Skoči na vsebino

Ateizem

vranja

Recommended Posts

tole mi sliči bolj na gnostika kot ateista.

Odvisno, kaj pod gnostiko podrazumevaš.

Če gre za gnostiko kot spoznanje, potem mi je to bližje,

čeprav je spoznanje samo precej "tricky",

ker namiguje na interpretacijo.

sicer pa menim, da ortodoksnega ateista sploh ni. lahko pa nekdo misli, da je to.

Verjetno takega res ni.

So pač leni ljudje, katerim se ne da razmišljati oz. malo pogledati okoli sebe,

pa zavoljo tega raje vse skupaj zanikajo.

riganje al si pa izberemo eno besedo

Verjetno bi se dalo tudi z riganjem komunicirati, še posebej,

če bi rigali v melodiji.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 162
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Ateist ali verujoč, obstajajo določene "stvari" ne glede na to ali verujemo vanje ali ne, ali nam je všeč ali ne. Smiselno je priti do teh spoznanj in zavreči tako prepričanja o obsotju kot neobstoju Boga. xrainbowx

Odvisno, kaj pod gnostiko podrazumevaš.

Če gre za gnostiko kot spoznanje, potem mi je to bližje,

čeprav je spoznanje samo precej "tricky",

ker namiguje na interpretacijo.

Ja, ampak saj je pravo spoznanje čisto. Intepretacija lahko pride kasneje ali pa sploh ne pride.

Possible—but highly unlikely.

Kakor je naravno, da se pomaga trpecim zivalim, je naravno tudi to, da se v primeru trpljenja ljudi in zivali in boja za ohranitev zivljenja daje prednost LJUDEM . In prav gotovo je taksen vrednostni sistem edini pravilen.

A kdo določa pravilnost ?

Ta, ki se na nje podlagi okorišča, ponavadi.

Zakaj pomisleki.

Kot prvo zato, ker vidim ljudi kot najbolj moteča in škodljiva bitjeca na temu planetu.

Vsi ostali razlogi bi bili sekundarnega pomena.

Drugac še ena zanimivost, v bibliji sem nasla edini zapis, ki natancno doloca ravnanje z zivalmi, ni samo v uporabo in sluzenje ljudem, zarad cesar borci za zivalske pravice norijo.

Je tud stavek, ki tocno objasni, kaksen je clovek, ki ne skrbi za svojo ziino : krut. In to me je res pomirilo, ker sem se v zivljenju veliko presekirala zarad trpljenja zivine...

in zarad tega, ker so taksni ljudje vsako nedeljo stali pri masi

..zupnik pa je rekel, da je to pravilno, da zival sluzi cloveku in da se ne smem kregati in nikogar v slabo voljo spravljati...

In sem dobila obcutek, kot da bi zival morala bit hvalezna, da je lahko zaprta in privezana...

... in za tisot nekaj premao vode, od cesar vpije podnevi in lize resetke, kao da bi morala bit hvalezna in si za kazen za tisto nekaj malo dobrega zasluziti še mucenje z udarci sibe, ker je utrujena in se ji ni dalo stopati ali ali kaj!!!!

in ko sem jo futrala in napajala, sem dobila z rogom. In odpustila takoj, ker nima razuma, ni sama kriva.

Zanimiva zgodba... ja, nekaterim oz. mnogim duhovnikom bi bilo najljubše, če bi ljudje ne postavljali preveč inteligentnih vprašanj, na katera morajo potem odgovarjati z: "Samo bog to ve". Seveda se skoraj nihče ne vpraša, kako to, da oni vedo, kaj bog ve (in ostali ne). Verjetno bi tudi ti koga "z rogom", če bi bila celo življenje v zaporu. Vsaj razumljivo bi bilo, resda.

In sem sovrazla cerkev tud zato. No, niso pa povedali vsega. Tukaj je razlaga :

Sirah : Pravicni skrbi za svojo zivino, srce krivicnih pa je kruto.

Mucenje zivali torej JE krivica in krutost in veliko pove o cloveku in je simfano tudi v krscanstvu! :palec:

Hm... čeprav se da verjetno najti tudi izjave, ki so ravno tej protislovje.

Kot se v npr. stari zavezi najde neštevilo "božjih" ukazov, ki vodijo ljudi k ubijanju.

