Skoči na vsebino

alef

Lunatik
  • Št. objav

    17.399
  • Član od

  • Zadnji obisk

  • Zmagovalni dnevi

    395

alef: zadnji zmagovalni dan je 1. julij

alef je imel/a najbolj lajkano vsebino!

Informacje profila

  • Spol
    Tip

Zadnji obiskovalci

7.460 ogledov profila

alef - Dosežki

LN Veteran

LN Veteran (15/15)

  • Prva objava Redko
  • Sodelavec Redko
  • Stroj za objave Redko
  • Prvi teden končan Redko
  • Mesec dni kasneje Redko

Nove značke

3k

Ugled člana

  1. alef

    In memoriam

    Umrla je Anita Ogulin
  2. alef

    Politika

    Analitika o atentatu na Trumpa: "Tudi ta atentat bo še kako dobro uporabil v svojih javnih nastopih" "Kar se novembrskih volitev tiče, to ni nobena skrivnost ... Če pogledamo samo ankete, pa tudi sicer predvolilno dogajanje v ZDA, lahko samo rečemo, da je Trump že zdaj krepko vodil pred Bidnom, ki sicer s svoje strani niti ni tako slab predsednik ZDA, saj se lahko z marsičim pohvali. Dejstvo pa je, da so starost in leta naredila svoje. Tudi zadnji javni nastopi kažejo, da ima Joe Biden težave s svojimi leti in sam s sabo in seveda Trump to s pridom izkorišča in ta atentat je ob vsej žalostni stvari vendarle en plus zanj oziroma posredno minus za Bidnove možnosti na volitvah," meni Cerar. No comment.
  3. V zvezi s prijavo Večkrat sem se neuspešno skušal prijaviti v novi Lunin Forum z vsemi e-mail naslovi ki jih. bolj ali manj pogosto uporabljam. Ni šlo z nobenim. Potem pa sem se spomnil na stari e-mail naslov ki ga že dolgo ne uporabljam več in tudi ni več aktiven ker že nekaj let nisem uporabnik siol.net. Ta naslov je ........@siol.net Naslov ki ga najpogosteje uporabljam je ........@gmail.com Prosim če lahko to spremenite ali mi razložite kako lahko to storim sam, če je možno. Mi je pa novi forum zelo všeč.
  4. alef

    Politika

    Atentat na Donalda Trumpa: 11 minut in devet sekund. Kaj se je dogajalo? Bivši predsednik ZDA Donald Trump je preživel poskus atentata, potem ko so na njegovem političnem zborovanju v mestu Butler v Pensilvaniji odjeknili streli. V incidentu je bil ubit eden od udeležencev zborovanja, dva sta v kritičnem stanju. New York Post je napadalca identificiral kot 20-letnega Thomasa Matthewa Crooksa. Kmalu po napadu se je oglasil tudi Trump: "Ustreljen sem bil z nabojem, ki je prebil zgornji del mojega desnega ušesa. Nemudoma sem vedel, da je nekaj narobe, ker sem slišal šum in strele ter takoj občutil naboj skozi kožo. Bilo je veliko krvi in sem se zavedel, kaj se dogaja. Bog blagoslovi Ameriko," je dejal Trump. To je bolj ruska metoda odstranjevanja političnih nasprotnikov. Sicer obsojam vsako nasilje, ampak... Kar seješ, to žanješ.
  5. Civil War Dystopian future... Ne tako zelo "dystopian". Razpad ZDA je napovedan. Ni vprašanje ali se bo to zgodilo ali ne, vprašanje je le kdaj. Upam le da bom takrat že varno in udobno pod rušo ker bo to vplivalo na ves ostali svet. In to ne dobro. Film vsekakor vreden ogleda. Ne za uživanje, za razmišljanje.
  6. alef

