Skoči na vsebino

Kriza srednjih let

sanya

Recommended Posts

Pozdravljeni vsi forumci!

Vidim, da je ta forum za slovenske razmere kar živahen, kar kaže, da se tudi pri nas vedno več ljudi seznanja z in upošteva še nedavno nazaj skoraj bogokletne znanosti (kar astrologija sigurno je). Sama sem v te vode laično zajadrala kakšnih 6 let nazaj, vendar sem žal obstala na neki točki (no ja, nikoli ni prepozno za nadaljnjni razvoj, kajne).

Trenutno se nahajam na življenjskem razpotju (ločitev). Želela bi, če bi si kdo lahko vzel čas in mi poskušal predočiti, kateri planetarni vplivi so bili na delu v tem času in kako/zakaj so vplivali name v tej smeri. Ali sem mogoče partnersko prezahteven človek oz. pričakujem preveč ali pa je to le normalni tok dogodkov - prekinitev s starim, da se lahko odprejo vrata za nekaj novega.

Moji roj.podatki: 20.12.1959, 10.02, Celje.

Mimogrede: ali se kdo na forumu ukvarja tudi z indijsko astrologijo (ki uporablja nekaj drugačen pristop - in izračune in še dandanes predstavlja na podcelini sestavni del življenja)?

LP Sanya

Deli na socialnih omrežjih

Sanya, verjetno je to tudi generacijski problemček.Eni pri teh letih izgubijo službo,drugi zdravje, nekateri pa partnerja ali si celo omislijo novega.No bežno sem pogledala tvojo karto,ker me zanima kaj naj ni botrovalo ločitvi, ker sem bila v teh letih sama v podobni koži.ASC si vodnar in verjetno ti je pri prehodu urana čez ASC pred približno šestimi ali petimi leti šinilo v glavo nekaj novega,to bi bila lahko tudi astrologija,ki je precej povezana z uranom.Z oziroma,da imaš urana natalno postavljenega v sedmo hišo, hišo partnerstva in je tranzitni uran tvoril opozicijo na tvoj natalni uran, spremenil tudi tvoj partnerski odnos.Jaz si tolmačim tko,da takrat se predvsem spremeni področje v katerem uran tabori od rojstva.To je seveda šokantno uranovsko obdobje,vendar za vnaprej prinese bolj svoboden in odprt odnos.Tvoja luna,ki je postavljena v leva je v konjukciji z uranom in je bila zato tudi pri op.tranzita z uranom prizadeta.To prinaša nemir in če vzamemo še tranzitni prehod neptuna čez tvoj ASC je lahko malo zmedena situacija.Vse to se je zaradi retrogradnega gibanja obeh planetov pričelo dogajati že dve ali tri leta nazaj.Pred letom in pol ti je tudi tranzitni saturn prečkal točko IC, kar pomeni,da so se pojavile težave ali določene blokade v domu, družini in podobno.No več pokazateljev na spremembo partnerstva se kaže.Zanima pa me, kaj je vzrok za ločitev, kajti tebi se kaže še vse leto prehod jupitra preko sedme hiše, to naj ne bi bilo tako pesimistično obdobje in z ozirom,da si strelec bo pozitivno vplivalo tudi na tvoje natalno sonce, kar pomeni,da iz strani službe lahko privede nekaj pozitivnega tudi na partnersko področje.To tko na pamet govorim.Ko sem te vprašala o ločitvi, ne misli,da sem radovedne sorte, vendar me zanima, ker se iz določenih primerov da precej naučit.Toliko za zdej, me kličejo.Če želiš lahko pišeš na mail:zrcalce@hotmail.com.

Lep dan želim Lunca

Zivio torej kdaj se pojavi kriza sprasujes?

No ko gledas horoskop si ogledas tvoja najbolj gorece aspekte, ki jih horoskop pokaze z kvadrati ali opozicije in kaksenkrat tudi z konjukcijo kadar je nek planet v padcu in se prav nic ne more spoprijalevati z drugim planetom.

Tvoji planeti so iz tega vidika pluto kvadrat mars, neptun kvadrat scendent in lazje uranus z venero.

Ce stopijo te planeti kot transiti v oster kot medseboj so povzrocitelji krize.

