-
Št. objav
163 -
Član od
-
Zadnji obisk
Kontakti
-
Website URL
http://
Informacje profila
-
Kraj
Ljubljana
Drugi podatki
-
O meni...
Energija, Mečevanje, Gradovi, Karate, Šah, Plezanje, Knjige, Masaže, Eterična olja, Rastlince
Gandalf - Dosežki
LN Veteran (15/15)
1
Ugled člana
-
Začni športat oziroma hodit na fitnes... Da preusmeriš oziroma uporabiš/porabiš testosaron... ki ga imaš očitno več kot ostali... Kar niti ni slabo, če ga ni res preveč. Zakaj pride do tega, to je drugo... lahko da ješ veliko mesa (eno meso vsebuje več testosarona kot drugo...) kaj dodajajo živalim je spet druga zadeva. Če te to tako moti pojdi na pogovor k zdravniku, kaj zakaj in kako ... in boš najbolje zvedel kaj početi.. ali pa k dobremu diatetiku - strokovnjaku za prehrano... Britje pa... je kratkoročna rešitev ... trajne težave. Vojno boš dobil na drug način... če sploh. Veliko sreče
-
Nic posebnega, se dogaja, marsikdo najbrž niti ne opazi. Včasih je hecno, ko za nekaj sekund, minut ali pa tudi dalj veš kaj se bo dogajalo in kaj ter kako bodo ljudje reagirali.
-
Sepp Holzer - pionir permakulture
temo je komentiral/a na Gandalf v Zdravje in alternativna medicina
Bi bilo za pogledat tele DVDje. Bi šel pa tudi na izlet. -
Kakšni so torej komentarji od uporabnikov???
-
Mario moj point je bil da se te veje nekako ponovno združijo, oziroma da se najdejo individualisti, ki so sposobni prečkati meje svoje znanosti in se posvetovat z nasprotnikom. Res je utopično da bi se nekdo učil vse te znanosti, ker za vsako rabiš vsaj 10 let da jo kolikor toliko zastopiš. Zdravilci so se zaleteli v svojo individualnost in pohlep in svoje težave z pridobivanjem diplom, mogoče tudi pridobljenih diplom.... Zato je zakon takšen kot je, ker so vsi nekaj hoteli in zahtevali in se je vsakič nekaj dodajalo, skoraj vsakič je bil prisoten nek nov "ultra" zdravilec.... Kar se tiče homeopatije in akupunkture/presure so zadeve jasne iz prakse in teorije. Povsod razen v Sloveniji. Drugače pa Mario problem zdravnikov je da nimajo pojma o psihologiji. Če bi poznali govorico telesa kot recimo kitajci bi bil pa to mejilo že na svetovni čudež. (Primerjava bi bila recimo fizioterapevti) Drug problem če se gremo zdravnike in medicinske sestre je da sestre dostikrat vejo več in dosti bolje od zdravnikov, ki paciente vidijo max 10 minut na dan. Apak to je že drugo... Kar se tiče 10x10x10 s tem da ne mislim "situacije", kjer vsi vemo kaj je in kako se reši! Od 10 zdravnikov bi dobil 3 različna mnenja. Imajo isto šolo od 10 zdravilcev bi dobil ????3-10 različnih mnenj. Ima vsak svojo šolo in izkušnje Od 10 farmacevtov bi dobil 1 ali mogoče 2 mnenja S tem da zdravniki vsaj 30% situacijam ne predpisujejo izboljšanja pod nobenim pogojem. Farmacevti in zdravilci pa pravijo da je to možno... če kdo ve rešitev pa je že drugo vprašanje!
