Skoči na vsebino

Gremo se kopat´

xyz

Recommended Posts

(homepage: nuklearna elektrarna krško):

http://www.nek.si/sl/okolje/vplivi_nek_na_...cinski_izpusti/

Čiščenje odpadne radioaktivne vode poteka z izparevanjem in z ionsko izmenjavo. Prečiščena voda se pred izpustom zadrži v nadzornem zbiralniku zaradi laboratorijske kontrole in preveritve glede omejitev. Po administrativni odobritvi se lahko voda izpusti v reko Savo.

Ne pozabimo rokavčkov ; )

Deli na socialnih omrežjih

http://justintrawick.com/journal/wp-content/uploads/2007/10/Simpsons_3EyeFish.jpg

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

(homepage: nuklearna elektrarna krško):

http://www.nek.si/sl/okolje/vplivi_nek_na_...cinski_izpusti/

Čiščenje odpadne radioaktivne vode poteka z izparevanjem in z ionsko izmenjavo. Prečiščena voda se pred izpustom zadrži v nadzornem zbiralniku zaradi laboratorijske kontrole in preveritve glede omejitev. Po administrativni odobritvi se lahko voda izpusti v reko Savo.

Ne pozabimo rokavčkov ; )

:O: KATASTROFA!!!

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Če vse skupaj poštudiraš pa pručiš ...ugotoviš da so jedrske elektrarne v bistvu še najbolj čiste...recimo. Če izvzamemo seveda, da naša leži na totalnem trapastem območju..prvič gre tam čez prelomnica, drugič je preblizu mesto...Največji problem pa so radioaktivni odpadki

Se pravi, če izvzamemo radioaktivne odpadke, so jederske elektrarne najčistejše elektrarne... ?

Če izvzamemo prisotnost fekalij v kanalizacijah, so kanalizacije najčistejša področja v mestih x:Dx

Saj ravno zato gre, da mi tovrstna logika ni smešna, ker sem jo zaznal že pri večih ljudeh

in na ta način učijo oni svoje otroke, ki bodo prej ali slej tudi sami sprejemali odločitve v svetovnih dogajanjih.

Gre za to, da jedrskih odpadkov ni ločiti od same elektrarne.

Sicer je s tvojo logiko tako, kot bi dejal, da so toplarne izredno čiste, samo izpušni plini so pač umazani.

Oz. še bolje, izpušni plini so "pure energy".

Strelka, VSE je (čista) energija, kar pa še ne pomeni, da je vsaka oblika te energije zate primerna.

Tudi strihnin je čista energija, pa ga zato ne bom papcal.

P.S.

Sicer pa me zanima, če bi se sedaj, ko si o tem informirana, šla kopat' v Savo, tja, kamor izpuščajo radioaktivno vodo ?

CO2 je v primerjavi z jedrskimi odpadki precej nedolžen,

še posebej, če veš, da nekatere radioaktivne snovi potrebujejo stoletja, da so razgrajene,

zato ne bi pozornosti preusmerjal k CO2, temveč bi gledal celotno polemiko raje bolj obširno.

Obstajajo tudi drugi, zelo učinkoviti viri pridobivanja električne energije, npr. uporaba energije sonca in pa energije vetra.

Se pravi, da -čeprav smo potratni, obstajajo načini, da to potratnost dosti bolj neškodljivo zadovoljujemo.

V nekaterih državah obstaja celo nov zakon, da, če zgradiš novo hišo,

moraš del el. energije za gretje sprejeti od oskrbovalcev, ki pridobivajo el. energijo na ekološko prijazen način.

Ravno to so koraki, kateri na temu področju nekaj spreminjajo.

Tu ni dovolj meditiranje ali notranje smehljanje, ker vsak od nas prispeva k splošnim odločitvam,

pa četudi "zgolj" s podpiranjem nečesa.

Kakorkoli že, vse dokler bodo ljudje v takšnih postopkih, kot je pridobivanje elektrike z jedrsko energijo,

videli nekaj popolnoma nedolžnega, bo ta tudi obstajala.

