Skoči na vsebino

VRAŽE

pokowc

Recommended Posts

• Komentarji 217
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

ja, ja, :palec:

(*saj zdaj si vidla da mamo spesl temo, pa lohk se tja vprasas kaj).

*

tamle v fotkah sem se spomnila, pa napisem semle.

Ko sem rodila, skor mesec prezgodaj, so uleteli eni Rusi, gledat porodnisnico in tko.

So padl v naso sobo, fotkal in vse...

Pa men ni blo nic do tega, da bi se fotkal tko micken bejbi, ki bi moral bit se v maternici.

No k sreci moj ni bil tak dojenckasto rejen, mi niti rpedlagali niso, pac pa so fotkal eno drugo iz nase sobe z njenim lepim rejenim rdecelicnim dojenckom.

sele kasnej so povedal, da v Rusiji obstaja vraza, ki odsvetuje fotkat dojencke.... tko da so bli cist preseneceni, ko niso imel nobenih tezav s fotkanjem.

No jaz nisem poznala te vraze, ni imela zveze z mano, pa se mi je tud brez njih zdel, da ni kul tko majhnega dojencka LOVIT v objektiv.

*

No je pa se ena vraza, ki je tud pri nas uveljavljena, da ne smes prve tri al kolk mescev nic govort o svoji nosecnosti.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

No je pa se ena vraza, ki je tud pri nas uveljavljena, da ne smes prve tri al kolk mescev nic govort o svoji nosecnosti.

Jest sm pa slisala ravn obratn: ce zanikas svojo nosecnost (oz. ne odgovoris če te sprasujejo o tem), pol tvoj otrocek ful dolg ne bo spregovoril (bojda).

Ta druga verzija je pa ta: ce zanikas oz. skrivas svojo nosecnost, otrok ne bo govoril. Grozna je tale a ne?

živi in pusti živeti

• 2 years later...

No tole citiram iz dnevnika da se ne izgubi med dvestopetdesetimi stranmi. xDDx

O debelem četrtku in pustu

Za pusta se je treba desetkrat najesti, prva priložnost za to je tadebeli ali tolsti četrtek, ko imajo god debeluhi.

Gospodinje so meso varčno razporedile za različne praznike: za božič krvavice, ob veliki noči šunka, ob košnji glava, za debeli četrtek pa kračice in rebrca.

V velikolaški deželi morajo imeti krofi lepe krence, drugače je gospodinja slaba. Biti morajo veliki in debeli, da bo jeseni debela tudi repa. Kjer za pusta ne cvrejo krofov, se poleti ne bo sušilo meso. Za pusta se poje vse, kar je na mizi, da bi kokoši dobro valile.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Moja tašče je moja otroka ob rojstvu prekrižala 3x, moja babica pa jima je rekla "Puj te bodi!" vsakič, ko sta se zasmejala (no mislim, ko sta bla še čist mala, prvič ko ju je vidla. Poganska fora al kaj ne vem.
If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

• 2 months later...

Pozdravljeni ;)

V okviru seminarske naloge na temo vraževerje delam manjšo raziskavo.

Zanima me predvsem katere vraže poznate in kakšen je vaš odnos do njih.

Tudi sama sem v toku življenja imela celo morje amuletov in talismanov najrazličnejših oblik, večkrat tudi potrkam na les in se zdrznem ob razbitem ogledalu. Verjetno bi bila tudi bolj previdna na petek 13, seveda če nebi bila tako slaba z datumi xD

Torej vaše mnenje, izkušnje?

• 2 weeks later...

Vraže so uroki, izvršeni nad samim seboj, ki se manifestirajo kot blokade v določenih situacijah.

Znan je fenomen vraž, posvojenih od večjega št. ljudi, kot so npr. ljudstva. Podedovane vraže, npr..

jah.. xDDx jst poznam črno mačko k gre čez cesto.. BAJE, da prinaša nesrečo. Mogoče, če jo povoziš.. s tem preprečiš manifestiranje nesreče.

Al' pa t'ko: v tem primeru je prinesla nesrečo sama sebi...

Črna mačka, ko prečka cesto, 99% ljudi reče "pazi, previdno naprej, saj prinaša nesrečo". Jaz pa si rečem, glej črna mačka, spet se bo nekaj dobrega zgodilo.

