Kristina11 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Neki slovenski modrec je dejal "Najboljša sekta je flaša sekta" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 ja res je "Najboljša sekta je flaša sekta" popiješ in bacaš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 iščemo boga in pademo v sekte ( all inclusive )potem mislimo da smo srečni jebiga guideki želim vam prijetne prihajajoče dneve coca colenaj vam CoCaCola_man prinese kaj lepega 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Bistvo božiča ni v Coca coli.... so pač skomercializirali božič.... kaj čmo...ampak coca cola je vseeno zanič Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nac05 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Nisem vsega bral, le ta stavek se mi zdi pomemben. To namreč ne drži. Religija je bila in je zato, da človeštvo izrablja, tako kot politične in druge ideologije. Res je, da ena religija ni boljša ali slabša od druge; so pa vse slabe in dandanes bi jih morali že vsi prerasti, če že verjamemo v novo dobo in preporod človeštva. Dokler bomo ohranjali religije (in razne ideologije) in relativizirali, kako so dobre, ne bo preporoda in resničnega napredka. Zame ni razlik med religijo in sekto - vse je isti nateg, razlika je samo v količini vernikov. Seos Vse kar si napisal do podrobnosti drži, ampak ker naketeri niso sposobni prerasti razno raznih dogem in iz nerazumevanja,da je vse spremenljivka, le krepijo svoj ego in izdatno služiju sistemu, ki poneumlja in iz ljudi dela novodobne sužnje.Kot, pa si menda opazil, nekateri so na tem forumu izključno zaradi tega, da pogrevajo ene in iste teme enkrat iz enega drugičpa iz drugega zornega kota. Ve se kdo je njihova gonila sila. Vsak nadaljni komentar pa je itak brez veze 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 kristina prav imaš ... nažalost večkaj tega ni v bistvu ... pa vlečemo zraven in naprej ... ker smo se navadlipozneje ( če nam sploh je do tega ) pa odkrivamo v ozadju prave zarote potem se radi prepričujemo, da to ni resda si pač eni bedaki nekaj zmišljujejo, ker pač želijo intrigirat ... in potem v naslednji fazi se sprašujemo, kako smo uspeli nevidet tega, ko pa je tako očitno ... ampak na svetu vlada močan aparat, ki nas zna manipulirat in to je to Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Bistvo božiča ni v Coca coli....Ni bilo, ampak sedaj s tem rdečim debeluhom se mi zdi, da je. Najuspešnejša reklama, bi rekel. ...ampak na svetu vlada močan aparat, ki nas zna manipulirat in to je toSvetu vlada naša primitivnost, naša ignoranca, naša želja biti voden, naš pohlep. Pa še kaj bi se našlo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 In v bistvu imamo lahko vsak dan božič...pustimo Vatikan, Rim...pa ostale ceremoniale...kot praviš...vedno bolj spoznavam-o..., da je vse okrog nas kup zarot, manipulacij...in vsi smo v društvu bedakov Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 kristina ... vidiš približuješ se mojemu pogledu.večina okoliščin nas odvrača od cilja ker ga zastira zato sem jih opustil in gledam samostojno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 In cerkev kot ustanova je zmanipulirala vero, Boga, vse vnebovzete (po nebeški lojtri v nebo vzeteda boš razumel http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif ) mojstreza svoje koristi, da se kiti z denarjem -prostovoljnimi nabirki-...In večina-ne vsi-župniki imajo kraljestvo že na zemlji.Zato jaz vedno govorim, da meni vera ne pomeni cerkev-zato težim za višjimi cilji....Zato sem včasih tako HAIIII , ne zaradi tega, ker travco papcam... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 In kaj naj bi bilo vnebovzetje...da se ti ni treba več utelešat v tem "čudovitem, prekrasnem, ljubezni polnem svetu"...ker si dosegel, doživel , živel samo ljubezen.Ker je tvoja duša čista.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 saj te razumem res pa je, da je od tu naprej nekatere zadeve bolje rečt na os Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Ja, sem nekomu od dotičnih...tudi povedala svoje mnenje...od takrat me ne pogleda več..