo spodbudi, da ustvari čim več zalog. "Presnova se upočasni, izločati se začnejo večje količine encima lipoproteina lipaze, ki skrbi za shranjevanje maščob," pojasnjuje strokovnjakinja. "In kar je najhujše: encim se sprošča tudi po koncu diete oziroma takrat, ko spet začnete normalno jesti, to pa sproži učinek joja. -
Tudi teža je zelo povezana z nepravilnim delovanjem hormonov. Rastni hormon skrbi za povečanje porabe maščob, zmanjšuje in znižuje krvni sladkor, razgrajuje maščobo in pomaga pri lažjemu obvladovanju stresa. Glavna sestavina rastnega hormona so aminokisline, ki jih telo sprejema iz beljakovin. Uživajte beljakovine iz zelenjave in svežih, nepredelanih mlečnih izdelkov ter se odpovejte predelanim ogljikovim hidratom (kruh, sladki prigrizki, testenine,…). Rastni hormon pomaga pri izločanju in nastajanju a) ščitničnega hormona – tiroksina spolnih hormonov estrogena in progesterona Tiroksin je ščitnični hormon - spodbuja presnovo, povečuje razgradnjo beljakovin in glikogena, sestavljen je iz aminokislin z vezanim jodom. Taradi premalo tiroksina se naša presnova upočasni, vedno smo utrujeni, zaspani, pridobivamo na teži, imamo slabo prebavo…-naša ščitnica premalo deluje. Jesti moramo veliko rastlinskih beljakovin, svežih mlečnih izdelkov in ne smemo pozabiti na jod - morska hrana, čebula, špinača, ohrovt, koruza, polnovredna žita, jabolka, hruške… - uporabljajte nerafirirano morsko sol in ne kupujte čiste, dodatno jodirane soli. Količini estrogena in progesterona morata biti uravnoteženi. S starostjo količini obeh hormonov začneta upadati, predvsem količina progesterona, kar kmalu privede do dominacije estrogena. Estrogen skrbi za kopičenje in ohranjanje maščob, poleg tega pa se v dodatnih maščobah tvori dodaten estrogen. Poskrbeti moramo za dvig progesterona in se izogibati hrani, ki še dodatno vzpodbuja nastajanje estrogena – soja in sojini izdelki, mesni izdelki, vsa predelana in v naprej pripravljena hrana, premastna in presladka hrana. Jesti morate sveže sadje in zelenjavo. Brokoli, limone, česen, proso, hruške, jabolka…ne pozabite na dovolj popite vode, vendar se izogibajte plastiki, saj ravno tako povišuje nivo estrogena. Pri nas Vam omogočimo testiranje hormonov iz sline, ki je priporočena, natančna, hitra in priročna metoda za ugotavljanje vsebnosti ter razmerja hormonov, ter se opravi brez posega v telo.
-
Zanimive www strani, ki obravnavajo prehrano
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od Marsa v Prehrana - recepti, nasveti, napotki
FB - Zavod za Prehrano http://www.facebook.com/profile.php?id=100000445796432 -
Zanimive in koristne www strani s podrocja zdravja
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od Marsa v Zdravje in alternativna medicina
Poglejte na FB- Zavod za Prehrano -
Nevarnost homogeniziranega mleka
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od Mitja v Zdravje in alternativna medicina
Nekaj zanimivega o melku...http://www.duhovnost.eu/sl/Prehrana_in_recepti/Ali_veste_kaksne_mlecne_izdelke_pravzaprav_uzivate__1/ -
Sladkor ali cuker ali zasvojenost s sladkim
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od lejči v Prehrana - recepti, nasveti, napotki
Na tržišču je vedno več sladkorjev z imenom rjavi, kar pa ne pomeni, da je sladkor res neobdelan. Vedno več proizvajalcev zaradi trenda po bolj zdravem življenju sladkor le obarva in poimenuje rjavi, pa čeprav se takšen sladkor od belega či...sto nič ne razlikuje. Navadni rjavi sladkor ni nič bolj zdrav kot beli in je le obarvan. Rjavi slakor je namreč rjav zaradi melase, ki je stranski proizvod pri predelavi belega sladkorja. Bolj kot je sladkor predelan, bolj je bel. Na policah večine naših trgovin najdemo kristalni beli sladkor, kristalni rjavi sladkor in neprečiščen