Skoči na vsebino

Pravilen odnos do življenja, pravilen odnos do ega

unis

Recommended Posts

Najprej bom definiral kaj je to ego.

Lahko je fasada, resnica, izraz mnenja, izraz bitja, ali pa vse skupaj združeno pod isto streho-napačne informacije.

Napačna informacija je tisto, kar človeku greni življenje.Postavimo ta pogovor v konkreten okvir, kjer bo lahko vsak bralec zase določil svojo lastno interpretacijo prebranega besedila.

Tega ne zmorem, to je težko, premalo časa imam, ne more mi uspeti, nemogoče je, tega nikoli nisem znal, bojim se, najboljši sem, prekleto mar mi ni za nobenega, zakaj bi se ukvarjal s temi rečmi, saj sam ne znaš poskrbeti zase.

Egoističen človek misli nase, v dobrem in slabem.Ravno ta samogovor, monolog v pozitivnem ali negativnem smislu, ga odklanja k uresničitvi svojega namena.Pred tabo je knjiga, 500 strani.Moraš se jo naučiti do naslednjega dne.Kakšen bo tvoj odziv?Tega ne zmorem, to je težko, premalo časa imam, ne more mi uspeti, nemogoče je, tega nikoli nisem znal, bojim se, najboljši sem, prekleto mar mi ni za nobenega, zakaj to sploh delal, kdo si ti, da boš meni ukazoval, kako si drzneš ustvarjati tak pritisk. . ...

Namen mojega pisanja je, da bralcu odpre oči do te mere, da bo lahko živel tako kot je živel doslej, a s pomembno razliko, če je še ni osvojil.Vsako stvar lahko človek naredi z mislijo, ki ga ne bremeni ali pa z obremenjujočo mislijo.

Isto stvar bom povedal na drugačen način.

Nekdo teče maraton.Začne entuziastično, veselo, komaj čaka, nestrpen je in najboljpomemben dejavnik, pripravljen in sproščen začne svoj prvi korak do cilja.

Ali bo cilj dosegel?Empirično gledano, iz znanstvenega vidika, maroton pomeni preteči 42km, če upoštevamo standardna pravila.Če človek hodi s hitrostjo 4,2km/h bo v eni uri naredil 4,2km.Torej, če bo konstantno držal svoj korak, kar ni težko, bo prehodil maraton v 10urah.

Vprašanje, ki sledi. ZAKAJ?

Zakaj teči?Zakaj živeti?Kaj je smisel življenja?Na to vprašanje bom odgovoril iz svojega pogleda, trdno prepričan sem, da imam prav, ko rečem, da mora vsak človek zase poskrbeti in si sam pri sebi odgovoriti na svoja temeljna vprašanja.Odgovori na ta vprašanja mu morajo ponuditi dovolj trden miselni koncept, ki ga bo lahkih nog držal vse do konca tekme njegovega življenja.

Človek teče zase.Če hoče zmagati na dirki mora samo premagati ostale tekmovalce, da osvoji pokal.

Tako preprosto je.

Kakšno igro življenja igraš ti?

Kako se odzoveš na negativne kritike, komentarje, neodobravanje družbe, okolice, prijateljev, partnerja?

Poučujem nov način razmišljanja, ki je star, a zapisan z drugačnimi besedami.

Kdor bi se rad vključil v skupino in sprejel možnosti spreminjanja vedenjskih vzorcev na boleč, neprijeten način, je vabljen v pogovor.

Samo, če on misli, da je sprememba del trpkega načina sprejemanja krute resnice x;)x

protestno masturbira na marsino sliko.
Deli na socialnih omrežjih

Človek teče zase.Če hoče zmagati na dirki mora samo premagati ostale tekmovalce, da osvoji pokal.

Tako preprosto je.

Poenostavljaš. Vedno, ko postaviš takle tekmovalen sistem oziroma ko življenje dojemaš kot tekmovanje, maš pol ceu kup poražencev. To pa ni potrebno. Če pa ti (ne)rafiniranost ega dopušča, pa ti stvari ni treba reševati po sistemu "jaz zmagam, ti izgubiš", ali obrato, ampak recimo po sistemu "oba zmagava". Zadeva je precej enostavnejša, če veš, da imajo pri poštenem konfliktu* običajno vsi prav, saj vidi in ovrednoti neko stvar vsak iz svoje perspektive. Primer: Ti svoj avto non stop glancaš, jaz pa nikoli. Začne deževati. Ti objektivno dejstvo (dežuje) pospremiš s psovko (Pizda, dežuje; spet bom meu umazan avto), jst sm pa nad istim dejstvom navdušen (Juhu, dežuje. Opralo mi bo avto).

