Skoči na vsebino

LEČE!

Recommended Posts

zdravo!

pred kratkim sem si nabavo leče (mesečne,mehke) in me zanima ali je kdo na začetku tudi mel težave z nošenjem..

ko si jih dam not me zbadajo, nato neha ampak očutek da še mam nekaj v očeh še vedno ostane,rahlo ribajo..

prav tako me moti svetloba..če npr. grem domov ko je tema pa so na ulici prižgane svetlike se tak " čudno" vidi..

nosim pa johnsonove leče,a so te dobre?

lahko tudi opišete vaše težave na začetku(če ste jih imeli) z lečami

hvala za vsak feedback

Sandi

Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)

To poznam. Oci pecejo, mislis da imas nek tujek notri...

Jaz sem sprobala vec lec preden sem nasla take, da pasejo... Lahko pa da si tudi na tekocino za ciscenje lec alergicen... mozno je vec stvari. Pri meni je bila enkrat kriva tekocina za ciscenje lec...

Sedaj imam Bausch&Lomb Softlens 59- mesecne lece, narocam jih preko neta ker so cenejse kot pri optiku in sem zalo zadovoljna.

Popravljeno -> Rikki

Men pa Johnsonove ne pašejo :xx!: glih tak so me ribale in vse; na začetku sem zamenjala kar nekaj leč, predno sem pogruntala taprave (H2O), je pa res, da je najvceneje, če zamenjaš tejočino za čiščenje leč, pa pazi na mucke od brisač, te se rade zalepijo na vlažne prste; jst uporabljam stare (že skor oguljene) brisače, da nimam teh motečih muck. Aja, lah pa maš slabo očiščene leče; jst si svojo lečko dan v dlan, jo prelijem s tekočino (par kapljic) in s prstom narahlo malo "podregam/pobrusim", pol jo pa dam namakat v uno posodico za leče in prelijem s čistilno tekočino.

Zdej, če pa uporabljaš oralno kontracepcijo, zna bit, da je to-to (glede na svetlobo/temo). Preberi si kontraindikacije oralne kontracepcije. Je ceneje zamenjat antibaby tablete, kt iskat ustrezne leče.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

xsmx xsmx xsmx

površna.press x:o)x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

hei.

oslepiš zaradi leč?? mm.. js za to še nism čula.. da oslepiš pomoje ne more bit samo to vzrok da nosiš leče.

je pa res da se velikokomu ki nosi leče vid postopoma slabša (vsaj meni se in folku ki ga poznam..)..pač odvisno od vsakega posameznika pa tut pomoje od kvalitete leč itd.itd.

lep dan

http://shrani.si/f/43/XU/qoopp0D/160308hdvw.gif If you want something you never had, do something you never done...

oslepiš zarad leč po moje lahko samo, če si totalen pacek in jih ne čistiš in ne skrbiš za higieno ter se ti potem uč vname in zagnoji tko divje... in pol zanalašč ne greš k zdravniku in čakaš, da se samo pozdravi.. xnckrivx

ma ne moreš oslepet zarad leč, no.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

še eno vprašanje..

a je možno da zaradi leč oslepiš??

v kakšnem primeru bi se to zgodilo in ali je to pogosto?

seveda. še posebi, če se, medtem ko imaš leče že v očeh, s pletilko žokneš parkrat v oba uča xrolleyesx

to je biu joke :vragec:

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

hehee..

jaz pa sem začel pred dobrima 2 mescoma k okulisto da sm nardil pregled za leče..

pol sem dobu pač tisti par lečk za domov..sem mel tud težave pri vstavlanju ..sam zdai že gre.

pol sem tiste leče mel dva tedna pa sem jih nosil vsak drug dan za nekai časa..pol nekega dne pa sem videl ko sm odprl ono škatlco ko mam lečke not shranjene da polovica ene lečke manjka..

zai sem si nabavo nove, sam jih še tut neupam tak da bi šel z njimi v šolo ker me čez čas začne oko ribat pa suho postane..

kupi si še umetne solze, če se ti izsušuje oko.. pa poskusi sčasoma še kako drugo 'pasmo' leč, ker ti morda te ne ustrezajo...

pa jaz sem vedno nosila s sabo očala in posodico s svežim čistilom.. za vsak slučaj.. ker se mi je znalo zgodit, da so me sredi dneva začele tako motit leče, da sem jih enostavno raje dala ven.

loesje

Spet nazaj -

pa visine ima tudi ene fajn kapljice za utrujene oči(obvezno povedat, da nosiš leče)....to je enka naravna smola podobna našim solzam..pakirana je v malih flaškah(6kapljic) in se more uporabit v 12h urah

aja pa na začetku sem tud js mela ful suhe učke..potem pa se navadiš :palec:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

jaz od začetka mela probleme.. ma pri meni je blo dost odvisno od leč.. sem šele proti koncu našla ene take, ki me res niso nič praskale, če sem jih imela cel dan not.. kriza mi je bla vedno ponoč jih met not, vozit ponoč z njimi cel safr..

pa tvja nikol nisem z lečami gledala, so me ful motile..

ma jaz jih res nisem najboljš prenašala, sam sem pač mal trpela zarad lepote x:o)x

loesje

Spet nazaj -

ja saj jaz bom tut potrpel..

prei pač nism vedo če bi ker me je blo strah da bi oko preveč poškodoval x:Dx

ti kr...pa sprobi različna čistila...

pri men je bil največji problem glih v tem...

pol pa sem prešaltala na aosept, ful agresivno čistilo in si ga NE SMEŠ dat v oči, in mi še najbolj odgovarja..

