Skoči na vsebino

POTEGNI ČRTO

NVK

Recommended Posts

:xx!: , ne da se mi več.

Za mano je dolga era samopomiljevanja, oklepanja stvari, ki me bolijo in dušijo, destruktivnega obnašanja do sebe in drugih. S tem nisem dosegel nič, razen, da brezglavo skačem na okoli, stalno iščem nekaj, kar bi me odvrnilo od vsega tega.

A NE DA SE MI VEČ. Ne da se mi več stalno na površje vabit spomine, ki bolijo, na vse gledat črno in s strahom. NIč mi ne manjka, nič a meni se zdi to življenje brezvezno, zdi se mi, da se nikoli ne bom sprijaznil s seboj, pa čeprav zgleda vse kul, zdi se mi, da sem nesposoben sobivanja, prilagajanja, odpuščanja, poslušanja drugih, celo svojega zdravega razuma. Vedno raje izberem tisto destruktivno varianto delovaja.

Res si tega vsega ne želim, a ne znam delat drugače.Zadnje čase me ima, da bi obupal nad tem iskanjem resnice, ega in podobnih nerazumljivih stvari pa niti tega ne zmorem. Ne zmorem, da bi se požvižgal na vse, da bi zjutraj vstal in se ne vmešaval v njegovo delovanje, da nebi več že v naprej si kreiral situacij in na njih reakcij, da bi se nehal ukvarjat s svojimi iluzijami.

Res se mi ne da, pa ne mislim, končat tega sranja s kakšnim posegovanjem po mojem življenju, sam sekirat se, bat in iskat rešitev bi rad nehal. Požvižgal bi se na vse, na dobro, na slabo.

Je kdo ta totalni zlom doživel, mu je uspelo sformatirat se?

xrolleyesx ,

Let it be a bee.
Deli na socialnih omrežjih

Oj.

Ja, ze veckrat. xDDx

Vedno raje izberem tisto destruktivno varianto delovaja. ...

... ne zmorem...

Potem bos VEDNO ostal v tem. x:o)x :vragec: x;)x

... namrec TAKSNOLE je skodljivo... vsi tile vedno-ti pa nikoli-ji ipd.

To so miselni skodljivci, k jih se opazimo ne.

Gre za to (najbrz), da se prevec trudis.

Let go!

Najprej se trudis razumet, prilagodit, sprejet...

pol se trudis s tem zivet. pol se trudis, da bi sebe spremenil.

Vendar je catch 13 - kot z zeljo - bolj se trudis (bolj si zelis), bolj se ti zeleno izmika.

To pomen, da si skoz sam v enem filmu - uma, v bistvu.

In - resnice ne rabis iskat. Resnica je ZE. Sam laz (=neresnico) je potrebno odvreci...

Pristni stik s sabo (oz. doseganje pristnega stika s sabo) ni brskanje po preteklosti, vneto tuhtanje, kaj smo naredili narobe in kaj vse (slabega) nas (zato) se caka, pac pa, da OPAZUJES, kwa se rola po tebi in si vzames, kar je kul....

Imas milijon misli na dan - saj niso vse tvoje.

najprej postekaj, kaj je sploh tvoje.

... ampak govort je brez veze.

tone teorij.....

vsi smo nad pametni, ko se komu drugmu kej dogaja. xDDx x;)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

:xx!: , ne da se mi več.

.....

Je kdo ta totalni zlom doživel, mu je uspelo sformatirat se?

xrolleyesx ,

ja. seve, ene dvakrat na leto zmerne jakosti, na tri do pet let pa enga rušilca.

Ko gledam na to nazaj, se mi zdi, da je pravzaprav koristno, da te kdaj življenje čist povozi, pohodi in ti razjebe ves sistem. Ko potres mine (in vedno mine, razen, če gre za resno duševno motnjo in moraš poiskat dohtarja), si drugačen- kot bi se temeljito skopal in nasavnal: čistejši, sočutnejši, pametnejši, jst ponavadi tud nek kil lajža :).

Ob takih prilikah rastemo in se učimo.

Čeprav, po pravici: ne vem zakaj je to (rast in učit se) potrebno in čemu/komu služi. xnckrivx

Tako to gre.

http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif

Čeprav, po pravici: ne vem zakaj je to (rast in učit se) potrebno in čemu/komu služi. xnckrivx

to služi temu, bi rekla:

(potem) si drugačen- kot bi se temeljito skopal in nasavnal: čistejši, sočutnejši, pametnejši, jst ponavadi tud nek kil lajža :).

x;)x

drugače se pa strinjam z Marso...je treba najprej sebe sprejet, pa ne se preveč trudit, toliko, da si zmoreš sledit...če ne te sesuje od napora in nimaš nič od tega.

potem je sam trud, pa nobenih pravih rezultatov na koncu...z radostjo se pa ne moreš lotit zadev, dokler si greš sam sebi totalno na živce...torej: najprej na izi in sprejet.

