Skoči na vsebino

Jedrska elektrarna Krško

opij

Recommended Posts

:2src: :palec: matr, jst tebe zihr poznam :inocent: ?

od vsega kar si naložil ni ene konkretne stvari, ki bi jo ti naredil in bi odbrodilo sadove...tole kar pišeš o "morali bi, morali bomo itd" je samo polemiziranje. Verjamem, da misliš dobro, samo konkretnih rezultatov, kjer bi ti bil udeležen pa nisem zasledil, sam sem že marsikaj tudi konkretno pomagal in izboljšal in to ne z "morali bi" ampak konkretno z dejanji in akcijami in zato ti oporekam ta tvoj način "reševanja sveta". Lahko je pisati in se delati pametnega in ekološkega, boj težko je pa tudi dejansko kaj narediti...jaz sem že marsikaj, pa nič ne ozaveščam, ker so ljudje že sami po sebi dovolj razgledani in intiligentni in jih nimam pravice "ozaveščati". Lahko samo napišem moje izkušnje in svoj pogled, nikakor pa ne prodajam tujega znaja kot to delaš ti z limanjem linkov in "copy past" člankov, ki se v večini primerov niti ne dotikajo naših krajev in tega prostora.

Zato sem zgoraj tudi napisal, jaz se ukvarjam s tem, da bi preprečil šleparjem vožnjo po naši dolini, ti boš pač napisal koliko strupenih izpušnih plinov to ustvari in koliko lukenj, pa še to boš od nekje prekopiral....

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Deli na socialnih omrežjih

Caki zdej a ti se 50000 napisem da je tole forum! al res NE razumes aa kaj!!!!!!!!!!!!!!!!!! xrolleyesx :xx!:

kar pocnem jaz je pac moja stvar! in kar ti tvoja. TUKAJ pa se pogovarjamo, debatiramo, razmisljamo...

Seeda ce NE razumes pomena in vrednosti ozavescanje, pogovarjanja, debatiranja itn.,. potem NIMA SMISLA, da razglabljava in NIMA smisla, da se vame spuscas in moje pisanje oz, moja mnenja!!!

tako kot IMA smisel kar vi vrtite na vasi TV postaji, kajti ravno MEDIJI so tisti, ki mocno izobrazujejo ljudi, tako IMA smisel govoriti o stvareh katere ali ne poznamo ali pa mislimo, da bi bilo dobro, da jih bolje spoznamo!!!

Zdej, ce se tebi DA prepucavat o tem, kaj je kdo in koliko je kdo naredil v zivljenju, kaze samo na to iz katetrega nivoja se sploh pogovarjas tule!!! In ta nivo ocitno ni tak, ki bi vodil k resevanju!!! Zal.

Pa ti verjamem, da si ze kaj naredil in da se bos kaj naredil!! Ampak zato se vedno lahko pustis drugim da imajo svoje mnenje, da se izobarazujejo, razmisljajo in debatirajo!

Oprosti ampak moram te popraviti: Zal ocitno ne ves in NE razumes kaj pomeni biti ozavescen!

Namrec ce bi ljudje bili ozavesceni, se zdalec ne bi poceli kar pocnemo!! Upam, da razumes nesmisel tega kar si napisal!!!

Konc koncev pa si se ti spustil najprej vame in moje pisanje (kot vecinokrat) x;)x

Pravis da nimas pravice ozavescati - potem pa daj sebe, pa pusti druge da razsmiljajo in ozavescanjo prav tako samega sebe, ce ze res mislis, da nimas pravice!

Konc koncev pa je morda najbolje da pocens kar ti srce veli.

Namrec zelo naravno in clovesko je iskati resnico, se izobrazevati in poglabljati!! Kdor tega ne pocne, (pa ceprav vsaj malo vsi), lahko postane scasoma bolan.

Obenem pa spremijamo sebe, okolico ker sami tako zelimo! In ker okolica vpliva na nas, se lahko tudi branimo tako, da tiste ki na nas vplivajo osvestimo, da tega ne pocno vec! Se posebej kar se tice ekoligije. Ce nam uspe, se toliko bolje.

