Skoči na vsebino

pubi

NeČistZačetnik
  • Št. objav

    8
  • Član od

  • Zadnji obisk

Kontakti

  • Website URL
    http://

Informacje profila

  • Kraj
    koroške

pubi - Dosežki

StaraŠola

StaraŠola (4/15)

0

Ugled člana

  1. Pozdrav vsem skupaj po dolgem času in z novim problemom. Katerega zobozdravnika-specialista bi mi priporočali v Kranju-preko napotnice. Nekot imam dovolj tega, da sem bil v štirih dneh 4x pri zobotu pa še vedno cela dlesen nepopisno boli ter se gnoji. Hvala za nasvete...
  2. Hvala, ampak bi raje v Slo, vsaj zaenkrat.
  3. Pozdravljeni, res je, da na forumu že dolgo nisem bil, sem se pa spomnil nanj sedaj, ko se mi poraja vprašanje, če ve mogoče kdo od vas, kje bi se dalo v Sloveniji kupiti newtonove kroglice? Za kakršnokoli pomoč hvala!
  4. Lepo pozdravljeni, drugače sem računalničar, toda ta e-mail je bil pa zares zahrbten. Seveda sem ga odprl, ampak še sreča brez škode. Niti pomislil nisem da bi iz tega naslova lahko dobil virus, tako da me je res zelo presenetlo. Mejte se...
  5. MADŽARSKO PECIVO TESTO: 6 jajc 1 vanili sladkor 6 velikih žlic sladkorja 6 žlic moke 1/2 pecilnega praška 2 kopasti žlici čokolade v prahu(lahko tudi kakav) 5 dag mletih orehov(ali lešnikov) ali majhna skodelica prave kave(kuhane) (lahko tudi kavo in lešnike ali orehe) KREMA: prvi del: 3dl mkela 3 velike žlice jedilnega škroba drugi del: 1 vanili sladkor 20 dag rame za peko 20 dag sladkorja v prahu 1 rumenjak PRELIV: 10 dag jedilne čokolade 5-10 dag margarine(dodajaš toliko, da je na koncu zelo gladko in gosto) TESTO-BISKVIT: Jajca in vanili sladkor in sladkor penasto umešaš.Moko in pecilni ter kakav prav tako zmešaš.To dvoje združiš.Potem dodaš zmlete lešnike ali orehe in šalčko OHLAJENE!!!! kave. To vse skupaj lepo, narahlo zmešaš(lahko z mixerjem) in vliješ v pekač(naj bo globok ter obložen s peki papirjem). Pečeš ga na približno 180 stopinj, približno 20-30 min. Ko je pečen, ga še vročega daš iz pekača ter ga pustiš, da se ohladi.Nato ga prerežeš(vodoravno) in obe polovici navlažiš z rumom(ki mu dodaš malo vode).Nato spodnjo polovico daš nazaj v pekač(zaradi lažjega nadaljnega dela) in jo namažeš s 3/4 mase.Ga pokriješ z drugo polovico ter ga premažeš z ostalo maso in ga preliješ z vročo čokolado. Daš ga v hladilnik za nekaj ur.Dober tek. MASA: Prvi del: V hladnem mleku dobro razmešaš jedilni škrob.Med stalnim!!! mešanjem(mikser na 1, če ne mešaš bodo grudice) kuhaš na zmernem ognju približno pet 5min, da zavreje in se zgosti.Nato daš posodo v mrzlo vodo, da se krema ohladi.Večkrat premešaš, da ne bo grudic. Drugi del: Zmešaš ramo, vanili sladkor, rumenjak in sladkor v prahu v gladko maso.Nato k temu počasi dodajaš in umešavaš kremo(pred tem narejen škrob).To je končana krema. PRELIV:(delaš ga na malem ognju, ramo dodajaš do prave gostote) V posodi stališ ramo ter nato dodaš razlomljeno čokolado. Vse skupaj mešaš tako dolgo, da postane gosto tekoče in gladko.
  6. Hm, torej vsaj obstaja, samo zakaj nikjer ničesar o njem????
  7. Lepo pozdravljeni. Doma že vrsto let pečemo Madžarsko pecivo, ampak po iskanju na spletu(iz radovednosti) nisem našel nikjer recepta in me zanima, če mogoče kdo pozna pravilno ime za to pecivo, saj dvomim, da nikjer ne bi obstajalo. Pecivo je sestavljeno iz kakavovega biskvita(z mletimi lešniki oz. orehi in malo kuhane kave), ki je posredi namazan z kremo(mleko, jedilni škrob, vanili sladkor, rumenjak, rama)ter na vrhu prelit s čokoladnim prelivom. Kakršnihkoli info o tem pecivu bom zelo vesel.
×
×
  • Objavi novo...