Skoči na vsebino

EARTH HOUR >>>>>>>>

free

Recommended Posts

Ponovno obvescam, tokrat v pisni obliki: :vio:

Vabilo k sodelovanju v svetovni akciji "EARTH HOUR": 60 MINUT PREDAHA ZA MODRI PLANET: Ugasnimo luči in ozavestimo moč svojih dejanj*

KDAJ: sobota 29. marca 2008 od 20. do 21. ure

Earth Hour je kampanja, ki je bila lansko leto prvič in zelo uspešno izpeljana v avstralskem Sydneyju. Tam je 31. marca 2007 okrog 2,2 milijona ljudi in 2100 organizacij za eno uro ugasnilo luči, kar je v tisti uri povzročilo padec porabe električne energije v mestu za 10,2 odstotka.

Letos pobuda prerašča v globalni dogodek, v katerem uradno sodeluje več kot 20 svetovnih mest, med njimi Kopenhagen, Toronto, Chicago, Melbourne, San Francisco in Tel Aviv. Želimo si, da bi k opaznemu znižanju porabe električne energije v uri kampanje čim bolj množično prispevala tudi Slovenija.

V akciji lahko sodelujete zelo enostavno, s tem da:

- sprejmete odločitev o ugašanju luči in električnih ter elektronskih naprav, ki niso potrebne varnost ljudi in premoženja, v soboto, 29. marca 2008, med 20. in 21. uro,

- svoje sodelovanje prijavite v globalno mrežo pri Earth Hour:

http://www.earthhour.org/sign-up,

- k sodelovanju povabite svoje sorodnike, prijatelje in znance.

Za morebitna vprašanja se obrnite na Katarino Višnar, katarina@umanotera.org,

tel: 0590 71334.

S preprostim dejanjem ugašanja luči in električnih ter elektronskih sporočamo, da je skrajni čas za odločno ukrepanje, če želimo ublažiti globalno segrevanje in preprečiti katastrofalne posledice.

Za vaš prispevek k uspešnosti te svetovne akcije se vam zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo.

S spoštovanjem,

Vida Ogorelec Wagner

direktorica

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 82
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

to bi blo carsk... za en dan bi mogl prou vse powerplante izklopt razumeš. plug-off. period. x;)x

pa v lotus....

pa oommmmmmmm.... x:px

brez svetlobne nesnage, brez brnenja, brez hreščanja, neta in ostalega sranja.

sam pol se ekonomisti javjo pa pravjo, da to preveč stane. x:Dx a lahk to kapiraš... kao, nam se mudi živet in denar služit... zakaj bi uživali v miru x?x se borijo za svoje suženjstvo, kot da bi bila svoboda... damn... :vragec:

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

ma... eni ljudje so res odvisni od tega, da delajo vsak dan. nekdo, ki ne bi mogel delati s strojem na elektriko nebi posledicno imel kaj jesti. tako so tudi nekateri bolniki odvisni od elektricnih aparatov; etc.. tako, da pomoje ni cist tko eazy vse izklopit pa je.

strinjam pa se, da sodobni clovek preveckrat brez elektronike ne more vec ziveti in to je grozno!

predvsem se mi zdi potrebno ozavescat podjetja in posameznike, vlade, delati plane, nacrte, vlagati v obnovljive vire energije! - to je primeren nacin.

jasno postaja, da je ekologija in vlaganje v obnovljive vire prihodnost! tiste drzave, ki bodo pricele s takim nacinom in manjsanjem CO2 bodo sigurno prosperirale in si ustvarjale boljso prihodnost, tako ekonomsko, s tem tudi socialno, kakor okoljevarstveno in trajno razvojno.

pravzaprav druge poti itaq ni ;)

modro pa je, da to drzave, vlade, podjetja in posamezniki uvidijo in pricnejo upostevati, se izobrazevati ter ukrepati cimprej; sicer bodo posledice toliko vecje!

ma... eni ljudje so res odvisni od tega, da delajo vsak dan. nekdo, ki ne bi mogel delati s strojem na elektriko nebi posledicno imel kaj jesti. tako so tudi nekateri bolniki odvisni od elektricnih aparatov; etc.. tako, da pomoje ni cist tko eazy vse izklopit pa je.

strinjam pa se, da sodobni clovek preveckrat brez elektronike ne more vec ziveti in to je grozno!