Tvoje pisanje in govorjenje pa (kljub dejanjem katerih ne poznam) pa NE kazejo po kaksni izraziti aktivnosti s tvoje strani! Temvec o pasivnosti. Namrec ce ze v startu razmisljas, da NI kaj narediti. Zatorej je logicno da se samoiniciativno NE vkljucujes v aktivno resevanje dolocenih okoliscin! Razen, ce v to nisi tako ali drugace prisiljen oz. morda iz kaksnih drugih razlogov, pobude. - Logicen sklep, in ne trditev.

Ah da, moti te moje limanje clankov al kaj x:o)x neverjeten si koliko problemov imas!

Naj ti vseeno tudi se to pojasnim:

VSE kar se tice ekologije se tice VSEH NAS! Sele globalno razmisljanje lahko da sisro sliko in primerno vedenje o razseznosti tako pomembnega vprasanja kot je ekologija ali jedrska energije, itn...

Vecinoma pa pisem ali o zdravju (ljudje smo v vecini na planetu si fizicno podobni), ali pa ekologiji!

In ce pac ti dojemas moje pocetje tebi neprimerno je to pac tvoja stvar, kolega! :vio:

Obenem pa ti tudi ti ne pises samo tvojih izkusenj. Tudi znanje in vedenje je dolcoena izkusanja!

Tudi imeti povezavo, link, pomeni UKVARJATI SE!!! pomeni usmerjanej energije, pomeni razsmilajnje... A OCITNO TE TO MOTI!

TZel opa se strinjam s tem, da je potrebno ukrepati tudi v fizicnem svetu!!

Ampak pozabljas da foru mJE fizicni svet, ker je manifestiran, kjer dobivamo informacije na podlagi katerih ukrepamo, se odlocamo, usmrejamo svoja zivljenja itn!!!

Matr, od direktorja televizije bi resnicno pricakoval dosti vecjo razumevanje vrednosti podajanja informacij!! xrolleyesx :xx!:

Super. Ce se s tem ukvarjas! :palec: Me zanima!

Ce bom videl da je informacija primerna in da lahko v prostor prinese vecje razumevanje, zavest, itn sigurno da dodam (kot pravis prekopiram) informacijo kamor koli se mi bo zdelo primerno! Mar to NI razumljivo!!!!!

Kar pravzaprav govoris pa je, da dvomis v mojo resnicnost prizadevanja, kakor akivnost itn... - vprasaj sebe, zakaj sploh dvomi in od kje te dvomi. Ce si dovolj posten do sebe, si bos sam odgovoril!

Obenem pa, cetudi recim osem najbolj "tazaden" nakladac... kaj imas ti s tem!? x;)x in zakaj tebe to tako zelo moti!? Da te moti pa pac ne mores vec zanikati.

Pa da "tole zadevo" probam spraviti na malo visjo raven, ti povem da me res veseli, da se ukvarjas s prekinitvijo voznje tovornajkov po dolini kjer zivis!

Sploh pa je to zanimiva tema, ki bi jo bilo dobro odpreti tule (recimo novo temo - Transport v Sloveniji); (eno temo imamo ze odprto: Prometne kazni - nove, Bo zaradi višjih kazni manj mrtvih na cestah?).

Ce se ti zdi primerno bi malo vec lahko napisal o tvojih izkusnjeh, ki jih nedvommo imas, ce se z zadevo dlje casa ukvarjas. Tako pa bi bile izkusnje morda tudi tistim, ki jih imajo manj v pomoc.

od vsega kar si naložil ni ene konkretne stvari, ki bi jo ti naredil in bi odbrodilo sadove...tole kar pišeš o "morali bi, morali bomo itd" je samo polemiziranje. Verjamem, da misliš dobro, samo konkretnih rezultatov, kjer bi ti bil udeležen pa nisem zasledil, sam sem že marsikaj tudi konkretno pomagal in izboljšal in to ne z "morali bi" ampak konkretno z dejanji in akcijami in zato ti oporekam ta tvoj način "reševanja sveta". Lahko je pisati in se delati pametnega in ekološkega, boj težko je pa tudi dejansko kaj narediti...jaz sem že marsikaj, pa nič ne ozaveščam, ker so ljudje že sami po sebi dovolj razgledani in intiligentni in jih nimam pravice "ozaveščati". Lahko samo napišem moje izkušnje in svoj pogled, nikakor pa ne prodajam tujega znaja kot to delaš ti z limanjem linkov in "copy past" člankov, ki se v večini primerov niti ne dotikajo naših krajev in tega prostora.