Tako je pač to. "Svete" knjige so pisali ljudje, mnogi ljudje, eni bolj, drugi manj bistri.

se opravicujem ker nisem vsega prebrala (zadnjih 2 strani), ampak samo tole mi je skocilo v uch. x:)x

problema ni...če ni strahu x:Dx

xyesx saj v tem je pa glih point!!

Strah je nasproten od ljubezni, ljubezen pa je *Bog*. :vio:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Res smo ljudje najbolj skodljiva bitja, vendar pa imamo edini razum, ki presega golo fizicno moc, ki jo imajo zivali nad nami. Ne moremo se mi med sabo primerjat, ker mi imamo svobodno voljo in znanje. Zivali je nimajo in so izzvzete kot mozni vodje. Ne vem no :eek:

Tudi jaz ne vem... konec koncev močnejši prevlada, kakorkoli že... precej primitivno, a takšen je ta svet.

Pri ljudeh se izumi koncipirajo sprva za vojsko in kasneje se to v poceni verzijah preseli na trg.

V stari zavezi pa je toliko ubijanja, da ne mores verjet. Da so takrat res bili vsi skup tako znoreti, ogrozeni, hudobni ali kaj, da ni blo druge resitve.

Sem tudi sam malo brskal po bibliji danes in našel (exodus 21) izjavo, da je treba ubiti tega,

ki prekolne svojo mater ali očeta. Tovrstnih krutosti je tam nemalo, ne samo nanašujoč se na živali.

Domnevam pa, da je človeštvo večidel isto, le lagati se je bolje naučilo...

sedaj se govori o svobodi in pravicah, pa se po svetu vseeno dogajajo grozodejstva.

Seveda manj tam, kjer se da kaj iztržiti in več tam, kjer ni (predvsem ekonomskega) interesa.

Zal sem nasla tudi izrek, ki zapoveduje bodljivega vola kamnati. Veljalo je torej samo za neubogljive in nevarne zivali. :inocent: Mogoce jih drugace niso mogli spravti s sveta, niso se jih pa tud mogli znebiti :inocent: eh groza.

O, f*ck, res neverjetno. Vola kamenjati... kako perverzno. Ne da je kamenjanje človeka kaj manj perverzno...

verjetno so bile to za tiste čase nekakšne "igre brez meja" oz. družabne igre za množice :xx!:

Sem pa radovedna, katere podrobne primere ... vec glav skup vec ve in ceprav je vsaka glava bolj al manj ali celo samo subjektivna, se pogrunta skupno tisto najbolj optimalno :vio: Povej kdaj kaj...

V bistvu je vsak primer podroben.

Ko sva, na primer, z mojo drago prišla skupaj, je njena najboljša prijateljica popolnoma poblaznela

in skušala razmerje uničiti.

Najprej sem poiskušal biti razumljiv, pa poslušati, pa poiskušati spremeniti reči na bolje...

več mesecev tako,

pa je ženska vse uporabila proti meni in poiskušala vsako reč izrabiti.

Do neke točke sem toleriral, potem pa sem ji povedal v obraz, kar sem ji mislil

in obrnil situacijo proti njej sami.

Malo sem se potrudil in vpletel tudi njene starše,

tako da se je vse, kar je letelo name, obrnilo nanjo.

Njeno dolgoletno razmerje je šlo po vodi, ločila se je...

njena sestra je ne pogleda več...

zoprna reč, kaj naj rečem,

nisem užival v vsem tem,

a če je treba, udarim

in ko udarim, poiskušam biti efektiven.

Na neki točki ne razmišljam več o strpnosti, o nastavljanju drugega lica

in ljubezni do vseh ljudi...

na neki točki se vse te lepo zveneče besede končajo.

a če je treba, udarim

in ko udarim, poiskušam biti efektiven.

poskusi "udariti" brez efekta.

to je (po mojem) *Bog*.

ce moras udarit, udari.

kajti *Bog* je vse: ne sam neznost, varnost, ljubezen - tud trpjenje, bolecina, obcutek odtujenosti - kajti sicer, ce ni ravnovesja, ga ni (*Boga*), ga ne more bit!!

