free 21. maj 2008 Prijavi Deli 21. maj 2008 Razvojno sodelovanje: je migracija grožnja ali priložnost?(28:30) Migracije z zornega kota razvojnega sodelovanja. Kakšen je odnos razvitega dela sveta do priseljencev in kako se s tem spopada Evropa, Slovenija? Gre pri migracijah le za asimilacijo priseljencev novemu okolju ali za enakopravno integracijo v širšo družbo? Je migracija priložnost ali problem? Eyachew Tefera z Inštituta za afriške študije je naš gost. 1 Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 22. maj 2008 Prijavi Deli 22. maj 2008 kr tam nej ostanejo.....mamo svojih brezposelnih dost zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 16. maj 2012 Prijavi Deli 16. maj 2012 Spoštovani. Zaradi velikega povpraševanja po migracijah v Avstralijo, Novo Zelandijo in Kanado, smo z letošnjim letom odprli PE v Mariboru na Karantanski ul. 26 (Hotel Kačar). Odprti smo vsak dan med 9.00 in 14.00, v popoldanskem času med 16.00 in 18.00 uro pa opravljamo tudi osebne konzultacije z našim migracijskim svetovalcem. V reorganizaciji podjetja se zavedamo da zaradi preobremenjenosti zaostajamo z odgovori. In v kolikor tudi vi čakate na odgovor se vam opravičujemo in vas hkrati prosimo, da nas s tem seznanite. Za vse dodatne informacije se lahko obrnete osebno na nas v pisarnah na zgoraj omenjenem naslovu, mailu: pisarna@migrationoffice.eu, ali pa pokličete natel.št.: 02 6290522, GSM: 041-863-254. Z prijetnimi pozdravi Ekipa European Migration Office Slovenija http://shrani.si/f/8/9I/2tCJOQFp/migrationoffice.jpg 1 2 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 17. maj 2012 Prijavi Deli 17. maj 2012 http://avstralija.mojforum.si/avstralija-about495.htmlhttp://avstralija.mojforum.si/avstralija.htmlEuropean Migration Office Slovenija Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 19. maj 2012 Prijavi Deli 19. maj 2012 k da slovenci ne migriramo, v ameriko, avstralijo italijo anglijo povsod jaz osebno mislim da itak so meje samo na zamljevidu in v glavi in mi delamo tako strašanske vojne zaradi navidezne črte, bolano 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 3. junij 2012 Prijavi Deli 3. junij 2012 Teritorialnost ni črta na zemljevidu, to je naravno dejstvo. Živali ne delajo nobenih zemljevidov, pa so še kako teritorialne: označujejo svoje teritorije in jih tudi branijo pred drugimi (to ima pomen v ekosistemu, ampak ne bi šla zdaj v neke dolge ekološke razlage). Z ljudmi je isto. To je pač naravna človeška lastnost, v osnovi v tem ni nič bolnega. Druge sprejemamo, dokler imamo občutek, da ne ogrožajo našega teritorija, oz. da lahko na našem teritoriju izpolnjujemo vse svoje potrebe. Ko temu ni več tako, začnemo tiste, ki jih prepoznamo kot ogrožujoče tujce, tako ali drugače preganjati. Eni se začnejo počutiti ogrožene prej, drugi kasneje (velja tako za posameznike kot za družbe kot celote), vsak pa bi slej ko prej odreagiral, če bi se priseljevanje stopnjevalo do te mere, da bi neposredno začutil negativne posledice. Migracije lahko v začetku ali če gre za manjše skupine ljudje dojemajo tudi kot pozitivne - prinesejo nekaj novega, nove rešitve, ideje. Migracije so vedno bile in vedno bodo in so vedno imele tako sinergistične učinke v pozitivnem, ustvarjalnem smislu, kot tudi negativne, destruktivne učinke na neko kulturo. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 3. junij 2012 Prijavi Deli 3. junij 2012 Da, stvari niso črno bele. Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strucy 3. junij 2012 Prijavi Deli 3. junij 2012 Kako se počutijo ljudje,ki pridejo od drugod s trebuhom za kruhom iskat boljši,lepši jutri in jih vsi gledajo,češ :kva ste se sm prvlekl,odžirate nam službe,stanovanja..Probam se postavt v njihovo kožo. Težko je že to,da so iz takšnih in drugačnih razlogov zapustili svoj dom,eni svoje družine,prišliv čisto drug svet,drug jezik,vera,navade...Bratje in sestre moje babice so po 2.svet. vojni odšli v Ameriko,svakinjaživi v Anglji,sin gre študirat v tujino in pravi,da bo tam tudi ostal. Mar si za svoje bližnje ne želimo,da jim uspetudi čez mejo,da