Skoči na vsebino

flygirl

Zavrnjeni
  • Št. objav

    99
  • Član od

  • Zadnji obisk

Kontakti

  • MSN
    janad64@hotmail.com
  • Website URL
    http://

Informacje profila

  • Kraj
    posavje

flygirl - Dosežki

Newbie

Newbie (1/15)

0

Ugled člana

  1. TOle je pa res neki wau poslusam že od učeri zvečer nonstop, nor komad
  2. Po pa dejmo..kater bi bil za mene: 9.11.1964, 10.00, NM
  3. Mogoče boš pa še našla kakšno školjko v ostankih panonskega morja Pravzaprav mam res še en recept - za sipo s fižolom. Jst ne maram fižola, no tko jem ga, norim pa ne ravno za njim. in za kostanjev piknik (ko da ni kostanj dovolj) pa mošt.....se je nekdo nesrecno spomnu, da bodo naredili nekaj zame, ker ne jem drugega mesa, kot ribe ...in sem se neki zmrdovala ko so mi povedal kaj bom dobila za jest, ampak sem bla tolk vljudna da sem vsaj probala in blo je res dobr, tko da sem si še trikrat nametala. Kolk je to dobr šele fižololjupcem. kuhala pa še nisem tega, tako da lahko posredujem recept, izkušenj pri kuhanju pa ne. Joj sm kr lačna postala, ko sem se spomnla tistih treh krožnikov... http://shrani.si/thumbs/sipasfizolspmp.jpg in ne se sekirat zaradi napake, jaz sem jo opazila šele sedaj. sicer je tako da ljudje preberemo tisto kar pricakujemo da bo pisalo.
  4. najs, jaz bi ti rekla kar novodobni Prešeren,
  5. Ne vem zakaj se mi zdi, da ne maraš morske hrane...
  6. Najpogostejše so buzare iz raznovrstnih školjk in iz škampov. Zelo okusne buzare pa so tudi, če to dvoje zmešamo. Buzaro je zelo preprosto pripraviti. V veliki posodi, največji na barki, zagrejemo olivno olje, ter na njem dušimo na drobno narezan česen. Nato dodamo veliko žlico drobtin in peteršilj. Dodamo še školjke ali škampe, ter vse skupaj zalijemo z dobrim belim vinom. To je tako imenovana buzara “na belo”. Če pa želimo skuhati buzaro “na rdeče”, pa dodajmo le še paradižnikovo mezgo in jed je končana. Školjke kuhamo kakšnih pet do deset minut, skuhane pa so, ko se odprejo. Škampi se kuhajo okoli dvajset minut. Buzaro postrež emo kar v posodi, v kateri smo jo kuhali, ali pa jo pretočimo na ne preplitek pladenj. K buzari postrežemo le veliko svežega belega kruha, ter malo dobrega belega vina. Tole sem ti kar skopirala iz moje zbirke. Je eden najbolj preprostih receptov za pripravo školjk in tudi najboljši. Nikar ne poslušaj tistih, ki zraven štulijo čebulo, sir ipd, ker to s školjkami ne gre. 'br tek!
  7. flygirl

    Misel trenutka

    Jst sem tud zmeri slišala Dušan in mi je blo smešn, ker vem da ne more bit dušan, ker je bolj logično duša, če poslušaš naprej besedil...
  8. Nekje sem prebrala, da daš pikapolonco na rastlino, okol nje zavežeš pvc preluknjano vrečko in pika poje uši. Edina pikapolonca, ki je živela pri meni leži mrtva na hrbtu zraven žajblovga lončka in mi je videt, ko da so uši pojedle bogo piko.
  9. Nisem našla nobene podobne teme, zato bom zastavila vprašanje kar tukaj. Kako se znebiti uši na žajblju, ki raste v lončku na okenski polici. Najraje bi ga vrgla kar stran, ampak se mi ne da čakat, da bo nov zrasel. Če ma kdo kak nasvet z alternativnimi sredstvi, lepo prosim!
  10. Meni se zdi da iščeš recept za saher al pa neki tacga. Jaz imam enega za tako fejst kalorično: testo: 24 dkg sladkorja 10 rumenjakov -> zmiksaš 24 dkg mletih orehov + 8 dkg drobtin ->preliješ z rumom tko da se mal sprime to oboje VMEŠAŠ v sneg iz desetih beljakov, ki so ti ostali pri 10ih rumenjakih krema: 2 kom masla +20 dkg sladkorja v prahu -> zmiksaš v pol litra mleka skuhaš 1 vaniljev poding +10 dkg kakava + malo sladkorja (tolk da lahk razmešaš prah od pudinga in kakava) +2 rumenjaka mešaš, dokler se ne ohladi (zraven poslušaš Seala) ko se shladi oboje zmešaš Potem pa še ena tko simpl torta, katare težavnost priprave je obratno sorazmerna z njenim odličnim okusom. Japanska torta 'br tek Hja sem pozabla napisat, da je treba testo uno zgoraj potem spečt u pečici
  11. Takoj po novem letu se moram preseliti v novo pisarno, ki je sicer velika, svetla, klimatizirana, s pogledom na savo, vendar pa je problem, da je sedaj v njej oseba, ki je zelo agresivna in na momente čudna. Pomislila sem da bi bilo dobro prostor očistit morebitnih neprijaznih energij. Kako se očisti prostor, ki je namenjen delu? Nekoč sem mami podarila kristal iz kamene strele. Ima ga poleg tipkovnice na mizi ali na monitorju. Ob vsaki priložnosti mi pove, da ona v to ne verjame in da njej ni nič pomagal. Ali bi bilo grdo od mene, če ji rečem, naj mi ga podari nazaj? Ali ga lahko kako uporabim pri čiščenju prostora, če ga je prej imela ona?
  12. Atomsko slonište -> Žuti kišobran
  13. Če pa gledam s tega stališča, da je denar energija, je normalno, da tipi z več denarja privlačijo ženske, ker to posledično pomeni tudi večjo varnost. Se pravi, da vse ki so pravilno naštelane, jih bo vleklo h premožnejšim, razen nas nekaterih, ki mamo neke čudne vzorce v glavah, da je denar nekaj slabega, se jih ogibamo v velikem krogu.
  14. Mene je pa danes vesolje se enkrat opomnla, da moras res pazit kaj si zazelis, ker se ti lahko potem to izpolni. Ze dva dni sem vedela, da bom morala z najbolj zaj***** izvrsno direktorico u prestolnco, namest nasga direktorja. Ker sem priznala, da se z zadevo nisem intenzivno ukvarjala, je bla madam kr nejevoljna. In v pricakovanju dobrega ali slabega izida zaprosim vsemogocnega, naj mi pomaga, da se izkazem, da mi ne bo treba prenasat gneva, ki se bo zlival na mene na poti domov, vendar naj se ne izkazem prevec, da me ne bi slucajno zelela naslednjic spet s seboj. Pojma nisem imela, kako bo to speljal. Par minut preden smo prsle na sestanek, je nas narocnik dobil eno zadevo, na katero je nestrpno cakal vec kot pol leta. Tolk se mu je smejal, da je reku, dans pa ne bomo nc delal, cutim, da moram tole zalit. Potem smo rekl par besed o poslu tko cist bajdvej in na splosn, potem nas je pelu pa na kofe. Ce bi se tako kombinirala, ne bi znala taksne situacije skombinirat, kr mende tko u izi sestanka pr njem se ni blo, odkar delamo za njih.
×
×
  • Objavi novo...