(tudi to, da si ravnokar znorel, npr...s tem se začne, ni pa samo po sebi produktivno, je treba dalje)

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

to služi temu, bi rekla:

(potem) si drugačen- kot bi se temeljito skopal in nasavnal: čistejši, sočutnejši, pametnejši, jst ponavadi tud nek kil lajža :).

x;)x

jp, pa se nekaj je: pac gres naprej. napredujes. tko k v sluzbi - pol mas tud vecjo placo. x;)x x^x

pac testi: tok kot zmoremo, tok dobimo. In kar je najbolj trdovratno, to je najvecji, (vcasih celo) vsezivljenjski test.

saj nikjer ne pise, da bi se moral zabavat, da bi morala bit sam radost itd.

Pomaga vera. zato pa je enim tok tezko - k tezko sprejmejo idejo *Boga*...

sam do tega se mors sam dokopat.

kaj je meni vedno pomagalo?

da sem se spomnila (vcas je vseen kul uporabit preteklost x;)x), kwa sem ze vse! :eek:

in kako sem ravnala kdaj, kaj mi je pomagal.

In da JE BLO pol boljs....

Kolk enih (tedaj na videz nakljucnih) dogodkov, situacij in okoliscin mi je pripeljalo na pot, ki sem jih lohk uporabla za resitve.

Ce se pa oklepas samo necesa, pa vsega drugega ne vidis....

Gres v gozd, namest da bi videl drevesa, pticke, roso na listih, vohal, se zabaval k gledal veverice itd.

Gres vv gozd, nc ne vidis, sam svoje misli. to pomeni da si se izlocil iz vsega lepega (ne ti, NVK, govorim splosno)....

V bistvu dokler se sam ne sprejmes, te tudi drugi ne bodo.

In dbest je, da si tocno tak, kot si. Do tega imas pravico. Vsak je lohk sam tak, kot je, lohk je pa vedno se boljsi.

Skodljivo je tudi primerjanje - 'vsi' so tko pa tko, 'vsem' uspe itd. (kwa pa ves, kok ma un problemov, ker jih ima pac vsak, ker tako pac je, kot obstajata dan in noc - in ne mors bit vedno na vrhuncu)

Zakaj pa je tako, da si v enem dnevu lohk mislis o sebi: tole mi je pa dobr ratal, kok je vse fajn... placo sem dobil, zaljubil sem se itd.

potem pa en dost nepomemben dogodek, pa vidmo cist drugac... dan je nenadoma drugacen, tezji, vse je videti zlovesce.

kar pomen, da je dejansko samo od nas odvisno, kako bomo gledal, dozivljal, sprejel.

ce se blazno trudis sprejet, potem ne sprejemas.

a se rabis trudit ljubit, ko ljubis? x;)x

in recimo ko si blazno ljubil kdaj: ali je nekdo prisel in ti vcepil ljubezen?

ali jo je v tebi samo PREBUDIL? TVOJO?

se pravi - ti imas ze to.

Tko kot je resnica ze. sam tvoj pogled nanjo je popacen (morda zaradi moral_bi-jev in podobnih vzorcev)

In ker 'isti ptici skup letijo', si pol privabljas 'iste ptice' - folk s problemi.

in problematicne misli.

Predstavljaj si, da imas vrt, kjer je 100 vrtnic. In so tam.

Ce pa bi not fliknil 200 plevelov, se vrtnic ne bi vidlo skor, vendar se vedno bi jih blo 100. x:)x

tko da je treba plevel popucat in ne rect, da ni vrtnic. vrtnice so. sam ti jih ne vidis od plevela. x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Gres vv gozd, nc ne vidis, sam svoje misli. to pomeni da si se izlocil iz vsega lepega (ne ti, NVK, govorim splosno)....

Pa glih to delam skoz do zdej, v družbi mi je mučno glih zaradi tega, ker ne morem bit čist skoncentriran na svoje misli (iluzije in njih blodnje). Vse sem delal samo v tej smer, da nebi pozabil, kaj se je dogajalo, da veliko časa preživim tam, kjer ni nikogar, da me ja nebi kdo zvabil iz samopomiljevanja - samotrpinčnja. In res mam dost tega, samemu sebi brce v rit talam. Nima nobenega smisla več - no saj ga nikoli ni imelo, a potreben je bil čas, da sem se tega začel zavedat - veliko časa.

pac testi: tok kot zmoremo, tok dobimo. In kar je najbolj trdovratno, to je najvecji, (vcasih celo) vsezivljenjski test.

