Helena 11. september 2002 Prijavi Deli 11. september 2002 Včasih sem si močno želela, da bi ga imela,da bi pregnal strah, nezaupanje in nesamozavest iz mojih misli.Sedaj pa kar nekako pride.Rada bi vam podarila te lepe misli o POGUMU, ki ga vsak od nas sigurno večkrat potrebuje,ko premaguje (pre)izkušnje svojega življenja.Pa SREČNO na poti!Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 11. september 2002 Avtor Prijavi Deli 11. september 2002 Otroček se postavi na noge, naredi korak, preplavita ga zmagoslavje in radost - in se zvrne na nos. To je vzorec za vse, kar ga še čaka v življenju! Toda učite se od osuplega otroka. Postavite se spet na noge. Navsezdanje boste prišli do kavča. Pam Brown Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 11. september 2002 Avtor Prijavi Deli 11. september 2002 Želel sem si, da bi TI spoznal, kaj je resnični pogum; da ne bi imel za pogumnega moškega s pištolo v roki. Resnično pogumen si takrat, ko veš, da si premagan, še preden začneš, toda kljub temu začneš in se nekako prebiješ, ne glede na karkoli. Harper Lee Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 11. september 2002 Avtor Prijavi Deli 11. september 2002 Življenje je izzivalna pustolovščina ali pa nič. Če se znamo soočiti s spremembami in se svobodnega duha spopademo z usodo, smo nepremagljivi. Helen Keller Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 11. september 2002 Prijavi Deli 11. september 2002 Elena - ali si vedela, da je bila Helen Keller slepa IN gluhonema in je napisala par knjig??!!TO je zame resničen pogum, vera in volja in pozitivna naravnanost!!! Aja, za info - H.K. je bila Rak, z ASC v Sco in z Luno v Ribah (veliki trigon). In ne npr. Oven, Lev..... Svaka čast takim ljudem! To so ljudje iz pravega testa.Ne pa jamranje zradi vsake ovirice (ki to jasno sploh ni). Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 11. september 2002 Avtor Prijavi Deli 11. september 2002 Vem, Marsa in zato tudi jaz občudujem take ljudi,ki se borijo do konca in ne obupajo nikoli,pa tudi če padejo, pa se itak spet vzdignejoin padec jih okrepi postajajo močnejši in vzdržljivrejšiHelen Keller je živela od 1880 do 1968.Rodila se je 110 let pred mano. Tako kot jaz na začetku desetletja.Tudi jaz sem H. K., vendar sem RAK v ascendentu in s soncem v OVNU.Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 11. september 2002 Avtor Prijavi Deli 11. september 2002 Sem samo ena;a kljub vsemusem ena.Ne morem narediti vsega,lahko pa naredim nekaj;ne bom se upiralastoriti tisto,kar lahko.Helen Keller Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka 11. september 2002 Prijavi Deli 11. september 2002 Še ena njena misel: Če bi bilo na svetu le veselje, se ne bi nikoli naučili biti pogumni in potrpežljivi. H. Keller Citiraj strelka Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 11. september 2002 Prijavi Deli 11. september 2002 To kar sem prebral v debati med Eleno, Marso in Strelko o POGUMU, se strašno strinjam. Nekateri premikajo gore, pa so hendikepirani. Nekateri pa ne morejo dvigniti niti svoje riti, pa jim nič ne manjka. Zato se pritožujejo nad banalnimi stvarmi. Za mene je pogum tudi, ko mi nekdo pove nekaj zelo iskrenega, nekaj resničnega, čeprav je lahko ta resnica strašno boleča za tebe ali pa za tistega, ki se ti izpoveduje. Za kaj takega je potrebno zbrati pogum, da prideš na dan z besedo. Pa naj bo še ne vem kako neugodno. Še posebej v ljubezenskih odnosih, v odnosih med partnerjema je potrebno biti dostikrat pogumen. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 11. september 2002 Prijavi Deli 11. september 2002 °°o0o°° JAA°° pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 17. september 2002 Prijavi Deli 17. september 2002 ...treba je poslušati Pogum in Strah.na koncu ni ničesar, kar bi se obremenjeval...... pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 17. september 2002 Avtor Prijavi Deli 17. september 2002 Sorazmerno lahko je biti pogumen, kadar stojiš pred otipljivo nevarnostjo. Večji pogum pa je potreben za soočenje z nejasnim, negotovim, brezimnim strahom, ki vznemirja zaskrbljenega duha. In to je svet velikih, tihih junakov. Pam Brown Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 17. september 2002 Prijavi Deli 17. september 2002 Tocno tako Elena icon_smile_approve.gif. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 17. september 2002 Prijavi Deli 17. september 2002 quote: treba je poslušati Pogum in Strah. na koncu ni ničesar, kar bi se obremenjeval... ... pokowc Jap icon_smile_approve.gif! Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 18. september 2002 Avtor Prijavi Deli 18. september 2002 Tudi če delaš napake... Imaš vselej še eno možnost... Lahko začneš znova, kadarkoli se ti zljubi, kajti tisto, čemur rečemo "poraz", ni to, da padeš, temveč da ostaneš na tleh. Mary Pickford Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 18. september 2002 Avtor Prijavi Deli 18. september 2002 Največja ovira v življenju je pomanjkanje poguma, da bi po izgubi ali padcu šel naprej. Pam Brown Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 18. september 2002 Avtor Prijavi Deli 18. september 2002 Po svetu pustošijo nesreče - vojne in bolezni, potresi, poplave in požari - toda vedno jim sledijo pogumna dejanja in skrb, ki osuplajo človeško srce. Luč v popolni temi. Charlotte Gray Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 18. september 2002 Prijavi Deli 18. september 2002 "Pogum" je res tema, o kateri se da veliko povedati. Tisti, ki se ničesar ne boji, ni pogumen, ampak nor.Pogum se kaže v tem, da nekaj storiš kljub temu, da se zavedaš nevarnosti. V vojnah gredo junaki zavestno v smrtno nevarne akcije, ker smatrajo to za svojo dolžnost. Navajali ste primere, ko hendikepirani ljudje kljub prizadetosti dosegajo zavidljive rezultate. Ne vem, ali gre tu za pogum, ali za močno voljo. Morda za oboje. Nedvomno imajo taki ljudje izredno količino življenjske energije. Na primer Mirko Lebar, brez obeh nog in vendar se je lotil tudi alpinizma. Sam sem srečal v visokogorju moža z eno samo nogo in z dvema bergljama. Vem le to, da mu je ime Ivan. Povedal je, da je sam prehodil že vso slovensko planinsko transverzalo, preplezal pa je tudi severno triglavsko steno, vendar so mu pri zahtevnejših prehodih tovariši pridržali bergle. Moja poročna priča je slep in vendar sam opravlja vsa gospodinjska dela, hodi v službo in samostojno potuje po svetu. Nekoč me je prosil, naj ga zapeljem na nek naslov v Lj. in ko sem mu povedal, da ne vem, kje je to, mi je odvrnil, da me bo že on vodil. In me je res. Takšnih primerov bi lahko našteval še veliko. Pred takšnimi ljudmi nas je lahko sram, kadar zdravi omahujemo pred kakšnim delom, ki ga moramo opraviti. Sicer pa, med modrimi mislimi na LN je tudi tale: nesreče, ki nas doletijo, niso kazen, ampak izziv. bigm Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 18. september 2002 Avtor Prijavi Deli 18. september 2002 quote:Navajali ste primere, ko hendikepirani ljudje kljub prizadetosti dosegajo zavidljive rezultate. Ne vem, ali gre tu za pogum, ali za močno voljo. Morda za oboje. Nedvomno imajo taki ljudje izredno količino življenjske energije..." bigm Pozdravljen/a BIGM! Popolnoma se strinjam s teboj. Tudi sama menim, da če je človeku pred, ob ali po rojstvu nekaj odvzeto (hibe), ima ta človek po drugi strani druge darove toliko dragocenejše, ki jih "normalni" ljudje nimajo. Res je, ogromno življenjske energije imajo, tako da človek kar osupne in skorajda ne more verjeti. Resnično so nesreče izziv, samo če uspemo in zmoremo to "videti" oziroma doumeti. Sama zase vem (od rojstva imam deformirano levo roko, ki je krajša, s samo tremi prsti in zraščen komolec, ter skoliozo dokaj visoke krivine), da če bi lahko še enkrat izbirala to telo, bi si ga še enkrat izbrala, čeprav sem bila v preteklosti tolikokrat zaradi zunanjosti zasmehovana...To mi je dalo moč, stalno sem se dokazovala, da sem kljub temu enakovredna tistim "normalnim" (po videzu) ljudem, sedaj pa tega enostavno ne potrebujem več. Svoje drugačne prste sem sprejela kot darilo,ki ga uspešno transformiram v svojo prednost in ne pomanjkljivost,kot sem v otroštvu dostikrat mislila in se spraševala,ZAKAJ ravno JAZ ? Sedaj se tega ne sprašujem več, enostavno VEM in čutim zakaj. Dobrodošel/a BIGM na Luninem netu! Pa hvala za tvoje misli. Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. september 2002 Prijavi Deli 18. september 2002 Elena in BigM! Izkoristila bom se jaz priloznost tule na tem mestu pri Pogumu, da vama izrazim odobravanje. Elena - sama itak izkazujes ne samo pozitivnost, ki jo siris v deveto vas, pac pa tudi si borka in imas tudi kaj za povedati na temo pogum. Nekje si nam delcek razkrila, ni ti bilo lahko vselej, in morda na vsem Forumu ni clana, ki bi bil vedno poln tako iskreno pozitivnih besed oz. zelja. Da pa ne nalozim totalno pod vsako tvojo objavo, se najveckrat komentarja vzdrzim. Premalo je takih kot si ti. BigM - dobrodosel, seveda. Ker te ze malo "poznam", sem te kar "pozabila" posebej pozdravit in ti izreci dobrodoslico (*poleg tega pa se itak zanasam na vse ostale, ki najveckrat prijazno uvedejo novega clana).Parkrat sem ze hotela pripomniti, kako preudarne so tvoje besede, kako modro in zrelo razmisljas in me tako zelo veseli, ker si se nam pridruzil. Morda sem vseeno malo nerodno zastavlia tole ravno tukaj, v Pogumu, a zdaj se mi je zdel trenutek pravsnji (ce morda ze ni tema najbolj "primerna"). Skratka - ze tolikokrat sem rekla, pa se enkrat povem - prav veseli me in stejem si v cast, da tu sodelujete tako kul folk. )) Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 18. september 2002 Avtor Prijavi Deli 18. september 2002 quote:"...Morda sem vseeno malo nerodno zastavlia tole ravno tukaj, v Pogumu, a zdaj se mi je zdel trenutek pravsnji (ce morda ze ni tema najbolj "primerna"). Skratka - ze tolikokrat sem rekla, pa se enkrat povem - prav veseli me in stejem si v cast, da tu sodelujete tako kul folk. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif)) Marsa Marsa!!! TO! Jaz enostavno mislim, da je bil trenutkek popolnoma "taprav", pa tudi tema - oboje. V bistvu ja, zbrala si neke vrste pogum, in BIGM-u napisala, kar itak veš, ampak, sej ne moreš "folgat" vseh novih članov, jim takoj izreči dobrodošlice. Po moje si si rekla: "Zdej je pravi "cajt"!" Ali pa sploh nisi nič rekla enostavno napisala post. Prav imaš, da se zanašaš na nas - "stare bajte", da pozdravimo nove lučke - tukaj, sej smo vsi v bistvu ena sama velika družina, podobno mislečih z različnimi variacijami na tako pestre teme tule. Sicer pa tudi jaz mislim, vem in čutim, da se tule zbiramo sami mavrični ljudje in ko se zlijemo skupaj, je slika enkratna. Ampak, če ne bi bilo tebe Marsa, tudi Foruma in Luninega neta ne bi bilo, tko je pač, eden mora imeti idejo, zadevo začeti, organizirati in jo voditi v pravi smeri, saj brez pravega krmarja tudi ladja v pravo smer ne pluje. Kar pa se mene tiče, se tule počutim popolnoma sprejeto, svobodno, neomejeno in napišem, kar čutim, da v tistem trenutku prelijem na ekran. To enostavo sem JAZ, brez kakršnekoli maske,taka pač sem,za ene preveč direktna,preveč čustvena,preveč iskrena,vendar se ne narejam,enostavno končno sem pri svojih 32. letih zbrala pogum,da si upam biti prava jaz, brez pomislekov, kaj si mislijo dugi,pa še to, ni me strah,čutim, da je to prava pot,ljudje, ki me sprejemajo so itak z mano,ostali pa odhajajo in prav je tako kot je,lepo je videti, kako se stvari "poklapajo". Marsa, naj rečem samo Hvala za tvoje besede,pa tudi Hvala, da vlagaš svojo energijo v tale Lunin net,meni in trdno sem prepričana, da ne samo meni,je Lunin net polepšal letošnje leto,zdaj imam res tehten razlog, da grem na Internet. Le tako dalje! En moj prijatelj posrečeno reče, kadar prehiteva:"Ful gas, pa lev pas!" Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 18. september 2002 Avtor Prijavi Deli 18. september 2002 Tisto, kar nas loči od negotovosti, je le pogum čisto navadnih ljudi. Pam Brown Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Helena 18. september 2002 Avtor Prijavi Deli 18. september 2002 Naša pot ni mehka trava, temveč gorska steza, posuta s skalami. Vendar se vzpenja, gre naprej, proti soncu. Ruth Westheimer Elena Citiraj Helena Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 18. september 2002 Prijavi Deli 18. september 2002 hmm, razmišljam , razmišljam, Pogum je darilo akcije mam pogum, zato si upam kaj več. pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bigm 18. september 2002 Prijavi Deli 18. september 2002 ELENA in MARSA, hvala za besede dobrodošlice. Tebi, Elena, pa čestitke za pogum in življenjsko energijo.Prepričan sem, da si izbrala pravo pot. Nisi se skrila v samoten kot in se sama sebi smilila. Ne skrivaš svoje "hibe", nasprotno, spremenila si jo v prednost. Verjamem, da boš s svojim pogumom in svojo energijo dosegla več, kakor bi dosegla, če te "hibe" ne bi bilo. Sprejela si izziv, ki ti ga je ponudila narava in pokazala, da si prava borka. Cenim takšne ljudi in vesel bom, če bo prilika kdaj nanesla in te bom osebno spoznal. Marsa, na Lunin forum sem čisto slučajno naletel in kar všeč mi je. Nekatere teme bolj, druge manj. Pri temah, ki so mi bližje, se bom gotovo še kaj oglasil. Sicer pa tudi glede tebe velja, da bom vesel, če se bova kdaj spoznala "v živo". bigm Citiraj Naj vam bo vsak dan najlepši dan! bigm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.