čeprav pridiga o odpuščanju, ljubezni...o kateri po mojem nima pojma.To vse je njihova navlaka, šara, in božič je najbolj idealen čas, da očistijo kar je za očistiti...Jaz bom začela pri sebi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 No, jaz sem pac drugacnega mnenja kot ti. Sicer pa si si sam odgovoril oz. sam sebi kontradiktiral v istem stavku, ko si napisal, da bi jih morali ze prerasti! In ce ti pojasnim zakaj: pravis, da bi jih morali ze prerasti, kar pomeni, da jih v preteklosti nismo, kar pomeni da so bile torej na mestu. zakaj so bile na mestu in deloma so se na mestu, pa sem obrazlozil ze jaz. In ce se spet ponovim: dokler clovek ni dovolj zrel, zavesten, dvignjen, dokler se vedno zivi v maji, potrebuje okvirje, pravila, zakone, norme, religijo, red, ipd. Ko bo dovolj zrel da jih preraste, jih bo odvrgel. In ker se tehtnica zavesti clovestva vedno bolj nagiba k temu da se nekatere okostenele okvirje odrvze in postavi nove, se seveda to dogaja tudi znotraj in zunaj religije. In ta proces je vedno bil in morda vedno bo - torej proces spreminjanja!In govoriti sedaj o tem, kako je bila religija vedno neprimerna, slaba in ne vem kaj se, je kot govoriti o tem, da je bilo neprimerno se ucit postevanko, in da bi bilo bolje skocit kar na deljenje. In torej govori o nepoznavanju religije kot take in sveta znotraj katerega se gibje ter krmili zivljenja ljudi.Namrec prav tako bi lahko rekli, da so bile vse vojne, vse vlade, vsi sistemi, vsa prepricanja itn odvec; kar bi eventuelno drzalo, a clovestvo ne bi bilo tam kjer s svojim zavedanjem, ki pa je v vsem tem kljucno in nekje v namenu obstoja cloveka. Problem vidim v tem, da je ogromno ateistov, ki v boga ipd ne verjamejo, saj ga/tisto dejansko niso izkusili. Zato seveda mislijo, da ne obstaja.Razdalja med izkustvom in slepim slednjem, pa je lahko zelo velika.Ljudje se seveda prebujajo iz 2000 letne dobe rib v dobo vodnarja, ki prinasa drugacne kvalitete in rusi nekatere stare "potrebne" stereotipe.Modri ne zanika tistega kar ne razume in pozna, temvec se tem primerno naravna. lp Nisem vsega bral, le ta stavek se mi zdi pomemben. To namreč ne drži. Religija je bila in je zato, da človeštvo izrablja, tako kot politične in druge ideologije. Res je, da ena religija ni boljša ali slabša od druge; so pa vse slabe in dandanes bi jih morali že vsi prerasti, če že verjamemo v novo dobo in preporod človeštva. Dokler bomo ohranjali religije (in razne ideologije) in relativizirali, kako so dobre, ne bo preporoda in resničnega napredka. Zame ni razlik med religijo in sekto - vse je isti nateg, razlika je samo v količini vernikov. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Alan ... dam kapo dol Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 nobena religija ne služi v dobro človeštvusluži le tistim skupinam, ki jo zlorabljajo folk se pa ne sekira kaj dosti, so pač zraven, ker so jih butnili zraven ko so bili še otroci.so žrtve kolektivne miselnosti ali pa ovce, ki sledijo vsakemu pesu Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 No, jaz sem pac drugacnega mnenja kot ti. Sicer pa si si sam odgovoril oz. sam sebi kontradiktiral v istem stavku, ko si napisal, da bi jih morali ze prerasti! In ce ti pojasnim zakaj: pravis, da bi jih morali ze prerasti, kar pomeni, da jih v preteklosti nismo, kar pomeni da so bile torej na mestu. zakaj so bile na mestu in deloma so se na mestu, pa sem obrazlozil ze jaz.Ne -- če nečesa v preteklosti in sedaj še nismo prerasli, ne pomeni, da je bilo v redu. Napačno sklepaš. In ce se spet ponovim: dokler clovek ni dovolj zrel, zavesten, dvignjen, dokler se vedno zivi v maji, potrebuje okvirje, pravila, zakone, norme, religijo, red, ipd. Ko bo dovolj zrel da jih preraste, jih bo odvrgel. In ker se tehtnica zavesti clovestva vedno bolj nagiba k temu da se nekatere okostenele okvirje odrvze in postavi nove, se seveda to dogaja tudi znotraj in zunaj religije. In ta proces je vedno bil in morda vedno bo - torej proces spreminjanja!In govoriti sedaj o tem, kako je bila religija vedno neprimerna, slaba in ne vem kaj se, je kot govoriti o tem, da je bilo neprimerno se ucit postevanko, in da bi bilo bolje skocit kar na deljenje. In torej govori o nepoznavanju religije kot take in sveta znotraj katerega se gibje ter krmili zivljenja ljudi.Namrec prav tako bi lahko rekli, da so bile vse vojne, vse vlade, vsi sistemi, vsa prepricanja itn odvec; kar bi eventuelno drzalo, a clovestvo ne bi bilo tam kjer s svojim zavedanjem, ki pa je v vsem tem kljucno in nekje v namenu obstoja cloveka.Seveda, to razumem, gre za proces. Bedasto se mi zdi, ker se imamo za ne vem kako modrejše kot v preteklosti, a še vedno verjamemo v religijske pravljice, v pseudoznanosti, še vedno imamo močno željo in potrebo, da nas drugi manipulirajo ipd. Skratka, nekega velikega napredka ne vidim. Samo v majhnih kapljicah in še to je zgolj preobleka starega in ne resnična sprememba opustitve preteklosti. Problem vidim v tem, da je ogromno ateistov, ki v boga ipd ne verjamejo, saj ga/tisto dejansko niso izkusili. Zato seveda mislijo, da ne obstaja.Problem pri izkustvih je intepretacija. Če ne bi imeli ideje boga, bi ga lahko izkusili? Ljudje se seveda prebujajo iz 2000 letne dobe rib v dobo vodnarja, ki prinasa drugacne kvalitete in rusi nekatere stare "potrebne" stereotipe.Ah, zlajnana newage floskula. Nobenih resničnih rušenj starih stereotipov in navad ne vidim, samo preoblikujejo se, zavzemajo drugačne oblike in izjavljajo, da so nove. Tik pod površjem pa so spet samo iluzije, ki še vedno niso presežene. Nova obleka, ista vsebina. Seveda pa tisti, ki v te spremembe verjame, jih vidi vsepovsod. Kot z astrologijo in drugimi takimi verami. Ko imaš nov avto, vidiš ta model vsepovsod. S temi rečmi je enako. 