Tudi jaz obožujem omake. Naj dodam nekaj svojih receptov! Poleti zelo paše drobnjakova omaka, ker se ponudi hladna. Je pa se z govedino iz juhe. DROBNJAKOVA OMAKA 2 jajci olje, kis drobnjak Jajca skuhaj, pretlači rumenjake, beljake sesekljaj. Rumenjakom dodaj 2 - 3 žlice olja in dobro premešaj. Temu dodaj beljake, kis, sol in drobno sesekljan drobnjak. Še ena mrzla! Ta pa paše z divjačino, pa tudi z ostalim mesom! SADNA OMAKA 2 pomaranči 2 limoni 20 dkg ribezovega želeja 2 žlici gorčice 1 dl rdečega vina Pomaranče in limone tanko olupi. Olupke zreži na tanke rezance in jih na slani pari skuhaj do mehkega. Stisnjen sok pomaranč in limon dodaj ribezovemu želeju in vinu. Dodaj še gorčico in mehke olupke. Vse skupaj pretlači. Omako ponudi ohlajeno! Tale pa paše skoraj povsod! H krompirju, testeninam, govedini... KUMARIČNA OMAKA 2 kumari olje sladkor čebula 2 žlici moke smetana kis Kumarice olupi in nareži na tanka kolesca. Posoli, premešaj in pusti malo stati. V posodo daj nekaj olja, malo sladkorja, sesekljano čebulo in moko. Ko bledo zarumeni, dodaj ožete kumare, premešaj, zalij z juho ali vodo. Prevri, dodaj kis, poper in kakšno žlico kisle smetane.