surovi rjavi sladkor. Kristalni beli sladkor je popolnoma enak, kot kristalni rjavi sladkor, le da je rjavi temnejši zaradi melase, ki je stranski proizvod belega sladkorja. Kemična analiza vedno pokaže skoraj 100% vsebnost saharoze v obeh. Tudi v kalorijah med njima ni razlike. Oba med predelavo izgubita vse vitamine in minerale. Je pa rjavi kristalni sladkor veliko dražji od belega kristalnega sladkorja. Najboljši je surovi rjavi sladkor, ki ga prepoznate po temno rjavi barvi in po tem, da se sprijema. Ima močen, intenziven vonj, vsebuje pa tudi minerale in ima manj kalorij. Pred nakupom preverite, ali je rjavi sladkor narejen iz sladkornega trsa ali pese. Pravi rjavi sladkor pridobivajo s postopkom kristalizacije soka sladkornega trsa. Za sladkanje jedi raje uporabite javorjev sirup, stevijo ali še bolje, dobri domači med. -
Študije so pokazale, da stevia znižuje previsok krvni tlak, na normalen krvni tlak pa ne vpliva. Stevia preprečuje rast in reprodukcijo nekaterih bakterij in drugih mikroorganizmov, vključujoč bakterije, ki povzročajo karies, bolezni dlesni in krvavitve dlesni. Stevia je izvrstni pomočnik v procesu odpravljanja odvečne telesne teže, saj ne vsebuje kalorij in ima tendenco zmanjševanja zalog v naših maščobnih skladiščih ter odpravlja željo po sladki in mastni hrani. Stevia uravnava apetit pri ljudeh, ki imajo porušen odnos in povezavo med hipotalamusom in želodcem. Diabetiki, ki konzumirajo stevijo ob vsakem obroku, so opazili, da se jim v relativno kratkem času regulira nivo sladkorja. Zanimivo pa je, da je v Švici, kjer je skrb za ekologijo... in zdrav način življenja na zelo visokem nivoju, stevia priznana kot zelo zdravo sladilo. Ni pa še povsem raziskano, vendar naj bi bila lahko toksična in kancerogena ter obstaja sum, da zmanjšuje plodnost pri moških. Na stevio moramo še malce počakati, da bo dovoljena tudi pri nas.
-
Zasvojenost s hrano
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od //mirage v Zdravje in alternativna medicina
Res je. -
Zasvojenost s hrano
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od //mirage v Zdravje in alternativna medicina
Vsak sam pri sebi najbolje ve, kaj mu resnično pomaga, kakšno pomoč si želi, kakšna hrana je dobra za njega...in posledično si upoštevajoč vse to, sam izbere tudi morebitno pomoč. -
Celiakija je bolezen, pri kateri alergijska intoleranca za gluten povzroči spremembe na črevesni sluznici. Osnovno zdravljenje bolnikov s celiakijo je torej brezglutenska dieta. Toda v praksi ugotavljamo, da imajo številni bolniki (približno 10 %) kljub brezglutenski dieti driske ali pa vsaj mehkejše blato. Pogosto se takim kliničnim znakom pridruži še napihnjenost. To pa je lahko posledica zmanjšanja delovanja trebušne slinavke. Sama zgradba trebušne slinavke je pri celiakiji nespremenjena, spremenjeni pa so refleksni mehanizmi, pomembni za njeno delovanje. Včasih pa se zaradi celiakije spremeni tudi sluznica tankega črevesa in zaradi tega trebušna slinavka izloča premalo prebavnih encimov. Kadar torej trebušna slinavka izloča premalo encimov, potrebnih za razgradnjo hrane, sta prisotna driska in napihovanje. Ko imajo bolniki s celiakijo kljub brezglutenski dieti še vedno driske in druge težave, predpišemo prehrano, ki vključuje tudi hrano, ki pomagajo trebušni slinavki pri proizvajanju večih prebavnih encimov. Bolnikom s celiakijo in z zmanjšanim delovanjem trebušne slinavke pri zdravljenju predpišemo dieto, ki je prilagojena vsakemu posamezniku, upoštevajoč njegovo starost, dnevne aktivnosti, slog življenja...Tako s pravilno prehrano pripomoremo k njegovi lažji razgradnji hranil. Težave, kot so driska, napihovanje, slabše napredovanje v rasti... postopoma prenehajo. In, kar je najpomembnejše, izboljša se kvaliteta življenja.