Sedaj si pa oglejva kdaj je kaj nastajalo. Ac imas v vodnarju

uranus je prestopil ze zdavnaj tvoj ac ker ima zelo velik orbit

so se takrat pojavile prvi krize, nato je ce se ne motim lani avgusta pa je bila skoraj kriza perfektna, najprej mars na marsa, potem se transit merkur na pluto in pluto v konjukciji z marsom. istocasno si imela prehod neptuna nad acendentom! Pri toliko negativnih pojavov je bil razdor vse drugo kot prijazno. Tvoj natalni horoskop kaze sicer da si vlagala veliko truda, vsaj je luna v sedmi hisi znana za to, vendar si morda bila zato malo prevec zahtevna v smisli moja volja in moji obcutki stojijo na prvem mestu. Ker je bil tedaj uranus v opoziciji z luno je bilo hudo zate, pocutila si se ranjena in nenadoma v okolisciniah katere nisi pricakovala. Z venero v konjukciji v natalnem horoskopu si ustvarjala po mojem fantazijo , da bos lahko se kaj resila, vendar mi kaze sedanje stanju saturna, da si zavlekla in oklevala precej dolgo. Toliko o krizah.....

Sicer pa bi ti kot partnerja priporocala naslednjo osbebo ki izpolnuje naslednje pogoje : ali je tujec, ali prihajaj iz druge kulture ( vsaj te ta tema iizredno privlaci) mora biti ze socialno na viskoem polozaju ali pa dusevno in intelektualno razviti clovek, s tem si lahko izpolnujes tvoje sanje , potovati okol sveta "it ljubezni" icon_smile.gif, uranus z luno v levu, je malce tezaven, kajti povroca, ne kako muahvost ali nestanovitost pri obcutkih, na poitvni strani pa znajdljivost in ljubiteljica prijetnih presenecenj icon_smile_tongue.gif

Z plutom v sedmi hisi ti je bila locitev usojena, redko kdaj sem srecala osebo kise z pluto v sedmi hisi ostala pri prvem zakonu oz partnerju, na socialnem in sluzbenem podrocju imas veliko uspeha v ljubezni pac prva ni tako roznata. Nic zato, ker si clovek ki s lahkoto naveze kontakte menim da se bos hitro znasla, cetudi sedaj ne dozivljas prijeten cas in se pocutis bolj zgubljena na privatnm sektorju. Da se vrnem nazaj k idealni osebi, si poisci nekoga ki ljubi zgoraj naveden lastnosti, ob enem pa bi morala tudi obstajati moznost da skupaj dobesedno delata v istem podjetju ali kot partnerja.

Od moskega pricakujes da bo odkrit, in charmanten, nekak svetski moz, z katerim lahko potujes in siris obzorja svoja in njegoca na podlagi komunikacije.

Hm krasno si bos rekla in kje ga naj najdem? Kje ne morem povedati, za dezele bi priporocala ki so v znamenju leva ali rakca ( slovenija)

Kdaj: Najbolj sigurno tedaj ko bo se bosta mars in venera rokovala z uranusom v sedmi hisi. ali pa v peti hisi z rakcom in si v opoziciji stali z saturnom na meji z sesto hiso. icon_smile_tongue.gif

Lp Jupi

PS.: Temi sledi vedno svetloba! :)

Hvala, lunca in jupi za vajin čas in trud. Jupi, če te lahko dopolnim: iniciativa je bila na moji strani, prav pa imaš, da sem odločitev vlekla in vlekla....ampak kot da se zadeva ni mogla zgoditi prej, dokler ni nekaj dozorelo in sploh nisem več razmišljala ali je prav ali ne, vedela sem, da je.

Glede idealne osebe sem se morala iz srca nasmejati, res me privačijo te smeri.... (ja, uran - vladar horoskopa in 7. hiša, kajne?).

Ali mi lahko poveš, kako najdem dežele, ki so v znamenju leva ali rakca (tega področja astrologije ne obvladam)...ali pa me napotiš na ustrezen web naslov? Ne bom sicer tega jemala preresno, vseeno pa se lahko še nekaj naučim, kajne?

LP Sanya

Zivio hvala za odgovor - rade volje pomagam.

vladar tvoje sedme hise je sonce ki je v tvojem natalnem horsokopu v strelcu ( tujina)

mesto ker najdes nekatere drzave v znamenju leva ali rakca

je tu http://members.tripod.com/tra_nations/tra_nationspage.htm

no priporocala bi pa potovanja v zgornjo finsko svedsko bolivijo, brazilijo, chile turcija, egipt itd. :)

tam se bos res dobro pocutila, in odgovarja bolj tvojemu znacaju

Lp

Jupi

Živijo jupi!

Uh, uh, tole z mundanim horoskopom sem malo pogledala, pa sem ugotovila, da država, kjer sem lani preživela en čudoviti mesec, ustreza pogojem, ki si mi jih zapisala....., pa tudi dve drugi državi, kjer sem (sicer že davno nazaj) tudi presneto uživala. Mogoče bom pa vseeno vzela bolj resno tudi to področje:)

Sicer pa me zanima nekaj, kar mogoče ne spada popolnoma v to temo (ali pa?): Vidim, da za napovedovanje oz. ocenjevanje dogodkov v glavnem uporabljate tranzite. V katerih primerih pa uporabljate progresije, če jih sploh? Za bolj dolgoročne zadeve?

