Skoči na vsebino

Znani Slovenski modni oblikovalci

Behemoth

Recommended Posts

Na medicino se vpiše dve tretjini žensk in 1 /3 tipov, ker imajo ženske boljše rede (ocene )v šolah.

Od te tretjine tipov jih polovica zabluzi, druga polovica pa postane vrhunsko usposobljen kader. pri ženskih dveh tretjinah ne zabluzi skor nihče, vendar jih je le peščica vrhunskih po končanem študiju.

mislis da je to sam zarad nevrhunskosti?

kaj pa zena, mati?

zaenkrat zenske rojevajo in skrbijo za froce (v splosnem).

zenska je postavljena v tako vlogo.

Marsikdaj zrtvuje svojo kariero, cesar moski skor nikol.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

ok, sam po kaksnem kljucu pa menis da lohk uspejo brezvezniki (k tud vse kar je *vrhunsko*, ni nujno da je, lohk da je sam blef in uspesno trzhenje)?

po kljucu ambicioznosti, siljenja, guranja, brezobzirnosti tud pogosto.

In to so res bolj moske kot zenske latsnosti. x:)x

pac - jang usmeritev je nekaj druzga kot jin.

ja, zato pa se zdaj to spreminja. ampak sele ZDAJ. xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

sm pa tud vedla, Michelle, da tko menis o Niki Urbas (zato me je najprej presenetl, k si jo zraven nanizala). x;)x

Res je, da je jaz ne maram, vseeno pa vem, da je pridna, delovna in da ima nek smisel, ki pa meni niti malo ni blizu. Cenim pa njene kvalitete, ki sem jih prej naštela. :palec:

Modo imam zelo rada (čeprav si v večini tistega, kar mi je resnično všeč, ne morem privoščiti), rada spremljam modne revije (zdaj so kolekcije za pomlad 2009). Torej, meni se ne zdi, da bi moški prevladovali (vsaj ne v taki meri, oz se te meje brišejo) Seveda so tu še vedno velika moška imena, ki jih vsi poznamo, kot so Valentino, Armani, Calvin Klein, D&G, Oscar de La Renta... Vendar je pa tukaj tudi ogromno žensk, ki prodirajo (oz. so že prodrle) v ospredje. Recimo Vera Wang, Vivianne Westwood, Donna Karan, Prada, Nina Ricci, Stella McCartney, odlična Alberta Ferretti, Betsey Johnson, Carolina Herrera...

Pa tudi za veliko moških imen, stojijo ženske.

Ne vem no, v modi se meni to ne zdi več tako kot je bilo nekaj let nazaj...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Eno poznam, vedno oblečena, urejena "tipi - topi", po zadnjih trendih ...

Kroje dobiva od zunaj, preureja jih sebi všečno, šiva sama ...

Ji dober gre. Naredila je med drugim srednjo šolo za oblikovanje svoj čas.

Moda jo zanima od nekdaj. Za druge ne dela, tudi je v poklicu drugem [ni v modi].

šiva sama ...

x:o)x js sm znala pa sam rezat sama. :D ;)

je se mat zadnjic rekla, k sem mela eno majco (tako "potrgano" in "naseckljano" - ovratnik itd.), da to je pa tko, kot sem jaz vcas *dizajnirala* (sam odrezala x:o)x - k je rekla, k je iz sluzbe dam prisla, pa so se kaki pisi cot kje valjal: "kaj si spet odrezala" x:Dx - k sem sovrazla razne pulije, patente & stuff xDDx).

skratka, 30 let pred casom pa to. :D :P

Picasso

Metod Črešnar je bil v svetu mode poznan že kot študent po svojih kreacijah v SI, tujini ...

[dobil kar nekaj nagrad, priznanj strokovnih krogov]

http://www.finance.si/36031/Skozi_oblikova...nje_iz_Francije

Metod Črešnar / magistrsko delo, Central St.Martins College of Art and Design, ... [2005]

http://www.egoxmass.com/oblikovanja/defaul...ID=30&cid=2

Hering Models - sodelavci zunanji:

Jelena Prokovič, Urška Draž, Alenka Globočnik, Zoran Garevski, Almira Sadar, Dada Vovk, Nataša Peršuh, Marta Vodeb, Urša Drofenik, Metod Črešnar, ...

http://www.heringmodels.com/slo.php?topic=...ge=predstavitev

Ja in?