Da, to obdobje je moj vseživljenski test. V življenju mi je bilo vse prej kot lahko, pa ne da bi se smilil samemu sebi, a dejstvo je, da sem se z vsako bed situacijo še bolj prestrašil življenja, okolja najbolj pa mojih občutkov in počasi sem se zabetoniral stran od vsega, stran od življenja, ljubezni. Ljubezen, je bila zame nepoznan stvar, pojem, ki ga nikoli ne bom izkusil, doživel. Seveda, mi je življenje nato pokazalo, da temu ni res tako, a to sem potem gradil na starih vzorcih in temeljih - , normalno, da ni moglo zdržat. Nato se je vse podrlo, rušitev traja, če gledam do danes več kot leto in pol. Ogromen kup nepotrebnega dreka je bilo potrebno počistit.

V bistvu sem vesel tega zloma, imam občutek, da se egu ne da več butat v ta vrata, mu jih enostaveno nočem več odpret in seveda sedaj grozi in poskuša še z zadnjimi aduti me podret. Ne bo mu uspelo, pa čeprav trenutno ni lahko, ampak sem skozi to obdobje se naučil, da vsaka bolečina mine, pa naj bo še tako huda in neobladljiva. Mislim, da sem pri koncu tega destrukivnega načina življenja, 28 let - bodi dovolj.

Hvala vam za te pozitivne in modre odgovore, mi skozi branje njih vera v srečen konec samo raste x:)x .

Vem, da mi bo uspelo, kdaj in kako je pa tak od mene odvisno, samo temu egu paktu se morem odpovedat in dokončno ne samo vedet ampak tudi občutit, da poznam vse odgovore in prave poti in naj ne iščem boga in njegove nasvete zunaj sebe, ker jaz sem del božjega kraljestva, jaz sem del boga, torej sam svoj bog s sojim poslanstvom, ki je edinstveno in mi nobeden drug še v tako dobri veri ne more pomagat, ker odgovore zase poznam samo jaz. Mi pa pomagate usmerjat misli in energijo v pravo smer.

x:)x , super radostno bo, ko bo.

HVALA VAM.

Let it be a bee.

O NVK

Je zajeban a ne. Boli kt svina.

Punca te je dala na čevelj, ti si pa ostal sam s svojimi bolečinami. Prizadet si, izdan /to najblj boli/, prevaran, ranjen. In ne morš čez to. Ne glede na to, kolk razumsko predeluješ dogodek ponovno in ponovno, ne glede na to, da ti razum prav, da ni konc sveta, da ma ona pravico bit brez tebe, ne glede na to, da si govoriš da si dec, da boš že brez nje, da ko jo jebe, še kr boli. Verjamem, da si probal že marsikaj; od športanja, iskanja stika z drugimi, branja "strokovnih knjig", meditacije, pisanja dnevnika, samoprepričevanja, ukvarjanja z duhovnostjo, potapljanja v delo... Ampak nč ne pomaga a ne. K si sam s sabo, bolečina udar ven, ti se sprašuješ, kva je s tabo narobe, a je to zdej to, a ma sploh še kej smisel. Sem ziher, da si tud na samomor pomislu in to ne enkrat. Kva ne bi. Karkol delaš, nč ne more nadomestit tistga, kar si mel, vse je samo slab nadomestek, vse je brezveze, cajt teče, bolečina pa ostaja al pa se še krepi. Jeba svetovna.

Ampak veš pa tud, da nisi edini v taki mizeriji. Veš, da je marsikdo že doživljal in preživljal podobne bolečine in se iz njih izvlekel in da je dons spet človek, ki se veseli vsakdana, ki je srečen, ki je odpustil, vrgel čez ramo in živi dalje. Živi, ne životari. In te žre, zakaj on ja, ti pa ne. In se sprašuješ kaj delaš narobe, česa ne vidiš, a si res tak slabič, zguba a si res tak luzer, ki ne zmore, a je res vse, kar ti ostane, vegetiranje.

Kva če bi probal tkole.

