Skoči na vsebino

slow

NeČistZačetnik
  • Št. objav

    6
  • Član od

  • Zadnji obisk

slow - Dosežki

StaraŠola

StaraŠola (4/15)

1

Ugled člana

  1. hvala za link jaz namrec površno vem zakaj se tukaj gre samo bi rad kaj vec prebral pa potem kaki snelkurz skozi dal ne mislim tega delat v sirsem krogu ampak samo interno v druzinskem krogu VENTUZA ni ravno izraz za to vsaj meni se zdi neprimern kakor tudi Schröpfglas ne tud dr.papuga za katerega jaz vem da to dela ni vedel kak se temu v originalu rece on ma neke svoje izraze od pijavk do seskov itd ,najblizje je izraz v anglescini CUPPING THERAPY vsaj meni se najbolse cuje....... Bom jaz kr jutri al pa se danes iz nemcije narocil vrjetno bo bolj poceni kot pri nas priblizno 12€ za 6 malih kozarcev
  2. Schröpfglas ali po moje po slovensko vakumski kozarci drugac pa ne najdem pametnega slovenskega izraza mogoce kdo ve kje se to pri nas dobi,ce se sploh ? al pa kaksna knjiga v slovenščini kaksna literatura ali kaj podobnega ? za orientacijo je tukaj slika klasicne metode obstaja tudi taka na pumpico http://shrani.si/files/a31bt1bu.jpg drugac pa itak iz nemcije narocim kot ze ponavadi in iz amazona literaturo kjer pa je spet drug izraz cupping therapy
  3. saj prav ,da smo razlicni ,ce bi bli vsi isti bi blo brezveze ps:ce je kdo iz MB lahko pride probat napitek narjen kombuše iz vode ali sadnega caja drug tedn pa sporocim kaj je nastalo iz malinovca ...... sok za razredcit pika gozdni sadezi hehehe
  4. Pomojem sploh ni vazno al je cuker not kot cuker bom probal nardit eno z natrenom pa bo vrjetno isto ratalo al pa z liziko hehe.......folk malo prevec pretirava za moje pojme da more bit to vse tak kot je po reglcih in vse tak brezmadezno in cisto........tam na kavkazu od koder kombusa prihaja ziher niso bli najbolj sterilni in tud cisti ne pa se danes zivijo vec kot pa 100 let....... sicer pa experimentiram z vsem ,ker sem tud sam en mali experiment
  5. Meni je dolgo folk nabijal ,da mora bit pravi caj pa ,da v drugem caju ne uspeva itd itd nakar ga je enkrat zmankalo in ni ostalo druga kot sadni caj indijansko poletje pa sem naredil tam not pa brez problema je zrastla enako kot v pravem caju le da je okus malenkost drugacn........no pol pa sem naredil se v vodi in pa v malinovcu pa tud v mleku samo to mora bit v hladilniku....plus tega je se nekaj vsi govorijo da kombusa ne mara kovine kao ces da jo mors premikat ce jo ze moras z kuhlo ali s cimerkoli kar ni zeleznega ali kovinskega.....sam delam v nasprotju z vsemi pravili in vedno znova in znova ona zraste ,ce jo dam v kak mansi kozarec jo celo obrezem z škarjami pa vseeno zraste..... Kaj pa vem v cukru je vse ker brez njega ne zraste oziroma ne priplava na povrsino ps:saj kefir se tud lahko v vodi dela pa vrjetno v malinovcu tud samo ne vem ce je ze kdo probal
  6. Pa tak med brati povedano za kombušo sploh ni nujno da imas pravi caj kombušo gre nardit v vsaki tekocini sam jo delam v navadni vodi, v sadnem caju tudi v mleku jo gre nardit al pa enostavno v malinovcu ali sok za razredcit............osnovna hrana ji je sladkor tak da
×
×
  • Objavi novo...