jih v tuji deželi sprejmejo in spoštujejo? Zakaj smo tako nestrpni do tistih,ki iščejo srečo pri nas?Pejte slovenčki za smetarje,ceste pometat,zidat za nč plače...pa tujcev ne bomo rabil. Ne vem,no, če se probaš postavt v njihovo kožo, je slika čist druga. Vsak človek si zasluži boljši jutri,en smo z malim zadovoljni,enim pa tko ni nkol dost. 3 Citiraj strong desire needs strong will Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 23. junij 2012 Prijavi Deli 23. junij 2012 Teritorialnost ni črta na zemljevidu, to je naravno dejstvo. Živali ne delajo nobenih zemljevidov, pa so še kako teritorialne: označujejo svoje teritorije in jih tudi branijo pred drugimi (to ima pomen v ekosistemu, ampak ne bi šla zdaj v neke dolge ekološke razlage). Z ljudmi je isto. To je pač naravna človeška lastnost, v osnovi v tem ni nič bolnega. Druge sprejemamo, dokler imamo občutek, da ne ogrožajo našega teritorija, oz. da lahko na našem teritoriju izpolnjujemo vse svoje potrebe. Ko temu ni več tako, začnemo tiste, ki jih prepoznamo kot ogrožujoče tujce, tako ali drugače preganjati. Eni se začnejo počutiti ogrožene prej, drugi kasneje (velja tako za posameznike kot za družbe kot celote), vsak pa bi slej ko prej odreagiral, če bi se priseljevanje stopnjevalo do te mere, da bi neposredno začutil negativne posledice. Migracije lahko v začetku ali če gre za manjše skupine ljudje dojemajo tudi kot pozitivne - prinesejo nekaj novega, nove rešitve, ideje. Migracije so vedno bile in vedno bodo in so vedno imele tako sinergistične učinke v pozitivnem, ustvarjalnem smislu, kot tudi negativne, destruktivne učinke na neko kulturo. ja pa je bolano kajti mi imamo razum in morali bi imeti sočutje pa še to nismo živali.če se že hočemo poiatovetiti samo nekatere živali branijo določene teritorije kaj pa ptice ki vsako leto imigrirajo na drugi konec sveta. ali rastline pač zrastejo kamor jih odnese veter.pri živalih je to individualno mi imamo pa vojne zaradi tega. in ja v nas ni zsčrtaniih teritorijev kot praviš pri živalih. pri živalih prevladuje ego pri nas pa ne bi smel..... 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 24. junij 2012 Prijavi Deli 24. junij 2012 ja pa je bolano kajti mi imamo razum in morali bi imeti sočutje pa še to nismo živali.če se že hočemo poiatovetiti samo nekatere živali branijo določene teritorije kaj pa ptice ki vsako leto imigrirajo na drugi konec sveta. ali rastline pač zrastejo kamor jih odnese veter.pri živalih je to individualno mi imamo pa vojne zaradi tega. in ja v nas ni zsčrtaniih teritorijev kot praviš pri živalih. pri živalih prevladuje ego pri nas pa ne bi smel..... Ptiči so med najbolj teritorialnimi živalmi, selijo pa se ne naključno, ampak na zelo natančno določene teritorije. In tudi seme ne vzklije kjerkoli - samo tam, kjer si lahko izbori svoj teritorij, če je ta že zaseden, pač ne bo vzklilo. Seveda smo živali, kaj pa drugega (btw tudi višje razvite živali imajo sočutje, če imaš psa, to gotovo veš), prav vse potrebe imamo, ki jih imajo živali, vključno z življenjskim prostorom, brez katerega sploh ne moremo preživeti in z naravno željo, da poskrbimo za svoje življenjske potrebe. Če to zanikaš si ali neiskren ali pa bolan. Kar se tiče odnosa do migracij, je bolno samo pretiravanje - npr. histerično preganjanje vsega, kar je tuje, ne glede na to, da mogoče sploh ne predstavlja realnega problema. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 25. junij 2012 Prijavi Deli 25. junij 2012 Ptiči so med najbolj teritorialnimi živalmi, selijo pa se ne naključno, ampak na zelo natančno določene teritorije. In tudi seme ne vzklije kjerkoli - samo tam, kjer si lahko izbori svoj teritorij, če je ta že zaseden, pač ne bo vzklilo. Seveda smo živali, kaj pa drugega (btw tudi višje razvite živali imajo sočutje, če imaš psa, to gotovo veš), prav vse potrebe imamo, ki jih imajo živali, vključno z življenjskim prostorom, brez katerega sploh ne moremo preživeti in z naravno željo, da poskrbimo za svoje življenjske potrebe. Če to zanikaš si ali neiskren ali pa bolan. Kar se tiče odnosa do