Mnenja pa so (ne le na temu področju) večidel pogojena z sposobnostjo, ki se imenuje razmišljanje

ali pa z splošno resignacijo, ki pripelje posameznika, ki se pod senco vladujočih čuti nemočnega, do sprejemanja vsega,

brez najmanjšega pridiha kritičnosti.

strelka jest sm te pa razumu pa se tut strinjam s tabo.

pa še neki. zdej, k jedrske že mamo. sewale bojo še tisoč let. če pa npr. krško zdele ustawmo, bo sevou pa še 990 let. miiisslllmmmm...

ekologi mi grejo welikrat ful na kurac, k sam neki pametujejo, pametne alternatiwe pa nimajo. pizdijo neki pa u bistwu pojma nimajo. ta glawn, da majo socialne podpore, pol pa sam šinfajo, od njih pa nč. kle mam zdej u mislih nekej njih, k jih osebn doug poznam, kar pa seweda ne wela za use. pa da se razumemo, jes sm ta pru, k je za, da se narawa čuwa, ampak avto pa mam, pa štrom tut rabm... med zlom je treba pač poiskat najmanjše zlo. to je bla pomoje tut twoja poanta.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

ekologi mi grejo welikrat ful na kurac, k sam neki pametujejo, pametne alternatiwe pa nimajo. pizdijo neki pa u bistwu pojma nimajo. ta glawn, da majo socialne podpore, pol pa sam šinfajo, od njih pa nč.

...ampak mogoče predvsem v Sloveniji in predvsem zaenkrat.

Narava pa se za mejami države Slovenije ne konča. Treba je pač priznati, da je Slovenija v tem pogledu nazadnjaška.

P.S.

Da se razumemo, jaz tu nikomur od vas ne skušam podtikati,

da vam je vseeno do narave oz. kaj podobnega.

Tudi razumem, da je ena od možnih potez ta,

da, če že obstaja nekaj neugodnega,

se človek vsaj dodatno umsko in emocionalno s tem ne obremenjuje.

Lahko pa se ta strategija sprevrže tudi v ignoriranje in neobveščenost.

Hja, moja, kot ti to imenuješ, "špura", je pač moj pogled na to tematiko

in moje večkratno pisarjenje je poiskus približanja le-tej z različnih zornih kotov,

kar mi je bolj uspelo ali pa manj uspelo.

V bistvu mi ne gre za to, da bi ti nekaj razumela,

temveč za to, da argumentiram tvoje izjave, ki so tvoja "špura",

tako da nekdo, ki celotno sestavljanko opazuje in bi si kot novopečen rad ustvaril mnenje,

lahko problematiko kolikor se da objektivno sam zase presodi.

Čeprav je res, da so tvoji argumenti glede čistosti hecni,

ker, po tvoje, jedrski odpadki nimajo nobene veze z jedrsko elektrarno.

In naj te potolažim; nisi edina, ki tako razmišlja.

o.k.,

če so tvoji edini preostali argumenti ti, da ti nekaj podtikam, da se poigravam s tvojimi mislimi in da preobračam tvoje besede,

potem je res bolje, da prenehava s to debato.

Dokler ti tovrstne obtožbe ne utemeljiš, ostanejo preprosto rečeno -laži.

; )

Xyz...se trudim , da ne grem na tvoj osebni nivo, ampak mi očitno ne uspeva.

Ne, ne uspeva ti.

Za kakšno trdo debato, se pa morem pripravit, ker se spotakneš ob vsako besedo, ki tebi ni po volji.

Ni problema. Mogoče je moja pozornost prezahtevna zate. Beri -mogoče.

Je pa nepošteno, da mi pripisuješ podtikanja, poigravanja in preobračanja besed,

samo zato, da prikriješ ali pomankanje tvojega časa za pozornost

ali pomanjkanje pozornosti ali pa je to pač taktika, ki ti omogoča ne razmišljati o tem, kar sem napisal.

Ne vem, kakšne motive imaš za tovrstne izjave in me konec koncev niti ne zanima.

Ti pa nenehno opletaš, najprej se obregneš v mojo logiko, kot da je z menoj nekaj narobe , če tako razmišljam. In da naj se tolažim , ker nisem edina.

Enostavno se niti ne potrudiš, da bi se se spustil na moj nivo, ki ni nič nižji od tvojega, samo misli-dejstva se nekoliko razlikujejo.

To, kar imenuješ tu "obreganje" je le drugačnost mnenja in pogleda.

Moji argumenti niso mišljeni osebno, čeprav jih ti kot takšne jemlješ.

Prav zato sem dopisal, da v tej logiki nisi edina,

ker človek dejansko sliši takšne izjave tudi pri drugih ljudeh.

Je pa očitno, da oba ostajava v debati, ki se je razvila v nama neželjeno smer

in sva oba za to odgovorna. Ne le jaz

in ne le ti.

Lep dan želim.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...