Skoči na vsebino

Jaade

NeČistZačetnik
  • Št. objav

    12
  • Član od

  • Zadnji obisk

Jaade - Dosežki

StaraŠola

StaraŠola (4/15)

0

Ugled člana

  1. Razlika je v kvaliteti in v okusu - ta najcenejši je najbolj "osnovni" - kitajski zeleni čaj z jasminovimi cvetovi (pripravijo ga tako, da se plasti čaja izmenjujejo s plastmi jasminovih cvetov in tako ko čaj nekaj časa stoji pridobi okus po jasminu), ta srednji po ceni je malo boljši zeleni čaj, ki ga malo dlje časa pustijo stat z večimi plastmi jasminovih cvetov, ta najdražji pa so sami vršički, v katere ročno zavijejo jasminove cvetove - zaradi ročnega dela je tudi malo dražji. Če si ga nardimo v stekleni skodelici se lepo vidi, kako se kroglice v vroči vodi napihnejo in razprejo, notri pa je jasminov cvetek. Seveda pa je od okusa odvisno, kateri nam je bolj všeč - najlažje je izbrati čaj, ki nam bo všeč po vonju... čeprav je pa res da imajo eni čaji dosti drugačen okus kot vonj. Jaz sem trenutno na zelenih čajih - od zelenega yunnana, china gunpowder-ja do lung chinga, zelene pina colade,...
  2. S službenim rač. na srečo (zaenkrat) vse OK - sem zalaufala NOD32 pa ni nič našel - tko da upam na najboljše Sicer pa - držte se - tisti, ki vam tečnarijo da ste vi krivi da so dobili virus... no comment! Jaz se zavedam da sem sama zasrala ker sem sploh šla gledat - sicer razne sumljive maile vedno samo zbrišem, tokrat pa je na žalost zmagala radovednost in naivno otroško veselje ker sem kao končno enkrat nekaj zadela Pač moja napaka. Sem lahko jezna samo nase in pač vzamem zadevo v poduk za naslednjič! Želim vam čim manj problemov in čim manj tečnih mailov, pa da bi čim prej našli tega butla ki nam je "podaril" to sran... En sončkast pozdrav Jaade
  3. Jaz firbec sem seveda šla odpirat Upam da bo vse OK ker sem na službenem računalniku...
  4. Se opravičujem za napačne informacije (mam TIS iz leta 2002 ma se očitno ne morem zanest na njihove karte... ) - ker se mi je zdelo čudno sem šla še enkrat prevert na karto Ljubljane... Na žalost se ne da zavit na četrtem odcepu ker je tam slepa ulica in s ceste Majorja Lavriča ne moreš zavit na njo, mogoče pa lahko pa zaviješ na tretjem odcepu na desno - na Draveljsko ulico in pelješ tam do konca - dokler ne zagledaš križišča in Merkatorja, no in tam na tvoji skrajni levi vidiš zopet parkirišče in kitajsko... Pa še za Draveljsko na žalost nisem čist ziher če je dostopna s ceste Majorja Lavriča... na dveh različnih kartah sicer je - nisem pa nikoli dejansko šla iz tiste strani z avtom tko da ne vem - mogoče je tukaj gor kdo iz Dravelj ki za ziher ve!? Tista ta prva varinata (da greš po Vodnikovi) je še najbolj ziher... Upam da te nisem preveč zmedla Sem hotla pomagat Pozdravček!
  5. Ta kitajska je predvidevam da Kitajski vrt na Vodnikovi 240!?? Najlažje jo najdeš če greš iz Šiške po Vodnikovi proti Dravljam. Po tem ko greš že čez obvoznico (zdaj si na Regentovi) zaviješ na ta drugem odcepu - na Kovaško ulico (prvi odcep - Majorja Lavriča - je že takoj ko prečkaš obvoznico) desno, greš do konca (par metrov), nato zaviješ levo in se voziš še ene 8 m in po ovinku na desno si tam - na svoji desni zagledaš parkirišče in kitajsko... Če greš pa iz Celovške npr. iz Centra pa (na križišču pred stavbo Kompas) zavijes levo - kot bi šla na obvoznico v smeri proti morju, le da ne gres cisto levo dol na obvoznico, ampak samo naravnost in si na cesti Majorja Lavriča, potem zaviješ na četrtem odcepu desno na Vodnikovo, greš naravnost (mimo pošte) in po ovinku na desno si že tam... Upam da je dovolj jasno Pa dober tek