migracij, je bolno samo pretiravanje - npr. histerično preganjanje vsega, kar je tuje, ne glede na to, da mogoče sploh ne predstavlja realnega problema. se vidi da si visoko izobražena in se ti pozna na razmišlanju.seveda ima pes seveda tudi dušo in druge živali saj lahko vidimo to ko sanjajo saj tudi oni premikajo tace v snu torej podoživljajo stvari.ampak mi imamo zavednost ki nas loči od vseh drugih živali.....poglej tukaj ne govorimo več o življenjskem prostoru in preživetju, ampak o sebičnosti kaj pa tisti ki so pregnani zares iz svojega življenskega prostora kjer jim niso omogočene osnovne življenske potrebe, kot so samo voda in hrana da o življenskem prostoru ne govorim. torej ena oseba ima vse, veliko materiala, veliko zemlje, veliko dobrin in ne bo pomagala samo zato ker je ampak samo na zemljevidu narisana črta. bodo rekli niste naš problem kar vrnite se nazaj kamor ste prišli, tukaj je moj življenski prostor.in to seveda ni v naravi človeka to nam je dano skozi šolanje. kajti tisti ki nikoli ni videl zemljevida ne bo razmišljal tako Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 6. julij 2012 Prijavi Deli 6. julij 2012 aja pa še to a ste pozabilii da je bil trst včasih naš in celovec in druga mesta zdaj smo pa lahko mi sami tudi nepovabljeni gostje tam in to samo zato ker so američani tako določili??? črte na zemljevidu se spreminjajo iz leta v leto kako mora pol sploh kdo trditi to je pa naša zemlja..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 16. julij 2012 Prijavi Deli 16. julij 2012 Ne vem, kako bi ti izgledalo, če bi migranti prišli, se naselili tam, kjer si ti prej svobodno živela in ti obrali pridelek, pobili živali zase, tvoji otroci pa zaradi lakote ne bi preživeli zime... potem bi prišli še in še... tvoji ljudje bi se začeli upirati, ker bi bilo njihovo preživetje ogroženo, migranti pa bi bili takrat že številčnejši, z boljšim orožjem ... in na koncu bi tvoj narod strpali v rezervat, ozemlje, kjer ste prej svobodno živeli pa proglasili za svoje... No, zdaj verjetno že veš, o čem govorim. Belci, ki so zasedli Ameriko, niso bili nič drugega kot migranti, ja čisto navadni migranti, revni ljudje iz Britanije, predvsem Irske, ki so bežali čez Veliko lužo zato, ker dobesedno niso imeli kaj jesti in niso imeli zemlje, kjer bi si lahko pridelali hrano, nekateri (ni jih bilo malo!) pa tudi zaradi verskega in političnega preganjanja. Čisto pravi migranti. Pa poglej, kaj se zgodilo z domorodnim ljudstvom. Pa nisem kar povprek proti migracijam, daleč od tega. Konec koncev sem v času bosanske vojne odšla živet k fantovim staršem, svoje stanovanje pa sem zastonj oddala begunski družini iz Bosne, z vso posodo, odejami in oblekami vred. Kljub temu še vedno pravim, da stvari niso črno bele in da ima vsaka stvar, tudi migracije, svoje dobre in slabe plati in tudi omejitve. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 22. julij 2012 Prijavi Deli 22. julij 2012 Jaz bi včasih tako rad vedel, po katerih kriterijih sta Trst pa Celovec bila naša? Sploh pa me zanima definicija "naš" kaj je to? A tvoj? a moj? A najin? Namreč besedoslovje, da je nekaj včasih bilo naše, je specifično za razne Dolfije Benite, Slobodančke.. Med opij ljudstva sodi tudi tole prilaščanje teritorijev, velike besede o temu, kako je nekaj nekdaj bilo naše (in zdaj nam je to nek grdi stric ali narod ukradel skratka krivica se nam je zgodila) Bom sam odgovoril.. Če sta Trst in Celovec bila kdaj slovenska, ne pomnem, pa tudi v zgodovinopisju ni zabeleženo kaj takega, namreč od izumrtja rimskih in podobnih antikvarjatov pa do leta 1918 je vse to bila Avstroogrska. V času kraljevine SHS in vseh oblik Juge, Celovec in Trst tudi nikoli nista spadala v naše mejno območje. Najbližje smo temu bili 1945 leta ko smo Trst okupirali.. morda od tod tisti ameriški diktat v tvojem pisanju. Zdej pa mal resnice V Trstu je resda živelo ogromno Slovencev, v nekem obdobju več kot v LJ. Toda to ne pomeni, da je bil Trst večinsko slovensko mesto.Zanimivo kako Slovenci radi pozabljamo da je do leta 1918 mesto Ljubljana nosilo ime