predvsem se mi zdi potrebno ozavescat podjetja in posameznike, vlade, delati plane, nacrte, vlagati v obnovljive vire energije! - to je primeren nacin.

jasno postaja, da je ekologija in vlaganje v obnovljive vire prihodnost! tiste drzave, ki bodo pricele s takim nacinom in manjsanjem CO2 bodo sigurno prosperirale in si ustvarjale boljso prihodnost, tako ekonomsko, s tem tudi socialno, kakor okoljevarstveno in trajno razvojno.

pravzaprav druge poti itaq ni ;)

modro pa je, da to drzave, vlade, podjetja in posamezniki uvidijo in pricnejo upostevati, se izobrazevati ter ukrepati cimprej; sicer bodo posledice toliko vecje!

tu bi rad povedal, da obnovljivih virov energije ni. tudi muha enodnevnica ne pozna letnih časov in ji to tudi ni v škodo. vendar imamo ljudje to sposobnost, da vidimo preko naše kratke dolgosti življenja. torej, vsa energija izvira iz sonca. reke tečejo iz gora, ker so morja s pomočjo izparevanja hlapela in se v obliki padavin koncentrirala na določenih področjih (hidroelektrarne), sonce je omogočalo rast pragozda, ki se je skozi dolgo geološko zgodovino sedimentiral (termoelektrarne), sonce oz. zvezde "uopče" so ustvarile težke radioaktivne elemente, ki omogočajo jedrsko fizijo in samo sonce je jedrski reaktor, v katerem poteka zlitje jeder (fuzija) in posledično sevanje, svetloba, rast, življenje, ljubezen, poezija, filozofija.... x:px ugasneš sonce, nemaš nič. vsa zadeva okoli obnovljivih virov je nategancija, ki bo služila kakšnih par desetlejtij, mogoče celo več, da bodo eko-podjetniki lepo bogateli. torej, energije je, kolikor jo pač je in sonce ima kapaciteto, kakršno pač ima. na nas je samo, da jo v okviru ciljev in smisla človeštva primerno razporedimo in uporabimo. x;)x

sonce bo določeno časovno obdobje, na mestu (x,y,z) v univerzumu, dovajalo določeno količino energije. v spektru neskončnosti bo končala nespremenjena, vendar v obliki sevanja... s svojo lastno hitrostjo begajoča bo vesolju.

se pa strinjam... ljudi je potrebno izobraževat in ozaveščat in se pri tem čim bolj skušat izognit 2nategovanju" x;)x

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

ja, ok , brez sonca ni zivljenja. menda ga tudi brez cebel ni!

pa zdej to ne pomeni, da lahko kar vse ugasnemo in bomo resili clovestvo!

sicer v nekih okvirih ja, prevec ljudi pa bi umrlo.

pa veter, zrak, svetloba, toplota sonca, voda oz. morja, les in gozdovi... a to niso obnovljivi viri al kaj!!?!? xrolleyesx

http://varcevanje-energije.si/ogrevanje-in...omasa/index.php

sorry, sam kle ne gre za nikakrsno nategancijo!

ce je tvoja ponujena resitev ta, da vse ugasamo in da se usmerjamo samo an uporabo energije sonca, bi kaj kmalu mnogi tudi pomrli.

Namrec ponekod je zelo malo sonca sploh.

tako da so alternativni viri energije in razvoj v to smer se kako ZELO NUJNI!!

ja, ok , brez sonca ni zivljenja. menda ga tudi brez cebel ni!

pa zdej to ne pomeni, da lahko kar vse ugasnemo in bomo resili clovestvo!

sicer v nekih okvirih ja, prevec ljudi pa bi umrlo.

pa veter, zrak, svetloba, toplota sonca, voda oz. morja, les in gozdovi... a to niso obnovljivi viri al kaj!!?!? xrolleyesx

http://varcevanje-energije.si/ogrevanje-in...omasa/index.php

sorry, sam kle ne gre za nikakrsno nategancijo!

ce je tvoja ponujena resitev ta, da vse ugasamo in da se usmerjamo samo an uporabo energije sonca, bi kaj kmalu mnogi tudi pomrli.