skratka, *Bog* te ne ujcka skoz in samo... pac pa te vcas tud zbrca, da kaj naredis.

a je stephen hawking klel boga - ali ga je iskal in nasel drugje???

a ga je eisntein?

vendar ga ni odkril (in tudi ne revolucionarinih idej), ko je brskal po zapiskih (=mrzlicno uporabljal um), pac pa ko je gledal OBLAKE!!!

ce to ni bog, sem jaz bog. :D

itak je vse bog in bog je vse.

in to pravim jaz, "ateist"

haha! ;) :D

zakaj *Bog* "dopusca? trpljenje, bedo, bolecino?

trapast.

narobe gledanje.

zakaj MI dopuscamo?

ljudje?

ce bi dojeli/sprejeli *Boga* (=ljubezen), ne bi blo locevanja in tega.. strahu, vsega kar privre kot najbolj dark protiutezh naj svetlobi....

~

... sicer pa se mi zdijo pa teme o *Bogu* ravno oddaljevanje od *Njega*, na nek nacin (recimo namesto priblizevanje).

kajti um sodi, presoja, ukaluplja... v bistvu je to vse ego.

biti ne-ego, enost, ljubezen, evo ti, to je *Bog*.

Ima Boga. xokx

x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Na nek način ti sledim...

ko človek sprejema dano situacijo,

potem v njemu ni upiranja, res.

Tu se kaže ljubezen v svoji vseprisotnosti.

Ko je situacija neznosna in obstaja možnost spremembe

potem je potrebno jasno videnje elementa,

katerega se da pokreniti...

da se vse ostalo spravi k gibanju.

Mala akcija, velika reakcija.

Ne vem pa, če te prav razumem, ko praviš,

naj bi bila akcija brez efekta oz.

če ti mene prav razumeš.

Z drugimi besedami:

če ni potrebe po boju, potem se ne bori.

Če je možnost umika, se umakni.

Če pa je boj potreben,

potem se bori: z vso pozornostjo.

To sem mislil...

karkoli počneš - bodi celovit v svojih dejanjih;

še bolje: bodi sam to dejanje.

Meni ni do tega, da bi nekoga par let po malem mlatil, da dojame, kje je meja.

Raje enkrat in takrat efektivno.

... sicer pa se mi zdijo pa teme o *Bogu* ravno oddaljevanje od *Njega*

Tudi meni.

Lepa izjava, pa ne vem čigava, je:

"Absolut, katerega se da opisati, ni absolut."

Ali bolj pokvečeno, a morda razumljivejše rečeno:

"Brezmejnost, katero se da opisati, ni brezmejnost."

Na nek način ti sledim...

ko človek sprejema dano situacijo,

potem v njemu ni upiranja, res.

Tu se kaže ljubezen v svoji vseprisotnosti.

Ko je situacija neznosna in obstaja možnost spremembe

potem je potrebno jasno videnje elementa,

katerega se da pokreniti...

da se vse ostalo spravi k gibanju.

Mala akcija, velika reakcija.

seveda "mi sledis"/=si slediva. x:)x

nekaj takega sem imela v mislih, ja... xyesx :palec:

Ne vem pa, če te prav razumem, ko praviš,

naj bi bila akcija brez efekta oz.

če ti mene prav razumeš.

Z drugimi besedami:

če ni potrebe po boju, potem se ne bori.

Če je možnost umika, se umakni.

Če pa je boj potreben,

potem se bori: z vso pozornostjo.

To sem mislil...

karkoli počneš - bodi celovit v svojih dejanjih;

še bolje: bodi sam to dejanje.

no vidis da se razumeva; rekla sem, ce ze moras - to pa je natanko to, kar ti pravis (oz. razlagas x;)x)

jp. xyesx xDDx

(kot 100x receno: uporabljamo besede, pojme.... zato pa komunikacija in v tem je (zame) vsa ali edina smiselnost takih tem, da vidmo, kako vse lahko dojemamo enake okoliscine... enakega *Boga*, pravzaprav...

ali morda ni ravno ateist najbolj veren na nek trapast, nekoliko *sprevrzen* nacin?

kajti on tarna: ce bi bil Bog, ne bi blo tega.. se pravi ipak nekje racuna nanj.

a ves.... x;)x

torej tud ateist s svojo *ne-vero* *dokazuje*, da Bog je. xDDx

Picasso

Aha, si pac moral stvar vzet v svoje roke. Vendar pa meni kot najpomembnejse pade v oci to, da ni tega naredila tvoja punca in sama uredila zadev s svojo prijateljico. Morali bi se nehati druziti, prekinit stike.

