free 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Jaz bom začela pri sebi Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 free nastavi si budilko, da ne boš v spanju okoli hodil spanje je hujše od nevednosti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Nisem vsega bral, le ta stavek se mi zdi pomemben. To namreč ne drži. Religija je bila in je zato, da človeštvo izrablja, tako kot politične in druge ideologije. Res je, da ena religija ni boljša ali slabša od druge; so pa vse slabe in dandanes bi jih morali že vsi prerasti, če že verjamemo v novo dobo in preporod človeštva. Dokler bomo ohranjali religije (in razne ideologije) in relativizirali, kako so dobre, ne bo preporoda in resničnega napredka. Zame ni razlik med religijo in sekto - vse je isti nateg, razlika je samo v količini vernikov. Ne -- če nečesa v preteklosti in sedaj še nismo prerasli, ne pomeni, da je bilo v redu. Napačno sklepaš. Seveda, to razumem, gre za proces. Bedasto se mi zdi, ker se imamo za ne vem kako modrejše kot v preteklosti, a še vedno verjamemo v religijske pravljice, v pseudoznanosti, še vedno imamo močno željo in potrebo, da nas drugi manipulirajo ipd. Skratka, nekega velikega napredka ne vidim. Samo v majhnih kapljicah in še to je zgolj preobleka starega in ne resnična sprememba opustitve preteklosti. Problem pri izkustvih je intepretacija. Če ne bi imeli ideje boga, bi ga lahko izkusili? Ah, zlajnana newage floskula. Nobenih resničnih rušenj starih stereotipov in navad ne vidim, samo preoblikujejo se, zavzemajo drugačne oblike in izjavljajo, da so nove. Tik pod površjem pa so spet samo iluzije, ki še vedno niso presežene. Nova obleka, ista vsebina. Seveda pa tisti, ki v te spremembe verjame, jih vidi vsepovsod. Kot z astrologijo in drugimi takimi verami. Ko imaš nov avto, vidiš ta model vsepovsod. S temi rečmi je enako.[/quote ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++tut slučajno nimam nič proti, ampak če se prou spomnim, si bil neki fan mame meere...pa se nekako ne poklopi use skp tole... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 strinjam, a ce nismo prerasli, pomeni da moramo izkustit, da bomo razumeli in prerasli! tako da mislim da je vredu. dinozavri so se razvijali na 10 miljonov let, tudi clovek se ne bo cez noc. smo pa v fazi, ko gre hitreje in smo spodnja dva nivoja teoreticno ze bolj kot ne obdelali. menda. Tu ne gre za interpretacijo. To vedno hoce um, ki ne more dojet notranjega bitja. Razadalja je morda zaradi same devocije (mozne zlorabe). Z idejami ni nic narobe, ce nanje nismo vezani in si dovolimo izkusati. Ampak taksno razumevanje s strani sirse populacije je bilo pred recimo 200 leti nemogoce pricakovati. Takrat vecina ljudi sploh pisati in brati ni znala, pogovarjali pa so se predvsem o lokalnih domacih zgodbah. Religija je ponekod prinesla izobrazbo, razumevanje, zavest, ki je prej ni bilo; zal pa ponekod posledicno unicevala dotedanja uporabna znanja. Tako da gledat na zadevo sedaj iz tega nivoja zavedanja, ki ga imas ti, jaz, vecina, ali pa pred nekaj sto leti recimo, je povsem nekaj drugega.A kljub temu, vecina laicne javnosti o sami religiji po svetu, se vedno pojma nima.Koliko ljudi pa ve, kaj vse pozitivnega je cerkev pocela za clovestvo? Malokdo, ker smo ziveli v casu socializma itn, ko se je cerkev zatiralo. Mnoge generacije so bile posledicno prikrajsane za dolocena spoznanja, kar se pozna se dandanes.Razne religije so med drugim med ljudi prinasale tudi sirino, izobrazbo, ucenje itn. Ni bilo samo negativno ane. Zal, ce ji ti ne vidis, ne pomeni, da jih ni. Ce so nove iluzije to ZE pomeni, da smo napredovali, sa jse ze soocamo z novimi, namesto se s starimi, recimo. Res da to se pomeni, da smo stare predelali, toda, morda pa vseeno nekoliko smo, ocitno. Ce ne drugega, zna