Skoči na vsebino

Napoved za 22. teden

Marsa

Recommended Posts

x;)x

sej mam ful teh zgodb s tamalim hecnih. xDDx

enkrat je na busu enga uochil, ki je bil mal podoben (dejansko!) lastniku stanovanja, v kerem smo tedaj bivali in je tamal, isto cist mikrich se, s prstkom pokazal nanj in rekel: Lej ga, gazda! xDDx x:Dx
No in jaz mu recem, res mu je mal podoben tistile gospod, sam ni lepo s prstom kazat na ljudi.
In kaj naredi? s peshchichko je pol kazal nanj. :D :D (pac ne s prstom)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

drugac pa... k je glih skladno z napovedjo itd.

v glavnem, kako sem prezivela 27. maj. x:o)x

najprej k sem vstala zjutraj in prisla v kopalnico (ker mi je crknila neonka ze zdavnaj, mam eno majhno lucko), prizgala luc: :bomb: ekplodirala zarnica (pa se nove nisem dobila, zdej mam eno staro, svoh)...

pol okrog skacem, na 100 koncih zmenjena (med drugim okol vlacla neke cunjce otroske pa neke knjigce pa tak, k nekaj pospravljala), avto na totalni vrocini, zgocem soncu vec ur...
pa se mi je prevec mudil, ga nisem mela cajta tok hladit in me je pol kap zadevala v avtu, teklo z mene (rdeca barva in sibedah naredita svoje, namrec sibedah je dbest za sapice, ko pa je zgoce sonce, pa nc ne pomaga, se slabs je - k je namest jeklene strehe pac un okencek plasticen in ti prbija not da dol pades)...
No in ne sam da ni nobene sence nikjer , tud na soncu nobenga placa nikjer.
V glavnem, v najhujsi vrocini se cijazila cez mest, na 5 koncih, povsod stres s parkiranjem, vrocino itd.
Prletim do frenda (k mam ene knjigce pa sandale), grem se mal gor, za 20 minut, k mora pol itak po otroka...
in zagledam 2 metra sencke od drevesa! yesss! vsaj za 10 minut da se mi mal shladi avto.. pustim clo na stezaj odprt sibedah in okno na cca 4 cm...
pr frendu se nad svinjsko nagrauzno udarim (in to na ful, k sem tak hitr gib naredila) v spico od radiatorja v ta mehek, zivcen del komolca (da mam se dons mravljincasto celo roko)....
Prideva ven, hocem prelozit eno skatlo iz mojga v njegov avto.
mojga avta nikjer! x:o)x :eek:
ejjjjjjjjj v 20 minutah mi ga je pajek odpeljal!!!! x:Ox :mad2: (mislm k je treba poklicat, un mora pridt do tja, nalozit... pa to so moral bit v zasedi v nizki prezhi eno ulco stran!)
Pa nobenga ovirala!!!! :angry: (k nikol ne, k sem obzirna zelo v teh nekih zadevah), pac pol na plocniku, pol na cest, tko kot vsi avti.... da grejo lohk vsi mim, tud mame z vozicki.
In se mi je tok zafrzmagal!
Plane porusla frendu!
Brez casha bla!
ze v glavi divje razmisljala, da kok €, vsak dan steje (to se z vsakim vdihom cifre nabijajo x:o)x), jaz sploh ne vem, kje je to, koga naj gnjavim za prevoz do tja, kje naj cash dobim, kolk casha sploh?? itd. In nad vroce!!! totalen stres!!
Pol me je pa se frend napizdil, sem pa kar mal v jok padla.
pa se zato se mi je zafrzmagal, k sem vrnila ogromno (zame) denarja, placala racune in razne stare zadeve, vse do zadnjega.
sicer sem cist brez, sam lohk diham, sem se veselila!
in eto! frend mi je moral cash posodit in skratka... x:((x
me je tok izmuclo vse da se mi tud govort o tem ni dal.
pa se 2 dni me je roka bolela vsa, sem mela vcer 4 ure slan obkladek gor.