Laibach.. In takisto, da je Maribor bil večinsko nemško govoreč.. Ljubljana pa je sicer imela več slovenskega življa toda prav tako uradno nemško govorečega.. Mali narodi se sicer lahko tolažimo s tem da je nekaj nekoč bilo naše, saj prav posebne škode ne moremo narediti. Toda učiti se moramo iz bližnje zgodovine, kaj se dogaja tistim, ki si kar naprej prilaščajo nekaj kar bi si želeli imeti a nikoli niso imeli. no še en dokaz da si nismo najasnem da mej v bistvu sploh ni ampak so samo na zemljevidu in te se spreminjajo s politiko....drugače ja rimljani so poselili skoraj celo slovenijo torej a boš rekel da smo rimljani?naš je bilo rečeno samo zato da se laže razume. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 22. julij 2012 Prijavi Deli 22. julij 2012 Ne vem, kako bi ti izgledalo, če bi migranti prišli, se naselili tam, kjer si ti prej svobodno živela in ti obrali pridelek, pobili živali zase, tvoji otroci pa zaradi lakote ne bi preživeli zime... potem bi prišli še in še... tvoji ljudje bi se začeli upirati, ker bi bilo njihovo preživetje ogroženo, migranti pa bi bili takrat že številčnejši, z boljšim orožjem ... in na koncu bi tvoj narod strpali v rezervat, ozemlje, kjer ste prej svobodno živeli pa proglasili za svoje... No, zdaj verjetno že veš, o čem govorim. Belci, ki so zasedli Ameriko, niso bili nič drugega kot migranti, ja čisto navadni migranti, revni ljudje iz Britanije, predvsem Irske, ki so bežali čez Veliko lužo zato, ker dobesedno niso imeli kaj jesti in niso imeli zemlje, kjer bi si lahko pridelali hrano, nekateri (ni jih bilo malo!) pa tudi zaradi verskega in političnega preganjanja. Čisto pravi migranti. Pa poglej, kaj se zgodilo z domorodnim ljudstvom. Pa nisem kar povprek proti migracijam, daleč od tega. Konec koncev sem v času bosanske vojne odšla živet k fantovim staršem, svoje stanovanje pa sem zastonj oddala begunski družini iz Bosne, z vso posodo, odejami in oblekami vred. Kljub temu še vedno pravim, da stvari niso črno bele in da ima vsaka stvar, tudi migracije, svoje dobre in slabe plati in tudi omejitve. to je čisto nekaj drugega kar ti govoriš, govoriš kot sami američani ki so nekoč ukradli zemljo indijancem jih pobili zdaj pa oni pravijo da je to njihova zemlja in pošiljajo mehičane nazaj,ker se bojijo da jim bodo ukradli službe.jaz govorim v sedanjem času nekaj je zavajanje ali osvajanje ozemlja nekaj je imigracija.jaz ne vidim nobenega somalca pobijati tukaj ljudi in krasti poljedelščin ali muslimana.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 23. julij 2012 Prijavi Deli 23. julij 2012 to je čisto nekaj drugega kar ti govoriš, govoriš kot sami američani ki so nekoč ukradli zemljo indijancem jih pobili zdaj pa oni pravijo da je to njihova zemlja in pošiljajo mehičane nazaj,ker se bojijo da jim bodo ukradli službe. Jaz sem z dejanjem, ne z besedami, dokazala, da razumem stisko ljudi, ki zbežijo iz svoje domovine in nimam prav nobenih težav s sprejemanjem tujcev, tako da tukaj so tvoji očitki popolnoma brez zveze. Če bi res razmišljala tako, kot mi ti podtikaš, ne bi nikoli naredila tega, kar sem opisala v zgornjem postu. Podtikaš mi nekaj, ker ne razumeš, kaj govorim. Ne razumeš pa zato, ker se oklepaš črno belega gledanja in ne moreš sprejeti, da nekdo lahko vidi celotno situacijo z vseh vidikov hkrati. jaz govorim v sedanjem času nekaj je zavajanje ali osvajanje ozemlja nekaj je imigracija.jaz ne vidim nobenega somalca pobijati tukaj ljudi in krasti poljedelščin ali muslimana.... Ni sedanjega in preteklega časa, to je iluzija omejenega gledanja na svet. So samo procesi, ki imajo svoj potek. Dokler so migracije v omejenem obsegu in ljudje v deželah, kamor migranti prihajajo, lahko mirno živijo naprej, ni nobenega problema. Nekateri (tisti, ki jih ti imenuješ bolne in so to najbrž res), se bodo sicer pritoževali, ampak načeloma ne bo večjih težav. Tudi prvi belski naseljenci niso bili do Indijancev agresivni, Indijanci so jim pomagali in oni so jim dobro vračali z dobrim (ameriški praznik Thanksgiving day izvira iz tistih časov in je izraz hvaležnosti