Kaj naj ti zdaj naštevam še ženske oblikovalke? Mislim, če češ, ti jih.

Vseeno pa mislim, da ni to tako "moški poklic (oz. niso največje zvezde)", kot je bilo rečeno tukaj.

PAČ.

Men je svoj čas [leta nazaj] kako stvar naredila sorodnica b.p.

uh, jaz pa sem si kar ubodla razne tele modele in modelke, ki se jim je dal kej zashit zame. x:)x

npr. ena mi je seshila ful pisev po mojih tocnih navodilih (barvnih ali geometricnih, skladnih z danim oz. na voljo x;)x)

sem si tud izvolila seshtrikat (od ene druge taksne rocne umetnice) kratke hlace (volnene), ki sem si jih cist predstavljala, pa jih zacuda x:o)x v slovenskih trgovinah nisem nasla, kvecjemu izzvala :eek: prodajalk. in se mal posmeha ("hocem take pa take pisane kratke hlace"..... ko so kvecjemu se sramezljivo uletavale minice do mal nad kolenom.... nismo bli se pr joskah v vsakem tv kadru x:px).

No in sva sli kupit volno, jaz sem nacrtkala tocno keri vzorcki morjo bit, kere barve tocn tam in tam, in to je bla blazota dela!

in takih kratkih hlac ni imel nihce nikol nikjer!

pravzaprav jih imam se zdaj nekje v omari.

(lohk bi jih pofotkala... ce bi seveda se mi dal, glede na to, da nc ne morem prenest nikamor zarad predpotopnosti najrazlicnejsih mojih *orodij* - *rak rana* mojega ustvarjanja in zivljenjskih okoliscin... ko namrec pol dobim v roke dober bas ali copic, sam shpila/rise. x;)x xDDx) xcivx

Picasso

Ah. Brezveze. Jaz sem povedala, kar sem hotela in vem, da se meje brišejo in da je lažje ženskam v modnem svetu, kot jim je bilo pred leti. Jasno, da je še vedno več moških (čista logika glede na prejšna leta), ampak ženske ne bodo dolgo zaostajale.

Za imena pa uporabi vire kot so style.com...

John Galliano Jean-Paul Gaultier, Ralph Lauren, Christian Lacroix, Giorgio Armani, Pierre Cardin, Roberto Cavalli,

Karl Lagerfeld ,Oscar de la Renta, Emanuel Ungaro, Valentino Garavani, Calvin Klein, Christian Dior, Gianni Versace, Yves Saint Laurent, Gianfranco Ferre' Nino Cerruti, Stefano Dolce i prijatelj mu Gabbana, Guy Laroche, Max Marra, Salvatore Ferragamo, Moschino, Cesare Paciotti, Ottavio Missoni, Luciano Soprani, Issey Miyake, Kenzo Takada,Paco Rabanne, Hubert de Givenchy, Thomas Burberry, Sergio Tacchini, Nicola Trussardi, Guccio Gucci, Rocco Barocco, Renato Balestra.

xsmx

čisto malo je manjkalo, pa bi se polula od smeha...

Pa 3 od tega so straight...ostali so se pa rodili kot "ženske v moškem telesu"... xrolleyesx kakor velja tudi za večino vrhunskih frizerjev in vizažistov in oh in splohov. Razen mogoč pr kuhariji, kjer se pa ženskam ne da še dodatno za hobi ukvarjat, še posebej če ti že starši pr 4 letih porinejo otroško kuhalnico v roke rekoč: "bova malo kuhale, ne" :o|o: Moški majo pa ful enga zagona- itak da jih je velik vrhunskih kuharjev, če pa trume folka ploskajo že, če si zna jajca spečt. Vsak bi se ob tolikšni spodbudi z veseljem ukvarjal s kuharijo. Jz že vem, da ne bom nikol dobra kuharca že sam zato, kr se od mene pričakuje, da bom "kot ženska svojmu možu kej fajnga skuhala"pa zanalašč ne bom x:px x:o)x

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Jz že vem, da ne bom nikol dobra kuharca že sam zato, kr se od mene pričakuje, da bom "kot ženska svojmu možu kej fajnga skuhala"pa zanalašč ne bom x:px x:o)x

točno tako, kadar ženske kuhajo je nekako logično, pač kuhajo. kadar pa moški kuhajo se jih pa ne more prehvalit. pa dostikrat skuhajo čisto enako dobro. in potem jim zrase samozavest, dobijo energijo, inovativnost in voila.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...