  6. Bučke v pečici (najprej jih malo zblanširam v slani vodi, potem nafilam in nato popečem v pečici) filane z nadevom zmiksanim iz malancan, pelatov, oliv, bazilike, česna, kisle smetane, malo posušenih paradižnikov, malo sojine omake in malo začimbne mešanice Sabzi masala, na vrh dam še rezincegorgonzole in.... dober tek
  7. Sem iz Lj in ja poznam te palačinke te z nutelo sem sicer jedla samo enkrat in so mi bile ful všeč - prava cukr bomba kadar ti zapaše kaj sladkega (kar je pri meni skoraj vsak dan), edino kar mi je blo malo čudno je bilo testo - takrat je blo tako bolj trdo in zrnato - tako, ki bi bolj pasalo z zelenjavnim nadevom, ma vseeno so ble super spomnim se da so ble tko nafilane da je vse ven teklo mmmm Probala pa sem tudi že zelenjavne - mislim da so ble z bučkami in tudi te so ble njaaami Ampak danes grem nekam drugam in upam da bodo lih tko dobre.
  8. Jaz grem pa danes na palačinke z nutelo, ki si jih želim že cel teden mmmm
  9. Zanimivo... jaz v Stadri jem že ene 2 leti, pa se mi še nikoli ni zgodilo da bla hrana zanič. Sicer pa - okusi so različni, želodčki pa tudi. Cantino pa (kot sem že napisala) definitivno priporočam!
  10. Stadra - super domiselne in okusne jedi - vsak dan majo 3 vege menije in mislim da prav tako 3 navadne in najboljše je to, da vedno dobiš nekaj novega in zanimivega - npr. juha iz hrušk, ali bučkinih semen, razne zelenjavne rolade, lazanje, pašta z noro dobrimi zelenjavnimi omakami,... skratka fino Pa tudi vzdušje je tko prijetno, domače, uni stric ki streže je pa tudi ful prijazen. Edina pomanjklivost je to, da je plac ful majhen in je včasih pač treba malo počakat na mizo... Sicer pa - ful dober solatni bar majo v Lovcu, pa tudi druge jedi so super - v italijanskem stilu - predvsem pašte in to. Edino ponudbo za študentske bone so malo oklestili Pa tista mehiška v Knafljevem je tudi super, moraš it pa tja sestradan ker majo reees velike porcije Kar se tiče morskih jedi še nisem jedla boljše hrane kot v Gostilni Korte (v Kortah) Ni je čez njihovo ribjo juho! Pravzaprav je vse, kar sem tam poskusla dobro, pa še niso tako dragi.
  11. Meni sta mate in pu erh najboljsa z žličko medu, v mate pa dodam še limonin sok - je za poskusit - se mi zdi da to ful izboljša okus in je tudi bližje temu, kako mate pijejo v J. Ameriki (z limoninim sokom in praženim sladkorjem). Sploh pa sta oba ful zdrava. Po ta novem ma beli čaj najbolj zdravilne učinke - baje še bolj kot zeleni - ker ni nič "obdelan" (fermenitiran). Beli čaj dobijo namreč tako, da lističe čaja samo oberejo in nič ne fermentirajo, ampak samo posušijo in zato se zdravilne snovi (flavonoidi in ostali antioksidanti) še bolje ohranijo, ker pa je bolj blag (ma malo kofeina) ga lahko na dan spijemo kar nekaj skodelic. V teh deževnih dneh me najbolj segreje pu erh z medom, ali pa skodelica kakega dobrega črnega čaja z mlekom mmmm Sicer pa - vrtnični cvetovi, oz. v tem primeru popki so v mešanici Ajurvedskega čaja za ravnovesje (Sestavine: kardamom, sladki koren, koriander, komarček, ingver, popki vrtničnih cvetov). Ima tak prijeten, sladkast okus in je fajn za pit tudi brez kakršnih koli dodatkov. Fajn je pa tudi to, da ga lahko večkrat prekuhaš in vsakič ma boljši okus
×
×
  • Objavi novo...