Pozdrav, Sanya

hojla

nisem prevec ljubiteljica te metode z pomocjo progresije

ki je bistvu le drug ozraz za sekunadrano direkcijo

nekateri uporablajo da pogledajo na letne tendence, izjave pa so

zako la la. vecinoma dajejo transiti boljsi vpogled v trenutek dogodka ali pa za pogled dobrih in slabih tendenc meseca.

Za napoved leta pa smatram solarni horsokop najbolj.

Napoved takih pokaze, naprimer sluzbeno obdobje, problemcki razno vrstni itd. V bistvu sem srecala le tri ki imajo dar napovedovanja

in kar precej ugotovijo.

jupi

• 4 years later...
Kakšne spremembe bom pa npr. lahko pričakovala jaz (čeprav še nisem v srednjih letih, ampak vseeno), ki imam natalno urana v konjunkciji z merkurjem v strelcu (2.hiša), je pa to tudi edini uranov aspekt v mojem natalu. Hm... bog ve, mogoče se mi bo "posvetilo" kaj, kar bo vplivalo na materialne zadeve? x:)x
Življenje je to, kar se zgodi, medtem ko načrtuješ druge stvari.

:palec: Absolutno, spremembe na položaj kjer natalno uran je.

Tole si ful dobro rekla..torej -pri meni je v 11.hiši tehtnice in v konjunkciji z marsom.

Očitno si bom našla drugačne prijatelje..gledala nanje drugače ali pa jih sploh ne imela

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Tole si ful dobro rekla..torej -pri meni je v 11.hiši tehtnice in v konjunkciji z marsom.

Očitno si bom našla drugačne prijatelje..gledala nanje drugače ali pa jih sploh ne imela

..pr men je pa v konj. z asc(uran vladar 3.)... se pravi da se bom razsvetlil... x:Dx x;)x

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Z plutom v sedmi hisi ti je bila locitev usojena...

:wOOt: Kaže, da v naši hiši še dolgo ne bo "miru": v sedmi Pluton (vladar Lune, 8.) in Uran (vladar Sonca, 11.))

Opozicija natalnega in tranzitnega Urana se mi sicer obeta šele čez nekaj let, zato pa me že spomladi čaka tranzit čez asc. (16°24`)... xrolleyesx

In da je vse še bolj nepredvidljivo, je tudi gospod uranovec (konj. asc.)... x^x

Jah nč, kaj čmo, srečno jst!! :palec: xDDx

Opozicija natalnega in tranzitnega Urana se mi sicer obeta šele čez nekaj let, zato pa me že spomladi čaka tranzit čez asc. (16°24`)... xrolleyesx

Mene pa isto spomladi na istih stopinjah tranzit: Uran kvadrat ASC +Neptun xrolleyesx

(znamenje vodnarja pa imam znotraj 2.hiše/ribe pa 3.hiša)

Pa neki imam željo menjati službo to leto. A ta tranzit pomeni, da bo lahk menjava na slabše? oz. če ostanem tle kjer sem, bo manj uspeha in manj denarja, pa me bo to ful neki vznemirjal, (ASC - ful resna, zaskrbljena faca ), pa še komunikacija posledično ne bo štimala??? ..

lunca a kej prav razlagam?

jojmene... in tranzit bo trojni:april,sept, febr08... sranje (pol kasneje2008 bo pa skoz trigon Uran-Mars, Venera)... se pravi, da se zna zgodit, da bomo letos orenk padel, pol se bo začel pa fight... skoda, da smo šele na začetk leta

lunca a kej prav razlagam?

jojmene... in tranzit bo trojni:april,sept, febr08... sranje (pol kasneje2008 bo pa skoz trigon Uran-Mars, Venera)... se pravi, da se zna zgodit, da bomo letos orenk padel, pol se bo začel pa fight... skoda, da smo šele na začetk leta

Najprej se boš precej spremenila, uran nardi precej sprememb, mogoče še druge šokira, potem pa te spremembe človeka osvobodijo, tako, da boš res v letu 2008 bolj sproščeno dihala. x:)x

... ja pozabila sem na luno, ki je natalno v opoz. z ASC/Neptun,... in bo torej tud v kvadratu z tranz. Uranom... torej na 16stopinji

... na 15st. bo pa tranz. Uran v trigonu z natalnim Uranom v 11.hiši... mogoče bo tole prineslo mal ravnotežja vsem spremembam, ...

drgač pa hvala lunca x:)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...