Namrec ponekod je zelo malo sonca sploh.

tako da so alternativni viri energije in razvoj v to smer se kako ZELO NUJNI!!

ne free... nisem dal rešitve. to, da bi ugasli za en dan strom je samo fetiš, da bi lahko "prisluhnil" zemlji, svetu, univerzumu, če hočeš. pač... to raje počnem kot gledam tv. x;)x

kar se obnovljivih virov in ekologije tiče sem tudi že pisal. sonce ima toliko in toliko vodika in helija in v njem poteka jedrska fuzija. ko goriva zmanjka, ugasne. zemlja se shladi na par stopinj nad absolutno nulo. to pomeni, da se nič več nič ne premika. v absolutni nuli predmeti (materijal) sploh več ne obstajajo. ni nobenih rek, nobenih vetrov, nič se ne premika, kako boš prižgal les... kaj šele da bi ta les rastel. so obnovljivi v človeških očeh in ekologija je pozitivna in dobra zato, ker dobro vpliva na človeka... da lahko diha, da se giblje in pač vse kar to čudo sploh počne. narava sama ima žveplo prav tako "rada" kot kisik x;)x meni ni škoda narave v tem človeškem pogledu... ko gledaš gromozansko smetišče na kitajskem ali pa pod svojim oknom hočeš bit okoljevarstvenik in se ga rešit, ker misliš da rešuješ naravo... ampak rešuješ samega sebe. jaz se smejim... ker sto let za Naravo ni nič in s tistimi smetmi in nami opravi "kot bi mignil" x;)x človek je največji car... misli, da rešuje naravo x:Dx

torej rešitev x?x mislem, da ga človeštvo ne bi preneslo. treba bi se blo vprašat zakaj smo tukaj in kaj bomo počel. tista vprašanja po katerih ljudje postanejo depresivni... ker pač ni odgovora za 40 posto skonti. imam pa praktičen predlog. znanstveniki naj izračunajo koliko energije potrebuje ena oseba na določenih geografskih širinah in to dejavnost podržavijo in jo vsakemu zagotovijo. pa to je bagatela razumeš. koliko pohacajo za industrijo v proizvodnji neuporabnih izdelkov... raj ne grem iskat. in to je to. če ne bomo spremenili samega odnosa do sebe, svjih bližnjih in daljnih, se nonstop identificirali z vsem kar nam pride prav in blatli vse kar nam je v spotiko, nas po mojem skromnem mnenju, tudi takozvani obnovljivi viri ne rešijo. umiramo v svojem lastnem d*eku ali pa v svojih iluzijah... rezultat je isti x;)x

P.S. sem pogledal link... ja itak da je nategancija. piše "imam solarni ali kakršenkoli sistem, ker varčujem z energijo". če hočeš imeti toliko in toliko stopinj boš porabil toliko in toliko energije. razumel bi, da bi pisalo "varčujem z energijo, ker zmrzujem". x:Dx resnica je, da ima ta in ta sistem, ker se splača. in ti, ki hočejo to furat so firme, ki bojo fajn zaslužle, samo zeleno luč čakajo. a veš... tem se reče pravo pa zakonodaja pa smernice. x:px men je to čist kul, samo naj mi ne flancajo v stilu dobronamernosti. biznis kot biznis. x;)x sicer pa hvala za tale link. poznam enga, k se s tem neki ukvarja in mislem, da ga bo zanimal. x;)x sej free... nimam nič proti okoljski ozaveščenosti... samo ne maram pakunge, ki ne podpira vsebine. to je vse...

xrainbowx

Fernando Pessoa

Joj, nimbus, ko bi se meni dalo tebe brat vsaj v tej nepreglednosti in zgoščenosti napisanega. Nea gre. Vem pa da je kaj zame not tud xflowx (Btw, 29.ega my birthday eno birthplace lani te pobude). A? Težim že s tem, saj vem. Kaj pa če ne bi? :inocent:
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

heh... jst pa razumem tvoje prve tri stavke. pol pa nč več x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

sej nisi ti moj eksluzivni bralec... zakaj misliš, da jo teb tiščim x:Dx

xrainbowx x:px

Fernando Pessoa

ha... če pomislem, da imam sam najmanj tri osebnosti... evo, pa nas je že pet x:Dx

viijjjuuuuuuu xrainbowx

Fernando Pessoa

mah.. glej men se ne da it besednih igric o tem ali obnovljivi viri so ali ne! :xx!:

so drustva, skupine, posamezniki, ki na tem delajo vec let, se spoznajo bolj kot midva; ocitno tudi tem ne verjames.