domorodnemu ljudstvu). Sčasoma pa jih je bilo vedno več, večala se je agresivnost in pohlep in Britanija je začela sistematično izvajati politiko zasedanja ozemelj. Če se proces migracij stopnjuje, bo vedno več ljudi reagiralo in to je čist naravna reakcija, ker več ko bo migrantov, več bo med njimi tudi agresivnih in pohlepnih in bolj se bodo organizirali. Slej ko prej se bo okrepila tudi reakcija domačinov, tudi Indijanci v Ameriki so odreagirali. Preraščanje in zatiranje domorodnih ljudi postane problem pri migracijah, če postanejo dovolj množične in imajo politično podporo, in to se dogajalo v Ameriki. V resnici je to stvar ravnotežja med močjo in številčnostjo domorodnega ljudstva in močjo,številčnostjo in agresivnostjo migrantskega ljudstva. Muslimani so sicer (zaenkrat) lahko nedolžni migranti v Evropi, če pa pogledaš, kaj se dogaja v Afriki in Aziji pa vidiš, da s politično podprtimi migracijami, ki jim neredko sledi tudi genocid nad domorodnim ljudstvom, osvajajo nova ozemlja in dobrine (nafta, voda). In še zmeraj nisem proti temu, da se nudi zatočišče migrantom v stiski, rada bi samo celo stvar postavila v kontekst. Migranti so lahko žrtve in hkrati del osvajalskih politik. Tako je bilo z Britanci v Severni Ameriki in tako je danes z muslimani. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 31. julij 2012 Prijavi Deli 31. julij 2012 . Jaz sem z dejanjem, ne z besedami, dokazala, da razumem stisko ljudi, ki zbežijo iz svoje domovine in nimam prav nobenih težav s sprejemanjem tujcev, tako da tukaj so tvoji očitki popolnoma brez zveze. Če bi res razmišljala tako, kot mi ti podtikaš, ne bi nikoli naredila tega, kar sem opisala v zgornjem postu. Podtikaš mi nekaj, ker ne razumeš, kaj govorim. Ne razumeš pa zato, ker se oklepaš črno belega gledanja in ne moreš sprejeti, da nekdo lahko vidi celotno situacijo z vseh vidikov hkrati. Ni sedanjega in preteklega časa, to je iluzija omejenega gledanja na svet. So samo procesi, ki imajo svoj potek. Dokler so migracije v omejenem obsegu in ljudje v deželah, kamor migranti prihajajo, lahko mirno živijo naprej, ni nobenega problema. Nekateri (tisti, ki jih ti imenuješ bolne in so to najbrž res), se bodo sicer pritoževali, ampak načeloma ne bo večjih težav. Tudi prvi belski naseljenci niso bili do Indijancev agresivni, Indijanci so jim pomagali in oni so jim dobro vračali z dobrim (ameriški praznik Thanksgiving day izvira iz tistih časov in je izraz hvaležnosti domorodnemu ljudstvu). Sčasoma pa jih je bilo vedno več, večala se je agresivnost in pohlep in Britanija je začela sistematično izvajati politiko zasedanja ozemelj. Če se proces migracij stopnjuje, bo vedno več ljudi reagiralo in to je čist naravna reakcija, ker več ko bo migrantov, več bo med njimi tudi agresivnih in pohlepnih in bolj se bodo organizirali. Slej ko prej se bo okrepila tudi reakcija domačinov, tudi Indijanci v Ameriki so odreagirali. Preraščanje in zatiranje domorodnih ljudi postane problem pri migracijah, če postanejo dovolj množične in imajo politično podporo, in to se dogajalo v Ameriki. V resnici je to stvar ravnotežja med močjo in številčnostjo domorodnega ljudstva in močjo,številčnostjo in agresivnostjo migrantskega ljudstva. Muslimani so sicer (zaenkrat) lahko nedolžni migranti v Evropi, če pa pogledaš, kaj se dogaja v Afriki in Aziji pa vidiš, da s politično podprtimi migracijami, ki jim neredko sledi tudi genocid nad domorodnim ljudstvom, osvajajo nova ozemlja in dobrine (nafta, voda). In še zmeraj nisem proti temu, da se nudi zatočišče migrantom v stiski, rada bi samo celo stvar postavila v kontekst. Migranti so lahko žrtve in hkrati del osvajalskih politik. Tako je bilo z Britanci v Severni Ameriki in tako je danes z muslimani. oprosti če si mislila da ti kaj očitam nisem mislila tako ...kars e dogaja v ameriki je nečloveško kot vseposod po svetu. celo južno ameriko so spravili na beraško palico čeprav imajo nafto, sadje in mnogo drugih bogatih stvari od katerih bi lahko živeli ampak nečloveški ljudje ki jim ni mar za človeška življenjaše zdaj pobijajo sužnijo in