skoraj vsakdo pisati, brati itn, k cemur je znatno pripomogla tudi religija, cerkev. Ha ha, strinjam, da tisti ki verjame lahko vidi marsikaj, toda nekdo tudi cuti ne potrebuje verjet, ker je verjetje samo po sebi z izkusnjo prisotno.Lahko pa ti cisto v prakticnem smislu dokazen razliko med danes in nekoc: pravni sistem, clovekove pravice, pravice zensk, otrok, deklaracije clovekovih pravic itn. - stvari so ocitno drugacne, kot v casu, kjer je veljalo zob za zob recimo. Predvsem se kaze v sprejemanju drugacnosti, svobodi, recimo izrazanja, prepricanj, ipd. Tudi cerkev, religije se temu vedno prilagajajo do neke meje, kar kaze, da niso same sebi namen, temvec so rezultat clovekove potrebe! Konec koncev, jih je clovek ustvaril sam! Mislis da bi pred par sto leti nazaj moglo zivet 6-7 milijard ljudi na tem planetu, s takim unicvalnim orozjem kot ga imamo sedaj in toliko znanja kot sedaj? Niti slucajno ne! Bi se pobili v enem dnevu. Stvar pa je tudi cisto preprosta iz enega vidika: ce tebi ali komerkoli neka nuna rece; da v srcu resnicno cuti boga, ji nihce tega ne more oporekati! Lahko si samo mislimo svoje, ker ga mi sami ne. Velikokrat pa energija, moc duha in se kaj, povedo vec, kot vse besede. Najveckrat ljudi moti tisto kar ne razumemo. Ne -- če nečesa v preteklosti in sedaj še nismo prerasli, ne pomeni, da je bilo v redu. Napačno sklepaš. Seveda, to razumem, gre za proces. Bedasto se mi zdi, ker se imamo za ne vem kako modrejše kot v preteklosti, a še vedno verjamemo v religijske pravljice, v pseudoznanosti, še vedno imamo močno željo in potrebo, da nas drugi manipulirajo ipd. Skratka, nekega velikega napredka ne vidim. Samo v majhnih kapljicah in še to je zgolj preobleka starega in ne resnična sprememba opustitve preteklosti. Problem pri izkustvih je intepretacija. Če ne bi imeli ideje boga, bi ga lahko izkusili? Ah, zlajnana newage floskula. Nobenih resničnih rušenj starih stereotipov in navad ne vidim, samo preoblikujejo se, zavzemajo drugačne oblike in izjavljajo, da so nove. Tik pod površjem pa so spet samo iluzije, ki še vedno niso presežene. Nova obleka, ista vsebina. Seveda pa tisti, ki v te spremembe verjame, jih vidi vsepovsod. Kot z astrologijo in drugimi takimi verami. Ko imaš nov avto, vidiš ta model vsepovsod. S temi rečmi je enako. 1 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 ja, enim treba res cist vse k usesu oz. pameti direkt prinest da kaj razumejo, ker ce prevec siroko clovek pise, ne razumejo. zal. kakšna pa je kolektivna miselnost??? in komu slediš ti, ki si kritičen do religij? ti ni jasno, da ko kritiziraš religije, da sam počneš čist isto? da religija ne služi človeštvu? dej ga srat. zakaj pa si v islamu perejo riti, obrezujejo lulčke, obvezni posti? ti ni jasno, da bi brez tega že kdaj pocrkal od bolezni. a veš, da npr. raka na maternici ne poznajo, ker so moški obrezani? čemu botri, ki se obvežejo nadomeščat starše, če se jim kaj zgodi? so za cajtom, ker niso vedl, da mata dwa pedra tut loh otroke? sem mogoče zagovarjal kako religijo? ne... samo tebi prawim, da maš precej dolg jezik ki opleta kr neki... pa tvoj prvi post je, ki sem ga prebral in ne bom jih kej dosti Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Kaj je pravzaprav vera in zakaj je del življenja toliko ljudi? V vsej zgodovini in po vsem svetu so ljudje verjeli, da obstaja nekaj več kot zgolj fizični svet, ki se zaznava s čutili. Celo takrat, kadar razmišljate ali čustvujete, uporabljate možgane, ki so del fizičnega sveta. Verni ljudje verjamejo, da obstaja nekaj posebnega, kar daje njihovemu življenju vsebino in smisel. Verjamejo, da je to posebno prav tako resnično kot fizični svet; verniki so prepričani, da je to posebno celo bolj resnično kot fizični svet, zato ga včasih imenujejo končna ali popolna resničnost. Duhovna