gari11 20. april 2008 Prijavi Deli 20. april 2008 Veliko se govori o temu da Slovenci nimamo nacionalnega ponosa oz. da nismo nacionalno zavedni, kar bi se kar strinjal, oziroma če že se to kaže v nestrpnosti do drugih kultur narodov in ver. Imam idejo kako bi se to spremenilo in sicer da bi bil zakon da se mora na vsaki radijski postaji vsaj enkrat na dan ali na par dni zavrteti himna. Himna ima po mojem zelo dober učinek na nacionalno pripadnost. Sam ko sem bil v vojski v Cerkljah nismo zjutraj ob zboru nikoli imeli himne nato pa so nas za dva tedna premestili v Vrhniko, kjer pa smo imeli himno, in moram povedati da so mi šle kar kocine pokonci, čeprav tudi sam nisem preveč zaveden. Mislim da bi himna zbliževala ljudi. To idejo sem dobil ko sem bil na Tajskem, kjer 2 krat na dan ob 8 in 18ih predvajajo himno po televiziji in radiju, in takrat vsi vstanejo. Kako se vam zdi ideja ? Citiraj Stiki Igre apartmaji slovenija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 Men se zdi tako: Tud brez himne mi gredo v tej državi dlake pokonc. Včasih tud več ko dvakrat na dan. Resno. Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 Veliko se govori o temu da Slovenci nimamo nacionalnega ponosa oz. da nismo nacionalno zavedni, kar bi se kar strinjal, oziroma če že se to kaže v nestrpnosti do drugih kultur narodov in ver. Imam idejo kako bi se to spremenilo in sicer da bi bil zakon da se mora na vsaki radijski postaji vsaj enkrat na dan ali na par dni zavrteti himna. Himna ima po mojem zelo dober učinek na nacionalno pripadnost. Sam ko sem bil v vojski v Cerkljah nismo zjutraj ob zboru nikoli imeli himne nato pa so nas za dva tedna premestili v Vrhniko, kjer pa smo imeli himno, in moram povedati da so mi šle kar kocine pokonci, čeprav tudi sam nisem preveč zaveden. Mislim da bi himna zbliževala ljudi. To idejo sem dobil ko sem bil na Tajskem, kjer 2 krat na dan ob 8 in 18ih predvajajo himno po televiziji in radiju, in takrat vsi vstanejo. Kako se vam zdi ideja ?Bog ne daj, da bi kdaj res prišlo do tega. Izvor slovenskega naroda in t.i. nacionalni ponos je treba iskati dlje v preteklosti, ni dovolj samo ta akademski konstrukt slovenstva. Sicer je v bistvu vse skupaj samo mentalna pogojenost, ker se nihče ne rodi drugače kot samo človek in potem postane nekaj drugega. Ampak neke kvalitete smo imeli Slovenci v zgodovini zelo v redu in dobro je, da se jih spet spomnemo, jih ponovno najdemo. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 Pravzaprav bi mogoče še šlo, če bi vrteli verzijo od Lačnega Franza. Takoj za njo pa še Lennonovo Give Peace a Chance. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 ...Nacionalni ponos a ? Ga ni...pa bi moral biti. Da, bi pa vsak dan zjutraj poslušal ene pijanske pesmice, kot naša himna tudi je...ne hvala! Včasih so bile "nabrusimo kose" navsezgodaj zjutraj...za moralo pa to Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. april 2008 Prijavi Deli 21. april 2008 ...Nacionalni ponos a ? Ga ni...pa bi moral biti. Da, bi pa vsak dan zjutraj poslušal ene pijanske pesmice, kot naša himna tudi je...ne hvala! Včasih so bile "nabrusimo kose" navsezgodaj zjutraj...za moralo pa to tudi čas uvedbe/spremembe je več kot primeren... Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 22. april 2008 Prijavi Deli 22. april 2008 Se popolnoma strinjam z X edge-jem, pijanska pesem, pač ne more sprožiti tistih domoljubnih čustev kot to zmorejo dojčland iber alles, God sejv d kuin, marseljeza(pišem tako kot veleva Vuk karadžić) Lijepa naša, Bože pravde, fratelli d'italia in slične domoljubne pesmi.imeli smo prekrasno himno Naprej zastave slave, pa se je nekomu zdela preveč agresivna sedaj pa imamo eno pijansko primerno bolj za v krčmo kot za kaj drugega.Moje mnenje seveda Točno to tudi je "zdravljica", pesem napitnica, ki je postala slovenska himna, če to ni smešno pol nevem kaj je?! Himna veliko pove o samem narodu in naša je naravnost katastrofalna. Druga stvar je pa grb in zastava...popolnoma ne-raspoznavna dizajnerska katastrofa! amen! Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ante 26. april 2008 Prijavi Deli 26. april 2008 Meni je to nakladanje okrog nacionalnega ponosa ena velika glupost! Zakaj? Zato ker se mi zdi blesavo bitiponosen na nekaj, kar niti malo ni moja zasluga. Glih tako kot sem se rodil Hrvat (sem Hrvat) bi se lahko rodil tudi kot Šved, Pigmejec ali Rus. Torej, zakaj biti ponosen na nekaj , pri čemer nimaš niti malo zaslug, mi je še danes uganka! Lahko sem ponosen recimo na pretečene maratone, kar je moja zasluga, biti ponosen na to da si nekaj po narodnosti, pa je isto kot da bi bil recimo ponosen na stevilko nog! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 17. maj 2008 Prijavi Deli 17. maj 2008 Ne bo se vrtela himna, a zastava bo plapolala... http://dnevnik.si/novice/slovenija/320117 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 17. maj 2008 Prijavi Deli 17. maj 2008 Meni je to nakladanje okrog nacionalnega ponosa ena velika glupost! Zakaj? Zato ker se mi zdi blesavo bitiponosen na nekaj, kar niti malo ni moja zasluga. Glih tako kot sem se rodil Hrvat (sem Hrvat) bi se lahko rodil tudi kot Šved, Pigmejec ali Rus. Torej, zakaj biti ponosen na nekaj , pri čemer nimaš niti malo zaslug, mi je še danes uganka! Lahko sem ponosen recimo na pretečene maratone, kar je moja zasluga, biti ponosen na to da si nekaj po narodnosti, pa je isto kot da bi bil recimo ponosen na stevilko nog! Saj bo športnik moj! Si del prepletajoče se kulture in zgodovine v tvojem primeru pač Hrvaške in zakaj ne bi bil vsaj malo ponosen na to? Jaz bi bil! Sem imel možnost delati skupaj z dvema Slovencoma rojena v Argentini (oče in sin) in so se skupaj z družino preselili v Slovenijo. Vsi govorijo pravilno SLOVENSKO in to boljše od mene! Vsi imajo narodne noše celo v večih primerkih v fazi odraščanja in tako dalje. Poznajo Slovensko zgodovino in kulturo v nulo in še bi lahko našteval. Jaz take ljudi spoštujem... Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gari11 22. maj 2008 Avtor Prijavi Deli 22. maj 2008 Meni je to nakladanje okrog nacionalnega ponosa ena velika glupost! Zakaj? Zato ker se mi zdi blesavo bitiponosen na nekaj, kar niti malo ni moja zasluga. Glih tako kot sem se rodil Hrvat (sem Hrvat) bi se lahko rodil tudi kot Šved, Pigmejec ali Rus. Torej, zakaj biti ponosen na nekaj , pri čemer nimaš niti malo zaslug, mi je še danes uganka! Lahko sem ponosen recimo na pretečene maratone, kar je moja zasluga, biti ponosen na to da si nekaj po narodnosti, pa je isto kot da bi bil recimo ponosen na stevilko nog!To je pač čustvo, ki ga gojiš, in ni neka racionalna uganka, in je lahko zelo pozitivno, ko čutiš pripadnost nekemu narodu, in se čutiš del nečesa, se spomnim kako so naši očetje bili bratsvo i jedinstvo, in vsi se tistih časov spominjajo z veliko naklonjenostjo, čeprav niso bili materialno bogati. Tko