Skoči na vsebino

Duhovni svet

bojan25

Recommended Posts

Veliko je govora o duhovnem svetu, torej svetu, ki ga ne sestavlja materija. Sam verjamem v duhovni svet vendar pa se mi tu postavlja kar nekaj vprašanj. Kako naj bi ti duhovni svet nudil užitke tako kot ti ga lahko nudi materialni, če se ničesar ne da prijeti, občutiti?

Ali v nematerialnem svetu lahko občutiš veter ali pa se skopaš v jezeru, ki ne obstaja? Se lahko česa dotakneš če pa ni materije? toliko zaenkrat...

Deli na socialnih omrežjih

Živjo.

Če želiš res prebrat to sporočilo na tak način, kot sam vidim to sporočilnost, potem ne misli, da v bilokakšnem kontekstu govorim proti tebi.

Ker vsako razlaganje zgleda kot Objektivno, bi ti rad povedal, da nobeden človek ne more biti avtoriteta.Lahko ti čutiš pripadnost dolečenemu krogu ljudi, a to je vendar tvoje življenje in tvoje odločanje komu boš verjel. Tudi sam pripadam določenemu krogu ljudi, kateri se med sabo strinjamo, čutimo določene stvari tako, da med nami ne pride do sporov.Zato mi mislimo, da imamo prav.

Pa čeprav dopuščamo možnost, in se zavedamo dejstva, da temelja na katerem želimo zrcaliti stvari take kot so, si sami ustvarimo premoč nad drugimi, saj na koncu koncu, naš prav prevlada.

Kar pomeni, da tudi sam želim tako kot vsi drugi, objektivno drugim povedati, da je res tako kot govorijo.-Ljudje s katerimi se strinjam o določeni temi. V tem primeru govorimo o duhovnem svetu, torej še vedno pišem v mislih o tej temi.

Bistva o tem, kar želim napisati, ne moreš prebrati. Razumel boš lahko edino tako, da boš prebral spodnjo situacijo, ki sem si jo izmislil, in z branjem sledil mojemu pisanju. Ko boš bral boš lahko nekatere stvari razumel drugače kot sem jih jaz želel prikazati.To pa zato, ker boš videl razumevanje situacije na svoj! način.

Če želiš res prebrat to sporočilo na tak način, kot ti želim to informacijo predložiti, potem boš moral narediti nekaj, kar nobeden od nas nikoli noče narediti.Opustiti svoje lastno razmišljanje in zaupati drugim ljudem, da kar pišejo, je res tako. V teoriji je to pravi način, da izveš stvari tako kot jih drugi ljudje razumejo.

Še ti ljudje znajo biti brezobzirni, ker nezavedno vsiljujejo svoj prav. Pravilno je, da imaš svoje mnenje, a za tisti moment, ko ti nekdo govori svoj pogled na svet, bi moral opustiti svojo obrambno držo, spustiti ščit dol, se odpreti človeku in ga poslušati, nato pa zopet dvigniti ščit obrambe in sam pri sebi premleti dobljene informacije.

Sedaj sem ti napisal, kako poteka pogovor med ljudmi, kateri živijo v resničnosti, a vsak v svojem svetu interpretacij.

In ravno ta svet, je duhovni svet. Zato bi lahko rekel, v tem kontekstu, da živimo v duhovnem svetu.

Človek potrebuje ne-prostor, da lahko razmišlja. O stvareh, ki jih ne vidi. Čeprav so izmišljene stvari, nekje "obstajajo" , saj jih v domišljiji vidi, sanja.

Kje razmišlja?

Ve, da njegovo telo je tukaj, a kje se nahaja njegova misel?

Je misel tudi materialna tvorba?Ne..Ali pač? Na žalost človek ne more obrniti oči nazaj tako, da bi si pogledal možgane, kjer verjetno domuje naš jaz.

Človeka so že velikokrat odprli in našli niso ničesar na kar bi nakazovalo, da smo to mi.

Zato se poraja logično vprašanje, če mi resnično obstajamo?

Vsakdo bi se lahko temu za trenutek posmejal, a če človeka vodiš naprej po tej misli, mu lahko nakažeš, da se resnično lahko pojavi dvom o vsem, kar nas obdaja, vključno s tem, kar ljudje verujejo, da res obstaja.

Na kratko bi lahko povedal samo to, da kot veš, božiček ne obstaja, zobna vila ne obstaja, miklavž ne obstaja, a vsi ti namišljeni junaki v zgodbicah so tam zato, da otroke učijo, da naj bodo pridni in naj ne počnejo neumnosti.

Nekdo je za blagor celotne populacije ljudi, povedal največjo zgodbo, ki se je začela z NEkoč, pred davnimi časi... je bil.. Bog.

S časoma, ko človek odraste, izve od kje prihajajo otroci in od kje izvira božiček.

Z nekaterimi stvarmi se ne more in noče sprijazniti, zato potrebuje psihologa, prijatelja, človeka, ki ga razume in podpira.

Velikokrat tak človek želi živeti v svetu, ki ne obstaja, a se ne more sprijazniti z resnico.