    Politika

    Konec Bidnove kandidature naj bi bil že jasen, vprašanje je le, kako ga bodo odigrali Ameriški demokrati si obupano želijo, da bi se mučni notranji spopadi končali, da bi se lahko vrnili k cilju: še enkrat premagati Donalda Trumpa. A glasov, da se mora Biden umakniti, niti po zadnjih poskusih, da javnost prepriča, da je v dobri kondiciji, ni vse manj, ampak vse več. Zato zdaj celo nekdanjega predsednika Baracka Obamo in nekdanjo predsednico predstavniškega doma Nancy Pelosi prosijo, da pomagata rešiti situacijo. Pa se bosta dejansko izpostavila? Biden sodi v DSO oziroma ameriško varianto take ustanove, ne pa na čelo najmočnejše(zaenkrat) države na svetu. Deluje mi kot nekdo ki si ne pusti vzeti ključev avtomobila, avto mu pa najmanj desetkrat crkne še preden mu uspe odpeljati z parkirišča. Poznam enega takega osebno.
  7. alef

    Politika

    Robert Golob po vrhu Nata: Cilj je, da bomo lahko še naprej živeli v miru "Vrh je bil uspešen, bolj od pričakovanj in verjamem, da smo ga na koncu vsi zapustili zadovoljni – tako članice Nata kot partnerke iz Pacifika in predvsem Ukrajina. Na srečanju je prišlo do materializacije dolgoročnega odnosa med zavezništvom in Ukrajino, ki bo pripomogel k temu, da se bo vojna v Ukrajini hitreje končala. Navsezadnje je glavna naloga zavezništva Nata ravno odvračanje od vojaških spopadov," je po koncu vrha Nata v Washingtonu povedal predsednik vlade Robert Golob. Poleg tega je to tudi pomembno sporočilo madžarskemu predsedniku vlade Viktorju Orbanu. Ob tem je dodal, da moramo postati suvereni pri obrambi svojih držav, to pa je za majhne države lažje, ko to počnejo skupaj s svojimi sosedi, partnerji in zavezniki v mednarodnih organizacijah. "Zato Slovenija v resnici nima alternative, kot da skupaj s sosedi, evropskimi prijatelji, zgradi močno obrambno silo z enim samim namenom – da bomo lahko še naprej živeli v miru," je poudaril Golob. Suverenost in članstvo v NATO? To mi nekako ne gre skupaj...
  8. alef

    Politika

    Biden predstavil Zelenskega: "Dame in gospodje, predsednik Putin." "In zdaj besedo predajam predsedniku Ukrajine, ki je tako pogumen kot tudi odločen. Dame in gospodje, predsednik Putin," je dejal ameriški predsednik po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. "Predsednik Putin! On bo premagal predsednika Putina. Predsednik Zelenski – tako sem osredotočen na to, da premagamo Putina, to nas mora skrbeti. Kakorkoli, gospod predsednik," je svojo napako, ko je Zelenskega zamenjal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, hitro popravil Biden. In ta dementni starček naj bi bil novi/stari predsednik ZDA in vrhovni poveljnik najmočnejše vojske na svetu? Ljubi Jezus!
  9. alef

    Politika

    Ljubljanski mestni svet sprejel omejitev prireditev v Tivoliju in na Rožniku na pet lokacij https://siol.net/novice/slovenija/ljubljanski-mestni-svet-sprejel-omejitev-prireditev-v-tivoliju-in-na-rozniku-na-pet-lokacij-638093 Ljubljanski mestni svetniki so na današnji seji po hitrem postopku sprejeli predlog sprememb in dopolnitev odloka o Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, ki izvedbo prireditev v njem omejuje na pet lokacij. Opozicijski svetniki so po razpravi o tem zapustili sejo, svetnica Jasminka Dedić pa je napovedala vložitev občinskega referenduma. Svetnica Levice Urška Honzak je dejala, da niso proti dogodkom, ki se odvijajo v krajinskem parku, tudi napovedan koncert Magnifica jih ne moti, ampak mora pri tem imeti prvo besedo stroka. "Če bi vam res šlo za zaščito, bi sprejeli omejitev na naštete lokacije in hkrati ohranili to, da je treba pri vsakem dogodku na teh lokacijah pridobiti soglasje zavoda za varstvo narave," je poudarila. Dedićeva pa je opozorila, da ima sprememba odloka en sam namen, da se Magnificu omogoči izvedbo koncerta v Tivoliju. "Pravi motiv tukaj, župan Zoran Janković, je to, da si poleg ministrskih resorjev popolnoma podredite še neodvisne državne strokovne institucije," je bila kritična. Svetnik Piratske stranke Slovenije Jasmin Feratović je dejal, da je odlok pravno sporen, Mojca Sojar (NSi) pa je ocenila, da je predlog nerazumen in neprimeren, "zlasti ker očitno kaže, da se v ozadju urejajo zadeve za županove prijatelje". Komentar mislim da ni potreben. Ljubljančani imajo pač župana kakršnega si zaslužijo,
  10. alef

