TRoya 13. april 2008 Prijavi Deli 13. april 2008 ali pri svojih odločitvah poslušate svoj notranji glas ali gledate na stvar bolj z razumom? kaj sploh je notranji glas? a ni notranji glas pogojen z našimi čustvi in nas večkrat, če se ravnamo po njem, zanese na napačno pot? kje obstaja meja med čustvi in razumom? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 13. april 2008 Prijavi Deli 13. april 2008 Notranji jaz je tvoj pravi božanski jaz.Najlažje se ga sliši v tišini,ko je človek popolnoma umirjen(meditacija.)Več kot se posvečaš notranjemu miru v sebi.Sprehodi v naravo,meditaciji bolj jasno ga slišiš in mu slediš.On je tvoj najbolši vodnik skozi živlenje.Pri svojih odločitvah mu popolnoma zaupam,ker vem da mi pomaga izpolnjevati moje božansko poslanstvo na tem svetu. Ko izgubiš stik s svojo notranjo tišino, izgubiš stik s samim seboj. Ko izgubiš stik s samim seboj, se izgubiš v svetu.Eckhart Tolle božansko še naprej! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 13. april 2008 Prijavi Deli 13. april 2008 http://www.cdk.si/du/slike/desno/Lotus_index.jpg Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 15. april 2008 Prijavi Deli 15. april 2008 Notranji jaz je tvoj pravi božanski jaz.Najlažje se ga sliši v tišini,ko je človek popolnoma umirjen(meditacija.)Več kot se posvečaš notranjemu miru v sebi.Sprehodi v naravo,meditaciji bolj jasno ga slišiš in mu slediš.On je tvoj najbolši vodnik skozi živlenje.Pri svojih odločitvah mu popolnoma zaupam,ker vem da mi pomaga izpolnjevati moje božansko poslanstvo na tem svetu.Ko izgubiš stik s svojo notranjo tišino, izgubiš stik s samim seboj. Ko izgubiš stik s samim seboj, se izgubiš v svetu.Eckhart Tollebožansko še naprej! Tole se pa prov zenovsko sliši Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 17. april 2008 Prijavi Deli 17. april 2008 Da sem se včeraj poslušala, bi zavarovalno polico našla takoj. Ne pa da tri ure vsi iskali po celi bajti in pustili, da smo z živci pristali na psu. In ko se pač že sprijaznili, da smo jo skurili očitno..sem se končno poslušala..in jo našla. Itak sem se odločila, da je prva misel, utrinek, če hočete, prava. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 19. april 2008 Prijavi Deli 19. april 2008 Notranjih glasov je ogromno, da ne rečem nešteto. Kako vedeti, kateri je tisti, ki mu pravijo višji ali božanski jaz? Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 19. april 2008 Prijavi Deli 19. april 2008 zame tisti ob katerem se tud fizično počutim ok... recimo da ne občutim dvoma, straha in tko... ne pravim da je rpavi, ampak tega upoštevampa tvoje mišljenje? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 19. april 2008 Prijavi Deli 19. april 2008 Najraje grem na občutenje, zraven pa še razumsko pregledam zadevo, če je kakšno sovpadanje z občutenjem. Kdaj je, kdaj ni. Odvisno od situacije je, kaj prevlada. Do notranjih glasov pa sem zadržan in jih ne kar takoj poslušam, če jih sploh, ker smo sestavljeni iz mnogo delov in podosebnosti in vsak del hoče vodo na svoj mlin (beri: življenjsko energijo za zadovoljitev svojih potreb). Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 19. april 2008 Prijavi Deli 19. april 2008 Najraje grem na občutenje, zraven pa še razumsko pregledam zadevo, če je kakšno sovpadanje z občutenjem.a nisem jst neki podobnega zbluzila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 19. april 2008 Prijavi Deli 19. april 2008 Notranji glas je dar, ki ti pomaga živeti. Otroci ga uporabljajo nagonsko, vsaj mlajši. Žal se z leti v nas naseli mnogo dvomov, pa tudi okolica naredi svoje in ta notranji glas ignoriramo, preslišimo ali prezremo. Kateri je pravi? Ja, bi rekla tako nekako kot ga je opisala Ksenia. Najbolj ga pa spoznaš posledično, čeprav je lahko takrat prepozno, a vseeno spoznanje je dragoceno. Mene je neposlušanje notranjega glasu, sploh, če je bil izrazito močan, že nekajkrat tako preklemansko lopnilo po glavi, da mi niti na misel ne pride več ignoriranje le-tega. Tudi izkušnje naredijo svoje. Prav zaradi poslušanja tega notranjega glasu, sem se izognila smrti na cesti, drugič me je ta notranji glas prisilil, da sem ostala budna in s tem rešila sinu življenje in obvarovala hišo pred požarom. To sta bila dva taka ekstrema, ki ju ne bom nikoli pozabila. Prvi se je zgodil v tisočinki sekunde, drugi se je oglasil kar nekaj ur prej, a oba sta bila usodno nujna. Ja, s časom in prakso se ga naučiš ločevati od razuma. Predvsem so pa potrebne izkušnje, tako tiste dobre, kot one slabe. To je edini način, da ga spoznaš. Tega te ne more naučiti noben učitelj, pa tudi knjiga ne. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 23. april 2008 Prijavi Deli 23. april 2008 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 1. maj 2008 Prijavi Deli 1. maj 2008 pri odločitvah se navadni smrtniki opiramo na čustva in/ali razum. nič od tega pa ni dobro. notranji glas je pa fenomen, ki je ONKRAJ. ja, kako onkraj. ja če bi imeli organ za onkrajščino, potem bi to onkrajizirali (tj. razumeli). zato ti tu ne pomagajo ne čustva ne razum. razum je suhoparni računalnik, ki zvezno računa cost-benefit analizo, pri čemer mu je glavno merilo min bolečine in max užitkov. čustva so pa katastrofa. svet ti prislikajo v popačanem smislu, zavajajo, silijo človeka, da se istoveti s takšnimi in drugačnimi neumnostmi in mu pustijo, da si veselo piha v velik balon praznega upanja. ampak človek ne more živeti brez čustev in ne brez razuma. in zelo verjetno je naloga naše zemeljske izkušnje ravno izkušanje čustev in razuma. tisto onkraj je pa Ommmmmmmmmm. nočem napisat, da je božanski notranji glas in kaj jaz vem kaj še, ker bi že te same besede v poslušalčevo zavest polagale čustveno reakcijo. iiiiiiiiiiiiiii, bogec nas bo rešil. lahko bi pa močno plosknil z rokami in bi bilo to to... ali pa rignil... you name it. ampak zaradi tega se ne bi smeli nič boljše počutit (kao, bogec, odrešitev itd.), ampak bi dobili neko informacijo, vedenje. ker to raven zavesti lahka opišeš s temi toplimi besedami itd, bla bla bla, amapak to je neupravičena razlagalčeva zahteva po poslušalčevi čustveni reakciji. to je jeba... ljudje smo jeba. smo praktično nesposobni dojemati stvari brez čustvene vpletenosti. brez razuma pa tko al tko. Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 3. maj 2008 Prijavi Deli 3. maj 2008 tole se pa zelo lepo sliši... upam, da ni le trenutni pesniški navdih tole, medtem ko se žene nate dere ne me narobe razumet, ampak velikokrat ljudje napišejo na forum olepšano resnico, tako ki jo hočejo živet... upam, da ti tole tvojo resnico dejansko živiš Seveda,to je zame edino važno v živlenju.Vse ostalo je hobi. Božansko lep dan še naprej! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 4. maj 2008 Prijavi Deli 4. maj 2008 Notranji gls nas opominja vseskozi. Ko gremo na zadnji razgovor za službo, nam poči guma. Potem pademo v prometni zamašek, potem čakamo dvigalo.... A ni zadosti, da se utavimo pri prvem znamenju?Toliko jih je, da smo se nanje že preveč navadili in raje poslušamo svoj ego. Še ena stvar pa je. Pozitivizem. Ja. Pozitivno razmišlanje na vsakem koraku, in stvar je ocvrta. Ojla notranji glas, tu sem. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 4. maj 2008 Prijavi Deli 4. maj 2008 Zanimiva izkušnja bi bila izklopiti notranje glasove. Če rečemo: "Kakšen notranji glas? Jaz nimam nikakršnega notranjega glasu!" Evo, prav tega. Notranji gls nas opominja vseskozi. Ko gremo na zadnji razgovor za službo, nam poči guma. Potem pademo v prometni zamašek, potem čakamo dvigalo.... A ni zadosti, da se utavimo pri prvem znamenju?Toliko jih je, da smo se nanje že preveč navadili in raje poslušamo svoj ego. Še ena stvar pa je. Pozitivizem. Ja. Pozitivno razmišlanje na vsakem koraku, in stvar je ocvrta. Ojla notranji glas, tu sem.Pozitivizem ne gre enačiti s pozitivnim razmišljanjem. Vsaj predlagam, da ne počnemo tega . Kajti prvi je ideologija, da se da vse pojasniti in razložiti, drugo pa xsrcx :2src: xrosex Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 23. maj 2008 Prijavi Deli 23. maj 2008 ali pri svojih odločitvah poslušate svoj notranji glas ali gledate na stvar bolj z razumom? kaj sploh je notranji glas? a ni notranji glas pogojen z našimi čustvi in nas večkrat, če se ravnamo po njem, zanese na napačno pot? kje obstaja meja med čustvi in razumom? oboje moraš znati uporabljati. fora je v tem da tvoj notranji jaz ti ne bo lagal tvoja čustva ti ne bodo lagala in te peljala na stranska pota, tvoj razum ti dela slabo vest in zato misliš da si zašel. tvoj razum je sposoben vsega. ti razumeš stvari kot si jih bila naučena,priučena. Zanimiva izkušnja bi bila izklopiti notranje glasove. Če rečemo: "Kakšen notranji glas? Jaz nimam nikakršnega notranjega glasu!" Evo, prav tega.Pozitivizem ne gre enačiti s pozitivnim razmišljanjem. Vsaj predlagam, da ne počnemo tega . Kajti prvi je ideologija, da se da vse pojasniti in razložiti, drugo pa xsrcx :2src: xrosex jaz pa vedno predlagam izklopi razum in se ravnaj po občutkih. to je veliko težje narediti..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 23. maj 2008 Prijavi Deli 23. maj 2008 jaz pa vedno predlagam izklopi razum in se ravnaj po občutkih. to je veliko težje narediti..... odvisno na kateri stopnički svje rasti se nahajaš, če se imaš še veliko za naučiti, ti notranji glas ne pomaga veliko, ker moraš storiti napako, da ugotoviš kako je prav. Višje si na stopničkah svoje rasti notranjega jaza, manj imaš svojih lastnih blokad in lažje poslušaš notranji glas, jaz mu rečem "intuicija". Intuicija je pa samo logična posledica primerjav miselnih vzorcev z univerzalno zavestjo, in bolj ko so ti vzorci dodelani, lažje dobimo pravilno informacijo univerzuma. V glavnem je pa tkole, če te prime, da premakneš stol, ga premakni in ne gruntaj ali bi raje drugega ali pa, ali bi ga sploh premaknil. Enkrat sem imel namen iti po nekem opravku v LJ in mi je nekaj govorilo, naj ne grem. Kasneje k sem bil s kolegom na kavi mi je tudi on rekel, naj raje grem kdaj drugič. Pri Radovljici je voznik z nasprotne strani prehiteval v škarje in na centimetre je šlo, da sem se izognil trku, pri Vodicah me je iz stranske ceste izsilil drug voznik in ni se dalo preprečiti, bilo malo zvite pločevine in počena luč in sem se obrnil nazaj proti domu, od parkirišča Kočna proti Jesenicam je eden krepko vinjen maširal po sredini avtoceste in ko sem ga zagledal ga je ravno zaneslo kontra od smeri v kateri sem se mu umikal....vsemu temu bi se izognil, če bi poslušal notranji glas....še kar nekaj takih primerov bi lahko naštel a verjamem, da ima prav vsak od nas svojega... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
