Skoči na vsebino

Gorjan

NeČistZačetnik
  • Št. objav

    7
  • Član od

  • Zadnji obisk

Informacje profila

  • Spol
    Tip
  • Kraj
    Ljubljana - okolica

Gorjan - Dosežki

StaraŠola

StaraŠola (4/15)

4

Ugled člana

  1. Dober dan! Spet jaz ... Sem po nasvetu prijatelja poskusil še z naslednjo zadevo: Vzemite prav vse sestavine, ki so omenjene in jih surove zmečite v multipraktik in zmiksajte. Zadeva ima sicer nekoliko drugačen okus in verjamem, da se ga z malo "mašte" da narediti v željeno. Je pa brez toplotne obdelave in še bolj ok. Uporabite nešpricane bio sestavine, če se le da. Sedaj je bilo dela veliko manj=manj časa je trajalo .. Diober tek! P.S. Če se vam ne da, ker vam je odveč, pa kakšno sestavino izpustite ali kakšno novo dodajte ..
  2. No, skratka pustite uro pri gmah in kuhajte, da bo prav. Evo, že delajo nove ideje. Riž imam jaz skratka kot mazivo namesto masla pa še njegova sluz mi paše .. Prepustite se občutkom in naj nastane še kaj na to temo.
  3. Tako nekako, organizacije mi manjka. Pa na koncu študiram, kaj neki sem še pozabil dodat.
  4. Hvala, bom upošteval in bil bolj pri občutju (spremljanju) časa naslednjič. Nekako ni šlo do sedaj, ker je bilo še toliko za narezat in pripravit zraven ...
  5. Oh, ne se lovit na moje odvečne minute. To je verjetno zaradi tega, ker spodaj v loncu cmarim še juho v kateri so trdi kosi brokolija in cvetače, pa da je potem dovolj mehko, da otroci ne jamrajo. Ma lahko je manj in samo da je dovolj mehko za v multipraktik. Če izboljšate in javite nazaj bomo vsi bogatejši. Nisem, res nisem kak znalec in kot pravim rad se vseeno sukam med lonci in prav mi bo prišel kakršen koli nasvet z vaše strani. Juhu, M.
  6. Pozdravljeni! Že pred leti, ko sem bil na nekakšni dieti in potem presedlal na vege prehrano sem čisto slučajno malo testiral v kuhinji in nastalo je tole. Rad sem med lonci kadar je le mogoče. Nič od spodnjega recepta si ne lastim in verjetno je kaj takega že kdo objavil. Sem bolj poredko tu in žal nisem vsega prebral, kar ste do sedaj objavili. Zadeva je zelo okusna in še vsestransko uporabna, res pa je s pripravo kar nekaj dela, a se na koncu trud izplača. Za zelenjavni namaz uporabljam naslednje sestavine: - cvetačo - brokoli - paradižnik - riž - česen - jajčevec (lahko tudi bučko) - olive - kapre - peteršilj - tahini pasta (mleti sezam) - tamari omako - origano - bazilika - limonin sok - jabolčni kis - olivno olje Priprava: 1. Od cvetače (manjša glava) in 1 brokolija izrežem in uporabim zgolj "cvetove", vse ostalo od tršega stebla gre posebej v juho. Cvetove kuham nad paro okoli 1 uro. 2. Posebej dam kuhati v soljeno vodo 4 pesti riža (običajno je to Basmati ali Jasminov riž). 3. En celotni strok česna narežem na drobno in ga popečem na olivnem olju, samo toliko, da zacvrči in izgubi svojo dražilno lastnost, aroma pa ostane. 4. Na liste narezan jajčevec srednje velikosti popečem na olivnem olju. 5. Na kolobarje narezane rezine 3 paradižnikov popečem na olivnem olju. V vseh primerih pazite, da olje ne dobi previsoko temperaturo, saj olivno olje ni primerno za tovrstne obremenitve - beri, postane nezdravo. 6. Narežem 10 do 20 izkoščičenih oliv 7. Narežem šopek svežega peteršilja 8. Na drobno narežem za 1 polno jušno žlico kaper Vse navedeno - pripravljeno - eno za drugim postopno dodajam v multipraktik in "mešam" v njem do kaše. Vmes dodajam: okoli 1 dcl svežega olivnega olja, sok polovice srednje velike limone, 1 jušno žlico tahini paste, 1 pokrovček Ašičevega jabolčnega kisa in po občutku dodajam tamari omako. Dodam večji ščepec bazilike in manjšega origana. V kolikor pride kaša pregosta in se motor multipraktika že "malo" muči dodam še nekaj žlic juhe, da se zadeva razredči. Po vsem navedenem bi morala biti omaka gotova. Jaz jo sicer postopoma ves čas poskušam in na podlagi tega na koncu pridem do želenega okusa. Po želji je mogoče dodajati malce papriciranih sestavin, kot je napr. čili (pazi na zmernost, saj poti nazaj običajno ni) ali pa le prah sladke paprike, po želji in okusu. Glede na to, da nisem profi kuhar mi priprava namaza vzame nekje okoli 2-3 ure. Vse količine izbiram glede na občutek in seveda na kapaciteto posode multipraktika, zato žal nimam količin razdelanih po naprimer teži. Je bila zadeva že tolikokrat pripravljena, da že imam občutek izbire velikosti posamezne zelenjave. Namaz pri nas izgine v dveh mesecih pri hranjenju v manjših steklenih kozarcih in na hladnem v hladilniku. V tem času še vedno ostane precej svežega okusa menim pa, da bi z lahkoto zdržal tudi kaj dlje. Pa še to, zadevo uporabljam tudi kot dodatek k juham, omakam za testenine itd. Vse odvisno od domišljije. Kam pa pridemo brez nje ... Pa srečno in dober tek! lp,M.
×
×
  • Objavi novo...