Zato sem zgoraj tudi napisal, jaz se ukvarjam s tem, da bi preprečil šleparjem vožnjo po naši dolini, ti boš pač napisal koliko strupenih izpušnih plinov to ustvari in koliko lukenj, pa še to boš od nekje prekopiral....

free, nima smisla.. če ni prave zavesti. saj še pride x:)x

mogoče so zdj bli taki dnevi, k so bli vsi mal pesimistični

kot posamezniki imamo neverjetno moč.. tega se sploh ne zavedamo! v umu si nikoli ne ustvarimo želje, ne da bi imeli tudi potrebno moč zanjo.

Seeda ce NE razumes pomena in vrednosti ozavescanje, pogovarjanja, debatiranja itn.,. potem NIMA SMISLA, da razglabljava in NIMA smisla, da se vame spuscas in moje pisanje oz, moja mnenja!!!

tako kot IMA smisel kar vi vrtite na vasi TV postaji, kajti ravno MEDIJI so tisti, ki mocno izobrazujejo ljudi, tako IMA smisel govoriti o stvareh katere ali ne poznamo ali pa mislimo, da bi bilo dobro, da jih bolje spoznamo!!!

Zal ocitno ne ves in NE razumes kaj pomeni biti ozavescen!

Namrec ce bi ljudje bili ozavesceni, se zdalec ne bi poceli kar pocnemo!! Upam, da razumes nesmisel tega kar si napisal!!!

Konc koncev pa si se ti spustil najprej vame in moje pisanje (kot vecinokrat) x;)x

Konc koncev pa je morda najbolje da pocens kar ti srce veli.

Namrec zelo naravno in clovesko je iskati resnico, se izobrazevati in poglabljati!!

Tvoje pisanje in govorjenje pa (kljub dejanjem katerih ne poznam) pa NE kazejo po kaksni izraziti aktivnosti s tvoje strani! Temvec o pasivnosti. Namrec ce ze v startu razmisljas, da NI kaj narediti.

Ah da, moti te moje limanje clankov al kaj x:o)x neverjeten si koliko problemov imas!

Naj ti vseeno tudi se to pojasnim:

VSE kar se tice ekologije se tice VSEH NAS! Sele globalno razmisljanje lahko da sisro sliko in primerno vedenje o razseznosti tako pomembnega vprasanja kot je ekologija ali jedrska energije, itn...

Vecinoma pa pisem ali o zdravju (ljudje smo v vecini na planetu si fizicno podobni), ali pa ekologiji!

Matr, od direktorja televizije bi resnicno pricakoval dosti vecjo razumevanje vrednosti podajanja informacij!!

veš v času našega življenja se moramo osredotoči predvsem na naše naloge tu in zdaj in to z konkretnimi akcijami, kako ne razumeš, kaj ti hočem povedati, saj nimam nič proti tebi, sem pa proti pretiranem polimiziranju in drobljenju, ne moremo pa niti osnovnih pogojev v današnjem času ustvart, da bi lahko gradili naprej....

Kar se medija tiče objavljamo in tudi bomo še v naprej vse pereče probleme, tudi odgovore in reakcije, tko, da naj te to ne skrbi in to je tudi ena od konkretnih zadev, ki jih počnem....

Zelo dobro vem kaj je ozaveščenost in zagotavljam ti, da so ljudje zelo ozaveščeni, le pogojev nimajo, da bi tudi to sprovajali v real, da ti ljudje tudi morajo živeti, graditi dom, vzzgajati otroke in da se z samimi problemi ekologije enostavno ne morejo ukvarjati, ker jim država in ostali pogoji ne omogočajo, da bi to lahko piočeli, imajo drugih vsakdanjih problemov preživetja več, kot lahko podelajo...Zato sem napisal, da je nepravično, če misliš, da ljudje niso ozaveščeni....

kar se srca tiče se strinjam samo prav vse kar ti on veli pa tudi ni za vsakega in je potrebno tudi malo selekcije delat, da nisi moteč okolici...

Nikakor se ne strinjam z tvojo trditvijo o moji pasivnosti, vendar pač ostajam na tleh in v danih možnostih..ne morem se spraviti na neko farmacevsko družbo, lahko pa ugašam doma luči in gledam da e čim manj vozim z avtom in seveda tudi vse ostale aktivnosti, ki so v mojem dosegu...