-
Nevarnost homogeniziranega mleka
Gandalf je komentiral/a topic od Mitja v Zdravje in alternativna medicina
Ali je to smo nova tržna reklama za mlekomate ali je to celo res??? ŠKODLJIVO HOMOGENIZIRANO MLEKO Leta 1991 mi je sodelavec prinesel izvod revije Zdravje z besedami: "Ti se zanimaš za mleko. Preberi si članek v tej reviji." V kratkem članku je nek zdravnik pisal, da so ugotovili, da se maščoba iz homogeniziranega mleka nabira na stene žil in da iz homogeniziranega mleka organizem ne more izkoristiti kalcija. Članka si žal nisem fotokopirala, me je pa to ves čas preganjalo. Najprej sem mislila, da bo industrija prenehala s homogeniziranjem mleka, pa ga je bilo celo vedno več. Potem pa sem se spraševala, kaj se pravzaprav zgodi v mleku ob homogenizaciji, da se tako zelo spremeni, čeprav mu ni nič dodano in je samo podvrženo mehanski obdelavi. Odgovor sem našla v Ullmannovi Enciklopediji tehnične kemije v poglavju o mleku in mlečnih izdelkih, ko sem lani iskala podatke o kazeinu. Od takrat čutim odgovornost in obvezo, da nekaj storim, da bi zavarovala nič hudega sluteče ljudi in predvsem otroke pred nevarnostjo, ki jim preti zaradi pitja homogeniziranega mleka in da bi jim omogočila dostop do nehomogeniziranega pasteriziranega mleka, ki pa je resnično vir zdravja, lahko prebavljivo in skoraj v popolnosti oskrbi organizem z vsemi potrebnimi vitamini, minerali, maščobami, beljakovinami, ogljikovimi hidrati in mikroorganizmi mlečne mikroflore, katerih prisotnost v našem telesu je nujna za zdravje in odpornost proti okužbam. Napisala sem članek o tem (namenjen za objavo v reviji Zdravje ), ki je pripet. S spoštovanjem Maja Tomkiewicz-Vouk dipl. ing. kem. teh. Ljubljana, 26. 4. 2002 HOMOGENIZIRANO MLEKO - POČASNI UBIJALEC Na svetovnem spletu mrgoli člankov, ki bolj ali manj utemeljeno svarijo pred uživanjem mleka. Tudi v naših občilih so vse pogostejši. Če upoštevamo, da je danes večini ljudi dostopno samo homogenizirano industrijsko predelano mleko, imajo popolnoma prav. S homogenizacijo se namreč mleko, ki je sicer najpopolnejše živilo, kar jih je narava ustvarila, spremeni v počasnega ubijalca, ki maši žile. Nedopustno je, da danes nehomogeniziranega mleka skoraj ni več mogoče kupiti in da večina ljudi ne ve, da homogenizirano mleko samo še po barvi spominja na naravno mleko. Tisočletja je bilo mleko vir zdravja za otroke in odrasle, danes pa ga je postopek homogenizacije spremenil v vir bolezni. Homogenizirano mleko preprečuje prehitro ločevanje maščobe, kar omogoča daljše roke trajanja izdelkov. Kmalu zatem, ko je homogenizirano mleko v trgovinah izpodrinilo navadno pasterizirano, so se pojavile alarmantne vesti o velikem porastu pojava poapnenja žil ne samo pri odraslih, ampak tudi pri otrocih. Odziv mlekarske industrije na to je bila ponudba različnih vrst mleka z manjšo vsebnostjo maščobe, kar kaže na to, da so vedeli, da ima homogenizirana maščoba drugačne lastnosti od nehomogenizirane. Prej smo poznali samo polnomastno mleko in krivdo za poapnenje žil so takrat pripisovali predvsem maslu. Med maslom in homogenizirano mlečno maščobo je precejšna podobnost. Pri obeh z mehanskim postopkom uničijo naravno proteinsko membrano, ki obdaja maščobne kroglice. Te membrane pa narava ni ustvarila brez tehtnega razloga in prav njeno uničenje ima usodne posledice za zdravje ljudi in predvsem otrok, za katere še vedno priporočajo pitje polnomastnega mleka. Majhnim otrokom je mleko glavna hrana in prve spremembe na ožilju zdravniki opažajo že pri triletnikih. Prav zaradi otrok želim dokazati in razložiti škodljivost homogenizacije