prej pa bi rekel, da nam primanjkuje znanja, s tem bi tudi lazje in bolje razlocili komu zapati in komu ne; posledicno pa bi tudi bolj razumeli kam usmeriti sebe in svojo energijo.

jasno, da je sonce osnova, o tem sploh nima smisla pisat, ker to v ze vsak otrok!

kar ti jaz govorim je, da je dobro vlagati E v take vire, ki so MANJ skodljivi kakor pa da se se naprej uporablja vecina skodljivih obstojecih!!! ti pa men klele flancas o tem kako je sonce bla bla... x:o)x kot da ne razumes kaj govorim!! - temu recem odmikanje od odgovornosti in sprenevedanje!

o tem kar pravis sem pisal ravno prejsni teden! takoj drugi komentar : http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...5&start=225

ni novega torej.

morda ti mislis da clovestvo ne bi preneslo resitve!!

dvomis v clovestvo - ker dvomis vase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sorry.

Si pesimist.

Vsi so bedaki v iluziji, ti pa ves.

Prav, ce toliko ves, ali imas kaj pokazati, glede na tvoje vedenje?

Tvoja resitev:

znanstevniki naj, drugi naj, oni naj, ... posameznik ne more resiti sveta, skupaj pa ga lahko!

in v cemer se strinjava, da je potrosnitva zelo prevec, in da prav je ljudi ozavescati! toda kaj bos v vezi s tem naredil!?

ce verjames v to, da vsi samo nategujejo, da obnovljivi viri in vlaganja etc.. so SPET nateg, potem morda poisces tebi primeren soglas in v vezi s tem tudi kaj naredis!!! bo verjetno boljse kakor da tule mene prepricujes v to da obnovljivih virov E ni x;)x

ce je tvoja resnica da drugi zivijo v iluziji, je skrajni cas, da jih razsvetlis!

tisti ki je kljub zavedanju tiho ima tezjo vest kakor tisti ki nekaj pocne pa se ne zaveda tocno kaj, a morda zeli dobro.

jaz se v link nisem niti poglobil, temvec sem ti ga podal v toliko ker pisejo o obnovljivih virih oz. jih nastevajo.

verjamem, da preko iskalnikov lahko najdes o tem zelo veliko. pa se ti verjetno ne da.

kakor se meni ne da s tabo vec sivanke iskat v senu, na koncu pa bom ugotovil, da sena ni, temvec samo sivanke x;)x x:Dx

dans je res tolk blazno tesku nekomu rect: ja res je, motil sem se, ali prav imas :xx!:

upam, da tudi malo miru in razumevanja med nas prinese tista ura brez elektrike!

brez zamere in lep pozdrav

vse prebral...

ne, jaz ne vem... jaz mislim, da vem x;)x

pa free, prosim te... saj ne rešujem človeštva. to delate vi z obnovljivimi viri z embalažo reševanja narave. popolnoma nič me nisi razumel. in verjamem v človeštvo. vse bo pos*alo in se materijalno izničilo. in ne pesimistična... to je optimistična sodba, ker je telesna anihilacija naša edina možna rešitev. x;)x

ma... brez zamere in lep pozdrav tudi tebi... ampak sva živ dokaz, da besede enostavno ne zadostujejo. x:px

grem zdej rigat... x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

ni novega torej.

morda ti mislis da clovestvo ne bi preneslo resitve!!

dvomis v clovestvo - ker dvomis vase!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sorry.

Si pesimist.

Edino pametno..

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

VIR: http://www.focus.si/index.php?node=202

1. Kaj sploh je zelena elektrika?

1.1. OBNOVLJIVI VIRI ENERGIJE

S pojmom »zelena elektrika« je poimenovana električna energija, proizvedena s pretvorbo obnovljivih virov energije. K takim virom prištevamo: vodo, veter, sonce, biomaso in geotermalno energijo. Pomeni, da je ta energija okoljsko ustrezno proizvedena in hkrati pomeni zanesljivo dobavo in kar najboljše možne pogoje.