Vraževerje je lahko tudi bolezen, ker se večino časa paziš, kaj in kako delaš, delajo, se zgodi....

Če opisuješ nekogaršno bolezen ali kje ga boli, naj tega nebi (kar ponavadi je tako), pokazal z roko na sebi. Recimo bolelo ga je najprej tukaj, potem se mu je širilo takole. To vraževerci pravijo, da kličeš to bolezen, bolečino, tesnobo na sebe.

Zagotovo pa je vraževerje potrjeno v to smer, da če nekomu želiš slabo in si hinavec zarukani, se bo ta želja zgodila tebi.

Večino nevest ima vraževerja da potrebuje nekaj belega, modrega, nekaj ukradenega, ne sme je videti bodoči mož v poročni obleki..... Ja zakaj pa potem ne nadaljuje v tem tempu? Zavije se v tančico vsakdana, laži prevar, potem je pa že razhajanje, ločitev... Splavi, bolezni.

Če si vraževeren, to ohranjaj na maksimum, ali se tega ne loti.

Kaj pravijo stare mame, se bom še malo pozanimala, saj je tega kr nekej, samo je težko se vsega spomniti naenkrat.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

xyesx jaz si tud privzamem sam tiste ki so mi kul...

slabih ne sljivim. xokx

itak gre za to, kaksen program si sami vcepimo; ce vzamemo to kot svoje, se potem tko tud manifestira.

Kot recimio ce te dlan srbi ali o dreku sanjas - jaz dejansko vedno pol res cash dobim - ker sem si tko nastimala, da mi je to znak za prepoznavo tega (v tem primeru) dogodka. xDDx

al pa si izmislim svojo: recimo mi v nedeljo precka bela macka in si recem YES!! xokx (x;)x)

drugac je pa men brez veze s to crno macko, ker sva milijardkrat z Mishko preckali komu pot. xDDx x:px

pa sem ziher, da mu nisva nesrece prinesli. xwizardx x;)x

al pa sem razmisljala, da ce te dlan srbi, da bos dobil cash, se pravi ce te uho, bos nekaj slisal (in je ze zacelo delovati xDDx) in zadnjic sem pomislila, ko so me podplati srbel, da a to pomeni, da bom kam sla? plesala??

In sem dejansko po x mescih bla zunaj in plesala.

tko da, jaz si kar svoje zmislim (sej mogoce pa *ze so*, saj si je clovek ze svasta izmislil, saj pravzaprav samo vse na novo izumljamo) xDDx

Picasso

al pa sem razmisljala, da ce te dlan srbi, da bos dobil cash, se pravi ce te uho, bos nekaj slisal (in je ze zacelo delovati xDDx) in zadnjic sem pomislila, ko so me podplati srbel, da a to pomeni, da bom kam sla? plesala??

In sem dejansko po x mescih bla zunaj in plesala.

Ko sem tole prebrala me je v istem trnutku začelo srbeti uho x:o)x bom vidla kaj bom slišala...upam da kej pametnga in upiorabnega x:Dx

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

xDDx (upam x;)x)

.. saj tega ne vem, to sem si kar izmislila.... xDDx

pac ce te leva dlan srbi (ki pac kao dobiva, sprejema), ki bos notri nekaj dobil, sem *sklenila* da bos tud v uho dobil (upam da se kaj druzga razen usesnega masla oz. palcke za uho x:px)...

xscratchx Cudn da me vecX usta ne srbijo.... xcivx x:px

Picasso

vraze so ena totalno butasta zadeva, ki si jih je izmisljeval nekdo, ki je hotel neke dolocene dogodke obrniti sebi v prid. enostavno gre za butasto manipuliranje, primerno dolocenemu okviru ljudi, okoliscin, casa in prostora.

:sori: ja pol so pa prišle v modo ciprese, je pa že lepši pušpan okol bajte

no to pa jst verjamem, da ne sam nesrečo v hišo kličejo še plesen na zid hiše xcivx x:o)x

edino kar je dobrega , da cipresne korenine vse bolečine iz telesa vun potegnejo x:o)x

edini problem je da morš telo pod zemljo h koreninam priložit, in ne korenine na telo x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...