Tvoje limanje linkov me resnično moti, ker včasih tudi kakrega odprem, potem pa vidim da gre vse po istem kopit, sam me zmeraj manj moti, ker jih zmeraj manj tudi odpiram...pa ne zameri...

veš free, zaenkrat se moramo odločati med tistim kar imamo in med načinom življenja ki ga živimo...nekomu pač elektrika ni pomembna, meni je, ker bi ne znal živeti brez nje. Do drugih oblik alternativne proizvodnje bo preteklo še kar nekaj časa, da bodo tudi ekonomsko sprejemljive, takrat se ne bo več treba kregati ali Krško ja ali ne, ker ga nebo prav noben problem zapreti, dokler pa teh pogojev ni, je pa prav vseeno ali pišemo tukaj romane ali ne...edino kar bi lahko pripomogli je v tem, da bi poizkušali v tem najti neko ekonomsko računico z podporo ustreznih državnih organov, seveda zopet na račun davkoplačevalskega denarja, a to je pa že druga zgodbica...

kaj mene v takih debatah moti, oz. zakaj sem sploh kaj napisal...

sem za premik, za konkretne ideje, kako zadeve izboljsati, le da se do zdaj nobenega konkretnega predloga nisem zasledil, samo humanitarne, ekoloske ozavescene ideje in sanjarenja. manjkajo mi alternative stanju, kot ga imamo, nekaj konkretnega, drugace je zal samo debatiranje prakticno brezpredmetno :o|o:

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

sem za premik, za konkretne ideje, kako zadeve izboljsati, le da se do zdaj nobenega konkretnega predloga nisem zasledil, samo humanitarne, ekoloske ozavescene ideje in sanjarenja. manjkajo mi alternative stanju, kot ga imamo, nekaj konkretnega, drugace je zal samo debatiranje prakticno brezpredmetno :o|o:

:palec: prav o tem jaz vseskozi pišem...se popolnoma strinjam s teboj, kje so vsi tisti zeleni, kje so konkretne akcije....razen nekaj individualnih sončnih elektraren nič od tega.....že eno leto pridobivamo soglasja za postavitev take elektrarne na osnovni šoli, moj sosed ne more dobiti dovoljenja za postavitev veternice, na primorskem še sedaj ni vse rešeno za postavitev veternic, za vodotoke so sprejeli nove podzakonske akte in na osnovi teh občinske odloke, ki omejuje take posege......polna usta politikov, administracija pa po svoje....pač še ni napočil čas in edino kar ostane je, da pometamo pred svojim pragom...

sem za premik, za konkretne ideje, kako zadeve izboljsati, le da se do zdaj nobenega konkretnega predloga nisem zasledil, samo humanitarne, ekoloske ozavescene ideje in sanjarenja. manjkajo mi alternative stanju, kot ga imamo, nekaj konkretnega

Saj to je ok, tudi mnogi drugi so za konkretnost,

a je ta očitno zaenkrat še prepovedana.

Kakšni so dejanski motivi tistih, ki alternativne vire onemogočajo,

pa lahko le ugibamo ($$$?).

Obstajajo področja po svetu, kjer se "sanjarjenja", kot jih ti imenuješ, uresničujejo

in nočne more, kot bi jim rekel jaz, korak za korakom onemogočajo.

Jaz ne vidim nič neugodnega na sanjalcih, nasprotno,

so ravno oni premnogokrat tisti, ki dajejo in ustvarijo idejo.

Mora pa obstajati povezava med njimi in tistimi, kateri tej ideji dajo prosto pot

oz. jo "materializirajo".

me veseli ,da se pogovarjajo bolj "normalno" :vio: :palec:

pretirano polimiziranje je potemtakem obojestransko x;)x sicer pa si sam izzval debato z menoj.

vse pereče probleme objavljate? moram pogledat ce res... xrolleyesx :inocent:

hja no, stvar presoje kaj je perece ali ne x:o)x sicer pa zelo fajn, da govorite sploh! :palec:

tisto tvoje napisano kar sem oznacil s plavim enostavno kaze na delno nerazumevanje.

Res je kar pises, toda kljub temu to se vedno pomeni da NI dovolj osvescenosti. Kajti ce bi bila, bi si ljudje naredili pogoje, ki jih potrebujejo!

