Skoči na vsebino

Koga je treba odrešiti bede ?

gari11

Recommended Posts

Ena boljših izjav madonne :

Ljudje so povsod enaki, ne glede na to, kje živijo. Pogoji pa niso vedno enaki. V Afriki je veliko trpljenja, ker so ljudje revni in nimajo veliko. Zahod pa ima vsega preveč, in če malo razmislite, vam postane jasno, da gre za veliko ironijo. Zahod je bogat, a je večina ljudi razočarana in depresivna, v Afriki pa so neverjetno srečni s s tistim, kar imajo. Postavlja pa se vprašanje, koga je treba pravzaprav rešiti od življenjske bede?

Sam sem enkrat govoril z gospodom, ki je bil misjonar na Madagaskarju sedaj že pokojni, ki je bil tudi v odaji Odklop ko se je drl Aleluja če se kdo spomne, in sem ga vprašal kako je v Afriki, in je rekel, da ljudje sicer nič nimajo in smo mi za njih vsi bogataši, vendar pa se dosti bolj radoživi in topli.

Deli na socialnih omrežjih

Ena boljših izjav madonne :

Ljudje so povsod enaki, ne glede na to, kje živijo. Pogoji pa niso vedno enaki. V Afriki je veliko trpljenja, ker so ljudje revni in nimajo veliko. Zahod pa ima vsega preveč, in če malo razmislite, vam postane jasno, da gre za veliko ironijo. Zahod je bogat, a je večina ljudi razočarana in depresivna, v Afriki pa so neverjetno srečni s s tistim, kar imajo. Postavlja pa se vprašanje, koga je treba pravzaprav rešiti od življenjske bede?

...

xyesx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Guest Lotus'

Super izjava.Je pa treba useh rešiti bede oz usak se more sam.Usak ma točno tako "bedo" kot jo potrebuje za rešitev. x:Dx

Božansko še naprej xsrcx

Lahko razložiš tole izjavo? Je zanimiva. Čeprav ne vidim nujnosti, da je temu tako. Marsikdo še obstaja, ki ga materialno bogastvo znotraj ne spremeni, se tega zaveda in posledično zavestno deluje.

No, jaz poznam tisto le: Blagor ubogim na duhu, kajti njih je božje kraljestvo.

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Bogastvo (materjalno), prinese samo trplenje. Ne gre tukaj za 100.000 evrov, gre za mnogo-mnogo.

Jankovič recimo, potem Kordež......

Sej jih je "dobr" pogledat v ferariju, jahti, dva meseca na Kribih.....

Luštni so tudi njihovi telesni stražarji. Ponavadi dobre bejbe, najdražji šanpanjec, .....

A ni to luštno, vse kar se spomne, lahko ima.

Nima pa miru. Vedno gleda, kje ga bo kdo počil, kje ga bo kdo obral za en evro (skupuški so takile tiči), običajno ne dajo primerne vsote humanitarnim orgarnizacijam.....

Nima notranje sreče. Sej je vredu, če mu je žena ali mož recimo (malo takih bogatašin) zvesta, otroci najboljši učenci, s taščo se razume.....

Kaj se pa z nim dogaja? A je kakšen tak magnator zdrav? Če drugega ne, imajo hemeroide, ali pa ima zrabljen kolk, ali ga trešči infarkt......

Moje osebno mišlenje je, da s tem, ko skrbijo za firmo, vse zaposlene.... pozabijo na sebe in svoje duhovne vrednote.

Saj gre nekaj let, če se pa ne zna kontrolirat, je lahko prepozno.

Potem pa slišimo, "dal bi vse svoje bogastvo, samo da bi bil lahko zdrav"!

Revčki so takile tiči. Ima materjal, sreče je pa oropan do amena.

Če ni srečen, tudi zdrav ni, ne telesno ne duhovno.

Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

Hehe, barvito si opisala in res. Ampak jaz vseeno poznam fajn ljudi z dost dnarja no. Kaj čem rečt. Mogoče pa bi bilo bolj primerno se pogovarjat o moči? Navidezni, neavtentični.

Kakorkol pa že, men se zdi Jankovič srečen. Čelih mi ni simpatičen pa se lahk naokoli glave nasmeji. Sicer pa kaj pa vem no..

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Izjeme še vedno potrjujejo pravilo.

Kr se pa Jankoviča tiče, se sam sebe prav lepo duhovno izpopovnuje.

Vsak dan na Rožnik lavfa. Tam se sigurno nafila s tem, kar mu daje moč.

Guest Lotus'

Srečal sem starca.

"Ali imaš čas?" sem vprašal. "Rad bi te nekaj vprašal."

Starec se nasmehne:

"Časa imam dovolj. Kaj pa te zanima?"

"Dolgo si že na svetu. Kaj te je v tem času presenečalo pri ljudeh?"