*Legenda: Pošten konflikt: Ko nekaj trdiš iz resničnega prepričanja, ne pa zato, da v konfliktu ne bi izpadel poražen.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Da, se strinjam s tabo Nosorog, v mislih sem imel dobesedno dirko in poenostavljeno kompeticijo v življenju.

Učijo nas, da ni potrebe po rivalstvu in grebatorstvu, tukaj pa se sam vedno vprašam, če se tega nasveta držijo tudi tisti, ki o fair-plaiy igri govorijo.Občutek imam, da jih je od teh ljudi kar nekaj okusilo kislo jabolko poraza in raje kot sanje o materialnem bogatsvu, zanikajo obstoj materialnosti in se raje podajo v duhovnost.

To pa govorim zaradi tega, ker sam vidim, mislim in občutim tako idejo o zanikanju ene fine dobre čokolade.

Glede debatnega spopada v prijaznem tonu med dvema silakoma z nežnima srcema.

Šah se igra potiho zato, ker se itak tekmovalca dribljata par potez v naprej in si vse povesta med igro.S premikanjem figur.

Sam vidim veliko pogovorov ravno v tej smeri, da sam lahko vidim, kam se bo pogovor obrnil in če sem dovolj zloben, lahko obrnem vodo na svoj mlin in pri tem zaprem vse možnosti razumnega aspekta sogovorca.Njegovo idejo prikažem kot napačno v luči bolj pravilne ideje.Ki jo je moja malenkost morala pokazati.Seveda so tukaj razlike med pogovori, a vsakdo že lahko začuti na neki ravni, ali je ta pogovor usmerjen konstruktivno, ali pa občuti kako nekdo "krade" moč, veljavo, integriteto drugemu s tem, da zanika njegov obstoj.-Zelo egoistično.

Govorijo o avtih, se pa kregajo, ker nekdo osramoti ferrarija, to pa nekdo vzame kot osebni napad.

Že iz govorice telesa in tona in prejšnjih spoznanj lahko takoj vidiš, ali je sogovornikov namen žaljenja, skrit v žaljenju znamke avtomobila, bila resnična poteza ali pa se sploh ni zavedal, o kako občutljivi-čustveni temi razpravljajo.

Zato, ker nikoli ne veš, imej ščite vedno gor, da se vidi obrambo.

Vsi pa imamo radi leve narisane na naših lepih oklepih, nekdo pa svojo ranljivost uporabi za svojo največjo moč.

Egoistično cikam na tiste verne ljudi, ki svojo moč usmerjajo v občutek krivde.

Sram naj vas bo-prasice-nepoboljšljivi unis

Da, se strinjam s tabo Nosorog,

Tisto, kar sem pisal gor (propagiranje sistema "oba imava prav") vzamem nazaj. Prav je, da je svet tekmovalen. Prav je, da te - čim kaj rečeš ali napišeš - tisti, kateremu je bilo namenjeno, pošlje u kurac. Če se strinja, se nimaš o čem pogovarjat in debata zamre. :sori: :sori: :sori:

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

:)

lahko pa zamre in pol delaš tko kot delam jzt pa moj najboljši frend od včerej.

gledaš druge kako debatirajo in se sam sebi muzaš kako si pameten, da se tega ne greš več :)

samo ne mi tega delat, k pol se bom mogu spet lotit kadit čike na samem, da bom zgledu, da vsaj nekej delam :/

gašper pa bo teku okrog avta, jzt si bom pa basal žepe s kamni

Prav je, da te - čim kaj rečeš ali napišeš - tisti, kateremu je bilo namenjeno, pošlje u kurac. Če se strinja, se nimaš o čem pogovarjat in debata zamre.

Nikakor se ne strinjam, da strinjanje povzroči zamiranje debatiranja.

Ravno strinjanje sproži nove dimenzije prikimavanja, modrega pihanja na dušo,

poveličevanja in medsebojnega hvaljenja.

Posledica teh in njim podobnih reakcij (oz. reakcija na reakcije) je lahko, čeprav včasih kratkotrajno,

občutenje lastne vzvišenosti, letenje na krilih slave itd.

Ko smo že pri tem...

dandanes je zanimivo videti,

kako npr. nekdo, ki izdela reklamo za nov avto,

zasluži 10x več kot nek kmet, ki prideluje krompir.

Seveda bi se vprašal, kateri od njunih končnih produktov je nujno za preživetje

in odgovori so lahko različni.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...