Obenem pa, ce ljudje lahko gledajo zvecer televizijo, se lahko ukvarjajo tudi s cem drugim! na primer ekoloskimi problemi. ampak, ker sedaj to se ni nujno potrebno, se pa pac ne.

Ob zavesti ap primanjkuje tudi politicne volje! Volje spremeniti v sirso korist. In cetudi volja je, je spet potrebno imeti dovol jzavesti, da je aktivnsot primerna! Eno z drugim! Drugace ne gre.

Strinjam se s tem, da ni lahko ziveti vsakodnevno zivljenje in se ob tem boriti ter zavzemati za neke ekoloske spremembe. A to je odlocitev posameznika kam bo dal energijo!

Mnozicno se po svetu ljudje odlocajo za tovrstne poklice in placano delo v organizacijah, k ise ukvarjajo z ekologijo, osvescanjem itn. Tudi mnoga podjetja vedno bolj zaposlujejo ljudi, ki iscejo ekoloske resitve za recimo proizvodnjo, odpadke itn...

Ljudje puscajo dobro placane sluzbe in delajo manj placane, ker sledijo sebi. Vse vec ljudi se zaveda, da so kratkorocne ekonomske netrajnostne resitve neprimerne. Svojim otrokom lahko pustimo primeren svet samo s trajnostnimi resitvami.

Navidezno zacaran krog! - ki pa NI zacaran, ker ne bo mogel biti! ker NIC NI STATICNO!

kaj pomeni po tvoje "po istem kopitu"? :inocent:

ne vem kaj pricakujes, vecinoma pa so (vsaj meni) zanimivejse problematike, diskusije in mnenja ter trditve.

s pdoaj rdece napisanim se pac NE morem strinjati.

Ni vseeno ce o tem govorimo (tudi tukaj) ali ne, LAHKO naredimo tudi kaj drugega kakor iscemo ekonomske resitve! Recimo osvescamo ekonomiste, da podajajo "boljse ekonomske resitve" x;)x n se mnogo vec. Ravno pomanjkanje zavesti pa sprozi taksno razmislajnje kot ga imas - da ne moremo!

Ko pa vedno lahko!

Ko sem govoril z dr. Patrick Flanaganom (priznanim genijem) je povedal: "Razlika med menoj in drugimi je v tem, da jaz razpolagam z dosti vec informacij!" (nekaj takega). Namrec ze v zelo mladih letih je prebiral tudi do 10 knjig na noc, med tem ko so se njegovi vrstniki igrali na ulici, on doma skorajda ni poznal, saj so se neneho selili.

Zakaj to pisem oz. kaj hocem povedat: Ce imas znanje imas tudi doloceno moc. Ce imas moc pa lazje spreminjas okoliscine ali pa vsaj vplivas nanje.

Zato pa je tako zelo pomembno da govorimo, osvescamo, ali pa cetudi samo razmisljamo o zivljenju in vsem tem kar nosi s seboj.

veš v času našega življenja se moramo osredotoči predvsem na naše naloge tu in zdaj in to z konkretnimi akcijami, kako ne razumeš, kaj ti hočem povedati, saj nimam nič proti tebi, sem pa proti pretiranem polimiziranju in drobljenju, ne moremo pa niti osnovnih pogojev v današnjem času ustvart, da bi lahko gradili naprej....

Kar se medija tiče objavljamo in tudi bomo še v naprej vse pereče probleme, tudi odgovore in reakcije, tko, da naj te to ne skrbi in to je tudi ena od konkretnih zadev, ki jih počnem....

Zelo dobro vem kaj je ozaveščenost in zagotavljam ti, da so ljudje zelo ozaveščeni, le pogojev nimajo, da bi tudi to sprovajali v real, da ti ljudje tudi morajo živeti, graditi dom, vzzgajati otroke in da se z samimi problemi ekologije enostavno ne morejo ukvarjati, ker jim država in ostali pogoji ne omogočajo, da bi to lahko piočeli, imajo drugih vsakdanjih problemov preživetja več, kot lahko podelajo...Zato sem napisal, da je nepravično, če misliš, da ljudje niso ozaveščeni....

kar se srca tiče se strinjam samo prav vse kar ti on veli pa tudi ni za vsakega in je potrebno tudi malo selekcije delat, da nisi moteč okolici...