-
Zasvojenost s hrano
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od //mirage v Zdravje in alternativna medicina
Matjaž lepo napisano. Hvala. Lep pozdrav. -
Zasvojenost s hrano
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od //mirage v Zdravje in alternativna medicina
Stane se popolnoma strinjamo ! Točno to smo napisali in nič drugega. Ne velike količine tablet, ne alternativna zdravljenja z bioresonancami, eftanjem... Pogledati moramo v svoj lonec ! Natanko to zagovarjamo. Na hrano moramo začeti gledati kot na najmočnejše hormonsko zdravilo in ne, kot le na vir energije. -
Zasvojenost s hrano
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od //mirage v Zdravje in alternativna medicina
Nutricionistka ima diplomo iz Alabame-holistična medicina ! Verjamemo, da ste se srečali z mnogimi alternativci, ki prodajajo meglo. Pri nas nihče nikogar v nič ne sili. Le zadovoljne stranke so dokaz, da dela dobro in pozitivno ! -
Zasvojenost s hrano
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od //mirage v Zdravje in alternativna medicina
Otroci rojeni s carskim rezom niso bili izpostavljeni vaginalnim mikrobom, ki kasneje vplivajo na pravilno in usklajeno delovanje njihove črevesne flore. Ti dobri mikrobi pomagajo pri prebavi in ščitijo pred bakterijami. In ker otrok rojen s carskim rezom ni bil izpostavljen mikrobom, se proti njim tudi kasneje ne more boriti. Zato ima veliko otrok preobčutljivo črevesno sluznico. Ti otroci ne morejo presnavljati glutena in velikokrat zbolijo za celiakijo. (Gluten je protein prisoten v nekaterih žitih, pri pacientih s celiakijo pa izzove vnetja in poškodbe tankega črevesa). (V slinavki in v želodcu ne nastaja dovolj prebavnih encimov, ki razgrajujejo makorohranila). Veliko otrokom rojenim s carskim rezom primanjkuje prebavnih encimov. Na žalost si v današnji moderni družbi zelo težko zagotovimo bogato in vitalno prehrano, bogato z vsemi pomembnimi prebavnimi encimi. Vsi, predvsem pa otroci rojeni s carskim rezom, bi si morali s prehrano zagotoviti dovolj prebavnih encimov. Znano je, da vsebujeta presna in fermentirana hrana zelo veliko encimov, ki so nujno potrebni za prebavo. -
Kaj bomo dons jedl
Zavod za Prehrano je komentiral/a topic od žiga v Prehrana - recepti, nasveti, napotki
Riba v pečici s paradižnički Potrebujemo: 1 večjo orado limonin sok sol lovor ...olive naribano limonino lupinico olivno olje 1 kg češnjevih paradižnikov baziliko, origano, rožmarin, peteršilj 2 stroka česna Očiščeno ribo pokapljajte z limoninim sokom. Posujte z origanim, rožmarinom in baziliko. V trebuh ribe denite lovorjev list, nekaj oliv, naribano limonino lupinico, sesekljan česen in malo petršilja. Tako pripravljeno ribo postavite na hladno in počakajte 1 uro, da se okusi prepojijo. Ribo nato položite v pekač, ki ste ga predhodno obložili z aluminijasto folijo premazano z olivnim oljem (lahko tudi s kokosovim maslom). Zraven dodajte paradižnike in vse skupaj pecite na 180 C približno 45 minut, oz. odvisno od velikosti ribe. Privoščite si tako okusno kosilo in ob enem poskrbite za svoje zdravje. Redno uživanje rib zmanjšuje tveganje srčnega napada. Pa dober tek ! Riba v pečici s paradižnički Potrebujemo: 1 večjo orado limonin sok sol lovor ...olive naribano limonino lupinico olivno olje 1 kg češnjevih paradižnikov baziliko, origano, rožmarin, peteršilj 2 stroka česna Očiščeno ribo pokapljajte z limoninim sokom. Posujte z origanim, rožmarinom in baziliko. V trebuh ribe denite lovorjev list, nekaj oliv, naribano limonino lupinico, sesekljan česen in malo petršilja. Tako pripravljeno ribo postavite na hladno in počakajte 1 uro, da se okusi prepojijo. Ribo nato položite v pekač, ki ste ga predhodno obložili z aluminijasto folijo premazano z olivnim oljem (lahko tudi s kokosovim maslom). Zraven dodajte paradižnike in vse skupaj pecite na 180 C približno 45 minut, oz. odvisno od velikosti ribe. Privoščite si tako okusno kosilo in ob enem poskrbite za svoje zdravje. Redno uživanje rib zmanjšuje tveganje srčnega napada. Pa dober tek ! Orada v pečici s paradižnički Potrebujemo: 1 večjo orado limonin sok sol lovor ...olive naribano limonino lupinico olivno olje 1 kg češnjevih paradižnikov baziliko, origano, rožmarin, peteršilj 2 stroka česna Očiščeno ribo pokapljajte z limoninim sokom. Posujte z origanim, rožmarinom in baziliko. V trebuh ribe denite lovorjev list, nekaj oliv, naribano limonino lupinico, sesekljan česen in malo petršilja. Tako pripravljeno ribo postavite na hladno in počakajte 1 uro, da se okusi prepojijo. Ribo nato položite v pekač, ki ste ga predhodno obložili z aluminijasto folijo premazano z olivnim oljem (lahko tudi s kokosovim maslom). Zraven dodajte paradižnike in vse skupaj pecite na 180 C približno 45 minut, oz. odvisno od velikosti ribe. Privoščite si tako okusno kosilo in ob enem poskrbite za svoje zdravje. Redno uživanje rib zmanjšuje tveganje srčnega napada. Pa dober tek !