K te začnejo spet preplavljat znani občutki, k se ti spet začne vrtet tolkrat ponovljen film, ne jih odganjat. Pust, da te bolečina preplavi, da jo začutiš v vsaki celici posebej. Zadrž jo, ne zbežat. Bod pozoren, kva te boli, kje te boli, kakšne barve je, kakšnega okusa, kakšne oblike. Zdrž z njo. K boš čist not, v bolečini, pa začni it v preteklost. Čimdlje nazaj. Ne se ustavljat na dogodkih s tvojo eks punco. Pejt nazaj, nazaj in spremljaj, bod pozoren na slike, ki se bodo pojavljale. K to bojo slike, ko si doživljal enake občutke, enake bolečine, kt jih sedaj. Kdo se ti pojavlja v teh slikah? Kaj se je takrat zgodilo? Kaj podoživljaš ponovno? Kolk si star? Kaj si pričakoval, pa nisi dobil? Kaj si dobil? Katera dejanja, katere besede so rezale vate takrat? Strah? Nemoč? Krivica? Sram? Prezir? Žalost?.....

/včasih je treba ponavljat večkrat, včasih velikrat.../

Tam je vzrok, NVK. Tam je oseba, ki je zarezala vate. Tam je glavni odgovorni. Tam so neporavnani računi. Tam je dolg. In, tam ga bo treba poravnat.

Tvoja eks punca nima nč s tem.

K boš tist dolg poravnal, bo tud ostalo dobilo smisel. In ti ne boš več isti.

butl xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Vem, da mi bo uspelo

x^x xsrcx :palec:

, kdaj in kako je pa tak od mene odvisno

ja in ne. na tebi je samo, da zacnes delat korake, potem se vse zacne urejat.

ker ce si zadas, da je 'vse od tebe odvisno', si spet das eno prtljago (pa pac tako)..

Od tebe je odvisno sam, da zivis. se sprejmes.

ma vse taksno se slis tok frazasto, da mi gre kar na jetra ze. x:o)x

sam - je res. xDDx

... sicer pa poznam tvoje obcutke. zelo dobro, celo. x:)x

ampak to je dobro. vsaj jaz tako gledam. samoizprasevanje je dobro, samoobsojanje pa ne. najdt srednjo pot.

Plus zlosat se mors teh 'vedno-tov' in nikoli-jev', teh umskih cak, ki se pojavijo, pa jih se opazimo ne.

In se tega se mors zlosat, da o sebi slabo mislis in govoris.

nekaj drugega je iskreno si priznati napako/-e, kot pa se stalno obsojati in misliti o sebi, da nisi nic vreden oz. da je vse slabo.

saj si ti! zate je dobro! saj si tle zdaj! brez vsega, kar je blo, te ne bi blo.

Point je v tem: preteklosti ni vec. s spreminjanjem sedanjosti (to je to, kar je v tvoji moci, ker spreminjanje preteklosti pac ni) pa vplivas tudi na prihodnost.

Pa se nekaj je... podobno kot s pozitivnimi afirmacijami.

Res je, da je bolje, ce tako ze cutis, da si ne rabis tupit v glavo... sam ce pa ze tok truda vlagas, potem pa je boljs si slikat boljse filme.

Hocm rect: morda piflarsko in mehanicno ponavljanje afirmacij ne bo hitro obrodilo sadov - samo gotovo boljse (in bolj okusne), kot ce si tumbas z negativnimi.

slej ko prej se te (vsaj mal) prime. xDDx x8Dx

Potem ko gledas nazaj, ne bi za nic menjal. Si ponosen nase, na svoje dosezke.

Kajti (kot pravi sapramiska) "ni pogumen oni, ki se ne boji, pac pa tisti, ki se boji, pa svoj strah premaga." xyesx

In strah je opozicija ljubezni.

Ljubezen pa je gonilna sila.

Tako da, ceprav se slisi morda pateticno in taksno, je vendarle res, edina mozna *resitev*: Ljubezen. Vera. zaupanje (kot nasprotje locenosti, strahu, dvomov).

LJUBEZEN PA JE (ZE) V TEBI. sam ponovno jo mors odkrit - jo izbezat izpod vsega balasta. x:)x

Picasso

O NVK

Je zajeban a ne. Boli kt svina.