:(

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ah, Marsić, ne sekiraj se, dnar mora pr teb krožit in eto, če si zdele brez, ga boš zihr kmal dobila (zato, da boš lah spet vrnila itd..)...toj pr teb stalnica x:o)x

jst bom mela pa od zdej naprej gužvo, sem dobila zeleno luč od šefov, tak da..bom bizi in točno v tej smeri, kt sm hotla.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

saj vem, thanx, sam zame je pac bil cel stres. x:o)x
zdej sm itak ze kul, avto tle pr men, pa pac en dnar sem dolzna in zoprnijo na grbi.. nc novga. x;)x x:o)x

xcivx

a tko?
ja no sej, to pomen pac napredek! xokx :palec:

Picasso

Oh, Marsa, kaksen zoprn dan :O: :o|o: :xx!: . Zmeraj situacijo tok slikovito opises, da komot padem v zgodbo in si te full predstavljam.

Jaz pa v splosnem blazno zadovoljna, da se pocutim boljs. Imam celo oprano in zlikano zdajle vse, pa po tleh pomito :2src: , se mi je totalno nabralo enih zadev, ko sem zbolela, no zdaj sem vsaj z vsakdanjimi zadevami na tekocem in spet z veseljem domov pridem, prej sem imela slab feeling v kaksnem svinjaku sem, pa kaj vse je treba xrolleyesx .

Zaprla en racun na banki, ker nam zdaj placo nakazujejo na drugo banko in ne rabim 83 bancnih racunov in kartic. Se mi fajn zdi, sem se po spansko zmenla x:px . Mam pa se cel kup vsakdanjih projektov dons, alla v cistilnici vprasat, ce zasijejo kavbojke in pobarvajo z belilom razbarvane hlace (par flekcov, ob susenju ratal :o|o: ), pa vprasat, kako uveljavljat garancijo za gumo, ki ne tesni vec na hladilniku, pa na en pregled se narocit. Nc tazga, sam je treba po spansk, pa ko bi vsaj po slovensk pol odgovarjal x:Dx .

Sem pa vceraj nekaj jokala preden sem zaspala. Cist spontano, pa ne od zalosti, ampak kar naenkrat me je v mislih moja pokojna Omi obiskala in sem si jo v zivo predstavljala pri njej doma, se spomnila dosti lepega in kaj vse je drugace od kar je ni.
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

[quote name='Pujsita' post='973645' date='29. May 2008, 19:22']Oh, Marsa, kaksen zoprn dan :O: :o|o: :xx!: . Zmeraj situacijo tok slikovito opises, da komot padem v zgodbo in si te full predstavljam.[/quote]
No ja... jaz taksno zganjam iz vsega, pa pol zgleda kot ne vem kaj. v resnic mi je pa pac sam pajk avto odpeljal, kot ga je ze tisockrat mnogim pred mano. x:o)x
sam men so te stvari pac tak stres, ker sem precej neprakticna v nekih teh dnevnih, prakticnih zadevah (luna in mars v ribah), pa se pocutim kot riba na suhem (skor dobesedno xDDx). med drugim sem se tud zato tok branila avta oz. izpita *do konca*... ze vsa ta logistika - recimo ce si pes, gres kamor gres.. ce ti pa recimo v tujini avto crkne (al kaj tacga kot je tale pajek), je pa shtala. pa vse je s cashem povezan in eni si ne morjo predstavljat, da pr men ni tko k pr njih, da ce so se "tok brez casha", gre pac s kartico tja in dvigne in ciao.
jaz pa ce nic ne naredim za cash, nimam casha, in ce nimam casha (narjenega), ga tud na kartici ni. x:o)x
Pa pac ta fact - vrocina, k to je pa res blazota.
tega skor noben ne steka al pa mislijo da pretiravam.
sam pol k me vidjo, k sem temno vijolcasta in k mi kar zile butajo, se pa mal ustrasjo in od takrat naprej verjamejo na besedo. x:o)x xDDx
pac, cist telesno... poleti me je vcas kar groza, kar tako stisko mam, ker ni(mam) dovolj zraka... sam ena vroca sapa, kot bi zrak iz toplega fena vdihaval.
In sploh ne morem normalno funkcionirat....

