Skoči na vsebino

Bon appetit-francoska kulinarika

Recommended Posts

Živjo, mene pa zanima ali uživate v francoski kuhinji? Pri nas še ni ne vem kako poznana, do sedaj je bila pri nas le ena takšna restavracija, sedaj pa sem odkrila še eno in moram reči, da me je prav prijetno presenetila. Restavracuja je ful luštna, sploh za kakšne romantične večerje, hrana je ful dobra, sploh sladice, všeč mi je pa tudi, da imajo veliko izbiro vina. Jaz grem včaih tja na kakšen klpet, ker se res malo odmakneš od vsega in lahko uživaš. Mogoče še kdo pozna? Imenuje se Bon appetit, čisto v centru je, zraven kinoteke. Pa lastnik je baje francoz:)

Vam je všeč francoska kuhinja?

Deli na socialnih omrežjih

Mogoče je to reklama za francosko restavracijo, ampak vseeno mi je tema zelo, zelo všeč, ker obožujem francosko kuhinjo! :yumy:

V restavraciji Bon Apetit še nisem bila, vem pa, da obstaja.

Raje imam "preverjeno" francosko - Chez Eric. Fantastičen ambient, glasba, jedilnik in odlična vina :yumy:

S francosko kuhinjo sem se spoznala v Parizu, kjer sem šla v tipično restavracijo. Takrat sem še jedla meso. Nisem znala francosko (jedilnikov v angleščini pa seveda ni pa tudi natakar ni znal niti ene besede, tako da sem se pošteno lomila). Naročila sem nekaj, kar naj bi bilo podobno našemo tatarskemu bifteku, samo da ni bilo govedine (pojma nimam, kaj je bilo, pa tudi nočem vedeti). Dejstvo pa je, da sem dobila začimbe, surovo jajce in žlico za mešat sestavine x:o)x Grozno. Seveda nisem znala, tako da je bilo zanič. To je pa edina moja slaba izkušnja.

Naslednjič sem jedla ostrige, ki so bile prfektne :yumy:, potem pa so me začeli spoznavati z njihovimi odličnimi siri, jedi s tartufi, veliko svežih začimb, odlična omaka z vinom.. Skratka, ogromno stvari mi je ostalo v spominu... Nasplošno so mi pa zelo všeč njihove juhce (tud v Chez Eric so dobre)... Pa seveda francoski kruh :yumy:

Seveda pa zame Creme Brulee enostavno nima konkurence. Je najboljša sladica na svetu. :yumy: Pravzaprav sem si samo enkrat izbrala drugo sladico in ne Creme Brulee. Bila je neka jabolčna jed, ki ni bila ne pita in ne torta, ampak vseeno fajn.

Pred nekaj leti sem bila v Champagneju (francoska pokrajina) in se zaljubila v šampanjce Mercier :yumy: Odlično!

Veliko nasvetov in receptov sem našla v knjigi Zakaj so pa Francozinje lahko vitke. Od domačega jogurta, do pravega francoskega kruha (kot vemo, so francozi znani po kruhu in imajo prav zakone, kako mora biti pravi kruh narejen), do sladic in odličnih juhic. Priporočam knjigo!

Všeč so mi tudi majhne porcije. Ko sem prvič prišla tja, sem mislila, da se ne bom najedla, ampak presenečenje - bila sem "prijetno polna", ne pa nažrta. x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

francoske kuhinje ne poznam, vem le, da pri njih rula sir....aja, pa vino

sir mam rada, vina ne pijem

bi šla kdaj v kako tako restavracijo, ampak sem 1x na leto v Lj, da bi se pa samo zato peljala v Lj, mi pa ni

mogoče si pa doma kaj skuham in presenetim svoje drage

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...