in njeno nepotrebnost z vidika varnosti. Navajam prevod dela opisa homogenizacije iz Ullmannove Enciklopedije tehnične kemije (3. izdaja) v poglavju o mleku in mlečnih proizvodih: Če imajo maščobne kroglice v tekočih trajnih mlečnih izdelkih enako disperzijsko stopnjo kot v svežem mleku, se hitro dvignejo in na površini tvorijo neprivlačne (grde) kompaktne sloje smetane ali maščobne zamaške. Maščobne kroglice zmanjšane na manj kot 2 mikrona pa se nasprotno le zelo počasi izločijo na površino, tako da se pri dovolj viskoznem izdelku ob normalnih pogojih skladiščenja maščoba ne izloči. Pri običajnih homogenizacijskih strojih se toplo mleko (oz. koncentrirano mleko ali smetana) s tribatno črpalko z veliko hitrostjo potiska skozi ozko režo. Pri tem nastale strižne sile maščobne kroglice raztegnejo po dolžini, da razpadejo na posamezne majhne kapljice, ki se še držijo skupaj podobno verižici biserov. Na posamezne maščobne kroglice razpadejo šele ob izstopu iz homogenizirne reže. Zaradi homogenizacije se uničijo prvotne membrane maščobnih kroglic. Istočasno pa se na novo nastale maščobne kroglice adsorbirajo beljakovine, predvsem kazein. Emulzija se stabilizira. Postopek je videti idealen. Mleku ni nič dodanega, nobenih emulgatorjev. Toda na maščobo, ki je bila prvotno zaščitena z naravno membrano iz cca 1/3 fosfatidov in 2/3 membranskih proteinov, ki je preprečevala trdnejšo vezavo kazeina z njo, se po homogenizaciji trdno adsorbira kazein. V naravnem mleku je kazein pretežno v obliki kazein-kalciumfosfatnih micel. Naš organizem novo nastale kombinacije (maščobe obdane s kazein-kalciumfosfatnimi micelami) ne zna prebaviti, deloma jo izloči, deloma jo nalaga na stene naših žil (od tod poapnenje). To tudi razlaga, zakaj organizem iz homogeniziranega mleka ne more izkoristiti kalcija. Poleg tega stopi v akcijo še encim ksantin-oksidaza, ki se nahaja v notranjosti maščobnih kapljic. Ta encim je namenjen postopnemu razkroju proteinskega dela membrane maščobne kapljice, da nato organizem maščobo lahko uporabi. Ker membrane maščobnih celic po homogenizaciji ni več, ta encim začne delovati na tkivo v človeku in ga poškoduje. Homogenizirano mleko je torej ena najhujših prevar današnjega časa. Spomnimo se samo na napise na embalaži: naravno, sveže mleko. Matere ga dajejo otrokom v dobri veri, da bodo dobili dovolj kalcija in beljakovin za zdravo rast, resnica pa je daleč od tega. Vse homogenizirano mleko bi moralo imeti podobno kot cigarete na embalaži napisano opozorilo, da povzroča poapnenje žil. Predvsem pa bi moralo biti v trgovinah dovolj nehomogeniziranega pasteriziranega mleka, ki bi bilo predelano čim bolj nežno, tako da bi v kar največji meri ohranilo lastnosti naravnega mleka. Na pragu novega tisočletja bi morda lahko začeli razmišljati tudi o novih načinih predelave mleka. Nekoč so pri molži poskusili prvi curek iz vsakega vimena. Pri današnji napredni tehnologiji bi ne smelo biti pretežko zasnovati naprave, ki bi dobro mleko ločila od slabega. Namesto pasterizacije bi bile potem potrebne samo zelo učinkovite hladilne naprave, kar tudi ne bi smelo predstavljati problema za tretje tisočletje. Naravno mleko zdravih, naravno hranjenih živali je namreč po svoji komplicirani in do vseh potankosti premišljeni sestavi ena največjih mojstrovin narave. Popolno in lahko prebavljivo živilo. Ker je tako komplicirano, ga vsak naš poseg samo osiromaši. Že samo s kuhanjem uničimo v njem prisotne mlečne mikroorganizme, ki proizvajajo številne encime, med drugimi tudi encim za razgradnjo mlečnega sladkorja. Ti mikroorganizmi sestavljajo našo