free 3. april 2008 Prijavi Deli 3. april 2008 Tolk, da veste Dan zdravja poteka menda ze od leta 1950.Pa veliko zdravja zelim vsem!! sicer pa imamo na tem forumu sledece teme, ki se ticejo "svetovnih dni": * * 31. marec - Svetovni dan podpore za Tibet - Vabilo* Svetovni mirovni vrh v Ljubljani med 13. in 15. oktobrom 2006, v Cankarjevem domu* Svetovni dan varstva živali - obvestilo za javnost* Svetovni posebnezi* Svetovni rekord 12 v cem bi ga najraje postavili?* 22. marec - svetovni dan voda* Svetovni dan boja proti osteoporozi Kalcij pomaga!* 8. april - Svetovni dan Romov Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. april 2008 Avtor Prijavi Deli 7. april 2008 da malo obnovim to temo Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ananta 19. april 2008 Prijavi Deli 19. april 2008 che ti nisi TI ne more$ bit zdrav@, ko si ti TI si! Citiraj http://www.lulu.com/spotlight/astrology Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
principesa 28. april 2008 Prijavi Deli 28. april 2008 nekaj kar sami lahko storimo za svoje zdravje;)Dobrega mlečnega deserta ne iščite v trgovini!Vemo, da imate radi svoje otroke in jim želite dolgo in zdravo življenje. Zato ne nasedajte reklamam, ki se sklicujejo na vašo ljubezen in zdravje otrok, ponujajo pa izdelke, ki so vse prej kot zdravi. V letnih priporočilih za 2008 revije Öko test so pregledali mlečne izdelke, namenjene otrokom. Noben izdelek ni dobil ocene »zelo dobro« ali »dobro«. Tistih, ki so pogojno sprejemljivi, pri nas ni za dobiti. Tisti, s katerimi nas pri nas najbolj bombardirajo, pa so precej problematični. Tako so izdelki Danone Fruchtzwerge ocenjeni kot komaj sprejemljivi, ker so preveč aromatizirani, vsebujejo ogromno sladkorja in dodan kalcij. Nestle Jogurt & Smarties so ocenjeni še slabše, ker vsebujejo več kot 18 % sladkorja, preveč maščobe in dodane arome. Najslabše se je na testu odrezal Monte iz Zotta, ki ob presežnem sladkorju in maščobah vsebuje tudi dodane arome in kalcij. Ne zapravljajte denarja za izdelke, ki vaše malčke zakisajo in jim ropajo kalcij iz kosti, namesto, da bi ga dodajali, raje sami pripravite zdravo sladico. Citiraj http://www.riversongs.com/Flash/lotsofhugs.html Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 28. april 2008 Avtor Prijavi Deli 28. april 2008 Kar pa je najhuje, je , da se otroci navadijo na mocne okuse. Njihove uste borboncice postanejo dejansko suzenj mocnih okusov! Ko jim das na mizo jagode so zanje povsem nezanimive, saj se recimo po jakosti umetnega okusa jagod iz nekih zele bombonov sploh ne dajo primerjati! Sicer pa, kvalitetnih jagod itaq skoraj ni za dobiti! Lahko pa jih morda naberejo na kaksnem vrtu ali uzivamo gozdne.. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 7. april 2009 Prijavi Deli 7. april 2009 danes je svetovni dan zdravja. lohk ravno danes zacnemo s telesno vadbo recimo. Dons sem vstala, prezracla sobo, si ozela eno limono in eno pomaranco, sok razredcila z vodo, not stresla scepec zdrave soli in spila.Pol sem sla telovadit, pol sm se mal dihala.Pol sem si skuhala zeleni cas, vmes pojedla eno 'hostijo' z mal sira in rukole, vmes sem si v kozarc nalila mal soka rdece pese (da se mal otopli, da nou tolk leden, iz hladilnika).No in itak vse to praviloma pocnem vsak dan (razen da kaj od omenjenega zamenjam itd., saj ne furam vsakodnevno soka rdece pese, to mam sam zdej tako obdobje, ko mi je zadisal).No nekaj je. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. april 2009 Avtor Prijavi Deli 7. april 2009 jp, nekaj je. jst sm biu pa jezen dans. jp nekaj ni Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 7. april 2009 Avtor Prijavi Deli 7. april 2009 Hja, to je lahko tudi tako: Ljudje vcasih mislijo da ko zbolijo, da so zboleli Vcasih pa gre ravno takrat za zdravljenje. Organizem ki je bil napet, forsiran iz dneva v dan, leta v leto, je koncno rekel, sedaj pa dovolj in si vzel cas zase in svojo regeneracijo. Torej bolezen je lahko vcasih tudi zacetek poti k zdravju! No, za svetovni dan zdravja, vam podarim naslov za ogled tega filma: Natural World - A Farm for the Future Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 7. april 2009 Prijavi Deli 7. april 2009 U, fino, da je danes dan zdravja! Sm končno našla eko banane (BREZ dodatne embalaže!) pa ŠE našla eno somišljenko! ki je tudi za zdravo življenje & me je inspirirala, da spet ene vaje začnem delat.. Marsa, vau - tele tvoje 'mini stvari za zdravje' so tud kr fajn!citrusov sicer konzumiram bolj malo trenutno, rdeča pesa je pa zakon! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. april 2009 Avtor Prijavi Deli 8. april 2009 U Avstrijskem Sparu v Celovcu jih imajo vedno, kadar pridem gor in tudi vedno so dobre Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 8. april 2009 Prijavi Deli 8. april 2009 ne vem, kam bi tole napisala, pa bom kar semle skratka, vsak dan znova se zgrozim, ko vidim, kaj je na jedilniku na naši šolipreveč mesa, premalo zelenjave in sadja. preveč sladkorja, bele moke, mastne hrane ...danes so imeli za zajtrk krofe, lepo prosim. pa ne moreš dat otroku zjutraj tako mastno zadevo za jesti malice so standardne, se pravi, večinoma sestavljene iz kruha, salam, sira in podobnega sranja.za kosilo vsak dan meso, priloga krompir, testenine ali pa riž. a res ne poznajo kakšnih drugih prilog??? ma ne vem, čudi me, da se starši nič ne zbunijo. pravzaprav je to zelo žalostno bi bilo treba učitelje, ki sestavljajo jedilnik, poslati na kakšno izobraževanje glede prehrane, pa ne samo njih Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 8. april 2009 Prijavi Deli 8. april 2009 free, pa jih lahko kupiš s svojo vrečko? in brez extra plastike okoli njih? /v MB v Sparu baje preganjajo ven ljudi, ki hočejo kupit s svojo vrečko-? oz. vsaj ena punca je imela to izkušnjo..?/ druidka, se strinjam, to je pa res žalostno.. par let nazaj sem imela tudi sama priložnost skoraj enako videti... Potem pa so bile neke spremembe v predpisih, in sem mislila, da bo bolje-? ponavadi je to 1 oseba ali 2, ki sestavlja jedilnik - se strinjam, da bi bila fajn izobraževanja njih in osebja... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. april 2009 Avtor Prijavi Deli 8. april 2009 Hudo A lahko ti kaj storis? Tukaj je en zelo zanimiv prispevek na to temo: Zdravje naših otrok: Zdrava prehrana za zdrav razvoj Govori tudi o tem kar pravis.v Sloveniji je stanje menda se posebej porazno.V nekaterih drzavah imajo otroci v nekaterih vrtnic v celoti ekolosko pridelano hrano za obroke! ne vem, kam bi tole napisala, pa bom kar semle skratka, vsak dan znova se zgrozim, ko vidim, kaj je na jedilniku na naši šolipreveč mesa, premalo zelenjave in sadja. preveč sladkorja, bele moke, mastne hrane ...danes so imeli za zajtrk krofe, lepo prosim. pa ne moreš dat otroku zjutraj tako mastno zadevo za jesti malice so standardne, se pravi, večinoma sestavljene iz kruha, salam, sira in podobnega sranja.za kosilo vsak dan meso, priloga krompir, testenine ali pa riž. a res ne poznajo kakšnih drugih prilog??? ma ne vem, čudi me, da se starši nič ne zbunijo. pravzaprav je to zelo žalostno bi bilo treba učitelje, ki sestavljajo jedilnik, poslati na kakšno izobraževanje glede prehrane, pa ne samo njih Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. april 2009 Avtor Prijavi Deli 8. april 2009 Ek, ne vem, ker jaz kupim z vrecko v katero dam vcasih vec vrst zelenjave; to isto vrecko ali vrecke pa itaq uporabim za smeti Tko da jih redko vrzem stran. Ponavadi, ce se strgajo ipd. Tako vreck za smeti ne kupujem ker uporabljam te v katerih kupim zivila. Dobro v slabem, bi rekel.Veliki stroški komunale za malo zbranih organskih odpadkov >>... v občini vsakemu gospodinjstvu razdelijo 12 biorazgradljivih vrečk, kar jih na leto stane okoli 40.000 evrov. free, pa jih lahko kupiš s svojo vrečko? in brez extra plastike okoli njih? /v MB v Sparu baje preganjajo ven ljudi, ki hočejo kupit s svojo vrečko-? oz. vsaj ena punca je imela to izkušnjo..?/ druidka, se strinjam, to je pa res žalostno.. par let nazaj sem imela tudi sama priložnost skoraj enako videti... Potem pa so bile neke spremembe v predpisih, in sem mislila, da bo bolje-? ponavadi je to 1 oseba ali 2, ki sestavlja jedilnik - se strinjam, da bi bila fajn izobraževanja njih in osebja... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.