Tamburin 26. december 2002 Prijavi Deli 26. december 2002 Hecno! Te teme nisem odpirala (čitala), ker me zaradi naslova sploh ni zanimala - imam se namreč za nevraževerno.Danes pa sem takole iz firbca malo pokukala sem in prebrala vaše odgovore... In če malo pomislim, sem tudi jaz vraževerna! Kaj vse počnem za srečo...Ko srečam dimnikarja, se vedno primem za gumb in si kaj zaželim. (Menda se tako želja uresniči, a kaj ko jaz hitro pozabim, kaj sem si zaželela, tako da ne morem preverit, če to drži.)Na Silvestrovo imam na sebi vedno rdeče spodnje perilo. (Za srečo.)Za Novo leto vedno pazim, da mi prvi vošči moški. (Za srečo.)Zjutraj stopim iz postelje najprej na desno nogo. (Menda je to za dobro voljo tistega dne.) Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Otis 26. december 2002 Prijavi Deli 26. december 2002 Vraže delujejo natanko toliko kot v njih verjamemo! Da v nekaj verjamemo pomeni, da o tem sploh ne dvomimo! Smo rezultat naših prepričanj. Tako kot resnično verjamemo, tako tudi je. Tako kot v glavi, tako v svetu okoli nas(osnovno načelo hermetizma!). Mi smo vzrok in kar se dogaja okoli nas je posledica. Ker je eno to vedeti in drugo to živeti, ker je to mnogoplasten in kompleksen problem predlagam branje ŽM Slavinskega. Človek je bolj senzitiven kot si mislimo. Črna mačka, pikapolonica, pajki vsi so lahko naši sporočevalci. Oni ne prinašajo dogodkov, ampak nas na njih (lahko) opozarjajo. Vsak (poizkusite) lahko razvije lastna pravila, ki mu kažejo na tip dogodkov. Recimo, da mačka pomeni slabo in pes dobro. Sam sem razvil tak sistem in sem v primeru, da sem iskal odgovor na vprašanje, si sproščeno postavil vprašanje in čakal, kaj bom prej videl psa ali mačko. V začetku mi 'sistem' ni deloval dobro, po par mesecih pa sem vedno, ko sem šel na izpit vedel ali ga bom naredil ali ne, vedno sem vedel ali bodo naši izgubili ali zmagali tekmo, vedel sem kdaj bo slab dan. S časom sem ugotovil, da je bistvo točnosti, koliko zaupam tem mehanizmom. Bolj ko zaupam, bolj so točni. Ker ni naključij (Yijing, Youngova teorija sinhronosti) sem pač mačko videl, ko ne bo šlo, ko bo slabo, ko se ne izplača, ampak ne zaradi mačke, ampak zato, ker sem verjel, da mi mačka prinaša tako sporočilo in ker so se mi počasi razvili ti instinkti. Tega je sposoben vsak. Če pa mačko (črno) vidim kar tako, ne da bi si postavil vprašanje, vem, da to nič ne pomeni! Od vseh vraž, kar jih poznam, mi je pa najbolj všeč tista Tamarina z rdečim spodnjim perilom, še posebej, če samo to. Zapeljivo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 26. april 2003 Prijavi Deli 26. april 2003 Za vse, ki dajo kaj na to (ali jih samo zanima): DJ Ovsec: Vraževerje sveta. malo za hecče verjameš, pa zares... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. april 2003 Prijavi Deli 26. april 2003 O, fino, hvala, Uma - prijazno, pa se potrudila pa prav to temo izbrskala! Ja - mene zanima...Malo celo verjamemSaj bi se dalo debatirat - gre pac za simboliko in za tiste simbole, za katere se odlocimo, da bodo pac nam 'delali'.. Sploh pa Damjan Ovsec kar prijetno podaja, pa se bom -upam- spomnila v knjiznici, pa kdaj poiskala to..Ali je to novejsa knjiga? Ker se nisem zasledila.. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uma 26. april 2003 Prijavi Deli 26. april 2003 Me veseli! Knjiga je res odlična. Ovsec pa itak.Izdala jo je založba Kmečki glas (juhej), l. 2001. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vila vetra 24. julij 2003 Prijavi Deli 24. julij 2003 niso mi všeč vraže, ki kaj negativno napovejojih v mislih kar prefarbam z zeleno, če kdo izreče...sploh največkrat se na črne mucike spravijo, namestoda bi jo pocartali in ji rekli, čudovita mala panterkaji rečejo, da nesrečo prinaša všeč pa so mi take poučne, kot so me učili,da če je nož na mizi obrnjen tako, da je rezilo navzgor, da ga moram takoj dol položiti,ker si drugače "Hudič kremplje na njem brusi!" je pravzaprav res, da je varneje, če ni navzgor. zanima me, če ste že kdaj slišali, da dojenčkane bi smel dež poškropiti in zakaj to rečejo? Vila Vetra Citiraj Nikoli ne podcenjuj moč vetra in moč strasti...! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 Ja. Dojenčka do cca 1 l. naj ne bi poškropil dež, ker bo potem pegast. Ponoči se naj ne bi plenice sušile, ker potem otrok ponoči ne spi. Ga daje luna.Jaz si to razlagam po svoje....z nočjo lahko pridejo negativne energije pač....in seveda sem vedno imela skrb, da plenice niso ostajale zunaj. Niti druga otroška oblačila. Zadnjič sem slišala še eno..itak sem vedela za njo, samo pozabila. Enoletnemu dojenčku nastaviš: nož, ključ, denar. Kaj vzame:- če vzame nož - bo baraba- če vzame ključ - bo dober gospodar-če vzame denar - bo dobro ravnal z kešom...bankir najmanj... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 Aha...no itak sem torej bogata z vražami Nož ne sme biti na kruhu, - sovraštvo Kruh ne sme biti obrnjen proti vratom, ali ležati na skorji. Aja, pa ne samo nož...tudi ostali ostri predmeti ne smejo biti obrnjeni navzgor...ker si tudi tam hudič kreplje brusi. Ne vzemi, niti ne dajaj za darilo noža, škarja ali igle. S tistim se vedno potem spreš. Če si te reči izposodiš, jih vedno vrni! Eh, danes sem nekam vražno nastrojena Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 Kaj pa če vzame vse troje? Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 Takrat bo politik Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 - Nataly - kwa si gajstna zadnje cajte! Dobr si tole iz rokava stresla... Rusi imajo vrazo, da ne smes fotkati dojencka, dokler ni star vsaj en mesec (ali koliko)..Pa se mi je zdelo zanimivo.Je pa tudi vraza, da prve tri mesece, ko zenska zanosi, ne sme okoli govoriti tega. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 Marsa! Ampak glej....vsi se nekaj žalijo Sem ravno včeraj slišala od prijateljice, da sem prijazno zlobna...zdaj pa vedi kaj je to Glede fotoaparata sem tudi jaz nekako v dvomih..se mi zdi da me hoče ujet...nekako. Ne vem se ravno dobro izraziti...ukrasti del mene..duše mogoče? Da naj ne bi okrog govorili, da je ženska noseča si spet razlagam po svoje..Otrok je takrat dojemljiv za vplive in vsi niso ravno pozitivni..Moje mišljenje pač. Aja še ta: moja mama je blazno rada kazala svoje domače živali. Češ kako dobra gospodinja da je, ker ima takooooo debele prašiče itd, itd. Pol pa ji po enem takšnem ogledu eden prašič zboli. In ji rečem: Si pomislila...nočejo vsi videti tvojih svinj. Mogoče jih daje zavist..saj veš....moč hudobnega pogleda.V glavnem potem je nehala...hvala bogu..itak folk ni bil najbolj željen njenih prašičev... Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anaconda 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 V citatu ne.Vendar če mi mačka prečka cesto pa ni važno,da je ravno črna;vedno "popljuvavam" levo in desno in kažem rožičke s prsti gor in dol.Če pomaga ne vem,vendar si olajšam dušo,skratka pomaga.vidiš, jaz sem pa to vražo obrnila na glavo, in to za mene pomeni srečo. Tako ko hodim okrog, prav gledam črne mačke, da mi srečo prinesjo drugač pa čutim, kar se tiče razbitega ogledala. nora pa sem tudi na avtomobilske tablice, če je ista številka, al pa če pogledam na uro, pa je ista cifra. to je vse za mene sreča. Citiraj ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anaconda 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 evo še mal "mojih vraž" pajek je za mene sreča, pa ni važno, al leze navgor ali navzdol (imam polno takih srečkotov v mojem stanovanju ) je pa še neki v zvez z ogledali, v spalnici noče imeti ogledala, sploh pa mi niso všeč stara ogledala, kamor se je gledalo ne vem koliko generacij Citiraj ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 A ni hecno,kako so vse vraže odvisne od zornega kota vsakega posameznika,...nekomu nesreča,drugemu sreča. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 Seveda - kot npr. tudi petek 13. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 je pa še neki v zvez z ogledali, v spalnici noče imeti ogledala...kaj pa ogledalo nad pojstlo .... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anaconda 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 ja no, tega bi mogoče imela sam med sexom , pol bi ga pa snela al pa pokrila Citiraj ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 Definitivno je zorni kot najpomembnejši,...a ne Anaconda Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anaconda 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 pa kaj noter vidiš,... Citiraj ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 ...npr.svojega dedca z mozoljavo rito,... in te vmes zagrabi da bi mu ga stisnla,... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anaconda 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 al pa rit, polno celulita, ki se trese kot žulca, :xx!: ps mezolov pa ne stiskam, ni to za moj želodec Citiraj ANGELI LETIJO ZATO KER SE NE JEMLJEJO RESNO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 al pa rit, polno celulita, ki se trese kot žulca, :xx!:...zaradi vibracij ogledalo poči,...na pa smo tam... Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
coccinelle 25. julij 2003 Prijavi Deli 25. julij 2003 Tole z mačkami... nikoli nisem imela slabega občutka, če mi je prečkala pot... pravzaprav ravno nasprotno... Se spomnim, ko sem bila še otrok (ma, sem danes nekaj nostalgična )... sem rekla, da bom imela črno mačko in jo bom nalašč pustila, da hodi pred mano in mi prečka pot (to se sicer ni nikdar uresničilo). Na zadnji uri vožnje pred vozniškim izpitom mi je na neki stranski cesti prečkala pot mačka. Inštruktor se je začek malce nelagodno presedati, potem pa me je vprašal, če sem kaj vraževerna. 'Malo že', sem odgovorila, 'tale mačka mi bo prinesla srečo.' In res sem izpit naredila iz prve. Citiraj ポローナ Pikapolonica (my blog) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 23. september 2003 Avtor Prijavi Deli 23. september 2003 Kaj pa telesna kakšna vraža...mimika....dejanje, hmmm? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.