Zakaj trpet, ce je neupraviceno.

(Pa tud motiv je neznan : ali si je ona tvojo punco lastila nekak in bla preprosto ljubosumna... ali pa je slo za navadno hudobno neprenasanje, ki ga je pac izrazala...)

Motiv je bil bolj posesivnost, to si prav uganila.

Ni pa tako, da sem stvar uredil sam. Uredil sem jo v sodelovanju z mojo najdražjo.

Druga stvar pa je locitev te zenske, sedanja osama, prekinitev stikov s sestro. Pravis, da ti je zal, da je tako, vendar ti nima bit cesa zal, naredil si red, ker si ga moral, medtem pa za dejanja drugih (dejanje njene sestre kot tudi njenega moskega, ki sta jo, klevetalko, oba zapustila) NISI odgovoren, pac pa onadva, ki sta jo zapustila.

Nisem rekel, da mi je žal. Tovrstna vpletanja so neprijetna, to je vse.

A včasih se naenkrat znajdeš v takšni situaciji, ne da bi bil nanjo pripravljen.

Nastavljanje drugega lica ni vedno efektivno, pa ceprav je eno izmed 7 bozjih del usmiljenja tudi voljno prenesti krivico (brez mascevanja). Tudi Jezus je rekel, da kdor svojega brata prekolne ... itd. Toda ce te brat (brat pa je kdorkoli : ljudje smo bratje in sestre, bliznji) prizadene velikokrat, mu moras vedno odpustiti.

No, odpustiti mi ni treba, ker tudi ne gojim sovraštva oz. mi ni oseba ničesar dolžna.

Osebo sem na nek način razumel in ji poiskušal pomagati,

a sem se naučil ohranjati takorekoč razumevanje na daljavo...

Sklep bi vsekakor bil,

da za tovrstne situacije (ta je le en samcat primerček)

ni receptov v knjigah

niti v besedah modrecev.

Premnogokrat stojimo sami (če ne celo verjetno vedno)

z znanjem oz. sposobnostmi, katere smo ukrotili.

Te situacije nam tudi pokažejo

kdo smo (oz. kdo nismo)

in česa smo sposobni.

Na nek hecen način, res. Da bi nekaj zanikal, mora to, kar zanikaš, sploh biti prisotno, pa čeprav "le" kot ideja.

... vcasih gledam galebe... (mi noute verjel, na Ljubljanci, ampak je res - in se celo niso recni, pac pa pravi.. hm, 'morski'? sivi, beli?? xDDx), veckrat laboda!! (tud noute verjel, tisti k se ne sprehajate ob ljubljancah)...

dons sem vidla mavrico (xrainbowx xokx)...

zadnjic sem razmisljala, ko sem se sprehajala in meditirala, da pravzaprav imam vse kar potrebujem... na nek nacin.. ok, nimam vsega (se dobr :switz: x;)x).. ampak - sem... a ne? a ni dost? kwa se se hoce od mene?? x:px torej? xDDx

no in ko to razmisljam, nad mano chaplja leti. :vio:

(ne vem ce ti to kaj pomeni, vendar sama imam rada ptic(k)e in ne sam, da je lepo in ne cisto povsem vsakdanje, ce prakticno sredi ljubljane vidis chapljo, pac pa je tudi simbolicno nad dobro (ce pa ni, je pa zame - ker sem si pac to privzela za svojo... hm, v obicajnem besediscu *vrazo*)...

No v glavnem, to je (zame) *Bog*... taki prizori... narava sama itd.

...

... ko sem bla s tamalim po bolnicah, sem vidla.... velik bolecine...

no in ko tamali, ki so stari recimo 6 let, 8 let... z levkemijo, hudimi (...) boleznimi... in ko vidis ta zhar v njihovih oceh, ko naredijjo predstavo/razstavo/pac en event za zdravnike, starse itd... ko vidis to nadebudnost, ljubezen, ko te neznosno stisne pri srcu, ko dobesedno zbezis v sobo k svojemu dojencku, ker ne preneses odziva svojega srca, ki tok socuti tedaj...