razsežnost Ta druga resničnost je duhovna, ne fizična. O njej je težko govoriti, ker je ni mogoče spoznati po običajni poti, kot npr. znanstvena dejstva. Verni ljudje pravijo, da idejo duha lahko občutijo, čeprav je ne morejo opisati. Duh je to, kar daje nečemu notranje bistvo in določen značaj. V starih časih so opisovali duha kot iskro ali dih, ki daje življenje. Vse, kar pomaga ljudem, da se približajo duhovnemu svetu, velja za posvečeno oziroma sveto in se obravnava z velikim spoštovanjem. Poskus opredelitve V nekaterih jezikih, npr. v indijskih, besede za religijo dolgo časa sploh niso poznali. Vera je bila tako povezana z življenjem, da posebna beseda zanjo ni bila potrebna. Tudi danes je za besedo religija težko najti opredelitev, ki bi bila splošno sprejemljiva. Kljub temu je nekaj pojmov, ki so skupni vsem veram. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 kaj je point tvoje kritike religije? Cemu tvoja kritika sluzi? Zelis da ljudje mislijo in govorijo o tem, da je religija slaba? Zakaj?Zelis da nek duhovnih, nuna, veren clovek, ki mu religija pomeni vsakdanjo oporo za razumevanje zivljenja, sveta, sebe, spremeni svoje poti in nacin zivljenja? Poznas kaksnega cloveka, ki je resnicno veren? recimo mladega cloveka, ki hodi k spovedi, masi? spanje pa je sicer ena super zadeva. lahko si clovek spocije od negativnega folka iz forumov meddrugim Zal je tako, da se danes ne pise o ljudeh znotraj cerkve, religije ki delajo dobra dela. Teh nikakor ni malo. Smo ljudje precej nevedni v tem oziru.Bo treba mal se medije "prevzgojit"! free nastavi si budilko, da ne boš v spanju okoli hodil spanje je hujše od nevednosti Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 da. zato je tudi popolnoma nesmisleno govort da religija ne sluzi clovestvu. je isto kot bi rekli da sistem ne sluzi clovestvu. najprej ga moramo prerast, ga razumet kot neprimernega, da ga bomo lahko odpustili. Tako kot smo neke zakone, recimo takojsnja usmrtitev za dolocen zlocin ipd. naceloma smo vse zakona in pravila sprejeli kot posledico dolocenih okoliscin z namenom da koristijo sirsi druzbi. ko smo razumeli da so pretirani, neprimmeri ali kako drugace neuporabni, smo jih ali odpustili ali spremenili. in tako je z vsem in v vse se spreminja glede na nivo zavedanja cloveka ali sirse druzbe. Kaj je pravzaprav vera in zakaj je del življenja toliko ljudi? V vsej zgodovini in po vsem svetu so ljudje verjeli, da obstaja nekaj več kot zgolj fizični svet, ki se zaznava s čutili. Celo takrat, kadar razmišljate ali čustvujete, uporabljate možgane, ki so del fizičnega sveta. Verni ljudje verjamejo, da obstaja nekaj posebnega, kar daje njihovemu življenju vsebino in smisel. Verjamejo, da je to posebno prav tako resnično kot fizični svet; verniki so prepričani, da je to posebno celo bolj resnično kot fizični svet, zato ga včasih imenujejo končna ali popolna resničnost. Duhovna razsežnost Ta druga resničnost je duhovna, ne fizična. O njej je težko govoriti, ker je ni mogoče spoznati po običajni poti, kot npr. znanstvena dejstva. Verni ljudje pravijo, da idejo duha lahko občutijo, čeprav je ne morejo opisati. Duh je to, kar daje nečemu notranje bistvo in določen značaj. V starih časih so opisovali duha kot iskro ali dih, ki daje življenje. Vse, kar pomaga ljudem, da se približajo duhovnemu svetu, velja za posvečeno oziroma sveto in se obravnava z velikim spoštovanjem. Poskus opredelitve V nekaterih jezikih, npr. v indijskih, besede za religijo dolgo časa sploh niso poznali. Vera je bila tako povezana z življenjem, da posebna beseda zanjo ni bila potrebna. Tudi danes je za besedo religija težko najti opredelitev, ki bi bila splošno sprejemljiva. Kljub temu je nekaj pojmov, ki so skupni vsem veram. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++tut slučajno nimam nič proti, ampak če se prou spomnim, si bil neki fan mame meere...pa se nekako ne poklopi use skp tole...Pravzaprav se na koncu koncev vse skupaj poklopi.Hvala sebi nisem vedno enak. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Tole je iz mojga bloga: Takole nekako niso razmisljali in tudi niso mogli razmisljat pred recimo 200 leti, saj so bili ljudje bolj prestraseni v vsakdanu.Mislim da veliko pove o vsem: Ne želim, da verjamete vame.Najprej me doživite znotraj sebe.Kar sam izkusiš, je tvoje bogatstvo,je bogatstvo tvojega bitja.Resnica življenja je stvar izkustva. Učitelj sveta Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Pravzaprav se na koncu koncev vse skupaj poklopi.Hvala sebi nisem vedno enak. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Bi bilo pa zanimivo vedeti, kakšen bi bil duhovni razvoj človeštva do sedaj brez verstev, brez zapovedi.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Tole je iz mojga bloga: Takole nekako niso razmisljali in tudi niso mogli razmisljat pred recimo 200 leti, saj so bili ljudje bolj prestraseni v vsakdanu.Mislim da veliko pove o vsem: Ne želim, da verjamete vame.Najprej me doživite znotraj sebe.Kar sam izkusiš, je tvoje bogatstvo,je bogatstvo tvojega bitja.Resnica življenja je stvar izkustva. Učitelj sveta http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nac05 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 ja, enim treba res cist vse k usesu oz. pameti direkt prinest da kaj razumejo, ker ce prevec siroko clovek pise, ne razumejo. zal. Si pa se razpisal, sem mislil, da gledam in poslušam razpravo iz slovenskega parlamenta. MNOGO GOVORU PA TAK MALO PAMETNEGA POVEDU Še dobro, da dnevnik gledam 1 krat na leto.Aja pa hvala zavedanju, da je to razglablanje samo tvoja resnica in nič več.Nekdo je rekel, da je boljše pametno molčati, kot pa oslarije govoriti. Je že vedel zakaj. Pa saj bo pride ko pač pride. 1 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Beli lotos 22. december 2010 Prijavi Deli 22. december 2010 Religija je bila in je zato, da človeštvo izrablja, tako kot politične in druge ideologije. Res je, da ena religija ni boljša ali slabša od druge; so pa vse slabe in dandanes bi jih morali že vsi prerasti, če že verjamemo v novo dobo in preporod človeštva. Dokler bomo ohranjali religije (in razne ideologije) in relativizirali, kako so dobre, ne bo preporoda in resničnega napredka. Zame ni razlik med religijo in sekto - vse je isti nateg, razlika je samo v količini vernikov. Se strinjam z napisanim Religija je opij ljudstva 3 2 Citiraj Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 23. december 2010 Prijavi Deli 23. december 2010 Nisem vsega bral, le ta stavek se mi zdi pomemben. To namreč ne drži. Religija je bila in je zato, da človeštvo izrablja, tako kot politične in druge ideologije. Zdej ne vem- ali se bojiš religije? Vera je stvar posameznika in je tudi stvar osebne odločitve...Nisem pripadnik nikakršne konkretne religije, obenem pa me tudi nobeno vderstvo ne ogroža- vsaj tako čutim. In če vera nekomu pomaga v življenju (ne glede na religijo), če želi živeti v mayi recimo( kot se je nekdo izrazil), je to povsem stvar osebne izbire. In dokler imamo svobodno izbiro je prisotna tudi pravice, da jo vsakdo uporablja. Če je nekomu, recimo tebi Alan, to všeč ali ne-je tako. Res je, da ena religija ni boljša ali slabša od druge; so pa vse slabe in dandanes bi jih morali že vsi prerasti, če že verjamemo v novo dobo in preporod človeštva. Fajn, se spomnim ko sem bil v prehodu skozi puberteto- je bilo v nekem smislu zelo "odraslo" ne biti veren (sicer odvisno od okolja-v mojem primeru je bilo tako)... In potem malce odrasteš in spoznaš, da je ravno to bila iluzija. Z nevero nisi popolnoma ničesar prerasel, temveč si morda na ta