Antoninus 1. april 2008 Prijavi Deli 1. april 2008 ce bi Cankar vedel, koliko so nam prali mozgane z njim, bi verjetno dobro razmislil, kaj bi napisal in kako Ne gre za to, da je to posledica Cankarja. Cankar je samo dobro odražal freudovski nadjaz Slovencev s svojimi trpečimi materami in ostalimi liki. Dobro je nakazal tlačenje občutkov vase in vlogo mučenikov. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
loonanai 2. april 2008 Prijavi Deli 2. april 2008 Cankar je bil dosadna zafrustrirana pizda, s pokojnim Trstenjakom sta povzročila genocid nad slovensko pozitivno samopodobo. Prvi je bil močvirski bebo-cmero, ki je verjetno prakticiral sado mazo fetiš seks incestualne prirode z dosadnimi teksti,morečo tematiko večnim jadikovanjem( v določenih trenutkui me spomni name, ko imam popadke po globalnem pizdenju) Že kot otrok sem dejal, da bi bilo smoterno tisto mono, ki je napisala Hlapca Jerneja v opomin ostalim, vsaj prebičati če ne na grmadi zakuriti.Ta drug pa je že po imenu garancija za zapiflanega vaščana nekje iz štajerskih gričevij, taki ki postanejo akademiki, a da so cel lajf preučevali le mukanje krav, kokodakanje kokoši in zvon sekire pijanega fotra, ki je pod kotom 75 stopinj sekal dreva da si bo lahka kuhal žganjicoo mati o mati.. To sem hotla napisat... Če kdo ne razume zgoraj napisanega, naj bere Žižka! Citiraj sleepwalking past hope Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 2. april 2008 Prijavi Deli 2. april 2008 ce bi pocasi (lahko pa tudi hitro ) nehali tako razmisljat (in predvsem govorit!) o sebi, bi morda res imeli se kaj moznosti, da se spremenimo in najdemo tisto v nas, cesar baje nimamo (samozavest in ljubezen do sebe itd..), kar nas naj bi oznacevalo. morda bi bil cas, da malo spremenimo skupno nezavedno in kaksen vzorec...saj to ne pomeni, da moramo napasti vse, kar ni slovenskega, ali zgubit ta humor, ki ga imamo do sebe, samo lahko bi si ze nehali mantrat "slovenec sem, zavisten sem" in spremenili to v kaj bolj zabavnega ali moralo dvigajocega. kaj menite? beseda hlapec- ne izvira morda iz cescine, kjer pomeni enostavno "fant"? ne vem od kdaj se uporablja, ampak skorajda ne morem verjet, da bi en sam zafrustriran pisatelj postavil standarde takemu narodu, ki je sel cecz toliko, kot smo sli mi, da se zdaj lahko v miru smilimo sami sebi ce bi Cankar vedel, koliko so nam prali mozgane z njim, bi verjetno dobro razmislil, kaj bi napisal in kako Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
HčiLune 2. april 2008 Avtor Prijavi Deli 2. april 2008 moja prva asociacija, ko je prišel ven nov slogan je bil tale komad Citiraj http://shrani.si/f/43/XU/qoopp0D/160308hdvw.gif If you want something you never had, do something you never done... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 :palec: Imamo lepo naravo, katero pa bomo s svojo neznansko potrebo, po izkazovanju svoje dodatne vrednosti verjetno uničili (na obali smo jo že)Ne strinjam se da smo zaprta družba, tole je en od predsodkov, Slovenci so do tujcev zelo tolerantni, če odmislimo nekaj mladostniških skinheadov iz LJ praktično ni zaznati ksenofobije, čeprav jo na veliko razglašamo v medijih da kok smo ksenofobni.Jaz se s tem ne morem strinjat.Mislim, da smo z leti postali čisto dojemljivi in tolerantni tudi do z evropskega gledišča "manjvrednih" neslovenskih sosedov. Ogromno potujemo v oddaljene destinacije, verjetno ni kotička sveta kjer med turisti ne bo vsaj en Slovenec in to ne samo tam kjer je IN temveč predvsem tam kjer nobenega drugega ni.Tudi ta volja po potovanjih in spoznavanjih novih kultur in običajev je dokaz odprtosti Slovencev.Cankar je bil dosadna zafrustrirana pizda, s pokojnim Trstenjakom sta povzročila genocid nad slovensko pozitivno samopodobo. Prvi je bil močvirski bebo-cmero, ki je verjetno prakticiral sado mazo fetiš seks incestualne prirode z dosadnimi teksti,morečo tematiko večnim jadikovanjem( v določenih trenutkui me spomni name, ko imam popadke po globalnem pizdenju) Že kot otrok sem dejal, da bi bilo smoterno tisto mono, ki je napisala Hlapca Jerneja v opomin ostalim, vsaj prebičati če ne na grmadi zakuriti.Ta drug pa je že po imenu garancija za zapiflanega vaščana nekje iz štajerskih gričevij, taki ki postanejo akademiki, a da so cel lajf preučevali le mukanje krav, kokodakanje kokoši in zvon sekire pijanega fotra, ki je pod kotom 75 stopinj sekal dreva da si bo lahka kuhal žganjicoo mati o mati..Cankar in Trstenjak res ni bi smela postati nacionalana idola. Mati bo razočarana. Iz vidika odprtosti, ki si ga opisal, res nekako lezemo navzgor. Odprtost pa se meri tudi npr. z deležem tujih lastništev v naših podjetjih in naših deležev v tujih in številom priseljencev. Tu smo pa bolj zadaj.Pa še, mislim da edina točka, kjer se Žižek in Rugelj strinjata o Slovencih - da sta v družini čustveno hladna mati in funkcionalno odsoten oče. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 to je predvsem posledica tega, da porivajo cankarja 15/16-letnikom, namest, da bi jim šopal alpske poskočnice. in potem se ustvari life-time mnenje. tudi filozofijo ne moreš dojemati pred 25timi. lahko se nadrkaš... ampak nimaš še zrelosti. ne moreš filozofirat z mutiranim pubertetniškim glasom svet JE... vse ostalo je špekulacija Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 svet JE... vse ostalo je špekulacija Nimbus ne pretiravaj. Jaz sem, vse ostalo je špekulacija. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 Ma ja dober no ..saj, če vas človek bere ga pa res vsa nacionalana zavest mine .... Če imaš še kakšno stvar, za katero bi hotela, da te mine, kar povprašaj. Mi smo vedno na razpolago. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 Nimbus ne pretiravaj. Jaz sem, vse ostalo je špekulacija. ampak se moram postavit cankarju in trstenjaku v bran. je nekako naneslo, da sem od prvega prebral nekaj teksta, pri katerem sem neznansko užival, kar se pa drugega tiče je pa tako... ne poznam veliko njegove filozofije, ampak vem, da je ravno tako prodorna, zaslužna "whatsoever" (ne najdem besede), da se je znašla nekje na koncu nekega mojega knjižnega seznama in četudi se ne bom strinjal z njim, bo verjetno povsem zanimivo branje. in še nekaj... povprečni slovenec ne pozna ne cankarja ne trstenjaka. povprečni slovenec je kot povprečni zahodnoevropejec... povečini smo bebčki. in to, da nam pada narodna zavest, to je dobro znamenje. ne pada samo nam. najsednje bitke ne bodo med državami v evropi, temveč med civilizacijami (huntington)... potem napademo mars... sledi vojna zvezd posledica interneta, second life-ja itd, bla, bla, bla... koneckoncev, človek mora enkrat doumeti, da ni središče vesolja in da se ne suče vse okoli njega. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 NimbusTale stavek mi je všeč, ker je tako spravljiv. povprečni slovenec je kot povprečni zahodnoevropejec... povečini smo bebčki. Ni tako, da smo mi slabi, eni nekje pa dobri, ampak smo v vsi v podnu. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 ja, se spomnem v srednji šoli smo imeli na maturi Sartreja. ne me zdaj za besedo držat, ampak mislim, da je bilo v drami "za zaprtimi vrati" in nam profesorca govori pomen in smisel njegove glavne fraze v tem delu, kao, pravi "vsi smo V". šele danes nekako to razumem. in sartre je bil res hud. VSI SMO V. čudovito. ni definiral kje, kdo, kaj... ker to ni važno. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 predvsem pa nekje smo in moramo biti ker drugac RAZUM ne more funkcionirat ane; itaq no sej, v taki dobi smo menda, ko iz custev prehajamo bolj v mental nekako... sicer pa kaj vam pravi srce, dusa ali kakorkoli pac imenujet glede slovencev, ljudi? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 sicer pa kaj vam pravi srce, dusa ali kakorkoli pac imenujet glede slovencev, ljudi? Prav nič.Modro molči. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 4. april 2008 Prijavi Deli 4. april 2008 ja, se spomnem v srednji šoli smo imeli na maturi Sartreja. ne me zdaj za besedo držat, ampak mislim, da je bilo v drami "za zaprtimi vrati" in nam profesorca govori pomen in smisel njegove glavne fraze v tem delu, kao, pravi "vsi smo V". šele danes nekako to razumem. in sartre je bil res hud. VSI SMO V. čudovito. ni definiral kje, kdo, kaj... ker to ni važno. Ja, vsi smo v. V življenju, bivanju. Ker drugje ne moremo biti. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. april 2008 Prijavi Deli 4. april 2008 morda celo vredno posnemanja Prav nič.Modro molči. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.