... no in tudi to je *Bog*.

potem nekdo rece: ce bi bil bog, ne bi blo tko... ti otroci ne bi bli tko bolni, to je krivicno, tle ni boga.

ampak v NJIHOVIH (x!x) srcih in oceh je Bog!

s tem kratkim malim zalostnim zivljenjcem so oplemenitili kar se je dalo!!!

stoposto so tok srecni zdaj, kot sem jaz, ko se spomnim nanje. xsrcx

pa ceprav z zalostjo tudi.

no tudi to je *bog*.

Picasso

ampak v NJIHOVIH ( x!x ) srcih in oceh je Bog!

s tem kratkim malim zalostnim zivljenjcem so oplemenitili kar se je dalo!!!

stoposto so tok srecni zdaj, kot sem jaz, ko se spomnim nanje. xsrcx

pa ceprav z zalostjo tudi.

no tudi to je *bog*.

:palec:

Prejšnji teden sva bla z ženo v Radencih, mislm, cel teden.

En dan sva šla po Pomurju. Jst še nisem slišal za Bukovniško jezero, ampak sva morala tja. Me je vleklo čist. Tam sva našla en zdravilen gaj, za katerega še nisem slišal /sram me bod a ne/. Ko sem čičal tam na eni klopci, sem bil priča zame kr pretresljivemu dogodku. Vpričo mene je umrlo drevo. Mogočen hrast. Bil sem zagledan vanj /ker je bil visok, mogočen, ves v brstu/, ko se je pričel nagibati in strahovito ječati. Pred mojimi očmi je v višini enega metra začel pokati, sprva počasi, potem vse hitreje. Naslonil se je na sosednje drevo, kot bi se lovil, kot bi se hotel spočiti. Nekaj minut mu je uspevalo, potem pa je omagal, se predal, prelomil...in padel. Dokončno.

V tistih turobnih trenutkih sem občutil dih smrti, dokončnosti. En velik zakaj je švigal skozi možgane. Stopil sem do njega in prav takrat se je iz njegovega objema izvil mlad, za pest debel hrast, ki ga je umrli orjak pritisnil ob tla, v svetlobo, v novo življenje. Najbrž njegov sin.

And I think to myself…. what a wonderful world.

Nak, nisem ateist.

butl xsrcx

Joj kako lep post, Butl!

Daj oglasi se drugič kaj prej ko boš spet hodil po Pomurju.

seveda "mi sledis"/=si slediva. x:)x

nekaj takega sem imela v mislih, ja... xyesx :palec:

no vidis da se razumeva; rekla sem, ce ze moras - to pa je natanko to, kar ti pravis (oz. razlagas x;)x)

jp. xyesx xDDx

(kot 100x receno: uporabljamo besede, pojme.... zato pa komunikacija in v tem je (zame) vsa ali edina smiselnost takih tem, da vidmo, kako vse lahko dojemamo enake okoliscine... enakega *Boga*, pravzaprav...

ali morda ni ravno ateist najbolj veren na nek trapast, nekoliko *sprevrzen* nacin?

kajti on tarna: ce bi bil Bog, ne bi blo tega.. se pravi ipak nekje racuna nanj.

a ves.... x;)x

glej Marsa,mene nisi prepričala.forum brez Boga ne bi obstajal{poglej temo;bog je od vedno in njeno procentualno obiskanost-je še katera tema boljša;tvoje zadnje razmišljanje ne sodi v temo "ateizem"}kot administrator mislim,da ni etično,da sodiš o sprevrženih ateistih in dokazovanju nevere in opraviči se sebi,ker karkoli boš odgovorila me ne zanima;otroka vzemi drugič s sabo na zabavo

glej Marsa,mene nisi prepričala.forum brez Boga ne bi obstajal{poglej temo;bog je od vedno in njeno procentualno obiskanost-je še katera tema boljša

Potemtakem bi po tovrstni logiki lahko trdili,

da bi svet brez javnih hiš ne obstajal,

ker so javne hiše najbolj obiskana poslopja.

http://www.smileygarden.de/smilie/Frech/smileymania.at_13652.gif

Že podnaslov teme Kako živeti brez boga je *sprevržen*, saj v sebi nosi prepričanje, da *bog* obstaja.