1 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Seveda, drugi so krivi ampak na svetu vlada močan aparat, ki nas zna manipulirat in to je to Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 In v bistvu imamo lahko vsak dan božič...pustimo Vatikan, Rim...pa ostale ceremoniale...kot praviš...vedno bolj spoznavam-o..., da je vse okrog nas kup zarot, manipulacij...in vsi smo v društvu bedakovZakaj bi bilo vse okoli nas kup zarot, manipulacij? In kako se včlaniš v to društvo? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Alan plusek pa dobiš jutri Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 nobena religija ne služi v dobro človeštvusluži le tistim skupinam, ki jo zlorabljajo folk se pa ne sekira kaj dosti, so pač zraven, ker so jih butnili zraven ko so bili še otroci.so žrtve kolektivne miselnosti ali pa ovce, ki sledijo vsakemu pesu kakšna pa je kolektivna miselnost??? in komu slediš ti, ki si kritičen do religij? ti ni jasno, da ko kritiziraš religije, da sam počneš čist isto? da religija ne služi človeštvu? dej ga srat. zakaj pa si v islamu perejo riti, obrezujejo lulčke, obvezni posti? ti ni jasno, da bi brez tega že kdaj pocrkal od bolezni. a veš, da npr. raka na maternici ne poznajo, ker so moški obrezani? čemu botri, ki se obvežejo nadomeščat starše, če se jim kaj zgodi? so za cajtom, ker niso vedl, da mata dwa pedra tut loh otroke? sem mogoče zagovarjal kako religijo? ne... samo tebi prawim, da maš precej dolg jezik ki opleta kr neki... pa tvoj prvi post je, ki sem ga prebral in ne bom jih kej dosti 1 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
charlesdarwin 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 e antoninus kako je lepo biti glup ... jeli Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Tocno tako. Kaj pa s tistim kar imamo naredimo, pa je druga stvar. Recimo ce bi se okvirno drzali samo osnovnih 10 zapovedi.. ne lazi, ne kradi, ne ubijaj, ne presustvuj itn... bi bil svet ze jako boljsi kot sedaj. Seveda pa so zaradi strahu in pomanjkanja zavesti ter razumevanja in socutja, to nekateri vzeli "prevec zares" in ukrepali v zelji k priblizevanju tega s silo, namesto z ljubeznijo. In smo ze tam, torej pri zlorabah polozaja, moci, religije, pravil. In cas v katerem smo in zivimo kaze, da se ucimo kako so neka pravila sicer resnicno dusnega znacaja in ne kar tako, a hkrati ce nekdo umira in je lacen, zlorabljen, ubogi, mu ne moremo zameriti, da ukrade kos kruha, recimo. Torej v tem pride do izraza rek, pravila so zato da se jih krsi, ker vsa pravila sluzijo visjemu cilju in nemenu! Prav tako religija, zakoni, ta ali ona pravila imajo svoje vzvode zakaj so postavljeni v tem svetu. Z zavedanjem in prerascanjem le teh, pa jih spreminjamo, odpuscamo... recimo pred casi in ponekod se danes, je za nek zlocin clovek nemudoma odgovarjal s smrtjo, tudi po nareku cerkve, vlade, sistema, zakonov... danes smo na sreco bolj cloveski in probam ozadevo resevat na globjih nivojih, pri vzrokih, vzvodih, kolikor nam pac ratuje. Ponekod pa je bial ravno cerkev tista, ki je v prostor prinasala bolj zdrave energije, socutje, mir, harmonijo, nenasilje itn. Razumeti je dobro, da clovek stremi, isce in vedno je iskal smisel! Zavoljo tega je potreboval okvirje, da se je razvil najprej znotraj teh, da se je lahko razsiril naprej. Res je, če tako pogledaš, potem seveda drži. Na koncu koncev, nam vse služi za lastno korist. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
charlesdarwin 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 daj reci dali te kod tvoje bolesti nešto boli osim kurčine Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Zame ni razlik med religijo in sekto - vse je isti nateg, razlika je samo v količini vernikov.Saj imaš prav, kvalitativno res ni razlike. Sekte poženejo iz religij, ko se nek razočaran član spomne, da je religija degenerirala in da ima on ta pravo resnico. Tako je krščanstvo bilo sekta judaizma, nato pa se je nek preganjalec kristjanov iz Tarza spomnil, da je to, kar preganja, v bistvu dobra ideja in da sploh ni treba biti obrezan, da lhako postaneš član. Nato se je celotna zadeva nekoliko razširila. 1 Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.