    Politika

    Biden kritiziral odločitev vrhovnega sodišča ZDA glede imunitete https://siol.net/novice/svet/biden-kritiziral-odlocitev-vrhovnega-sodisca-zda-glede-imunitete-638099 Predsednik ZDA Joe Biden je v ponedeljek v nagovoru Američanom kritiziral odločitev vrhovnega sodišča, da ima predsednik ZDA imuniteto za vsa uradna dejanja in jo označil za nevaren presedan, ki položaj predsednika spreminja v položaj kralja, poroča televizija ABC. Bivši predsednik ZDA Donald Trump je odločitev označil za zmago demokracije. Bog nam pomagaj če zmaga Trump. To pomeni konec ameriške pomoči Ukrajini in posledično zelo verjetno zmago Rusije. Malo zagate sicer za tiste rusofile ki ne marajo ZDA, ampak oni se bodo že znašli, kot vedno. In ali so vam ZDA všeč ali jih sovražite, morate priznati da kar se tam zgodi vpliva na cel svet. Tudi ta odločitev vrhovnega sodišča. Biden in Trump danes na prvem od zgolj dveh predvolilnih soočenj https://siol.net/novice/svet/biden-in-trump-danes-na-prvem-od-zgolj-dveh-predvolilnih-soocenj-637713 Bidnova predstava na soočenju s Trumpom zaskrbela demokrate https://siol.net/novice/svet/bidnova-predstava-na-soocenju-s-trumpom-zaskrbela-demokrate-637821 Dva starčka se pulita za predsedniški stolček. Eden laže kot pes teče, drugega močno daje Alzheimer. Nekaj je bila sicer omenjena starostna omejitev pri kandidaturi za predsednika, ampak o tem bi morali bolj resno razmišljati. Dementni poveljnik najmočnejše vojske na svetu? Ali pa namesto njega kronični lažnivec in dokazani bedak? Bog se nas usmili v obeh primerih,,,
  11. alef