Starec odgovori:

"Naveličajo se otroštva in si želijo odrasti, nato pa si spet želijo

postati otroci. Izgubijo zdravje zaradi naprezanja po čim večjim

zaslužkom, nato pa ta denar zapravijo, da bi si povrnili zdravje.

Medtem ko zaskrbljeno razmišljajo o prihodnosti, pozabijo na

sedanjost, tako da ne živijo niti v sedanjosti niti v prihodnosti.

Živijo, kot da ne bodo umrli, in umrejo, kot da niso nikdar živeli..."

Starec me je prijel za roko in nekaj časa sva uživala v tišini, nato

pa sem ga vprašal: "Kot oče, kateri so tisti življenski nasveti, za

katere bi želel, da se jih naučijo tvoji sinovi?"

Starec je odgovoril z nasmehom:

"Da se naučijo, da nikogar ne morejo prisiliti, da jih ljubi. Kar

lahko naredijo, je, da pustijo, da so ljubljeni od drugih.

Da se naučijo, da v življenju ni najpomembneje, kaj imajo, temveč koga

imajo.

Da se naučijo, da se ni dobro primerjati z drugimi.

Da se naučijo, da ni bogat tisti, ki ima največ, temveč tisti, ki

najmanj potrebuje.

Da se naučijo, da potrebuješ le nekaj sekund, da odpreš globoke rane

ljubljene osebe, in da traja nekaj let, da te rane zaceliš.

Da se naučijo odpuščati.

Da se naučijo, da dva človeka gledata na isto stvar zelo različno.

Da se naučijo, da včasih ni dovolj, da jim je oproščeno, oprostiti

morajo tudi sami sebi."

NAJVEČJI SIROMAK JE TISTI, KI JE MATERJALNO BOGAT.

Narobe ste razumel, pravzaprav keš nima nobene veze s tem, v bistvu je tist k je bogat lahko še bolj svoboden, in ga denar res ne obremnjuje, in lahko res reče da mu denar nič ne pomeni, medtem ko so izjave da tisti ki ma denar da je nesrečen, zgolj slepo tolaženje tistega ki ga nima, in ne vem če temu globoko v sebi res verjame. To da si materialno bogat nima nobene povezave s tem kako se počutiš v sebi, katere vrednote imaš itd. Problem je pohlep, tega pa ima lahko tako tisti ki nič nima in je zaradi tega še močno zafurstriran, kot tisti ki ga ima.

Madonnina izjava je zame le potrditev, da ljudje, ki so v stiku z naravo in v kvalitetnih medsebojnih odnosih, niso pod vplivom potrošniške družbe, in stalnega bombandiranja z informacijami, in živijo preprosto življenje, in je posledično njihov duh na visokem nivoju, in imajo umirjeno srce, in so se tako sposobni veseliti majhnih stvari, in tako bolj kvalitetno živijo življenje. Pravzaprav denarja sploh ne potrebujejo, dokler ne pride civiliziran človek in v njih vzpodbudi pohlep, iz katerega sledi ostalo.

Baje da je nek pametnjakovič nekoč dejal, da naj bo preklet tisti, ki je prvi postavil ograjo in rekel to je moje !

Keš ima vezo.

Ker taki potem radi pozabijo, da niso sami, in oni postavlajo ograje in pregrade,

da se mu ja kgo nebi približal.

Tisti ki imajo manj, se tega ne bojijo in hitreje priskičijo na pomoč, če je le v njihovi moči.

NAJVEČJI SIROMAK JE TISTI, KI JE MATERJALNO BOGAT.

Groza.

Te bom okronala za kraljico posploševanja! Tarataraaaaa! Bravo!

Si sicer pojasnila, ampak še vedno velja, kar sem zgoraj napisala.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

• 2 weeks later...

Na prste ene roke lahko preštejem ljudi, ki so materjano in duhovno preprosti, neglede na to, koliko imajo.

Tisti ki se iz meseca v mesec prebijajo z malimi parami, so jamrači in jim je treba vzeti.

Tisti ki živijo na povprečju (lahko si marsikaj privoščijo) jih pusti.

Tisti ki imajo vsega, jim daj.

Kaj se mora komu dati in vzeti, si lahko misli vsak sam, ker je stvar jasna.

Bogati smo lahko na mnogo načinov in bogastvo ima veliko obrazov... Prav tako beda.

In od vsakega posameznika je odvisno kako bo ta dva pola samega sebe manifestiral navzven...

Pa naj si gre za denar, siromaštvo, človečnost ali pa karkoli drugega, saj je vseeno.

Lotus zelo mi je všeč tvoj post, če ga dobro prebereš, seže globoko v dušo.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Noben bogataš ni "duševno" reven, če se tega ne zaveda. Ko pa se enkrat zave svoje bede šele postane reven. In naslednji korak je velika potreba po odpravljanju svoje revščine in zatekanje k raznim new age izpopolnjevanjem, kar pa ni nič druga kot še ena želja po čimprejšnjem bogatenju... Vsepovsod najdeš veliko ironije kakorkoli obrneš.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...