način celo ( v nekem smislu) malce zavrl svoj razvoj duha. In kaj je iskanje utehe v ezoteričnih izkustvih? Temu bi lahko rekli "nadomestek religije"...a ni tako ? je, razen, če si sami sebi lepo dalje mažemo oči. Tam nekje si napisal-pseudoznanost...Kaj je zate pseudoznanost? In kaj je zate meditacija ? Ali si tudi to prerasel? Živeti brez ideologije?? Saj v bistvu vsak sam ustvarja osebno ideologijo v tistem trenutku, ko prvič zaveka. Ideologija je ideja človeškega življenja, je biti človeka in tudi njegov smisel. Ideologije se spreminjajo glede na potrebe posameznikov ali skupin ljudi, vendar vse izhajajao iz pojma ideje človeka o bistvu njegovega obstoja. Tudi zakon narave je ideologija pa ne vidim v naravi nič slabega, če seveda odmislimo naša prizadevanja uklanjanja narave v svojo prid. Ne vem, nikoli se nisem počutil ogroženega ne od ideologije, religije ali osebnih resnic človeka. Saj v vsakemu (ponavljam) obstaja svobodna izbira svojega prepričanja, če ga že potrebuje.Potrebuje ga pa vsakdo, spet - tisti trenutek, ko začne razmišljati. Če ti nekaj ni všeč, ne pomeni da ni to nekomu prav. In če je nekomu prav in ebi ne, ni nujno, da imaš prav : Lahko bi rekel- vsakdo ima svoj prav...Ja, drži, zato pa je najbolje, da spoštujemo tudi tuji prav, čeprav se z njim ne strinjamo. Tudi meni ni všeč manipulacija določenih krogov ljudi z različnimi religijami, ampak zato ne smatram da so religije slabe in odveč. Če bi bile povsem odveč, jih sploh ne bi bilo. Nekdo veruje...In ....ali je kaj narobe z njim...morda je pa z menoj, ki ne verujem...Religije ponujajo imena za boga...Tudi to nekdo potrebuje...In če potrebuje, naj ima. Dokler bomo ohranjali religije (in razne ideologije) in relativizirali, kako so dobre, ne bo preporoda in resničnega napredka. Zame ni razlik med religijo in sekto - vse je isti nateg, razlika je samo v količini vernikov. In kaj naj bi bil preprorod? Kaj bi prinesel in kakšen naj bi po tvoje bil? Dvomim da religije zavirajo premik v razumu človeštva.Od razuma do udejstvovanja in akcije pa ni dolga pot. Z religijo ali brez je naš razum omejen na tisto, kar si dovoli. Meni osebno nikakršen verski voditelj ne preprečuje mojih odločitev. Pa tudi ne manifestacije mojih misli. Ne bojim se religij, ker ne grizejo, če jim ne hodiš v dvorišče. Ljudje zelo z lahkoto zaničujemo tisto, česar ne poznamo in ne sprejmemo drugačnosti. Ali nas drugačnost ogroža ? Potlej se pa v sebi vprašajmo-česa nas je strah? Judaizma, hinduizma, budizma, krščanstva, islama, komunizma ali imperializma. Ma isti šmoren, samo v meni samem je, kam bom obrnil svoj pogled in šel. Preteklost je bila res obarvana z ideološkimi (verskimi in političnimi) pridihi prisile in izsiljevanja, vendar na našem prostoru v tem času ni potrebe po tem- ker ni tako. Kdor veruje in sledi določeni religije...fajn...morda je pa tista pot malce bolj prava zanj, kot pa ta, ki jo hodim jaz. Je on nazadnjaški, manjvreden v ...čigavih očeh? Mojih, tvojih, naših? Kaj je dejstvo? Tvoj in moj izum lasstnega miselnega procesa na različno percepcijo istega objekta. In kateri kot je bil pravi ? Danes še ne vem,. jutri pa nosi drugačna spoznanja, ki so lahko tudi v mojem umu malce drugačna kot današnja. Ne moti me religija, ne bogovi, ne motijo me verski voditelji in ne verniki....Zakaj ? Ker sem tudi sam vernik-verujem v to življenje...In božič je lep praznik, ki poudarja tisto kar radi pozabljamo...