Nikakor se ne strinjam z tvojo trditvijo o moji pasivnosti, vendar pač ostajam na tleh in v danih možnostih..ne morem se spraviti na neko farmacevsko družbo, lahko pa ugašam doma luči in gledam da e čim manj vozim z avtom in seveda tudi vse ostale aktivnosti, ki so v mojem dosegu...

Tvoje limanje linkov me resnično moti, ker včasih tudi kakrega odprem, potem pa vidim da gre vse po istem kopit, sam me zmeraj manj moti, ker jih zmeraj manj tudi odpiram...pa ne zameri...

veš free, zaenkrat se moramo odločati med tistim kar imamo in med načinom življenja ki ga živimo...nekomu pač elektrika ni pomembna, meni je, ker bi ne znal živeti brez nje. Do drugih oblik alternativne proizvodnje bo preteklo še kar nekaj časa, da bodo tudi ekonomsko sprejemljive, takrat se ne bo več treba kregati ali Krško ja ali ne, ker ga nebo prav noben problem zapreti, dokler pa teh pogojev ni, je pa prav vseeno ali pišemo tukaj romane ali ne...edino kar bi lahko pripomogli je v tem, da bi poizkušali v tem najti neko ekonomsko računico z podporo ustreznih državnih organov, seveda zopet na račun davkoplačevalskega denarja, a to je pa že druga zgodbica...

odvisno kako na zadevo gledas.

ce ne bi debatirali bi clovek se vedno v votlinah zivel! x:o)x

sicer pa ce imas taksno mnenje, bodi vzgled in na dan s KONKRETNO besedo!! x:o)x pa da te vidimo!!

Jasno pa, ce imas zavest, imas energijo, je edino potrebno le to udejaniti na zemlji! konkretno v vsakdanjem zivljenju! TU pa nastane problem pri vecini ljudi na tem planetu, ker treba preko vse astralne navlake, lastnih vzorcev itn. Tudi zato je premalo storjenega.

Ampak najprej je potrebno ozavestiti stvari, da jih lahko sploh razumemo! In zato je potrebno spregovoriti o tezavah, sicer ni niti pogoja, da se isce nacine kako nekaj spremeniti.

Sele potem, ko znanje, vedenje, ter volja so pristoni, lahko nekaj spremenimo, udejanimo!

- neznanja: Kako bom iskal alternativni vir, ce pojma nimam o fiziki ter o tem kako in kje ga iskati?

- nevoljnost: Kako bom sprovedel znanje z vsemi moznostmi ki jih imam o tem, kako zamenjati obstojec pogon s trajnostnim, ce to ni v mojem interesu ali interesu korporacije za katero delam?

- znanje + ljubezen (s tem pogum) + volja = sprememba (s tem udejanjanje).

pa ne mene poslusat prevec, sam nakladam neki, in pojma nimam kaj govorim xcivx :vragec: x:o)x :o|o:

Sem že v eni drugi temi napisal pa bom še tukaj.

Spremembe so nujne, drži.

Toda kakšne, kdaj, kako?

Gledal v eni oddaji na TV - mislim da je bil Discovery - mnenje je da smo čas za soft varianto rešitve že zamudili.

Ostaja samo še hard varianta, torej razpad družbe in sistema kot ju poznamo zdaj.

Ni vprašanje ali bo ali ne bo tako, vprašanje je samo kdaj.

Kaj lahko storimo, kaj lahko kdorkoli stori da se to prepreči?

Nič.

Kaj torej lahko storimo?

Da delamo na tem da bo nov začetek po padcu lažji, da se znanje pridobljeno do sedaj ne izgubi, da se ne bo ponavljalo starih napak.

Nekdo bi temu rekel pesimizem, jaz mislim da je to realnost.

Ekonomija pred življenjem, kapital pred človekom.

Pet procentov ljudi ima v rokah 95% svetovnega kapitala.

In misliti da se bodo samo zaradi lepih besed odpovedali temu, je naivno.

Pa še nekaj kar delno paše v to temo

http://www4.slikomat.com/08/0609/nxx-Tzar-B.png

http://www4.slikomat.com/08/0609/2lr-untitl.jpg

Tzar Bomba - najmočnejša termonuklearna eksplozija kadarkoli.

Prvotno dizajnirana za moč 100 MT(megaton), za test zmanjšana na 50 MT(po nekaterih podatkih 58 MT)

Uradno - 100 MT eksplozija bi povzročila preveliko emisijo radioaktivnega materiala v ozračje.