Človek, kot inteligentna žival, stremi k smislu in obstoju življenja.Brez smisla ne bi več prenašal trpljenja.

Brez smisla do življenja bi človek zjutraj vstal in čez dan ne bi več prenašal opazk drugih ljudi, še huje, zakaj bi prenašal lastne opazke?(Nisi dovolj dober, tega si ne zaslužiš, prav ti je).Verjetno bi nekateri ljudje postali bolj samostojni, to pomeni, da bi sami stali.Ne bi se več opirali na bergle razuma, med drugim to pomeni, da se ne bi več z istimi berglami omejevali.Ne bi več imeli poze v kateri bi trpljenje igralo "dobro" vlogo.

Sedaj se jezo interpretira kot *slabo*, vendar ravno ta jeza, da človeku občutek, da se godi nekrivica.

Po Swedenborgu so nebesa in pekel v nekaj 500-ih straneh dodobra razdelana.

Po njegovem mnenju oz. njegove besede moraš vzeti kot resnice, je Bog vladar Nebes in Pekla, saj bog je ravnovesje.

Tako kot spodaj, tako kot zgoraj, stavek izpušča dopolnitev emeraldove tablice, da zgoraj je enako spodaj in spodaj je enako zgoraj, da naredi čudeže samo ene stvari.

Quod est inferius est sicut quod est superius, et quod est superius est sicut quod est inferius, ad perpetranda miracula rei unius

Swedenborg vztraja pri tem, da iste lastovke letijo skupaj.

Fak, s kašnimi bednimi ljudmi se jzt družim.

protestno masturbira na marsino sliko.

glej Marsa,mene nisi prepričala.

to -verjemi ali ne- sploh ni bil moj namen. x:px

brez veze prepricevati prepricanega. x;)x

sodiš o sprevrženih ateistih

rekla pa sem:

a ves.... x;)x

skratka - ne samo, da sem s tem bolj mislila 'narobe obrnjen' ali kaj takega (sicer bi morda uporabila 'perverzen'), tudi mesas pojme.

nic ne pravim (in se manj sodim) o kakrsnihkoli ateistih, kaksni da so, govorim o NACINU.

Got it? xDDx

Lohk recem: Mici je super, totalno zabavna, poka od duhovitosti, prijaznosti, ljubezni in socutja.

Sam klinc, njen NACIN je pa cist mim. x:)x

Itak te ne zanima moj odgovor, ampak sem vseen izkoristla tvoj post - ne zarad tebe, pac pa zarad sebe in se zarad koga morda, ki prav tako povrsno bere kot ti. :palec:

... administrator...

sem ustvarjalka in umetnica, avtorica izvirnega portala, kjer velikodusno delim svoj plac in svoje znanje in izkusnje z vsemi, ki me hocejo poslusat oz. bit del ene mojih vizij.

In hvala Bogu x;)x da se lohk izrazam, kot se zelim.

Kot pravzaprav tud ti in vsak od sodelujocih.

sem pa tud admin, ja. x:)x

... otroka vzemi drugič s sabo na zabavo...

x:Dx zdaj je tako, da on mene noce kej prevec s sabo na zabavo (ima 16 let) xDDx, tedaj pa je bil dojencek, ki ni smel zapuscati bolniske sobe. predstavo sem sla pogledat, ko je spal, ker sem bla 24 ur dnevno pri njem in so v sobi bili tudi drugi dojencki.

k te je glih skrbel in zanimal. x:)x

Picasso

poglej temo;bog je od vedno in njeno procentualno obiskanost-je še katera tema boljša;

:lol:

No ja, v otrostvu mi je blo vsiljeno obiskovanje cerkvenih obredov, udelezevanje. Kar sicer nima zveze z vero. Veliko nevernih hodi k masi na vasi.

Vera pa ne more bit vsiljena nikomur, ker v srcu verujes ali pa ne verujes. Naj pri tem pokleknes ali ne.

Vera je prepričanje. To se pa zlahka vsili na razne načine.

Possible—but highly unlikely.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...