Pujsita 11. marec 2008 Prijavi Deli 11. marec 2008 Ocitno je ta teden jezikoslovni teden . [color="#FF0000"]mánce mánc ž mn. (ȃ) igr., v zvezi z igrati se, iti se, loviti se loviti se (slepe miši): z otroki se igra mance; na igrišču smo se šli mance / otroci so lovili mance ∙ ekspr. iti se mance ne govoriti, ne ravnati odkrito ♪ [/color] Sam mance se lahko gres tudi pon strehi, pa potem na drevo skocis Nepopolna izdaja Inštitut za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU Iskanje po Slovarju slovenskega knjižnega jezika Zadetkov ni bilo: straufenpacht Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. marec 2008 Prijavi Deli 11. marec 2008 Joooj, kje sta pa tole našli jaz pa vem kaj je iti se mance, sam že milijon let nisem slišala tega.. nekak se mi zdi, da je v Bratec in kLJUKEC S STREHE UPORABLJEN, LAHKO SE PA TUDI MOTIM (ups, mačk dal taco na caps..) ampak jooooj no mance sva se šla WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 11. marec 2008 Prijavi Deli 11. marec 2008 Pika se je sla mance s policajema, mislim, da je drugo poglavje v knjigi. Vse zgoraj nastete fore so Pikine . Pika je pa itak Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 11. marec 2008 Prijavi Deli 11. marec 2008 No sej, glede na to, da je ista avtorica, pol tud čist možno, da mam tud jaz prav WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 [quote name='Marsa' post='950530' date='9. Mar 2008, 19:56']ampak upam da noute razocarane, sama si namrec prav nic ne verjamem. iskreno - z najvecjo muko sem tole spisala, hotla se kaj, pa ne morem pa ne morem. [/quote] Se mi zdi zelo "tekoče" napisana napoved........ampak senzibilna, občutljiva, umetniška ribica ...je utrudljiva ...... Strelka je ta teden v akciji Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 13. marec 2008 Avtor Prijavi Deli 13. marec 2008 Thanx! Dobr slisat.... k sam ves, kako pa kaj. je pa res, da ce jih napises... hm, ze kar stotine pravzaprav, da se kaki slabi dnevi ne smejo zlo poznat. Thanx no, hvala za vse odzive!!!! Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 sestrična včeraj zvečer s carskim rodila korenjačka 4100 težkega dečka... upam, da bo mamica kmalu boljšega počutja... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Amis 15. marec 2008 Prijavi Deli 15. marec 2008 you see things; and you say WHY?but i dream things that never were; and i say WHY NOT? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.