čeprav so me že hotl prepričat, da pač ne rabim takega čistila...

moje očke pravijo drgač...

tak da sam sebe posluši oz svoje očke :vio:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Prosim za pomoč..

namreč imam že 4 mesece mehke lečke, Ciba Vision..mesečne..uporabljam pa tekočino Aosept. Včasih me očke pečejo, ko jih dam iz tekočine (po 6urah)-a to pomeni, da je preveč agresivna tekočina zame? Mi predlagate drugo? Katere lečke so boljše Ciba vision ali Johnsonove?

Je bolše imeti 14dnevne ali mesečne?

Pa še eno malo smešno vprašanje, vendar vsak mi drugače pove v različni optiki. Torej, ali se da ista dioptrija, ki jo imaš v očalah v leče, ali se da 0.25 manj za leče? Prosim za odgovor

Hvala vsem! :D

najbolj pametno, da greš posebej za leče na okul. pregled in ti bodo tam povedali kako dioptrijo rabiš. tud jaz že slišala, da naj bi se dal manj na leče, ker je bližje uču in bolj ta prava dioptrija.. 0,25 itak ni take razlike, da bi zarad tega lahko bilo kaj narobe, če mene vprašaš probaj eno in drugo in uporabljaj tko, kot ti bolj ustreza.

boljše 14 dnevne, ker pač čimhitrej menjaš, tem manj šans, da pride do kakih komplikacij, okužb.. so pa dražje, se mi zdi, tko da vprašanje.. tud enomesečne so čist ok, se pa zna zgodit, da te po kakih 3 tednih že mal motijo, se mal spremenijo.. in jih pol pač mal prej zamenjaš..

če te peče po Aoseptu, probaj kako drugo.. jaz imela Optifree, probala tud Ao in druge, pa mi ta najbolj odgovarjala.. lahko pa tud samo spereš s tem čistilom in hraniš v fiziološki raztopini al nekaj takega, tko je moja frendica delala, da ni preveč denarja za čistilo dala.. bilo ok, nikol imela problemov.. malo povprašaj v lekarni..

katere leče so boljše je pa odvisno od tvojega uča in od tega kdo ti naredi boljšo reklamo x;)x

menjaj, probaj, testiraj in ugotovi kaj tebi najbolj odgovarja.

loesje

Spet nazaj -

Ja, na lečah imaš manjšo dipotrijo, ker so direkt na uču, ne pa stran. Sama imam Zeissove leče, tekočino pa kupujem v lekarni, tako zeleno in jo imam za pol leta sigurno.

Leče ponavadi nosim čez dan, na faxu, ker je bolj praktično. Doma imam ponavadi očala.

hvala za pomoč in nasvete! :hepko: zlati ste!

drugače sem bila na okulističnem pregledu prav za leče, pri Irmanu...tam so mi rekli 0, 25 manj na lečkah...vendar, če ti vsak drugače reče po optikah, pol že res nič več ne veš, komu verjeti..hehe..bom malo testirala...

..

Kontaktne leče uporabljam že več kot 23 let in dosedaj nisem imela nobenih problemov - niti s tistimi čisto trdimi lečami na začetku, niti kasneje s poltrdimi oz. takimi, "ki dihajo" :vio: .

Edine težave so mi povzročale mehke leče, tako da sem se morala odreči njihovi uporabi. Želela sem si jih za na morje, ker z njimi lahko tudi plavaš, pa ni bilo potem iz vsega skupaj nič...

Verjamem, da tudi mehke leče primerne za vsakogar - moraš pač k dobremu optiku, ki zna oceniti, kaj bi ti ustrezalo, ne pa samo prodati tisto, kar ima trenutno na zalogi. Oceniti mora namreč, kako dobro deluje solza v očesu, da se ti med nošenjem leč oko pretirano ne suši, ker je to zelo zoprno.

LP, M.

Omnia mea mecum porto.

• 3 weeks later...

vprašanje x:)x

ali morem vodo v škatlicah za lečah vseeno vsak dan menjat čeprav jih tisti dan nisem nosil..

zai jih že 5 dni nisem noso ..kai morem zai zamenjat vodo pa pustit do jutri če jih hočem met jutri not ?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...