[quote]Jaz pa v splosnem blazno zadovoljna, da se pocutim boljs. Imam celo oprano in zlikano zdajle vse, pa po tleh pomito :2src: , se mi je totalno nabralo enih zadev, ko sem zbolela, no zdaj sem vsaj z vsakdanjimi zadevami na tekocem in spet z veseljem domov pridem, prej sem imela slab feeling v kaksnem svinjaku sem, pa kaj vse je treba xrolleyesx .[/quote]
pridna. :palec:
jaz tud mela tkole podobno.. vse na jetra slo, vse nekak uslo kontroli in organizaciji x;)x in mi je blo sam bad, nobene energy pa nisem mela za se lotit oz. mi je vse dol padl, sam da sem zacela po flatu hodit - tok je blo vsega.
Pol sem se pa tud jaz nekak korak za korekom zbrcala in se je izkazal, da sem ful nardila!

Clo omarco v predsobi sem vcer SAMA popravla! xokx x^x
k je ozka in mi prav pride, sam so odpadli eni shtilchki in se je vse prevrnilo in povesilo in sem odprla 1 predal, pa so mi ostali trije padl na nogo, ramo in na glavo - k nimam 3 al 4 rok. x:o)x
In ze planirala da bom enga poklicala, zamenjala omarco itd.
No in vcer iscem ene patike in mi vse spet dol zgrmi, zahvaljujoc mojim dbest reflexom sem ga z levo roko ujela, en predal, ki mi je ze padal na glavo, medtem ko sem z desno drzala spodnji predal in s kolenom se spodnjega. x:o)x x:o)x
in sem popizdla, vse predale dala dol, mal pogledala, kako sploh funkiconuirajo (k so postran da je lohk sam cca 13 cm al 15 globoka) in clo nasla 2 shtilchka in zdej dela v glavnem! x8Dx
se mi je tok dbest zdel!

[quote]Mam pa se cel kup vsakdanjih projektov dons, alla v cistilnici vprasat, ce zasijejo kavbojke in pobarvajo z belilom razbarvane hlace (par flekcov, ob susenju ratal :o|o: ), pa vprasat, kako uveljavljat garancijo za gumo, ki ne tesni vec na hladilniku, pa na en pregled se narocit. Nc tazga, sam je treba po spansk, pa ko bi vsaj po slovensk pol odgovarjal x:Dx .[/quote]
verjamem, ce bi jaz morala s temi pajkovci se po spansk, samomor nardim! x:Dx x:px
ze po slovensk se mi je zdel da sem cist odrezana, izlocena, odstavljena, odtujena... :D

[quote]Sem pa vceraj nekaj jokala preden sem zaspala. Cist spontano, pa ne od zalosti, ampak kar naenkrat me je v mislih moja pokojna Omi obiskala in sem si jo v zivo predstavljala pri njej doma, se spomnila dosti lepega in kaj vse je drugace od kar je ni.[/quote]
xcrossfingx

se mi zdi pa kar normalno, da ti pridejo take misli, ko si dalec od doma, ma zate pol dom, *rodna zemlja* itd. drugacne vibre, nc cudnega tud, da ti kej tacga v sanje uletava.

Jaz pa zadnjic sanjala umrllo teto, ki je umrla pred kratkim in je ravno tistega dne, ko sem jo sanjala, bila za njo masha.
Men se pa v sanjah pojavi in se v sanjah vprasam: sam kako? a ni umrla? :8):

Picasso

[quote name='Marsa' post='973735' date='30. May 2008, 10:04']No ja... jaz taksno zganjam iz vsega, pa pol zgleda kot ne vem kaj. v resnic mi je pa pac sam pajk avto odpeljal, kot ga je ze tisockrat mnogim pred mano. x:o)x
Pa pac ta fact - vrocina, k to je pa res blazota.
In sploh ne morem normalno funkcionirat....[/quote]
Oh, ne, ne bi rekla. Jaz tudi ne bi bla v feelingu, da ugotavljam, kaksna procedura je, ce ti pajek avto odpelje, kje ga sploh dobis nazaj, kaksne papirje moras prinest, kolk stane...Sploh pa ce tezko prenasas vrocino, bi rekla, da te ne razganja od vzhicenosti.

