borism 21. oktober 2003 Prijavi Deli 21. oktober 2003 Ok Marsa,saj vem da tu ni neke simbolike,še posebno pri vražah ne,za katere oba veva kaj pomenijo.Mogoče še ti dosti bolj,kot bolj izkušena na tem področju. Jaz poskušam iz vseh stvari razumeti SAMO DOBRO,slabo pa enostavno odmislim.Če bi veljala simbolika tule,bi potem jaz ne smel nikamor,ker vedno vstanem na levo nogo iz postelje(zaradi položaja postelje,mi je tako pač najlažje). Nekateri pa še zelo verjamejo v vraže,še posebej če obstaja kakšno dokazilo...zato,kar naj ostane takšna tema,malo za hec,malo za res!? Lp!Tisto za sneg,sem pa res mislil! Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. oktober 2003 Prijavi Deli 21. oktober 2003 ... Če bi veljala simbolika tule,bi potem jaz ne smel nikamor,ker vedno vstanem na levo nogo iz postelje(zaradi položaja postelje,mi je tako pač najlažje). ...Saj... res je tole..Ves kako je s tem pri meni.Jaz jih 'sprejmem', ce se mi poklopijo oz. zdijo 'smiselne' ali da tudi sama vidim neko simboliko...Sem pa tudi veckrat pomislila ravno na tole 'levo nogo'... saj tudi jaz kao vstajam z njo, samo ni nujno... mislim, da kar nekako z obema.. Morda pa je point v tem, da itak naj ne bi z NOBENO nogo - mislim, posamezno.Morda bi moral kar tako trdno in cvrsto stopit, ko vstanes (morda tako jaz vstajam nekako se mi znano zdi.. ).. Sneg?Thanx, se pa navadno nic ne pripravljam, jaz voham zrak, spremljam, gledam, potem pa zunaj vidim, kaksno je, in grem ven.Z vremenom pa se navadno res ne obremenjujem - ker ga imam rada... Pravzaprav vsakrsnega, sneg pa sploh obozujem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 22. oktober 2003 Prijavi Deli 22. oktober 2003 Vraža o prašičku!Če boš jedel svinjske možgane,ne smeš na drevo,ker boš padel dol. Vraže o rožicah! Ko zgodaj spomladi prinesemo zvončke domov,jih moramo skriti pred kokošmi,ker drugače ne bodo nesla več jajc. Rožo moraš ukrasti,če hočeš,da ti bo lepo rasla. Če ti kdo podari rožo,se ne smeš zahvaliti,ker ti ne bi potem uspevala. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 22. oktober 2003 Prijavi Deli 22. oktober 2003 Dobro da vem, Boris, da bom imela to na umu, ko bom naslednjic kupovala bika. haha bo treba kupit bika... heh črnega petelina pa bo... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. oktober 2003 Prijavi Deli 23. oktober 2003 Baje je treba macka ukrasti. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 23. oktober 2003 Prijavi Deli 23. oktober 2003 hehea se spomnite one otroshke igrice....v socjalizmu strashno popularneZEMLJO KRAST Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. oktober 2003 Prijavi Deli 23. oktober 2003 Pa res! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 23. oktober 2003 Prijavi Deli 23. oktober 2003 verjetno da je bilo to chisto nakljuchje... pa she ena glih kar nastala vrazha: CHE TI KOMUNIST OBLJUBLJA, DA NE BOSH PLACHEVAL DAVKOV,SI NA DOBRI POTI, KAJTI OSTAL BOSH BREZ ZEMLJE... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 30. oktober 2003 Prijavi Deli 30. oktober 2003 Za »Vse Svete« včasih niso smeli prati nobenega perila,Sicer bi lahko zbolele in poginile svinje. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 15. december 2003 Prijavi Deli 15. december 2003 Metla se ne sme videti iz vhodnih vrat v prostor, kjer pometa bogastvo od hiše.......pri nas je vraža, pri Feng shuiju pa pravilo......moral sem pač uporabiti metlo, ker tule se je nabralo nekaj praha, zdaj pa nazaj v nevidni kot z njo in lep večer Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. december 2003 Prijavi Deli 15. december 2003 Pri ribicih je vraza, da jim ne smejo zenske zazelet "srecen ulov!" - ko grejo lovit... baje ni dobro. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 15. december 2003 Avtor Prijavi Deli 15. december 2003 Bors res je, mam jest metlo.....že doma, ja, je pa tut fejst skrita, sploh je ne vidm, huhu (pa jih sploh ne maram imet) Ribiči so v večini ob morju, ne poznam nobenega ribiča...bi doma vedno smrdel po ribah Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 15. december 2003 Prijavi Deli 15. december 2003 Pri ribicih je vraza, da jim ne smejo zenske zazelet "srecen ulov!" - ko grejo lovit... baje ni dobro. Jaz bi bil vesel, da tudi ob novem letu "one" prve NE voščijo, pa ne me napačno razumet , jih obožujem, ampak tle naj malo počakajo na drugi spol, menda si bodo ja "zrajtali" Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 15. december 2003 Prijavi Deli 15. december 2003 .... Aja!!!!! za novo leto mora prvi stopiti v hišo moški ali prvi klicati, voščiti! Tega se ful držim... Enkrat smo se za novo leto s prijatelji pogovarjali o tem in jaz sem nakladala, kako mora prvi klicati moški in to.... In zvoni telefon... Vsi smo bili posebej pozorni, vse oči so me spremljale, ko sem šla k telefonu in sem potem s težko prikritim razočaranjem rekla: Živjo, Nataša. :| ... s prve strani te teme. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 15. december 2003 Prijavi Deli 15. december 2003 No tako daleč nisem listal nazaj, torej le to drži,no saj ni nič slabega, hja pa ste se ženske vprašale, zakaj je to le tako Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 25. december 2003 Prijavi Deli 25. december 2003 Ob Božiču so v Šalovcih npr. verovali, da si moral na dan pred Božičem mirno sedeti za mizo pri kosilu. Z nogami se nisi smel premakniti. Če bi se premaknil(migal z nogami) potem koklja ne bi hotela sedeti na jajcih in ne bi zvalila piščancev. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 25. december 2003 Prijavi Deli 25. december 2003 Uh, se dobro zanje, da nisem od tam oz. da sem dalec stran od njih...Zelo nemirno sedim, stalno nekaj bobnam, tapkam, ritem dajem etc... Tam bi bolj svoh bilo pol z jajci oz. s kurami... Danes je prvi stopil notri Mitja, ko sta prisla nazaj od fotra. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 25. december 2003 Prijavi Deli 25. december 2003 Belokranjska vraža: Zelo v redu je, če pride v hišo na Božični dan kakšen tujec in se vsaj za nekaj časa usede.Če se zgodi tako, bo dosti piščancev v naslednjem letu. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 25. december 2003 Prijavi Deli 25. december 2003 Nekdaj so verjeli, da se na Sveti večer dogajajo preprostim ljudem čudežne in skrivnostne reči. V okolici Stične so včasih verjeli, da na Sv. Večer izvira iz studencev srebro in zlato.Če torej prideš pravočasno še pred polnočnico k studencu lahko postaneš celo bogat in srečen. Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. marec 2004 Prijavi Deli 4. marec 2004 A kdo vrze trepalnico cez ramo?In cez katero, s katero roko, na kateri strani oz. v katere smeri in to Jaz sem jo ravnokar, samo sem pa ze pozabila, cez katero, ponavadi potem kar po trenutnem navdihu naredim oz. nekako s tisto roko, v kateri se mi znajde.. , skratka, si ze prilagodim, da se mi kul usede... Zanima pa me 'pravilo' ? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sončk 4. marec 2004 Prijavi Deli 4. marec 2004 hm vraževernost , čudna stvar . Takole...pred cca. 12 leti sem si na petek 13 razbila zobe....leta 2002, 13.12 (petek) pa sva začela hodit s fantom s katem sem še sedaj in se mava zlo rada . Lp, S Citiraj http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 4. marec 2004 Prijavi Deli 4. marec 2004 Ni kaj, 13- tica te spremlja, kot tudi Marso, pa tudi mnoge, sicer sem že imel, kar nekaj ključnih pozitivnih dogodkov ob teh dnevih Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Natasha 4. marec 2004 Prijavi Deli 4. marec 2004 Zdej sem se jaz spomnila na mojo prvo taščo (muslimanka) ona je bla prav obsedena z vraževerjem, vendar skoraj na vsako vprašanje, ko si jo vprašal;"Zakaj tega ne smeš, ali Zakaj pa tako?" si dobil odgovor:"Tako kažu stari ljudi!" Evo nekaj njenih: - zvečer nikakor ne smeš hoditi s smetmi okoli (nesti v kontejner) - ker se okrog kontejnerja zbirajo "šejtani" - aakhutki - nikoli ne smeš pohvaliti nobene stvari, ne da bi izgovoril poleg besedo "mašala" ali "mašalna" (otroke, rože, ma karkoli) - ker lahko na to osebo ali stvar preneseš zle uroke.- otroka od rojstva do 40 dni njegove starosti ne smeš peljati med ljudi, razen, če ima otrok pri sebi kaj kovinskega (ključe pod vzglavje vozička), da na otroka ne bi prešlo kakšen urok.- TA JE BIL PA TABOL : Žena mora moškega ubogati, in če ga ne, je velika možnost, da jo obsede hudič..... JAZ SEM ČIST OBSEDENA -še od takrat - to se je verjetno tud sama spomnila..- aja, raztresena sol - nesreča- odpreti dežnik v hiši - nesreča- tisto z metlo (k je že Boris napisal) - bogastvo iz hiše- ne jesti v postelji; spanje ali sedenje na drobtinah te lahko obnori Pa še nekaj takih, k se me še dons držijo, v bistvu so mi bli zlo všeč:- kletvica je*em ti sunce (mi je tarkat občasno zletela z jezika) Ona pa je rekla: "Ne psuj sonca, ki te greje in sveti, če ne bo ugasnilo!" - tud kruh sem znala vreči v smeti in sem se čisto odvadila ko mi je rekla, da ga bom stradala, če ga bom metala (sedaj ga sušim in ga dajem na kmetijo)Ona ni vrgla preč niti drobtine, niti ostanke moke (je vse zmetala v reko ribam) - in pa še ta, vsak dan se vsaj enkrat spomni Boga in se mu zahvali za drobne malenkosti, ki ti olajšajo življenje! Zdej se jih ne spomnim več, ko bom dobila še kakšen preblisk pa vam javim... No tko moja Zulka.... ampak vsa ji čast. Ženska je bila najstarejša v familiji (11 otrok) in jo oče ni pustil v šolo (je raje kazen plačeval). Je v bistvu nepismena (bratje so jo naučili pisati in računati - računa čist po svoji metodi, ampak hitreje kot jaz ). Vedno nasmejana, pripravljena pomagat drugim, skratka veliko srce ima. Še vedno, pa čeprav sedaj živi v Bosni, sva v pogostem stiku . Citiraj Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.M. H. Alderson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 4. marec 2004 Prijavi Deli 4. marec 2004 prokleti fiziki so šli razbit ogledalo zato da bi meli več manjših ogledalc, vse to v moji skupinici, preden bi jaz lahko ugovarjal ohdear kaj bo s tega... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
borism 10. marec 2004 Prijavi Deli 10. marec 2004 Priznani Pavaroti ne začne svojega koncerta, dokler ne najde zvitega žeblja na odru, pa še vedno uporablja prvi robec v žepu, kot pri svojem prvem koncertu....torej je vraževeren Citiraj FotoBoris Album Vilincev Borisova fotogalerija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.