(pa imajo redeči možje trebuhe ali pa so suhi- vseeno)-družino.Lepo bodihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ROSE1.gif MatjažMatjaž 3 1 Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 23. december 2010 Prijavi Deli 23. december 2010 Tole je iz mojga bloga: Takole nekako niso razmisljali in tudi niso mogli razmisljat pred recimo 200 leti, saj so bili ljudje bolj prestraseni v vsakdanu.Mislim da veliko pove o vsem: Ne želim, da verjamete vame.Najprej me doživite znotraj sebe.Kar sam izkusiš, je tvoje bogatstvo,je bogatstvo tvojega bitja.Resnica življenja je stvar izkustva. Učitelj sveta Morda ne pred 200 letim so pa pred 2000 v različnih religijah in filozofijah. Lepo bodihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ROSE1.gif Matjaž 1 Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 23. december 2010 Prijavi Deli 23. december 2010 Nisem vsega bral, le ta stavek se mi zdi pomemben. To namreč ne drži. Religija je bila in je zato, da človeštvo izrablja, tako kot politične in druge ideologije. Res je, da ena religija ni boljša ali slabša od druge; so pa vse slabe in dandanes bi jih morali že vsi prerasti, če že verjamemo v novo dobo in preporod človeštva. Dokler bomo ohranjali religije (in razne ideologije) in relativizirali, kako so dobre, ne bo preporoda in resničnega napredka. Zame ni razlik med religijo in sekto - vse je isti nateg, razlika je samo v količini vernikov. Vidiš, zato pa jaz ne pripadam nobeni od današnjih številnih sekt . Glede religij boš mogu pa še mal' podrobneje spoznat', kdo koga nateguje, kajti mal' se motiš glede vsegaskup . Lp do tedaj, ajd' . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 23. december 2010 Prijavi Deli 23. december 2010 In kaj naj bi bilo vnebovzetje...da se ti ni treba več utelešat v tem "čudovitem, prekrasnem, ljubezni polnem svetu"...ker si dosegel, doživel , živel samo ljubezen.Ker je tvoja duša čista.. Vnebovzetje je to, da tako poduhoviš (energiziraš) svojo dušo, da tudi materijo svojega telesa transformiraš v Čisto Energijo, in si potem "vzet v Nebo" , v Duhovno Nebo , od koder Vsi prihajamo . (itak da pol inkarnacije odpadejo same po sebi ) Lp + # nobena religija ne služi v dobro človeštvusluži le tistim skupinam, ki jo zlorabljajo folk se pa ne sekira kaj dosti, so pač zraven, ker so jih butnili zraven ko so bili še otroci.so žrtve kolektivne miselnosti ali pa ovce, ki sledijo vsakemu pesu Jah, pol pa žal še ne poznaš ta prave . Na srečo pa mene niso butal zraven ko sem bil še otrok . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 23. december 2010 Prijavi Deli 23. december 2010 Bi bilo pa zanimivo vedeti, kakšen bi bil duhovni razvoj človeštva do sedaj brez verstev, brez zapovedi.. Ti kar takoj povem ; obupnoporazenogabnopokvarjen . lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 23. december 2010 Prijavi Deli 23. december 2010 Se strinjam z napisanim Religija je opij ljudstva Ja, logično, za tiste ki je žal ne dojamejo . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
boter 23. december 2010 Prijavi Deli 23. december 2010 mamamia naco pa ti kanconaš merda su un bastone drek na palici 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. december 2010 Prijavi Deli 23. december 2010 In kaj naj bi bil preprorod? Kaj bi prinesel in kakšen naj bi po tvoje bil? Dvomim da religije zavirajo premik v razumu človeštva.Od razuma do udejstvovanja in akcije pa ni dolga pot. Z religijo ali brez je naš razum omejen na tisto, kar si dovoli. Meni osebno nikakršen verski voditelj ne preprečuje mojih odločitev. Pa tudi ne manifestacije mojih misli. Ne bojim se religij, ker ne grizejo, če jim ne hodiš v dvorišče. Ljudje zelo z lahkoto zaničujemo tisto, česar ne poznamo in ne sprejmemo drugačnosti. Ali nas drugačnost ogroža ? Potlej se pa v sebi vprašajmo-česa nas je strah? Judaizma, hinduizma, budizma, krščanstva, islama, komunizma ali imperializma. Ma isti šmoren, samo v meni samem je, kam bom obrnil svoj pogled in šel. Preteklost je bila res obarvana z ideološkimi (verskimi in političnimi) pridihi prisile in izsiljevanja, vendar na našem prostoru v tem času ni potrebe po tem- ker ni tako. Kdor veruje in sledi določeni religije...fajn...morda je pa tista pot malce bolj prava zanj, kot pa ta, ki jo hodim jaz. Je on nazadnjaški, manjvreden v ...