Dobra jed iz buč Hokaido (SOUFFLE HOKAIDO) Bučo Hokaido operi in nareži na cca 3x3cm velike kocke, dolij vode, da je zravnana površina in kuhaj 10-15 minut. Ko je mehka tudi lupina - poskusi z nožem, je dovolj kuhano. Vodo odcedi (lahko jo uporabiš za kakšno zelenjavno juho) in bučo zmečkaj z mečkačem za pire. Dodaj: - na drobtine zmečkane krekerje (lahko tudi krušne drobtine ali kar malo starejši kruh), toliko, da je jed dovolj gosta (če rata pregosto, pa doliješ malo vode, v kateri se je buča kuhala), - 2 veliki žlici masla, - 2 stepeni jajci, - nariban sir po okusu, - suh česen, - sol in poper po okusu. Keramično posodo za v pečico namaži z oljem in vanjo daj maso. Potresi s parmezanom ali naribanim sirom. Peci 15-20 minut na 180°C. Jed uporabimo kot prilogo ali kot samostojno jed, zraven paše kakršnakoli solata. Vegani lahko jajca in sir mirno izpustijo (lahko pa dodamo praženo čebulo in kakšno začimbo), ni bistvene razlike, glavni okus da buča. Tudi v pečico ni nujno dajati, lahko samo še malo popražimo na ognju, da se sestavine lepo prepojijo in zmešajo skupaj. Pa dober tek!