Skoči na vsebino

Verske sekte

urke

Recommended Posts

Lahko bi na lunanetu imeli zbor najbolj smešnih sekt. Jaz predlagam sledečo sekto, ki trdi, da je zemlja ploščata in da je teorija o okrogli zemlji satanova zarota...

HI HI HI

GLEJTE LINK

http://www.fixedearth.com/

"The world also is stablished that it cannot be moved." Psalm 93:1

In zemlja je pričvrščena, tako da je ne moreš premaknit!

xsmx

Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa nominiram ruske skopce iz 18. st., kjer so si tako moški kot ženske odrezali vse, kar je na telesu grešnega, se pravi, kar štrli od telesa poleg rok, nog in glave.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Jaz pa nominiram ruske skopce iz 18. st., kjer so si tako moški kot ženske odrezali vse, kar je na telesu grešnega, se pravi, kar štrli od telesa poleg rok, nog in glave.

Dobra opcija.

"The world also is stablished that it cannot be moved." Psalm 93:1

In zemlja je pričvrščena, tako da je ne moreš premaknit!

Očitno so nekateri pozabili na potres.

• 11 months later...
  • 2 weeks later...

Menim, da je Internet včasih res postal leglo raznih sekt, ki imajo zveze z zdravo pametjo, bolj malo. Konec svete, teorija zarote zelenih bobrov...

Najbolj smešno pa se mi zdi, kako CIA kontrolira vse, pa jih v Avganistanu tako tepejo, in navkljub polni kontroli nad vsem z čipi v riti, se jim zgodi, da se na netu, ki je itak cenzuriran in pod nadzorom 100% znajde na 100 tisoč zaupnih dokumentov pentagona.

http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/em119.gif

Mene pa firbec, kaj je z Mormoni. Imam prijateljico, ki se jim je pridružila in v par letih je razvila nekakšen fanatizem in neko "dobrohotno" pokroviteljsko vzvišenost nad tistimi, ki "ne pripadajo družini". Se mi zdi, da s takim odnosom prijateljstvo kmalu ne bo več možno, ker se meni te trapaste vzvišenosti ne da več prenašati. Včasih sem mislila, da je to še ena od mnogih krščanskih Cerkva, zdaj pa se mi zdi, da v precej pogledih funkcionirajo kot sekta. Kolikor vem, izvirajo iz Utaha s središčem v Salt lake Cityju, imajo pa takoimenovane templje (velike, impozantne cerkvene zgradbe) v različnih državah, tudi v Ljubljani (tam njihova cerkev niti ni pretirano velika). Še nekaj me je zelo zmotilo pri njih: sodelovali so namreč pri takoimenovani kraji indijanskih otrok, ko so v povezavi z ameriško administracijo jemali otroke indijanskim staršem in jih "posvajali" z namenom, da bi jih asimilirali in jih vzgojili v člane mormonske skupnosti. Ali kdo ve kaj več o njih, kakšne osebne izkušnje morda?

Najbolje da greš parkrat k mormonom...ti bodo mal nakladal...postaviš mal provokativnih vprašanj, opazuješ odziv in ti bo kmalu jasno...meni se zdijo podobni krišnovcem...čeprav moram rečt da krišnovci so dost boljši, imajo pa neka podobna slepila kot mormoni...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Sicer pa odvisno na kakšnega mormona naletiš...eni so odprti za druge stvari, drugi se striktno držijo tistega kar so naučeni, sploh nočejo slišat nič drugega...Se spomnim dveh američanov na busu...vprašal sem jih nekaj o duhcih...eden je bil res iskren in se je dal z njim mal popričat, drugi se je pa kao smejal in si mislil kao da pričam bajke...omenil sem pa par naprednih stvari, ki bi jih moral poznat vsak meditant...Sicer pa na Prešercu sem jim itak postavil par res čudnih vprašanj pa nisem bil zadovoljen z odzivom in odgovori...Da jih ne bom samo kritiziral imajo tudi pozitivne stvari in v nekaterih celo presegajo obične kristjane...nekatere stvari v njihovih knjigicah so pa res zanimive, sem samo preletel nisem bral...Pa še ne morijo tolk kot jehovci...pustijo te na miru če rečeš da te ne zanima in ne hodijo po domovih...Skratka nekateri posamezniki so res vzorni, drugi mal preveč fanatični, večina je pa mešane narave...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Pri mormonih mi je tako zabavno ko je njihov vodja trdil, da je dobil dve zlati plošči.... Pa ni nihče jih nikoli videl. Drugič bi raje izbral les ali baker, kakšen bolj poceni materjal za ponaredke.

Pa tudi vsa arheologija in jezikoslovje pravita da so mormonske teorije o indijancih skregane z zdravo pametjo. No vsaj kravato si znajo dobro zvezat.

LPhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Mormoni so kr v redu, sam mislim, da to več ne sodi med sekte niti denominacije temveč je že kr cerkev, vsaj v Utahu so že zdavnaj prerasli okvirje laičnosti in imajo močen vpliv tudi na državne odločitve.

