Skoči na vsebino

Jezikovni purizem

Recommended Posts

joj, saj če pomislim, da bi naju dva z bratom kdo poslušal med pogovorom.. tud tko mal angleško - slovensko - špansko izpade.. skor več v angleščini, res.. sam ne telih popačenih s slovenskimi končnicami izrazov, tegale pa ne uporabljamo.. sam kak stavek boljše zveni v an ali esp, kot v slo :inocent: pa dobr, tud to treba najbrž upoštevat, da on an študira, jaz pa esp.. pa dejansko že v glavi razmišljam v mešanici treh jezikov ponavad x:o)x

drugače pa.. ne vem, jaz takilih pretiravanj s popačeno angleščino še nisem slišala v Ljubljani :inocent:

ker drugače sem pa precej čistun, kar se slovenščine tiče.. in uporabljanja le-te v javnosti, na radiu, tv, v šolah.. mi je pa tud jasno, da v privat življenju pač obstaja drugačen sistem.. se prilagodiš okolju, ne razmišljaš tolko o pravilnosti.. recimo, pogovor z bratom je zame eno, pogovor z znanci nekaj čist drugega, tale forum spet nekje na meji med pravilno slovenščino in dodatki 'po domače', pol pa pisanje bolj uradnih besedil in pogovori na faksu pset drugače...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 50
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...