Neuradno - 100 MT eksplozija bi lahko povzročila nuklearno reakcijo zlitja atomov dušika v atome silicija.

Dušik pa predstavlja 80 % naše atmosfere.

So se takrat sploh zavedali s čim se igrajo?

Se zavedajo zdaj?

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

ja, tkole je; ene par (dve, tri) Tzarke fuknejo in bo konc. THE END

Osebno pa milsim, da v primeru JEK katastrofe (katera realno JE možna), nas ne bi obveščali pravočasno. Boli jih patak :vragec:

Provzaprov pa...kam bi pa bejžal? To so take hitrosti, da neb mogu uit, edin rudnik bi te mrbit (kratkoročno) lahko zaščitil, sam ne morš bit pod zemlo tok časa (razpadna doba).

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

ne bit taki pesimisti, no!

tudi zavest ljudi z denarjem se lahko spremeni, če jo pravilno usmeriš. Človek, ki ima veliko denarja, je še vedno človek.. enak vsem nam, in želi, tako kot vsi mi, da bi bil srečen.

zadeve se obračajo na bolje.. ljudje se prebujajo in tudi do takih, ki lahko premaknejo zadevo z enim prstom, bo to prišlo.

:2src: :palec: :palec: x^x

ne bit taki pesimisti, no!

tudi zavest ljudi z denarjem se lahko spremeni, če jo pravilno usmeriš. Človek, ki ima veliko denarja, je še vedno človek.. enak vsem nam, in želi, tako kot vsi mi, da bi bil srečen.

zadeve se obračajo na bolje.. ljudje se prebujajo in tudi do takih, ki lahko premaknejo zadevo z enim prstom, bo to prišlo.

Tole bo morda koga zanimalo:

http://www.politika.co.yu/rubrike/Tema-ned.../t35281.lt.html

lalala

pfej :vragec: , jebela cesta, še premal sm paranoična :eek:

da se nau kdo čudil ko bodo ribe, v velikosti kitov, vlekl vun iz Save, pa ko bodo folku, živečemu nizbrdo Savi začele poganjat škrge xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Ja. super, da si dal link! :palec:

citiram:

incident se desio uoči poslednjeg remonta NEK-a koji je malo prolongiran, pa se nakupilo tricijuma koji "smo u jednom trenutku morali da ispustimo u Savu", objašnjava Stritar (direktor NK)."

Smiljana Jurečič, iz Saveza ekoloških pokreta, upozorava, međutim, da nigde i nikad nije dokazano da su zakonom dozvoljene količine zračenja – zdrave, odnosno da ne ugrožavaju zdravlje ljudi. Dodaje da su lekari u inostranstvu potvrdili da "ne možemo govoriti o najnižoj količini zračenja koja nije štetna po život", jer takva "najniža granica" jednostavno ne postoji.

Administracija iz Ljubljane već 17 godina ne uspeva da pronađe (siromašniju) opštinu koja bi prihvatila da u svom ataru deponuje radioaktivni otpad.

nisem se vse prebral, ekr se mi mudi...

v glavnem podn :xx!:

NUJNO je iskanje in vpeljava drugacnih virov energije 100% !!!

ok, pisem dalje oz, odgovarjam:

podn res. :xx!:

je pa vprasanje koliko je tale prispevek nekega srbsega novinarja, ki ni niti podpisan tocen!? xrolleyesx :inocent:

Sem že v eni drugi temi napisal pa bom še tukaj.

Spremembe so nujne, drži.

Toda kakšne, kdaj, kako?

Gledal v eni oddaji na TV - mislim da je bil Discovery - mnenje je da smo čas za soft varianto rešitve že zamudili.

Ostaja samo še hard varianta, torej razpad družbe in sistema kot ju poznamo zdaj.

Ni vprašanje ali bo ali ne bo tako, vprašanje je samo kdaj.

Kaj lahko storimo, kaj lahko kdorkoli stori da se to prepreči?

Nič.

Kaj torej lahko storimo?

Da delamo na tem da bo nov začetek po padcu lažji, da se znanje pridobljeno do sedaj ne izgubi, da se ne bo ponavljalo starih napak.

Nekdo bi temu rekel pesimizem, jaz mislim da je to realnost.