ti mogoče potem tudi ni težko narediti neko stvar brez koristi, ker delaš nekaj del česar si tudi sam. Si del neke velike družine, kjer pač ni vse idealno, tko kod v družini ni ampak si med seboj pomagamo, npr.,,, da nom preveč idealiziru. Je pa žal bilo preveliko razlik, oziroma so to čustvo nekateri izkoristili. Problem je mogoče ker slovenci preveč gledajo na kri in potem se tisti ki niso slovenci avtomatično povlečejo vase in se ne asimilirajo. Tko se mi zdi da imata edino USA in Australija prihodnost pri nacionalnem ponosu, ker se ne opredeljuje na poreklo ljudi ampak npr. vsi ki imajo amerisko državljanstvo so Američani. Pa ne zdej mešat rasizma. Citiraj Stiki Igre apartmaji slovenija Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zupko100 23. maj 2008 Prijavi Deli 23. maj 2008 Glede himne: Zadnjič sem malo premišljeval in sem prišel do zaključka da bi morali slovensko himno vrteti po radiu enkrat tedensko prej pa to velikokrat oglaševati. Bi pa dal da bi se vsak dan vrtela: ena narodna, ena bojevita in ena nasplošno slovenska (ali več) Glede zastave in grba: Grb se mi zdi nasplošno v redu moti me le da je zastava enaka kot ruska Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 24. maj 2008 Prijavi Deli 24. maj 2008 Vprašanje: Če bi bili Slovenci edini narod na svetu, ali bi se prepoznali kot Slovenci? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vick 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 Če govorimo o himni enostavno ne moremo mimo tega Murko naš slavček poje Zdravljico Citiraj Kdor misli, da je pamet dar narave, naj še enkrat razmisli. Pa kako knjigo naj si prebere Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
X~EDGE~X 31. maj 2008 Prijavi Deli 31. maj 2008 Če govorimo o himni enostavno ne moremo mimo tega Murko naš slavček poje Zdravljico Yukkkkk......nagravžno! Citiraj ...kupujemo stvari, ki jih ne potrebujemo, za denar, ki ga nimamo in vse to zato, da bi naredili vtis na ljudi, ki jih ne maramo... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janajam 7. junij 2008 Prijavi Deli 7. junij 2008 kar se tiče himne,pa plapolanja zastav-te reči imajo svoj čas.namrec pomembnost dobijo v vojnem času ali ko je narod ogrožen,sentimentalno plat pa vzbudijo ko smo dolgo časa stran od doma.v mirnem času pa naj pridejo na plano rajši druge stvari,ki bodo veliko bolj gradile narodno zavest.strinjam se s tem kar piše ante,namreč-biti ponosen kar tako na deželo kjer si se rodil,v tem ne vidim smisla.pa tudi zastave in himne mi ne pomenijo nič,če v državi vlada nezadovoljstvo.moje domoljubje bi bilo sigurno bolj močno če bi npr.živela v državi,kjer je lepo živeti,kjer ne le govorijo,temveč tudi živijo neke pozitivne vrednote.vzbujanje narodne zavesti s simboli se mi zdi nasilno in umetno.sprašujem se v čem je smisel poveličevanja narodne zavesti in ali se ne bi rajši potrudili,da bi nam bilo lepše živeti v neki državi?potem narodna zavest sploh ne bi bila vprašljiva. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 7. junij 2008 Prijavi Deli 7. junij 2008 sprašujem se v čem je smisel poveličevanja narodne zavesti iS tem si država krepi avtoriteto. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 11. junij 2008 Prijavi Deli 11. junij 2008 Morda tole ni čist v kontekstu teme, ampak nekoliko pa le je: Kako si Zmago Jelinčič razlaga vinjete... http://www.youtube.com/watch?v=pe2WUp7ZJdA Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.