Alan_New 21. maj 2008 Prijavi Deli 21. maj 2008 Kmetovalci niso krivi za pomor čebel Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 21. maj 2008 Prijavi Deli 21. maj 2008 Pravkar v oddaji Svet na Kanalu A.Za pomor čebel naj bilo krivo seme koruze, obdelano z omenjenim strupom(poncho).Tako obdelano sem e naj bi tudi prepovedali, a se ga še vedno da kupiti. Preverjeno s strani novinarja Kanala A. Pa še tole od Einsteina Če izumrejo čebele, bo v štirih letih izumrl tudi človek. Štiri leta je morda res malo pretirana cifra, ampak... Čebele so najpomembnejši opraševalci in neoprašeni cvetovi se ne razvijejo v sadež. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 21. maj 2008 Prijavi Deli 21. maj 2008 Točno to. Zakaj bi potem bilo to pretirano?Če ni sadežev, sadov, plodov... v enem letu, nas skoraj pokonča, ne rabimo čakat 4 leta.... :xx!: A se ljudje dejansko ne zavedajo, kako deluje narava, kaj počnejo čebele...?Pustimo med ob strani, ampak me prav zanima, kdo bo opraševal svet Pri nas doma se razburjajo, če že eno drevo marelice, ki je blazno cvetela, ne kaže, da bo polno plodov,kaj šele ves vrt....in država in kontinent... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 21. maj 2008 Prijavi Deli 21. maj 2008 Štiri leta, eno leto, deset let?A je pomembna cifra?Dejstvo je da se bo to enkrat zgodilo če bomo še tako naprej brez pameti zastrupljali vse okli sebe.In večina se res ne zaveda koliko so v tem pogledu pomembne čebele.Tudi tisti ne ki posredno tudi od njih živijo - kmetje, sadjarji, vinogradniki... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Tule se seveda z vsem globoko strinjam.Kadar škropimo vinograd ali sadovnjak, bruham, mi je slabo, popolnoma onemorem.Ok - sem blazno občutljiva na vse strupe, ki kakor koli krožijo kje(ko bil lakiran parket sem teden dni obležala, dva dni sploh vstat nisem mogla in bil lakiran z baje najboljšim in najmanj strupenim lakom)Kaj se šele dogaja s čebelami?Mene resnično zanima tole - ker pri nas pač škropimo po potrebi - nekje na tri tedne ali pa še manj(že zaradi mene same) in da ne jemo pol samega strupa. S koliko naravnimi pripravki bi lahko nadomestili umetna? Kaj storiti s plevelom? Sem govorila z kar nekaj pridelovalci koruze - le ti nasujejo v obronke njiv po cele vreče koruze za fazane - zato je seme koruze zastrupljeno, ker se bojijo, da fazani vsega ne požrejo. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 ne razumem zadnjega stavka: a torej želijo zastrupit fazane...? Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Pravkar v oddaji Svet na Kanalu A.Za pomor čebel naj bilo krivo seme koruze, obdelano z omenjenim strupom(poncho).Tako obdelano sem e naj bi tudi prepovedali, a se ga še vedno da kupiti. ...poncho, gaucho...strupov kolkrčeš, večinoma z njim šprocajo koruzo, ogrščico.. Tule se seveda z vsem globoko strinjam.Kadar škropimo vinograd ali sadovnjak, bruham, mi je slabo, popolnoma onemorem.Ok - sem blazno občutljiva na vse strupe, ki kakor koli krožijo kje(ko bil lakiran parket sem teden dni obležala, dva dni sploh vstat nisem mogla in bil lakiran z baje najboljšim in najmanj strupenim lakom)Kaj se šele dogaja s čebelami?Mene resnično zanima tole - ker pri nas pač škropimo po potrebi - nekje na tri tedne ali pa še manj(že zaradi mene same) in da ne jemo pol samega strupa. S koliko naravnimi pripravki bi lahko nadomestili umetna? Kaj storiti s plevelom? ROČNO POPLET, DRUGE NISem govorila z kar nekaj pridelovalci koruze - le ti nasujejo v obronke njiv po cele vreče