The Dude 26. maj 2008 Prijavi Deli 26. maj 2008 ali pri svojih odločitvah poslušate svoj notranji glas ali gledate na stvar bolj z razumom? kaj sploh je notranji glas? a ni notranji glas pogojen z našimi čustvi in nas večkrat, če se ravnamo po njem, zanese na napačno pot? kje obstaja meja med čustvi in razumom? Malo si kontradiktoren tule . Notranji glas in notranja tišina sta torej isto? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
blanš 1. junij 2008 Prijavi Deli 1. junij 2008 čustva so močejša od razuma npr. v stanju afekta človek ne razmišlja racionalno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 1. junij 2008 Prijavi Deli 1. junij 2008 čustva so močejša od razuma npr. v stanju afekta človek ne razmišlja racionalnoŠe več, bi rekel, čustva so podlaga razuma. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Lotus' 3. junij 2008 Prijavi Deli 3. junij 2008 Še več, bi rekel, čustva so podlaga razuma. Ali je pa razum podlaga čustev? npr.Um se začne nekej zapletat in to se pokaže kot slabo počutje oz bolečina v trebuhu.To niti ni tko pomembno.Dejstvo je da um in čustva sta v navezi. Glavno je, da se ne istovetimo s svojimi čustvmi,razumom in telesom.In potem odkrijemo svojo božansko bit. božansko lep dan še naprej! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
blanš 3. junij 2008 Prijavi Deli 3. junij 2008 Ali je pa razum podlaga čustev? npr.Um se začne nekej zapletat in to se pokaže kot slabo počutje oz bolečina v trebuhu.To niti ni tko pomembno.Dejstvo je da um in čustva sta v navezi. Glavno je, da se ne istovetimo s svojimi čustvmi,razumom in telesom.In potem odkrijemo svojo božansko bit. božansko lep dan še naprej! čustva in počutje (ali čutiti) ni isto čustva so jeza, bes, gnus, veselje, žalost, radodarnost, ljubezen, zavist, ljubosumje.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 3. junij 2008 Prijavi Deli 3. junij 2008 čustva in počutje (ali čutiti) ni istoDrži. čustva so jeza, bes, gnus, veselje, žalost, radodarnost, ljubezen, zavist, ljubosumje....Ljubezen ni čustvo. Razen če ljubezen razumeš na običajen in najbolj razširjen način -- kot čustveno navezanost do osebe, živali, predmeta, pojma... Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 3. junij 2008 Prijavi Deli 3. junij 2008 Drži. Ljubezen ni čustvo. Razen če ljubezen razumeš na običajen in najbolj razširjen način -- kot čustveno navezanost do osebe, živali, predmeta, pojma... Alan_New, včasih trofiš, pa vidim kakšno pot imaš, ampak tlele vidim, kar sem sprva.. Ljubezen je tudi čustvo. Ker ne izključuje.. Got it? Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 3. junij 2008 Prijavi Deli 3. junij 2008 Drži. Ljubezen ni čustvo. Razen če ljubezen razumeš na običajen in najbolj razširjen način -- kot čustveno navezanost do osebe, živali, predmeta, pojma... men se tud zdi, da ljubezen ni čustvo.. je enostavno občutenje, ki je enako in se ne spremeni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.