Punca te je dala na čevelj, ti si pa ostal sam s svojimi bolečinami. Prizadet si, izdan /to najblj boli/, prevaran, ranjen. In ne morš čez to. Ne glede na to, kolk razumsko predeluješ dogodek ponovno in ponovno, ne glede na to, da ti razum prav, da ni konc sveta, da ma ona pravico bit brez tebe, ne glede na to, da si govoriš da si dec, da boš že brez nje, da ko jo jebe, še kr boli. Verjamem, da si probal že marsikaj; od športanja, iskanja stika z drugimi, branja "strokovnih knjig", meditacije, pisanja dnevnika, samoprepričevanja, ukvarjanja z duhovnostjo, potapljanja v delo... Ampak nč ne pomaga a ne. K si sam s sabo, bolečina udar ven, ti se sprašuješ, kva je s tabo narobe, a je to zdej to, a ma sploh še kej smisel. Sem ziher, da si tud na samomor pomislu in to ne enkrat. Kva ne bi. Karkol delaš, nč ne more nadomestit tistga, kar si mel, vse je samo slab nadomestek, vse je brezveze, cajt teče, bolečina pa ostaja al pa se še krepi. Jeba svetovna.

Ampak veš pa tud, da nisi edini v taki mizeriji. Veš, da je marsikdo že doživljal in preživljal podobne bolečine in se iz njih izvlekel in da je dons spet človek, ki se veseli vsakdana, ki je srečen, ki je odpustil, vrgel čez ramo in živi dalje. Živi, ne životari. In te žre, zakaj on ja, ti pa ne. In se sprašuješ kaj delaš narobe, česa ne vidiš, a si res tak slabič, zguba a si res tak luzer, ki ne zmore, a je res vse, kar ti ostane, vegetiranje.

Kva če bi probal tkole.

K te začnejo spet preplavljat znani občutki, k se ti spet začne vrtet tolkrat ponovljen film, ne jih odganjat. Pust, da te bolečina preplavi, da jo začutiš v vsaki celici posebej. Zadrž jo, ne zbežat. Bod pozoren, kva te boli, kje te boli, kakšne barve je, kakšnega okusa, kakšne oblike. Zdrž z njo. K boš čist not, v bolečini, pa začni it v preteklost. Čimdlje nazaj. Ne se ustavljat na dogodkih s tvojo eks punco. Pejt nazaj, nazaj in spremljaj, bod pozoren na slike, ki se bodo pojavljale. K to bojo slike, ko si doživljal enake občutke, enake bolečine, kt jih sedaj. Kdo se ti pojavlja v teh slikah? Kaj se je takrat zgodilo? Kaj podoživljaš ponovno? Kolk si star? Kaj si pričakoval, pa nisi dobil? Kaj si dobil? Katera dejanja, katere besede so rezale vate takrat? Strah? Nemoč? Krivica? Sram? Prezir? Žalost?.....

/včasih je treba ponavljat večkrat, včasih velikrat.../

Tam je vzrok, NVK. Tam je oseba, ki je zarezala vate. Tam je glavni odgovorni. Tam so neporavnani računi. Tam je dolg. In, tam ga bo treba poravnat.

Tvoja eks punca nima nč s tem.

K boš tist dolg poravnal, bo tud ostalo dobilo smisel. In ti ne boš več isti.

butl icon25.gif

Nimam komentarja, le to - vse kar si napisal je res, upam, da jih bo ta dotični post kar čim več prebralo.

Let it be a bee.

Kva če bi probal tkole.

xyesx :palec:

Picasso

fajn! :palec:

iz vode proti soncu! itaq :palec:

Oj.

Ja, ze veckrat. xDDx

Potem bos VEDNO ostal v tem. x:o)x :vragec: x;)x

... namrec TAKSNOLE je skodljivo... vsi tile vedno-ti pa nikoli-ji ipd.

To so miselni skodljivci, k jih se opazimo ne.

Gre za to (najbrz), da se prevec trudis.

Let go!

Najprej se trudis razumet, prilagodit, sprejet...

pol se trudis s tem zivet. pol se trudis, da bi sebe spremenil.

Vendar je catch 13 - kot z zeljo - bolj se trudis (bolj si zelis), bolj se ti zeleno izmika.

To pomen, da si skoz sam v enem filmu - uma, v bistvu.

In - resnice ne rabis iskat. Resnica je ZE. Sam laz (=neresnico) je potrebno odvreci...

Pristni stik s sabo (oz. doseganje pristnega stika s sabo) ni brskanje po preteklosti, vneto tuhtanje, kaj smo naredili narobe in kaj vse (slabega) nas (zato) se caka, pac pa, da OPAZUJES, kwa se rola po tebi in si vzames, kar je kul....

Imas milijon misli na dan - saj niso vse tvoje.

najprej postekaj, kaj je sploh tvoje.

... ampak govort je brez veze.

tone teorij.....

vsi smo nad pametni, ko se komu drugmu kej dogaja. xDDx x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...