Noben tega z navdusenjem ne sprejema. Me je Luis klical, ko sem bila se v Michoacanu in je sel gledat stanovanje zame za najet, pa lastnice ni blo, kaj naj naredi, caka njo al gre po avto, sem rekla, da naj gre po avto. Pa point sploh ni bil v vprasanju, ampak v pritozbi, kaj se mu je zgodil. Po celem dnevu sluzbe, prides utrujen nekam in ugotovis, da ni avta, da moras cist na drug konc mesta, prej domov po papirje in se denar zabrises stran za en izlet avtomobila, ki ga nisi narocil xrolleyesx .

[quote name='Marsa' post='973735' date='30. May 2008, 10:04']Clo omarco v predsobi sem vcer SAMA popravla! xokx x^x
k je ozka in mi prav pride, sam so odpadli eni shtilchki in se je vse prevrnilo in povesilo in sem odprla 1 predal, pa so mi ostali trije padl na nogo, ramo in na glavo - k nimam 3 al 4 rok. x:o)x
In ze planirala da bom enga poklicala, zamenjala omarco itd.
No in vcer iscem ene patike in mi vse spet dol zgrmi, zahvaljujoc mojim dbest reflexom sem ga z levo roko ujela, en predal, ki mi je ze padal na glavo, medtem ko sem z desno drzala spodnji predal in s kolenom se spodnjega. x:o)x x:o)x
in sem popizdla, vse predale dala dol, mal pogledala, kako sploh funkiconuirajo (k so postran da je lohk sam cca 13 cm al 15 globoka) in clo nasla 2 shtilchka in zdej dela v glavnem! x8Dx
se mi je tok dbest zdel![/quote]
Joj x:Dx , hecn,da sva obe na isti dan imeli mizarska dela, pa dbest za reflekse. Jaz tudi vceraj popravila garderobno omaro v spalnici po ene 3 mesecih, 4 urah in 16 minutah. So drsna vrata in ena vrata so bila pac naslonjena, ena sem pa uporabljala. In zaslisujem Luisa, kje naj najdem koga, da to spedena. Sem stopila na eno nizko omarco, ker sem bila premajhna :O: x:Dx x;)x in ugotovim, da se je samo nekaj staknilo. Sem nazaj lepo vtaknila in pogruntala, da bi rabila kljuc od kljucavnice, ker je kao zaklenjeno in cilinder od kljucavnice drsa po drugih vratih.

In ker se bo lastnik dons ob 9.30 zvecer narisal po najemnino, imam kar spisek nagradnih vprasanj. Ce bi lahko tole kljucavnico odklenil, kako bomo zdaj za plin zrihtali, kako tule cistijo okna z zunanje strani - so tako hecno narejena, da celo jaz s 3m rokami ne dosezem povsod, da bi jih pomila, sem pa tudi premajhna, da bi s tal v drugem stuku pomivala sipe. Potem moram vprasat, ce bi se lahko zrihtala mrzla voda pod tusem nazaj, se pipa suce v prazno, pa kako je s smetmi tule zrihtano, jih se zmeraj svercam v park. No drugac me pa nic spesl ne zanima, pa mislim, da bo vzradoscen, ko bova obdelovala spisek.

[quote name='Marsa' post='973735' date='30. May 2008, 10:04']verjamem, ce bi jaz morala s temi pajkovci se po spansk, samomor nardim! x:Dx x:px[/quote]
Pajkovci x:Dx , sem si jih v pajkicah predstavljala x:o)x

[quote name='Marsa' post='973735' date='30. May 2008, 10:04']se mi zdi pa kar normalno, da ti pridejo take misli, ko si dalec od doma, ma zate pol dom, *rodna zemlja* itd. drugacne vibre, nc cudnega tud, da ti kej tacga v sanje uletava.[/quote]
Saj to sem preden sem zaspala, mi je naenkrat full intenzivno uletela v misli. Sem se je spomnila v detajle, kako je izgledala, kaksen je bil njen dom.. Je bila moja najljubsa sorodnica xsrcx , blazna intelektualka - 6 tujih jezikov govorila, rada potovala, studirala sam zase umetnostno zgodovino in zivela zdravo ze v njenih casih. Se mi zdi, da je blazno netipicna babica bila in sem prepricana, da bi bila vesela zame, da sem tule in da bi me z veseljem obiskala tule, po zpansko zasprehala in si pogledala vse zanimive zadeve tule. Si jo res komot predstavljam :palec: .
Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...