čigavih očeh? Mojih, tvojih, naših? Kaj je dejstvo? Tvoj in moj izum lasstnega miselnega procesa na različno percepcijo istega objekta. In kateri kot je bil pravi ? Danes še ne vem,. jutri pa nosi drugačna spoznanja, ki so lahko tudi v mojem umu malce drugačna kot današnja. Ne moti me religija, ne bogovi, ne motijo me verski voditelji in ne verniki....Zakaj ? Ker sem tudi sam vernik-verujem v to življenje...In božič je lep praznik, ki poudarja tisto kar radi pozabljamo...(pa imajo redeči možje trebuhe ali pa so suhi- vseeno)-družino.Lepo bodihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ROSE1.gif MatjažMatjaž Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kristina11 23. december 2010 Prijavi Deli 23. december 2010 Eseni so obravnavali svoje obdobje kot obdobje čiščenja in preiskušnje; v njem naj bi prišlo do velikih nasprotovanj. Vedno jasneje bosta razpoznavni resnica in laž. Svetloba in tema. Človek bo moral izbrati: kdor je hotel pripadati odrešitveni skupnosti, je moral upoštevati življenjska pravila, se učiti čistosti in biti stanoviten. Esenom je bilo jasno, da lahko le božja milost pelje k Svetlobi. Od leta 1947 je zopet pomembno esensko sporočilo: pripravi se na prihod Odrešenika. Usmeri svoje hrepenenje na prinašalca rešitve! Opravi svojo nalogo! To je tudi bistvo esenskega nauka. Za vse današnje iskalce resnice ima ta nauk mnoge dragocene točke povezave - pod pogojem, da se ne uporablja zunanjih meril, ampak da se človek osvobodi na čas vezanih predstav in vseh omejitev. Človek 21. stoletja ni postavljen pred proces čiščenja, ampak pred pot notranje duhovne osvoboditve. Danes je že čas žetve, manifestacije vsega in zato današnji čas potrebuje sodelovanje z Bratstvom božjega kraljestva. Sedanje okoliščine nam narekujejo sodelovanje in delo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
moytsa 23. december 2010 Prijavi Deli 23. december 2010 In kaj naj bi bil preprorod? Kaj bi prinesel in kakšen naj bi po tvoje bil? Dvomim da religije zavirajo premik v razumu človeštva.Od razuma do udejstvovanja in akcije pa ni dolga pot. Z religijo ali brez je naš razum omejen na tisto, kar si dovoli. Meni osebno nikakršen verski voditelj ne preprečuje mojih odločitev. Pa tudi ne manifestacije mojih misli. Ne bojim se religij, ker ne grizejo, če jim ne hodiš v dvorišče. Ljudje zelo z lahkoto zaničujemo tisto, česar ne poznamo in ne sprejmemo drugačnosti. Ali nas drugačnost ogroža ? Potlej se pa v sebi vprašajmo-česa nas je strah? Judaizma, hinduizma, budizma, krščanstva, islama, komunizma ali imperializma. Ma isti šmoren, samo v meni samem je, kam bom obrnil svoj pogled in šel. Preteklost je bila res obarvana z ideološkimi (verskimi in političnimi) pridihi prisile in izsiljevanja, vendar na našem prostoru v tem času ni potrebe po tem- ker ni tako. Kdor veruje in sledi določeni religije...fajn...morda je pa tista pot malce bolj prava zanj, kot pa ta, ki jo hodim jaz. Je on nazadnjaški, manjvreden v ...čigavih očeh? Mojih, tvojih, naših? Kaj je dejstvo? Tvoj in moj izum lasstnega miselnega procesa na različno percepcijo istega objekta. In kateri kot je bil pravi ? Danes še ne vem,. jutri pa nosi drugačna spoznanja, ki so lahko tudi v mojem umu malce drugačna kot današnja. Ne moti me religija, ne bogovi, ne motijo me verski voditelji in ne verniki....Zakaj ? Ker sem tudi sam vernik-verujem v to življenje...In božič je lep praznik, ki poudarja tisto kar radi pozabljamo...(pa imajo redeči možje trebuhe ali pa so suhi- vseeno)-družino.Lepo bodihttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/ROSE1.gif MatjažMatjaž 1 Citiraj MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.