Ekonomija pred življenjem, kapital pred človekom.

Pa še nekaj kar delno paše v to temo

Tzar Bomba - najmočnejša termonuklearna eksplozija kadarkoli.

Prvotno dizajnirana za moč 100 MT(megaton), za test zmanjšana na 50 MT(po nekaterih podatkih 58 MT)

Uradno - 100 MT eksplozija bi povzročila preveliko emisijo radioaktivnega materiala v ozračje.

Neuradno - 100 MT eksplozija bi lahko povzročila nuklearno reakcijo zlitja atomov dušika v atome silicija.

Se zavedajo zdaj?

se čist strinjam s tabo samo nekateri še vedno nočejo videti resnice......v resnic lohk sam mal počasnej padamo, padli pa bomo zagotovo....

denar in ekonomija zaenkrat še ne bosta dvignili rok od zasluškarstva in bogatenja, ne briga jih za jutri in za folk in tudi za ekologijo, važno je danes in čim več....pa tudi vojska dela naprej mimo vseh norm....mi pa lahko vpijemo, kričimo in modrujemo v nedogled, pa s tem ne bomo prav nič naredili....na žalost je tko.....

poglejte kaj si lahko naša država privošči, za dva dni so ohromili ves promet zaradi prihoda Busha, zaprli zračni prostor, odpovedali lete, nekaj jih preusmerili v Graz in Maribor, naredili obroč nekaj sto varnostnikov in specialcev okoli kliničnega centra, onemogočili državlljanom normalno gibanje in tudi prihod v službo in iz nje...pa "nikome ništa", pač tko so določil in tko mora bit, pa če se na popek postavmo.

Tko j tud z ostalim, sem že napisal katere in kake ovrje so, da bi nam bilo sploh možno kaj narediti okoli alternativne energije, ljudje so vložili svoje prihranke v to, sedaj pa dovoljenj ne dobijo, da bi to lahko realizirali. Pa lahko free iz stotih linkov analiz in ugotovitev to dokazuje, a premaknilo se ne bo nič, ker tisti, ki o tem odločajo ne berejo linkov in jih niti ne zanima, njih zanima stolček in materialno bogatenje.....Omenjena bila civilna inciativa....kaj pa je že kaka naredila, vedno se na koncu sesuje, k nekdo "prestopi" v vrste materialnih koristi....

xrolleyesx Ekonomija pred življenjem, kapital pred človekom.

ZA KANČEK PREVEČ DAVIDA ICKEA x;)x

Vsaka ovira je priložnost.

xrolleyesx Ekonomija pred življenjem, kapital pred človekom.

ZA KANČEK PREVEČ DAVIDA ICKEA x;)x

Me en k*** briga kdo je to in kaj je rekel ali napisal.

In s čim meriš da si ga v mojem tekstu našel "za kanček preveč"?

Pišem o tem kar vidim, preberem, slišim, in podam svoje mnenje.

In če ti ni všeč, Bog ti pomagaj... xnckrivx x:Dx

In tistega kar napišem ne primerjam z mnenji "znanih imen".

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Pišem o tem kar vidim, preberem, slišim, in podam svoje mnenje.

In če ti ni všeč, Bog ti pomagaj... icon26.gif icon_smile_big.gif

In tistega kar napišem ne primerjam z mnenji "znanih imen".

TI ŽE VEŠ!!

Vsaka ovira je priložnost.

TI ŽE VEŠ!!

x:Dx x^x

Menda ja... x;)x

Sicer pa ni pomembno čigava mnenja ali mišljenja se odražajo v mojem.

Pač menim da tako je, kot sem napisal, da imamo le še to možnost.

Vprašanje je le kdaj bo do tega prišlo.

Jasno da to niso moje ugotovitve, ampak podatki nabrani iz raznih medijev.

In na podlagi tega sem pač ustvaril mišljenje kakršno sem.

Se zavedajo zdaj?

ne bi rekel...kvecemu trial&error...

vprasanje sicer, koliko je na tej neuradni teoriji..pa saj so na zacetku razvoje nuklearne tehnike bile celo teorije, da bi cepitev sprozila neustavljivo/neskoncno verizno reakcijo, ki bi zbrisala vse :O:

Sometimes I wish

my face wouldn't use its freedom of expression

http://www.triumphrat.net/images/smilies/Cigar.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...