    Politika

    Macron je plačal ceno katastrofalne napake https://siol.net/novice/slovenija/macron-je-placal-ceno-katastrofalne-napake-638061 Uspeh francoske skrajne desnice v prvem krogu parlamentarnih volitev je posledica dolgoletnega procesa njene detoksikacije oziroma omilitve najskrajnejših stališč vodje Nacionalnega zbora Marine Le Pen, ocenjuje Siolov kolumnist Branko Soban. Poleg tega so etablirane stranke ignorirale vse močnejšo skrajno desnico in podcenjevale ekonomske težave običajnih ljudi. Soban kljub temu ocenjuje, da Nacionalni zbor zaradi mobilizacije volivcev levih in sredinskih strank pred drugim krogom volitev ne bo dosegel absolutne večine v parlamentu. Od enega do 33 odstotkov Nacionalni zbor pa bo po oceni Sobana ostal najmočnejša politična sila, ker gre za širši fenomen rasti skrajne desnice, ki ga gledamo tudi na Nizozemskem, v Nemčiji in Italiji. "Leta 1980 je imela skrajna desnica v Evropskem parlamentu enoodstotno podporo, leta 2010 desetodstotno, zdaj ima že tretjinsko. To je strahoten skok, ki ga nihče noče videti. Vsi si pred tem zatiskajo oči," pravi nekdanji novinar Dela. Povsod po Evropi skrajna desnica dviga glavo. Tudi pri nas. Nekatere "desnosredinske" stranke kažejo vse bolj skrajno desne usmeritve. Nas mora skrbeti? Mislim da ja. Bomo šli v partizane? Če bo potrebno...
  12. Kolumna dr. Alojza Ihana: Od Herte Kosmina do vitaminov v žilo https://n1info.si/novice/slovenija/kolumna-dr-alojza-ihana-od-herte-kosmina-do-vitaminov-v-zilo/ Zato je za proizvode, ki niso zdravila ampak zgolj lepo (v farmacevtskem slogu) zapakirana hrana, prepovedano izrekati kakršnekoli zdravstvene trditve, saj za njimi ni kliničnih študij (po predpisanih protokolih EMA), ki bi potrjevale kakršnokoli učinkovitost za zdravje. Še več, pri prehranskih dopolnilih zakonodaja sploh ne predpisuje preverjanja dejanske sestave prehranskih dopolnil. Zato se po zakonodaji prehranskim dopolnilom ne sme pripisovati lastnosti preprečevanja, zdravljenja ali ozdravljenja bolezni – to je kaznivo, ker gre za prevaro. No comment... Razen tega: Prave ovce strižejo na silo, precej grobo. Človeške se pustijo prostovoljno. Slava Herti in njej podobnim ovčjim frizerjem!
  13. alef

    Šala dneva (2)

    Donald Trump goes in a visit in an African country. He is invited to speak at the opening of a new hotel in a safari eco-village. He walks to a podium and he starts to say that he will bring not only hotels but schools, hospitals and high-ways. In the audience a few hundred people are responding very happy with one word “Balubaaa!!!” every time Donald makes one of his bombastic affirmations. After 5 minutes he asks Melania what does “Baluba” means. And Melania said that “Baluba” means “Great Leader”. Donald nods, satisfied. In the end he closed the speech saying: “Do not forget, Donald Trump is the biggest Baluba in the world.” The audience erupts with joy. Later Donald said he wants to pee. The local boss said that he is so sorry, but this is an eco-village and he has to go pee in the nature, in the wild. Donald fears germs, goes into the panic mode and asks how to you do it. The boss shrugged and said: “Donald, you go to the nearest bush, unzip yourself, take out the baluba, pee for as long as you like, shake the baluba, put it back in your pants, zip yourself and you are good to go.”
  14. alef

    Politika

    Če je to zdaj kaj vredno zate, predvidevam da ni, tisti video sem pogledal še enkrat in videl da govoriš(pišeš) resnico. Se opravičujem. Ampak za nadaljevanje je krivda tvoja. Jaz nisem žalil. Razen če je zate žalitev že to da nekdo podvomi v tisto kar objavljaš. Ti si pa že v prvem odgovoru natresla kup žaljivk. Kultura izražanja ti ni ravno na nekem nivoju. Ostalega nisi dokazala nič. In če se že obmetavava z "komplimenti" - ne morem jemati resno nekoga ki naivno verjame v zblojene teorije o chemtrailih, haarpu in podobnem sranju. Imel sem te za razgledano osebo, po tvojih objavah o omenjeni temi vidim da si le ena iz množice naivnežev ki verjamejo v te smešne teorije in si tudi izmišljujejo "dokaze" zanje. Več o "teorijah zarote" ne bom komentiral niti odgovarjal na morebitno takšno pisanje. Upam da je to najina zadnja "izmenjava mnenj". Z moje strani je zagotovo.
  15. alef

    Politika

    Besednjak imaš bogat in odličen. Vidim da žalitve in zmerjanje obvladaš. Bravo! Pa tisto o mački, repu in cviljenju si preberi v razlagi slovenskih pregovorov. Saj si pametna punca, boš že našla... BTW, bolje je brati Siol kot tabloide in rumeni tisk in si onesnaževat možgane s teorijami zarot. Pazi se, NATO komaj čaka da te zapraši s chemtraili.
×
×
  • Objavi novo...