Pozdravček... Pravkar na novo registrirana na LN prebiram tole o tej "glivi" imenovani Kombuša. Sicer se men ta "goba" niti ne zdi tko grozna, vendar pa me muči vprašanje če je to res tko vredu kot povsod berem. Eni pravjo da so ful shujšal, eni da je dobra za vse, eni pa pijejo ta čaj kr za žejo. Jst pa sem en malčk skeptična. Drgač se sama kr dost bavim s čajčki in tko - naravno je pač naravno in zato lepo ponavadi pot pod noge in v hribe nabirat zelišča in sušit - ampak tole pa mi je neki novga. Upam da mi ve kdo povedat v čem pomaga. Naša mami je namreč Kombušo prinesla danes domov in jo pripravila po navodilih v novo mešanico čajev. Uporabile pa sma ruski črni čaj in šipkov. Ker sma tko nekje prebrale. Ima kdo kak predlog in opozorilo na kaj je treba biti pozoren pri pripravku tega napitka iz Kambuše?? Hvala vsem za odgovor p.s. Zanima me še kaj storit, če je Kombuša prevelika za stekleno posodo, ki jo imamo doma (premer gobe je večji od posode)?