koruze za fazane - zato je seme koruze zastrupljeno, ker se bojijo, da fazani vsega ne požrejo. JA A SO PRFUKNJENI, SEJ SO FAZANI JA ZAKONSKO ZAŠČITENA ŽIVAL!?!?!Prokleta koruza, kaj maš koruzo za sjat tam, kjer bo sigurno suša; sej da dobijo odškodnine, zavarovalnine ipd. Boli njih za koruzo, dnar je zagotovljen Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Tule se seveda z vsem globoko strinjam.Kadar škropimo vinograd ali sadovnjak, bruham, mi je slabo, popolnoma onemorem.Ok - sem blazno občutljiva na vse strupe, ki kakor koli krožijo kje(ko bil lakiran parket sem teden dni obležala, dva dni sploh vstat nisem mogla in bil lakiran z baje najboljšim in najmanj strupenim lakom)Kaj se šele dogaja s čebelami?Mene resnično zanima tole - ker pri nas pač škropimo po potrebi - nekje na tri tedne ali pa še manj(že zaradi mene same) in da ne jemo pol samega strupa. S koliko naravnimi pripravki bi lahko nadomestili umetna? Kaj storiti s plevelom? Sem govorila z kar nekaj pridelovalci koruze - le ti nasujejo v obronke njiv po cele vreče koruze za fazane - zato je seme koruze zastrupljeno, ker se bojijo, da fazani vsega ne požrejo. Ej, kva to špricaš na tri tedne in da je to kao poredk? A dej, a da je seme koruze zastrupljeno zato, da ga ne bi fazani požrl pravijo? Kaj storiti s plevelom? Ja, kva pa, če bi se plel recimo? Okopaval? Al pa tko kt delam jst, k mam 200 m2 vrta in 25km do njega. Vrt sem prekril s črno folijo. Komplet. Ni plevela, zemlja blj rahla, rab manj vode, vse blj raste, ker je zemlja topla. Strošek minimalen /mislm da je blo 8ksit pred osmimi leti za 200 m2. In folija je še skoz ista in bo zdržala še ziher 8 let al pa še več/. Pod folijo pa sadim vse, tud sejem vse, do lanskega leta clo krompir, lansko leto in letos pa krompirja ne, ker se mi ni dal pokrivat tistga dela, krompir pa itak ni tolk zaplevljen, ker ga s svojo bujnostjo zjebe. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 tega s koruzo res ne razumem...kaj pa če njihove kure to pojejo? in oni pol njih?kere imbecilne variante.... tole s folijo sicer ni blazno estetsko, ampak je delovalo tudi pri mojemu prijatelju, ki ima daleč vrt in ne more vsak teden okopavat sproti..... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Jap, estetsko pa res ni, kamot pa silno. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 tega s koruzo res ne razumem...kaj pa če njihove kure to pojejo? in oni pol njih?kere imbecilne variante.... tole s folijo sicer ni blazno estetsko, ampak je delovalo tudi pri mojemu prijatelju, ki ima daleč vrt in ne more vsak teden okopavat sproti.....folija, pa slama, pa pokošen plevel (brez semenja-še predno se formira) je vse super.Moji starši (dokler smo še mel vrt - bolj njivo, na katerem je raslo vse od A do Ž, so zmer pustil plevel, da je vrt skor prerastel. To je blo v Bohinju, sred košenih travnikov (k je srn in tega puno i još) pa brez ograje, je zmer vse fajn rastlo (ni blo blema s sušo), travo je oče sam kosil okol njive s koso, edin koloradarje smo 2×letno s pantakanom posuli. Pa lesni pepel prot ušem, pa njivksa preslica namok, koprive namok ipd., sam sred LJ je mal težji s lesnim pepelom - k ga ni ane. Na hektarskih njivah je "ročno" mal težje izvedljivo, najlažji je seveda špricat. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 ja...nekaj podobnega dela moj prijatelj, ki samo dodaja gor suhe stvari, to pokošeno travo itd... ki tvorijo humus in se potem spodaj vse lepo okrepi in razraste...tudi polno srn in vsega, pa ni problema. Da ne govorim o tem, da je na sredi krasa in mu tudi v največji vročini ne izsuši vrta....zgleda sicer vse divje, samo raste pa vse(samo moraš pač vedet, kaj je kaj ). V bistvu je smešno to čiščenje zemlje na nek način...v naravi zemlja ni nikjer gola, sama od sebe, odkrita....! isto je v loncih, z rožami, ko imaš npr na sončni strani okna in je vroče...daš malo mahu gor pa so vsi zadovoljni...če hočeš pa met suho zemljo, pa vse umre.... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Na hektarskih njivah je "ročno" mal težje izvedljivo, najlažji je seveda špricat. Ma ne vem glih. Zdej majo že stroje za polaganje folije in istočasno sajenje al pa sejanje, tko da špricanje prot plevelom ni potrebno sploh. Verjetn je folija dost velik strošek, ampak sej škropiva tud niso zastonj, pa še zemljo zjebejo. Po drug stran je tud folija en odpadek, ki se ga pa rajtam da reciklirat. Če bi bil pa interes, sem pa ziher, da tud ni nobena umetnost nardit stroj, ki bi lahko razgradljive organske tvari /recimo mešanca trave, listja, lesnih odpadkov, živalskega gnoja/ prešal v eno kao mal debelejšo folijo, ki bi se jo pol na enak način dal uporabit namesto plastike, pa še humus bi se proizvajal pri tem. Pa tko. /sanja svinja o kukuruzu/ Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Hmm... kaksne vse ideje dobre... (sami znalci ).ne morm verjet, da kompetentnejsi ne zmorejo pol tacga razmisljanja... no ja najbrz je stvar prej v cem drugem kot v razmisljanju. Tole se je res za zamislit: da bo cez 4 leta po cebelah izumrl clovek, ne glede na to, kok je blo to metaforicno in tud casovno nekak zlo ozko omejeno in doloceno... Tole s fazani se mi zdi pa grozno.... to pomen v bistvu podmuklo nacrtno zastrupljanje. in se: kot pravi Tinka, sej lohk tud katera druga zival naleti na to... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Hmm... kaksne vse ideje dobre... (sami znalci ).ne morm verjet, da kompetentnejsi ne zmorejo pol tacga razmisljanja... no ja najbrz je stvar prej v cem drugem kot v razmisljanju. Tole se je res za zamislit: da bo cez 4 leta po cebelah izumrl clovek, ne glede na to, kok je blo to metaforicno in tud casovno nekak zlo ozko omejeno in doloceno... Tole s fazani se mi zdi pa grozno.... to pomen v bistvu podmuklo nacrtno zastrupljanje. in se: kot pravi Tinka, sej lohk tud katera druga zival naleti na to...sej se nek 2012 omenja kt def.konc tj glih čez 4 leta Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Viš znalce Koruza, ki se nastavlja fazanom je točno tista, ki bi sicer pristala v mlinih ali pa bi jo pojedle gojitvene živali - torej NEZASTRUPLJENA.Nastavljajo pa jo zato, ker NE kupujejo semenske koruze obdelane s ponchojem To je varka za fazane, da ne grejo na njivo oz. v naredijo škodo v manjši količini. Je razumljivo valjda, da žival mora nekaj jest in je tole pač najlažji način - volk sit(tokrat fazan) in koza cela(tokrat njiva) O ŠKROPLJENJU vinogradniki škropijo trto praviloma na 10 dni. Nekateri celo na 7 dni. Z uporabo sistemikov - ki pa so nevarnejši se rednost škropljenja zmanjša. Škropljenje se začne, ko so mladike velike od 10-15cm in nadaljuje nekje mesec, do mesec in pol pred trgatvijo.Izračunajte si torej sami, koliko škropiva popijete v vinu. Ker imam srečo in živim zraven vinograda - 50 m stran in mi je vinogradkanje v užitek - naredim redne obhode po njem in škropimo kot pravim nekje v razmaku 3 -4 tednov. Škropimo z navadnimi škropivi, sistemikov še v lajfu nismo uporabljali. Imamo zelen vinograd, kar daje zaščito pred erozijo in izsušitvijo zemlje. Sadje poškropimo 1x letno. Zgodaj spomladi in nič več. Vprašajte se, prosim lepo, kolikokrat so škropljena jabolka, ki jih kupite v trgovini? Koliko pesticidov zaužijete. Folija, kot zastiralka je čisto ok zadeva - vendar kam boš šel pa z odpadno folijo? Dobro bi bilo, da bi država vzpodbujala izdelavo strojev za zastiranje oz. vzpodbujala tole z subvencijami kakšnimi in pol tudi sodelovala v nadzoru le tega. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 nekaj o tem koncu sveta Lep pozdrav in hvala za vprašanje.Vse kar vem o Majih boste našli v moji knjigi Kraljestvo Velike kaće str. 151-250. Ta datum so poznali tudi Azteki in Inki Po majevskem koledarju naj bi bil to zaključek cikličnega obdobja - alautuna, ki traja 640.000 let. 21.12.2012 leta se prekrijeta os Zemlje in os Galaksije, kar naj bi pomenilo spremembo Zemlje in Neba, začetek novega časovnega ciklusa, ne pa konca sveta. Takšen preobrat vsekakor prinaša nam neznane spremembe, ki so se po njihovem pojmovanju že dogajale na planetu Zemlja, verjetno v terciarju ali v času, ko je eksplodiral planet med Marsom in Jupitrom. 21.12.2012 takšne nevarnosti ni, saj se njihovi ciklusi ne končajo po enakem scenariju, je pa drugačna možnost - konec sedanje civilizacije. Za ilustracijo: Danes skoraj ni več dvoma, da so stari Egipčani poznali atomsko energijo toda - Egipt piramid nima svoje Hirošime! Vedeli so do kje smejo in kje se morajo ustaviti. naša znanost tega očitno ne zna. V tem je tragika te civilizacije. LP Fanilinknajbolj mi grejo na živce samooklicani ambasadorji za mir Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 vinogradniki škropijo trto praviloma na 10 dni. Nekateri celo na 7 dni. Z uporabo sistemikov - ki pa so nevarnejši se rednost škropljenja zmanjša. Škropljenje se začne, ko so mladike velike od 10-15cm in nadaljuje nekje mesec, do mesec in pol pred trgatvijo.Izračunajte si torej sami, koliko škropiva popijete v vinu. O madona. A zato sem čist norčav, kadar spijem ene par litrov vina. jebenti škropiva Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Fajn no, da ste se orng zgražali.Je pa napaka seveda samo moja, ker šlampasto napisala - vi mi pa seveda ne morete brati misli.Torej še enkrat - nič zastrupljena koruza, lepa rumena in v klasu. Da kljuvajo tole dol in se zaposlijo malo(fazani). O madona. A zato sem čist norčav, kadar spijem ene par litrov vina. jebenti škropiva Seveda lahko spiješ tudi šmarnico. Ali pa izabelo ali pa kvinton. Samo pol ne vem, kakšen izgovor za norčavost bo pol. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Torej še enkrat - nič zastrupljena koruza, lepa rumena in v klasu. Da kljuvajo tole dol in se zaposlijo malo(fazani). Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Spet čisto praktično vprašanje Koliko folka poznate, ki bo šel okopavat na njivo? ok..sodelovanje rastlin - vendar obstajajo rastline, ki se tako razbohotijo, da zadušijo tisto, kar si imel v planu, da bi naj zrastlo - preverjeno, ker jaz imela finte včasih ala mikroklima in sodelovanje in blabla..pol pa mi pirnica udarila not, pa osat in sem imela vraga. Namesto jagod -pirnica. Namesto solate - pirnica..tako močne korenine ima, da je krompir preluknala. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 No, mi te mamo fsaj zgovor zaka neki smo hepjeni, eni pa so, pa niti ne vejo zakajGlede Jorasa- oni misli, da je Piran Duplek(mornarica in to) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 hm?Fani iz linka Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. maj 2008 Avtor Prijavi Deli 22. maj 2008 cool! Ej, kva to špricaš na tri tedne in da je to kao poredk? A dej, a da je seme koruze zastrupljeno zato, da ga ne bi fazani požrl pravijo? Kaj storiti s plevelom? Ja, kva pa, če bi se plel recimo? Okopaval? Al pa tko kt delam jst, k mam 200 m2 vrta in 25km do njega. Vrt sem prekril s črno folijo. Komplet. Ni plevela, zemlja blj rahla, rab manj vode, vse blj raste, ker je zemlja topla. Strošek minimalen /mislm da je blo 8ksit pred osmimi leti za 200 m2. In folija je še skoz ista in bo zdržala še ziher 8 let al pa še več/. Pod folijo pa sadim vse, tud sejem vse, do lanskega leta clo krompir, lansko leto in letos pa krompirja ne, ker se mi ni dal pokrivat tistga dela, krompir pa itak ni tolk zaplevljen, ker ga s svojo bujnostjo zjebe. nisem ravno storkovnjak, toda kolikor vem bi bil PERMAKULTURNI NACIN PRIDELOVANJA HRANE primren!a je zal pri nas zelo premalo v praksi.problem so tudi mesta... prehod iz integralnega kmetovanja na ekoloski obenem pa nahraniti mesto ljudi. predvideavm. sicer pa se s tem bolj ukvarja http://www.itr.si Ma ne vem glih. Zdej majo že stroje za polaganje folije in istočasno sajenje al pa sejanje, tko da špricanje prot plevelom ni potrebno sploh. Verjetn je folija dost velik strošek, ampak sej škropiva tud niso zastonj, pa še zemljo zjebejo. Po drug stran je tud folija en odpadek, ki se ga pa rajtam da reciklirat. Če bi bil pa interes, sem pa ziher, da tud ni nobena umetnost nardit stroj, ki bi lahko razgradljive organske tvari /recimo mešanca trave, listja, lesnih odpadkov, živalskega gnoja/ prešal v eno kao mal debelejšo folijo, ki bi se jo pol na enak način dal uporabit namesto plastike, pa še humus bi se proizvajal pri tem. Pa tko. /sanja svinja o kukuruzu/ ma ves kaj je meni najbolj zanimivo... clovek kao naj naj naj bitje, pa inteligenten pa tko... pol pa je odvisen od ene cebelce he he kaj mu pomaga vesoljske ladje, pa roboti pa tak, ce nima cebele! itaq. kaze na DEJSTVO kako SMO odvisno od narave, kljub vsemu vec-tisocletnemu razvoju uma in razuma, smo se vedno pravzaprav "NA TLEH" ! da se DOOLGO clovek NE bo bolj pameten od narave, boga ali kakorkoli to imenujemo. Edini nacin kako iz tega je povezovanje in SOBIVANJE z vsem zivim na nasem planetu!!!in TO JE pot v ENOST! No, ta nova doba to vsekakor prinasa. Pot zdruzevanja in povezovanja - vodnarjeva doba! Hmm... kaksne vse ideje dobre... (sami znalci ).ne morm verjet, da kompetentnejsi ne zmorejo pol tacga razmisljanja... no ja najbrz je stvar prej v cem drugem kot v razmisljanju. Tole se je res za zamislit: da bo cez 4 leta po cebelah izumrl clovek, ne glede na to, kok je blo to metaforicno in tud casovno nekak zlo ozko omejeno in doloceno... Tole s fazani se mi zdi pa grozno.... to pomen v bistvu podmuklo nacrtno zastrupljanje. in se: kot pravi Tinka, sej lohk tud katera druga zival naleti na to... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 Viš znalce Koruza, ki se nastavlja fazanom je točno tista, ki bi sicer pristala v mlinih ali pa bi jo pojedle gojitvene živali - torej NEZASTRUPLJENA.Nastavljajo pa jo zato, ker NE kupujejo semenske koruze obdelane s ponchojem To je varka za fazane, da ne grejo na njivo oz. v naredijo škodo v manjši količini. Je razumljivo valjda, da žival mora nekaj jest in je tole pač najlažji način - volk sit(tokrat fazan) in koza cela(tokrat njiva) he he kaj mu pomaga vesoljske ladje, pa roboti pa tak, ce nima cebele! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.