črevesno mikrofloro, če smo jih kot dojenčki dobili z maternim mlekom in nam jih niso uničili antibiotiki ob kakšnem zdravljenju. V nežno pasteriziranem mleku je še nekaj teh mikroorganizmov, ki poskrbijo za razgradnjo mlečnega sladkorja in katerih prisotnost v našem telesu nas varuje tudi pred bolezenskimi mikroorganizmi. Tega mleka, ki je resnično najboljše živilo za otroke, danes skoraj ni mogoče kupiti. Vsepovsod se na policah kopičijo samo homogenizirani izdelki. Izgovori, da ni dovolj dokazov o njihovi škodljivosti na osnovi epidemioloških študij, so pesek v oči. Ali mora res najprej zboleti na milijone ljudi, da bi bila škodljivost dokazana. Nerazumljivo je, da živilo, ki ga ljudje in predvsem otroci uživajo vsakodnevno v večjih količinah, ni bilo pretestirano na podoben način kot zdravila. Že preprost poskus s podganami, ko bi eno skupino živali hranili z nehomogeniziranim, drugo pa s homogeniziranim mlekom, bi hitro in nedvoumno pokazal razliko. Na osnovi tega bi nato lahko zahtevali, da mlekarska industrija vsaj pasterizirano mleko preneha homogenizirati. Zakon, ki bi predpisoval predhodni preizkus s hranjenjem podgan za nova živila ali za nove tehnologije za predelavo le-teh, pa bi nas gotovo obvaroval še pred številnimi civilizacijskimi boleznimi. Ta primer je očiten dokaz, da samo kontrola mikroorganizmov in določenih posameznih nedovoljenih sestavin nikakor ne zagotavlja, da je živilo zdravo in neškodljivo. Na naš organizem vpliva živilo kot celota in ta vpliv je potrebno preveriti preden pride na tržišče. Maja Tomkiewicz-Vouk dipl. ing. kem. teh. Ljubljana, 21. 4. 2002 http://www.mlekomati.com/mleko.html -
Mario na žalost diploma ne zagotavlja, da bo oseba znala diagnosticirat. V 90% je lahko diagnosticiranje samo posledica vizualnih značilnosti telesa (govorica telesa, če želiš). Diagnosticiranje po simptomih pa je lahko recimo temu stvar navade in prakse. Se pa strinjam da je homeopatija bližje farmaciji kot pa zdravnikom. S tem da ima dober homeopat ponavadi znanje zdravnika. Je pa res problem pri teh "alternativah" ker so bolj individualistične in nekako ljudi ne pošiljajo naprej k "specialistom". In da večinoma že 3/4 uničeni ljudje iščejo recimo temu alternativne rešitve. Vsekakor bi pa rad enkarat videl da bi se začelo v zdravstvu uradno mešat fizika, kemija, psihologija, medicina, biologija, ali po domače da bi zbrisali ločevanje med alternativno, uradno medicino in farmacijo.
-
DISTRIBUTER, še enkrat si preberi, pa bop mogoče videl kaj sem hotel povedat. Glede sprememb formule, vem da so jo vsaj 1x spreminjali!!! Glede nemške formule pa iz izkušenj in tudi po kanalih vem da ni ista kot ostale.. BTW še enkrat... moja mama je diabetik in se ji je inzulin vsakič drugače obnašal (ameriška, italjanska, nemška, francoska piksna) Tudi po mojih testiranjih sem dobil 4 različne efekte. Tako da močno dvomim, da v vseh državah dobiš isto!!! Leta 95 je italjanska formula romala direkt v smeti po enem dnevu (totalni krep). Namreč ostale so bile toliko boljše. Mogoče je to samo individualna percepcija vendar to meni vsekako nakazuje, da je važno iz katere države je roba. (Nalepkam že takrat nisem zaupal) Ker nobena formula takrat ni dajala takih efektov kot nemška smo pač nehali uporabljat HL. Danes pa mi nihče ne zna dat kakega pametnega odgovora! In da si bova na jasnem, zanima me kaj se je zgodilo, dogajalo takrat. Še bolj pa me zanima kje bi dobil tisto kvaliteto, ki je bila takrat prisotna!!! Vse ostalo je irelevantno. BTW Lahko pa glede na to da praviš da obvladaš prehrano odgovoriš na vprašanja od Free!!