Nekje sem prebral, da so Mormoni, daleč najolj zdravi in dolgovečni Američani. Utah pa je ena tistih držav kamor bi jaz najprej šel na počitnice, če bi mel za to "čas"

Jaz tudi, pa ne glih zarad mormonov. (že bila tam in je res ful lepa in zanimiva dežela, priporočam)

Sicer pa hvala obema za odgovore, lahko bi pravzaprav pobarala tud to prijateljico - sem jo že, ampak mi je odgovorila, kot bi odrecitirala en posnetek v svoji glavi. na mal bolj provokativna vprašanja se je pa samo vzvišeno umaknila. To mi je sumljivo, ampak, kaj čmo... takole se pač obrnila.

• 3 months later...
  • 4 weeks later...
(popravljeno)

Lep pozdrav vsemskupajtukajtamkaj x:)x

Sekte so nastale z odcepljanjem od Prvotne Cerkve , zato, ker je vsakdo hotel biti najbolj pameten v razlaganju Svetega Pisma - po svoje .

Tako so se verske ločine ločevale, sektorirale , in postale - sekte .

Danes pa imamo veliko število sekt, ki bi vse samo vladale, in nobena ubogala.

Sicer tudi sam verjamem, da so razmere v Prvotni Cerkvi postale tako neznosno-nevzdržne, da so marsikateri dobri ljudje hoteli uiti-pobegniti .

In zdaj imamo kar imamo - zmedo .:o|o:

Lp + #

Popravljeno -> Bojante
  • Lajkam 1
  • Buuuu 2

(popravljeno)

ni razlike med religijo in sekto ( velike sekte npr. RKC se imajo za religijo )

namen vseh je nadzor množic in finančna korist

Rkc ni mogla biti sekta, ker je bila Prva , Prvotna Cerkev, in šele iz nje so se sektorirale skupine, ki so kasneje ustanavljale razne sekte .

Tuki morš' mal' natančneje pogledat/razmislt' , in ne kar nekaj na slepo posploševat .

Lp + #

Popravljeno -> Bojante
  • Lajkam 1
  • Buuuu 1

daj no,

si pozabil na hinduizem ... budizem ... pa še kaj

še jezus se je hodil tja učit

zdaj pa se mate za prve

zato pa ste ga pribili na križ, ker je preveč vedel

Žal nisi prišel do globljega uvida vzrokov zakaj so ga negativci pribili na križ.

Da bi se pa on hodil kam učit, imaš pa žal teeeeeeeeeežke dezinformacije, kajti k njemu so se hodili učit tako iz Azije kot iz Afrike .

Lp + #

recimo, da imava različne informacije, da se ne pričkava

jaz gledam skozi drugačne oči in imam drugačne podatke o katerih ti ne smeš govorit, ti tvoji nebi dovolili ...

Jaz ti lahko o vsem govorim tukajle + zdajle . Kaj te zanima ?

In, kateri "moji" naj bi mi nečesa ne dovoljevali , heh ???

Lp + #

verskih sekt je toliko, kot je ljudi, pa razmišljajete, kaj sem hotela s tem povedat...in vse so dobre, slabih ni x:)x
  • Lajkam 1
  • Buuuu 3

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

verskih sekt je toliko, kot je ljudi, pa razmišljajete, kaj sem hotela s tem povedat...in vse so dobre, slabih ni x:)x

Ajaaaaa ?

A pol so "talibanske sekte" tudi dobre zate ?

A bi šla mal' živeti med nje ?

Bi kako jutro dobila kako "darilno bombico" v naročje ? ?

Al' bi rajš vidla, da te z bajoneti v rokah posili kak ducat zblojenih talibankotov ?

No, kle imaš nekaj primerov z izbirami .

In še celo svojo svobodno "voljo" lahko uporabiš .

No, pa povej zdaj, kako dobre se ti zdijo tele religije ?

Ajmo sada .

Lp + #

na kratko: tele religije so v redu za tiste, kateri se odločijo zanje. oni so zadovoljni, vsaka religija ima določeno stopnjo na kateri je človek. meni recimo se ne zdi, da bi šla vanje, ker mam svojo vero, ki se kliče energija in mi da dosti. določeni človečki imajo religijo ki se kliče mantra. spet eni drugi črno magijo itd, itd, itd...več pa nimam za napisat....

MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!

NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

Noooo, to si pa dobro namignila .đ

Namreč, vsi ne zmorejo nositi Čiste Resnice , in zato potrebujejo popačene religije , namesto Čiste Religije .

To sem sprevidel že pred leti , da je v bistvu del Človeštva potrebovalo Muslimanstvo, kajti Krščanstva niso mogli prenesti .

Itak pa je bilo tedaj Krščanstvo že precej popačeno, tko, da bi po mojem blo še slabše, če bi to obdržali.

Za Muslimane je že pripravljena Rešitev, torej ni več tolk hudo zaradi njihove napačne poti , ki ni tolk napačna kot si katoliki to zamišljajo dandanes .

Ampak za Indijce, torej Hindujce in ostale pa bo problem težji/Večji .

Zato pa je iz Vzhoda tudi proti njim poslan Dober Delavec, ki sicer trenutno živi v Nemčiji, kamor je pobegnil iz Kitajske , kjer je bil rojen.

Da, to je dragi brat Yun, katerega sem imel letos dano priložnost od Stvarnika, da me je osebno srečal z njim.

To je on :

Lp + #

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...