Mati izgubi sina.Naj se sprijazni.Naj ne bo tako grdo napisano, naj se sprijazni skozi žalovanje s časom.Ko človek izve, da življenje ni nič drugega kot to, kar delajo psički na travniku, a vendar lahko fantazira o tem, da so nekoč ljudje bili bolj zabiti in drugačni, se pravi, so verjeli v zgodbice herkulov, feniksov, sizifov in kraju imenovanem Olimp, nebesa, pekel..

se mu poraja možnost razmišljanja v smeri, da lahko si vse to sam izmisli, in sam občuti stvari tako kot mu drugi-družba-večina-(premoč)

narekuje, da se mora odzvati!

Pred klošarjem se ne smeš smejati, lahko bi bil ti.

Ljudje ki posiljujejo so slabi ljudje.

To so zelo težka moralna vprašanja, ki so vsem jasna. In vendar... nikjer ne piše, kako bi moglo biti.

Rad bi le povedal, in si želel, da vsak bralec, ki je zdržal do konca, verjame moji skromni ideji, mojemu darilu njemu, da naj ostane vsaj duhovni svet, domišljija človeka, neomejena.

Naj se ne postavlja ovir, meja in barv o tem, kaj duhovni svet sploh je.

S to mislijo vam želim en lep sončen dan, vsak dan. Pa čeprav vremenska karta kaže, da je oblačno in deževno.

protestno masturbira na marsino sliko.

Veliko je govora o duhovnem svetu, torej svetu, ki ga ne sestavlja materija. Sam verjamem v duhovni svet vendar pa se mi tu postavlja kar nekaj vprašanj. Kako naj bi ti duhovni svet nudil užitke tako kot ti ga lahko nudi materialni, če se ničesar ne da prijeti, občutiti?

Ali v nematerialnem svetu lahko občutiš veter ali pa se skopaš v jezeru, ki ne obstaja? Se lahko česa dotakneš če pa ni materije? toliko zaenkrat...

Saj se tudi v tem svetu ničesar ne dotakneš. Naboj med elektroni preprečuje, da bi se dve stvari staknile. Vsi užitki so le občutenje nas samih. Materialni in duhovni svetovi so v tebi.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Duhovni svet je predpogoj materialnega obstoja, je tam kot je ta svet tu in je še več. Dotikaš se lahko v mislih vsega kar si želiš vprašanje je le v katerem planu duhovnosti se pojavlja. Sicer pa moje skromno mnenje je, da duhovni svet ni namenjen užitkom - ti so bolj posledica pravilnega delovanja. Kaj je pravilno ? To si vsak sam zapiše in tudi spozna.

če se dotaknem unisovih avtoritet; itak, da so povsod: starši, učitelji, upravni organi, šef v službi. avtoritet malo morje . in ker se pojavljajo v običajnem življenju se tudi v duhovnosti ( ali obratno ?) . in zato se pa tudi v duhovnosti lahko fino opečeš . tak, da nekega hedonizma ravno ne pričakuj.

Brez podpisa

• 1 month later...

1. Vidiš duhovni svet kot svet, ločen od materialnega, ali prepletanje obeh ali morda celo oba kot en sam svet ?

2. Kaj meniš z "entitetami" ? Živa bitja na splošno ali kaj bolj specifičnega ?

3. Lep pozdrav

: )

duhovni svet je vse

materialni svet je tukaj

Ampak, če je duhovni svet vse, potem je duhovni svet tudi tukaj.

In materialni svet, ali ta ni vse ?

Če sta oba tukaj, potem sta lahko oba tudi povsod. Preprosto, mar ne ?

entitete = energije z lastno inteligenco, duše in ostali

Hvala na odgovoru.

...kar se mene tiče, sta materialni in duhovni svet eno in isto, opisano na različni način.

Kot bi nekdo rekel, da je ogenj svetel, drug pa bi dejal, da je ogenj vroč.

Ja, saj, oziroma zaradi različnih čutil je tudi svet občuten različno.

...še posebej, če prištejemo k čutilom tudi um (možgane).

Lahko bi potemtakem dejali, da svet: vidimo, slišimo, vonjamo,... , in da svet mislimo (kar se praviloma prišteva duhovnemu).

Kako naj bi ti duhovni svet nudil užitke tako kot ti ga lahko nudi materialni, če se ničesar ne da prijeti, občutiti?

domišljam si, da wem, kaj te muči x:Dx

tut sam sem se pred časom sprašwou med mnogo drugimi stwarmi tud to. pršu sm do enih zaključkou.

goworim samo zase, k za druge niti hočem, niti morem, niti wem, niti smem... da ne rečem, da me boli kurac. x:Dx

ko sm se res poglobu u swoj dotedanji lajf, zlo intimno in brez olepšaw, sm pogruntu, da bi u bistwu od zmerej biu rad samo srečen. in tak kukr sm biu, sm mislu, da sm srečen, če se smejem, fukam, žuram, potujem, se prbijam...

in sm to tut počeu. kukr se je najweč dal. in dal se je kr welik :xx!: in pol sm počas pogruntu, da to ni to. da so to u bistwu samo kratkotrajni, precej bedni nadomestki sreče, ker če to počneš... ma skos je nek podzavestno neka nervoza, panika, slaba vest. in pol sm isku, kwa bi loh blo druzga, kr bi me osrečl. sej tale stawk se sliš enostawn, ampak u praksi je pa ena huda jebada. in mi je kapnl, da je sreča mogoče loh stanje duha. stanje, ko si miren, ko weš, da je use uredu... spet en enostawn stavk x:Dx . in pol se pa znajdeš na poti, k ji ti prawiš duhowni swet. kle bom pa kr nehu.

uglaunem... takle mamo

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...