VODA – Večina ponudnikov zelene elektrike pridobiva elektriko iz malih hidroelektrarn, ki ne zahtevajo velikih posegov v prostor in se skorajda zlijejo z naravo in okoljem. Več>>

VETER – Ali je postavitev vetrnic na Volovji rebri sploh upravičena? Bo izkoristek vetra dovolj velik, da lahko zanemarimo negativne vplive? Veter v Sloveniji je pogojen s sezonskostjo in krajevno variabilnostjo. Jakost vetra je velika predvsem zaradi sunkovitosti vetra, ni pa stalnih vetrov. Več>>

SONCE – Solarna energija je še zelo skromno izkoriščena. Ponavadi se za to obliko odločijo posamezniki z neposrednim sprejemom sončne energije preko sončnih kolektorjev. Sončno sevanje je sicer odvisno od vremena, vendar je takšno izkoriščanje obnovljivega vira energije na dolgi rok rentabilno. Sončen dan nam tako ne prinese le sprehodov v naravi, temveč tudi močno zmanjša številko na računu za elektriko. Več>>

BIOMASA – Slovenija je dežela gozdov, saj le-ti pokrivajo več kot 60 % države. Ob sežigu ali gnitju drevesa nastane ravno toliko CO2, kot ga je rastlina absorbirala tekom svojega življenja. Zato je energija pridobljena iz biomase 'upravičena' naziva obnovljiv vir energije, saj za razliko od fosilnih goriv ne prispeva k dodatnemu deležu CO2 v ozračju. Z lesno biomaso v prvi vrsti pridobivamo toploto, ki jo nato lahko uporabimo za ogrevanje ali pa tudi za proizvodnjo električne energije. Več>>

GEOTERMALNA ENERGIJA - več>>

1.2. Razlika MODRA – ZELENA elektrika

Modra energija je električna energija, proizvedena iz velikih slovenskih hidroelektrarn. V sodelovanju s Holdingom Slovenske elektrarne d.o.o. je certificirana po strogih okoljskih kriterijih mednarodne organizacije Renewable Energy Certificate System (www.recs.org). Proizvedeno Modro energijo HSE dobavlja tudi drugim partnerjem projekta Modra energija - distribucijskim podjetjem. Ta podjetja (Elektro Ljubljana d.d., Elektro Celje d.d., Elektro Maribor d.d., Elektro Gorenjska d.d. in Elektro Primorska d.d.) prodajajo Modro energijo naprej svojim odjemalcem.

Nekatera distribucijska podjetja so za tarifne odjemalce (gospodinjstva) oblikovala ločene produkte energije iz obnovljivih virov (Elektro Ljubljana je tovrstni produkt zaščitil z imenom Zelena energija). Ta energija je proizvedena v malih hidroelektrarnah distribucijskih podjetij, ki niso vključene v mednarodni sistem RECS.

V tem primeru torej govorimo o različnih produktih električne energije, proizvedene iz obnovljivih virov. Ti produkti se razlikujejo glede na način in stroške proizvodnje.

DANES ! od 20:00 do 21:00

xwizardx

... danes bomo torej za URCO (x:o)x :C:) svetili sami sebi s svojim zharom....

za U R I C O! x!x

pa se bo poznalo!

Potem pa mal *zameditirajmo* na to (komur je ta misel -morda zarad same besede- zoprna, pa naj pac samo vsaj pomisli..... kaj pomeni ena ura v primerjavi z vecnostjo - in kolk je tragicno in zaskrbljujoce in dokoncno, da lohk ena urca tolk pripomore k *svetovni energetiki*).

Mislimo na to.... xyesx xyiyax xhypnox

~

... sam ne izklapljajte hladilnikov pa tega, da ne bo slo potem se vec energije na racun truda za manj energije. x:o)x x;)x

xupx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

jst vsak dan poskrbim za to, da niso luči vžgane čez dan ali po nepotrebi, da ne špilata tv in radio... itak da bom solidarno imela ugasnjene luči (za tv ne vem, ni odvisno samo od mene).. zakaj ni med 19 in 20 ko so dnevno informativne oddaje? mah, sem se ravno danes pogovarjala s kolegico, kako se nekje po svetu obmetavajo s hrano za hec pa pristanejo na tv nekje pa bi en paradižnik pomenil čudež... vse bolj se zavedam pomena hrane in vse bolj sem hvaležna ... raje kupim dve kajžarci pa čeprav staneta več kot pa da vržem stran kruh... predvsem zato, ker vidim pred seboj lačne oči...