služijo na njih. in to so američani in to se tudi dogaja v sedanjosti v indiji kot so podjetja ford in mnoga druga kupijo ozemlje pobijejo 50.000 ljudi v enem dnevu in rečejo da so očistili ozemlje.američani so imajo v rokah skoraj celo južno ameriko,cel svet in kaj jim daje pravico da delajo vse to, to da so mošnejši ali da so tako nečloveški..... ljudi izstradajo jim obljubljajo neresnične stvari. in da bi ljudje živeli bolje se selijo v obljubljeno ameriko kjer ponavadi končajo še nižje kot so bili v lastni deželi.pol mi pa ti povej kam naj gredo bogi ljudje ki jim vsak dan strežejo po življenju. vem da ti tudi ne obdobravaš tega , ne vem zakaj si sploh komentirala moj post. kajti imava podobno razmišljanje glede tega. a zato ker sem rekla da je bolano, zame je in tudi bo. vse te dobrodelne organizacije so farsa ko je tudi skoraj vse, kar naj bi pomagali ljudem.poglej ljudje pred 500leti so prišli v ameriko z namenom da se polastijo tujega imetja kokrkoli ubrneš.današnji imigranci so produkt političnih spletk in so ponavadi žrtve.se strinjam s tabo drugače.sploh ne vem zakaj si notri umešala preteklost.sedanjost je pomembna in sedanjost ni iluzija. prihodnost in preteklost sta. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 5. avgust 2012 Prijavi Deli 5. avgust 2012 oprosti če si mislila da ti kaj očitam nisem mislila tako ...kars e dogaja v ameriki je nečloveško kot vseposod po svetu. celo južno ameriko so spravili na beraško palico čeprav imajo nafto, sadje in mnogo drugih bogatih stvari od katerih bi lahko živeli ampak nečloveški ljudje ki jim ni mar za človeška življenjaše zdaj pobijajo sužnijo in služijo na njih. in to so američani in to se tudi dogaja v sedanjosti v indiji kot so podjetja ford in mnoga druga kupijo ozemlje pobijejo 50.000 ljudi v enem dnevu in rečejo da so očistili ozemlje.američani so imajo v rokah skoraj celo južno ameriko,cel svet in kaj jim daje pravico da delajo vse to, to da so mošnejši ali da so tako nečloveški..... ljudi izstradajo jim obljubljajo neresnične stvari. in da bi ljudje živeli bolje se selijo v obljubljeno ameriko kjer ponavadi končajo še nižje kot so bili v lastni deželi.pol mi pa ti povej kam naj gredo bogi ljudje ki jim vsak dan strežejo po življenju. vem da ti tudi ne obdobravaš tega , ne vem zakaj si sploh komentirala moj post. kajti imava podobno razmišljanje glede tega. a zato ker sem rekla da je bolano, zame je in tudi bo. vse te dobrodelne organizacije so farsa ko je tudi skoraj vse, kar naj bi pomagali ljudem.poglej ljudje pred 500leti so prišli v ameriko z namenom da se polastijo tujega imetja kokrkoli ubrneš.današnji imigranci so produkt političnih spletk in so ponavadi žrtve.se strinjam s tabo drugače.sploh ne vem zakaj si notri umešala preteklost.sedanjost je pomembna in sedanjost ni iluzija. prihodnost in preteklost sta. Mimogrede, Južna Amerika je danes najhitreje rastoče gospodarstvo na svetu, nekatere države so se v precejšnji meri izvile iz Ameriškega primeža in so na nekaterih pomembnih področjih že prehitele tako Ameriko kot Evropo (npr. Brazilija v jeklarstvu). Ali je to vzdržno gospodarjenje je sicer veliko vprašanje, ker imajo še kup problemov za reševat - npr. kaj tak razvoj pomeni za naravo, socialne razlike itn. Ampak ubogi revčki pa niso več. Svet se spreminja, res je. Kar se tiče iluzije preteklosti in prihodnosti pa se ne strinjam. Sploh ne verjamem v razlikovanje glede na preteklost, sedanjost, prihodnost. Pomemben je proces, kajti enako dejanje v sedanjosti ima lahko znotraj različnih procesov bistveno različen pomen in težo. In migracije so dober primer tega, kako pomembno je prepoznati proces (kaj se je dogajalo v bližnji ali bolj oddaljeni preteklosti in kam današnje dogajanje vodi), da lahko pravočasno, učinkovito in čimbolj humano ukrepamo. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 11. avgust 2012 Prijavi Deli 11. avgust 2012 Mimogrede, Južna Amerika je danes najhitreje rastoče gospodarstvo na svetu, nekatere države so se v precejšnji meri izvile iz Ameriškega primeža in so na nekaterih pomembnih področjih že prehitele tako Ameriko kot Evropo (npr. Brazilija v jeklarstvu). Ali je to vzdržno gospodarjenje je sicer veliko vprašanje, ker imajo še kup problemov za reševat - npr. kaj tak razvoj pomeni za naravo, socialne razlike itn. Ampak ubogi revčki pa niso več. Svet se spreminja, res je. Kar se tiče iluzije preteklosti in prihodnosti pa se ne strinjam. Sploh ne verjamem v razlikovanje glede na preteklost, sedanjost, prihodnost. Pomemben je proces, kajti enako dejanje v sedanjosti ima lahko znotraj različnih procesov bistveno različen pomen in težo. In migracije so dober primer tega, kako pomembno je prepoznati proces (kaj se je dogajalo v bližnji ali bolj oddaljeni preteklosti in kam današnje dogajanje vodi), da lahko pravočasno, učinkovito in čimbolj humano ukrepamo. aja,zakaj je nahitrejse ker je bila prej taka revščina da dol padeš to so samo neke statistike k pa ne prikažejo pravega stališča.čisto tako povprečna plača v nekaterih državah v južni ameriki je manj kot 100 dolarjev.Drugače pa so lansko leto v braziliji pomorili veliko indijancev glih v imenu gospodarstva.tisti ki pa so ostali živi so morali pa imigrirati.v braziliji je taka revščina da otroci nimajo nobenih predsokov in se med sabo pobijajo.otroci. ampak to ne vidi cel svet ker so revne četrti zazidane z zidovi in tja si še policija ne upa. kakšni procesi,ljudje bi morali spoštovati način življenja drugih in jim ne vsiljevati "civiliziranega" življenja " bolšega" življenja.Ne verjameš v sedanjost, preteklost in prihodnost? pol pa govoriš da se moramo vprašati kaj se je dogajalo v bližni ali odaljeni preteklosti.samo tisti ki je resnično sposoben živeti v trenutku,lahko reče da preteklost in prihodnost nista pomebmna.ne moreš pa reči da neverjameš v njih saj drugače se ne bi starala. tudi zemlja se premika skozi naprej nikoli ne pridemo na isto točko kajti pol bi se nam ponavljalo življenje.celo naše osončje potuje naprej in ni res kar nas učijo v šoli da planeti samo krožijo istočasno se tudi premikajo naprej. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 13. avgust 2012 Prijavi Deli 13. avgust 2012 aja,zakaj je nahitrejse ker je bila prej taka revščina da dol padeš to so samo neke statistike k pa ne prikažejo pravega stališča.čisto tako povprečna plača v nekaterih državah v južni ameriki je manj kot 100 dolarjev.Drugače pa so lansko leto v braziliji pomorili veliko indijancev glih v imenu gospodarstva.tisti ki pa so ostali živi so morali pa imigrirati.v braziliji je taka revščina da otroci nimajo nobenih predsokov in se med sabo pobijajo.otroci. ampak to ne vidi cel svet ker so revne četrti zazidane z zidovi in tja si še policija ne upa. kakšni procesi,ljudje bi morali spoštovati način življenja drugih in jim ne vsiljevati "civiliziranega" življenja " bolšega" življenja.Ne verjameš v sedanjost, preteklost in prihodnost? pol pa govoriš da se moramo vprašati kaj se je dogajalo v bližni ali odaljeni preteklosti.samo tisti ki je resnično sposoben živeti v trenutku,lahko reče da preteklost in prihodnost nista pomebmna.ne moreš pa reči da neverjameš v njih saj drugače se ne bi starala. tudi zemlja se premika skozi naprej nikoli ne pridemo na isto točko kajti pol bi se nam ponavljalo življenje.celo naše osončje potuje naprej in ni res kar nas učijo v šoli da planeti samo krožijo istočasno se tudi premikajo naprej. Kaj pa je zdaj to??? Sori, ampak tole je men čudn. A ti dejansko odgovarjaš na moj post? Mam namreč občutek, da ne. Al pa ga nisi pošteno prebrala, al pa nič ne razumeš (nočeš razumet?). Kr neki podtikaš, česar sploh ne mislim in tud nisem nikjer napisala. Govorila sem o odnosu ZDA - Južna Amerika in o tem, da te države niso več ubogi revčki v smislu ekonomske in politične odvisnosti od ZDA, v naslednjem stavku pa sem čist jasno izpostavila problem njihovega razvoja v smislu varovanja okolja, velikih socialnh razlik etc. Pa tud nikjer nisem napisala, da ne verjamem v preteklost, sedanjost in prihodnost. Mal drugač je bilo napisano in pomen v kontekstu je bil drug, kot ti zdaj pripisuješ. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 16. avgust 2012 Prijavi Deli 16. avgust 2012 ja tvoj post sem brala.mogoče bi se pa ti morala drugače izražati.kr neki....niso revčki....., sam.... narava.... in socialne razlike.....Hej saj o tem govorimo, a ne, o malih ljudeh in ne o politikih.nič ne podtikam sory nisem te razumela. 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 17. avgust 2012 Prijavi Deli 17. avgust 2012 Razvojno sodelovanje: je migracija grožnja ali priložnost?(28:30) Migracije z zornega kota razvojnega sodelovanja. Kakšen je odnos razvitega dela sveta do priseljencev in kako se s tem spopada Evropa, Slovenija? Gre pri migracijah le za asimilacijo priseljencev novemu okolju ali za enakopravno integracijo v širšo družbo? Je migracija priložnost ali problem? Eyachew Tefera z Inštituta za afriške študije je naš gost. V Bistvu problem Migracij ni v drugem, kot v tem, da se zaradi mešanja ras porajajo nove bolezni med Človeštvom ... In potem je tu še "beg pred problemi" , ker migrant ponavadi misli, da se bo v popolnoma novem-tujem okolju znašel bolje kot poprej . Nenazadnje pa moram še dodati stavek, ki sem ga slišal nekje še v prejšnjem Tisočletju , in se glasi približno tako : " Ne preseljuj se nevem kam, ne beži od problemov, Temveč ostani tam kamor sem te jaz Poslal in deluj tam kjer si bil Poslan v Inkarniranje" No, približno tako sem sestavil po spominu iz nekje 90.-ih let . Ni pa Nobeno trpljenje po nepotrebnem . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 21. avgust 2012 Prijavi Deli 21. avgust 2012 V Bistvu problem Migracij ni v drugem, kot v tem, da se zaradi mešanja ras porajajo nove bolezni med Človeštvom ... In potem je tu še "beg pred problemi" , ker migrant ponavadi misli, da se bo v popolnoma novem-tujem okolju znašel bolje kot poprej . Nenazadnje pa moram še dodati stavek, ki sem ga slišal nekje še v prejšnjem Tisočletju , in se glasi približno tako : " Ne preseljuj se nevem kam, ne beži od problemov, Temveč ostani tam kamor sem te jaz Poslal in deluj tam kjer si bil Poslan v Inkarniranje" No, približno tako sem sestavil po spominu iz nekje 90.-ih let . Ni pa Nobeno trpljenje po nepotrebnem . Lp + # kar pusti da se ti dela krivica, ˝ti bodi samo tam kamor sem te jaz poslal˝ kako krutega boga imaš.zadnje čase opažam da so ljudje imuni na krivico. sam da se jim ni treba kregat, verjetno zaradi tvoje mišlenosti, ni čudno da je večina ljudi na zemlji psihičnih bolnikov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Iknee 21. avgust 2012 Prijavi Deli 21. avgust 2012 ... je večina ljudi na zemlji psihičnih bolnikov. Se mi močno zdi, da si ti tudi del te večine. Tale tvoja "ugotovitev" oz. vzvišenost nad drugimi ljudmi, ki si jo že večkrat pokazala, namreč ni znak večje modrosti in duševnega zdravja od te večine, ki jo omenjaš. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayita 26. avgust 2012 Prijavi Deli 26. avgust 2012 Se mi močno zdi, da si ti tudi del te večine. Tale tvoja "ugotovitev" oz. vzvišenost nad drugimi ljudmi, ki si jo že večkrat pokazala, namreč ni znak večje modrosti in duševnega zdravja od te večine, ki jo omenjaš. verjetno sem res zate in za mnoge druge,tako pač je....ne vem kje sem pokazala zvišenost, ampak tudi prav.....če ne vidite, da vse te stresne službe, vse te stresne vojne in vsi ti stresni zakoni ,ki ljudi pehajo da delajo stvari ki jih drugače ne bi nikoli..... sam ne jaz sem zvišena.... zato ker govorim resnico.poglej koliko vojakov je vsako dnevno v vojni a misliš da pridejo normalni domov.... koliko ljudi naredi samomor na dan.... koliko ljudi je antidepresive????????koliko ljudi se zapije?koliko ljudi je predebelih?koliko ljudi je presuhih in koliko ljudi želi biti nekdo drug? zame so to vsi psihični bolniki, je pa vprašanje kako ti dojemaš to besedo. sej zadnje čase je normalno da ljudje delajo 15 ur na dan, gredo zdravniku ker so izčrpani jim dajo antidepresive saj to ratujejo že bonboni. otrokom dajejo energetske bonbone da bodo ja kos naporom v šoli, pa sej so reklame po televiziji. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.