-
Kar se tiče certifikatov in prehrane brez GSO... Kdor hoče certifikat prijavi njivo in pošlje vzorec iz njive na analizo. Ali po domače to je totalno birokratski postopek! Verjetno je tako v vseh državah, vem pa ne. Kakšne mahinacije se lahko izvajajo brez direktnega nadzora ob pobiranju pridelka naj si izmisli vsak sam. Porny Italija kolikor jaz vem je kar lepo onesnažena, tako da GSO ali brez... hvala lepa! DISTRIBUTER glede na to da praviš da fitnesiraš že nekaj časa, mislim da bi moral znati vsaj polovico vprašanj od FREE izstreliti, drugače nimam pojma kaj počneš na fitnesu, razen to da si malo bolj aktiven rekreativec (1h na dan). Primer: Dandanes vsi kolikor toliko spremljamo takšne in drugačne čudežne izdelke in substance, zato je problem za predavatelja, če reče, da se že 10 let ukvarja z vitamini. Nakoncu ga pa jaz učim kako se C vitamin kombinira in kdaj jesti oglikove hidrate če hočeš shujšat, itd! Distributer; Prosim ne postat takšen! HL ni slab vendar kot vsaka zadeva je treba vedet koliko in zakaj! In seveda ni za vsakega! BTW a mogoče veš če še kje delajo Nemško formulo HL iz 90ih let. KUPIM! Ostale me ne zanimajo, ker grem raje v fitnes trgovino. Meni to čisto odgovaja pa še ceneje je.
-
Kar se tiče certifikatov in prehrane brez GSO... Kdor hoče certifikat prijavi njivo in pošlje vzorec iz njive na analizo. Ali po domače to je totalno birokratski postopek! Verjetno je tako v vseh državah, vem pa ne. Kakšne mahinacije se lahko izvajajo brez direktnega nadzora ob pobiranju pridelka naj si izmisli vsak sam. Porny Italija kolikor jaz vem je kar lepo onesnažena, tako da GSO ali brez... hvala lepa! DISTRIBUTER
-
O bog/Bogovoi/Zavest, katero vero naj izberem?
Gandalf je komentiral/a topic od unis v Duhovnost in osebna rast
A mogoče ni bistvo vseh ver/stev, da osebek najde samega sebe. Z ali brez posrednika. (guru, bog, psiholog, new age, duhovniki te ali one vere... ) -
EFT tehnika čustvenega osvobajanja
Gandalf je komentiral/a topic od Mitra v Duhovnost in osebna rast
Osredotočenost, sproščanje, telesna aktivnost dela čudeže. Sploh če zraven še vizualiziraš/meditiraš... EFT vsekakor ni slaba tehnika je pa zame izpeljanka iz Scientologije oziroma izpeljanka od našega ljubega Freuda. Teško pa primerjaš akupresurne in akupunkturne tehnike, ker enostavno nimajo istega namena, četudi lahko marsikdaj delaš isto na drugačen način. Pač odvisno od tehnike, ki jo izvajaš -
Porny a si prerok. LOL
-
Se opravičujem, res sem preskočil... Nekako imaš predolge komentarje.
-
Agape bistvo pozitivnega mišljenja je "stanje" in ne misel. Po kmečko, če sem nekaj zajebal že 10x, ne bom šel sedaj jokat in stokat. Ampak bom probal tudi 1000x vkolikor je to potrebno, da se enkrat pride do cilja. Vprašanje je samo: kaj hočeš in kaj boš reskiral ali izgubil, da to tudi dobiš. BTW z "karmo" ali po domače z našimi čustvenimi vzorci, ki jih vsak dan dograjujemo, tako lepo plujemo skozi življenje, da se čez čas znajdemo v enosmerni ulici... pri težjih primerih tudi v enosmerni ulici ali pa celo na rondoju, kjer je samo vprašanj časa kdaj bodo možgani rekli TILT game over..... Taki ljudje v večini niso sposobni niti zastopit besede pozitivno, kaj šele to izvajat, še manj pa dosežt stanje pozitivnega mišljenja. Začuda je zelo podoben sistem najboljši za prodajalce, zato ga lahko pakiraš v kakršno koli embalažo. Če si v brezizhodni situaciji, se ti svet podira na glavo. Si brez denarja, vsi so te zapustili..... Ali bo tvoja reakcija? Boš; tarnal jokal pobijal delal samomor grozil bil nasilen ratal alkoholik se zadrogiral šel meditirat Ali pa si sposoben dojet da si sam odgovoren za svoja dejanja v preteklosti in boš naredil vse da prideš na zeleno vejo in se to nebo več ponovilo. Ali si sposoben se toliko skoncentrirat, da odmisliš zemeljske težave/zmote in začneš končno migat in odpravljat ovire, ki si jih toliko let ignoriral? A si sposoben začeti živet dan od začetka do konca kot bi bil to tvoj zadnji dan? Ali še vedno odlašaš vse na jutri in se potem čudiš od kje ves ta plaz očitkov, računov, težav, prepirov???