jst vsak dan poskrbim za to, da niso luči vžgane čez dan ali po nepotrebi, da ne špilata tv in radio... itak da bom solidarno imela ugasnjene luči (za tv ne vem, ni odvisno samo od mene).. zakaj ni med 19 in 20 ko so dnevno informativne oddaje?

ne vem, me ne zanima, ceprav natiho (sam teb x;)x) priznam, da sem ze hotla gledat keri filmi (mogoce pa nad res uni D) bojo dons... xDDx

in ti povem, iskreno, me sploh ne zanima! nc sla gledat v sporede. da se lazje odlocim. x:)x

celo tolk sm se odlocla cist, da sem tamalga klicala (k je mel moznost se kje drugje prezivljat vecer, pa je reku da ga bo tle), da ce lahko sprejme, da bova 1 uro brez neta, muzke, tv... in ob svecah da me bo moral prenasat in to. x:o)x x;)x x:Dx

pubertetniki si namrec najbolj zelijo prezivljati vecere s svojimi starsi ob svecah. k nou nc migal z ekranov, nc shumel itd. x:o)x :sick:

Tko da ni sans! da ne bi izpeljala tegale!

kar je treba narest, pa ce to lohk jaz, minimalc, nardim, potem vsaj nekaj. xyesx

a tm (v ostalih temah ki jih bo to -za nas morda ne na prvi pogled- potegnilo za sabo) se pa lohk pol pizdim??? :angry:

tko kot je vsak prevec dober.

prevec obcutljiv.

blazno je zalosten, da un en tam nima....

vsak vse steka...

sam to ga ne mot, da ne da nog na mizo, v eni roki sest daljincev, v drugi cips in kokakolo, v tretji pa telefon x:o)x x:Dx ....

i t d.

ma ne vem....

vsak do tam, kjer pac lohk.

pa tud ce je Stanovalec dons, se grem tole. xDDx x;)x

al pa ne vem kaj.

to je tko kot ce nekdo ne more bit 2h brez hrane. halo.

ampak ok, tako pac on funkcionira....

ampak jaz pa pac lahko, se kako minuto vec kot urco xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

štekam in sem za...

sam pri meni je nekaj drugega v igri tud... moj dela do ne vem kdaj a si predstavljaš da pride sesut domov, pa da mu rečem, dragi danes ješ ob svečah (ok izvedljivo) ampak veš potem pa danes ne bo tv (ker itak ob 21.30 je koma spi kot ubit)... men je vseeno kaj je po tv ker jo ne gledam pa itak lahko dalj kot eno uro preživim v svojem svetu... zanj pa ne vem.. torej jst se bom svojega držala, zanj pa ne vem (tamala je pa itak vedno za te zadeve)

aja pa ne pozabte vode zapirat da ne teče po nepotrebnem... nekje pomeni preživetje

pa bemu no da moram vedno sam jst jezik stegovat... cel teden že tuhtam kdaj bo tale ura

ma razumem, jasno!

saj sem rekla: vsak do tam kjer lohk!

saj je vsak v skupnosti!

sej kaj bi se lohk zgodil, ce bi bli v tem rpevec dosledni in temeljiti!!!.... x:Ox

a bojo cestne luci nehale svetit, al kaj, in druge pomembne zadeve, kar pomen ne sam zmede, pac pa tud mozne nesrece in s tem ne sam tragike pac pa spet energijo dodatno!!

vcas ni treba pretiravat in se prevec trudit skratka, pa cetudi za *dobro*... dovolj je vsaj POMISLITI, kajti premnogi zivijo v totalni nevednosti, za katero si rpavzaprav niso sami krivi.

In vsak, ki se bo vsaj za hipec sekunde zavedel, kok je ena urca (ki jo v mal sirsem in simbolicnem simislu se imamo) lohk pomembna, je ze naredil zelo veliko. ocitno tolk, kot je lahko. to (tud in predvsem) steje. xupx xyesx

Picasso

matr sm smotan... kle pisem pa govorim pa opozarjam... pol pa sam pozabim :xx!: x:o)x

tolk sm pucu vse papirje, pa mape s papirji, pa fascikle ipd...in stonovanje, da sm vse pozabu.. pa se musko full, pa luci przgane, pa ni da ni... no, sm pa res velik pospravu (se vse za nazaj :palec: )

ok ,ena okoliscina je, da so me tut motili; tko da pol mi intuicija delala na pol :sori:

x:o)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...