free 8. april 2009 Prijavi Deli 8. april 2009 Posledice černobilske nesreče je čutiti še danes http://www.pozitivke.net/images/articles/20090401232453618_1.jpgDve desetletji po katastrofalni eksploziji na jedrski ploščadi v Černobilu radiacija še vedno povzroča upadanje števila insektov. Raziskovalna skupina, ki proučuje okolico okoli Černobila, je povedala, da »med upadanjem insektov in kontaminacijo obstaja močna povezava«. Najbolj prizadeti so čmrlji, metulji, kobilice, kačji pastirji in pajki. Ista raziskovalna skupina je podobno študijo izvedla na populaciji ptic in ugotovila, da so številne ptičje vrste še danes močno prizadete zaradi katastrofe. Iz >> Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 8. april 2009 Prijavi Deli 8. april 2009 A je kdo gledal zadnjič po TV pri Tedniku (se mi zdi) je blo o tem, da s ponudbo 10% ceneje za gospodinjstva GEN-I v bistvu zavaja potrošnike.. ker celotni znesek ni 10% manjši, ampak pride le kakih par evrov manj.. Pa kako GEN-I nekam netransparentno posluje oz. državni denar 'ponikne'... nevarnosti nukleark niso niti omenjali (grr!!) Zadnjič pa slišala po radiu, da IstraBenz, ki je v precejšnji meri bila lastnik GEN-I ali nekaj takega, dolguje 900+ mio EUR..?!! Kako lahko take neresne firme ogrožajo varnost celotne države & še sosednjih držav? & kolikšen je dejanski delež Istrabenza? nekje sem slišala (zdi se mi, da po TV) in prebrala da 50%, Finance pišejo 25% (a so že prodali?)Hmmm..?!! Tole je tud zanimivo, drgač: "Če država družbi GEN-I onemogoči monopolno prodajo elektrike iz nuklearke, je ta družba komaj še kaj vredna" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 8. april 2009 Prijavi Deli 8. april 2009 Sej to je glavni problem Slovenije! Pa tudi nekaterih drugih drzav. - Ker je prevec monopolno; namesto da se z elektriko oskrbujejo obcine, lokalne skupnosti itn lokalno!Ce JE Krsko oskrbuje Slovenijo z recimo 50% elektrike, pomeni, da ce crkne, smo v .... torej temi! Ce pa bi se oskrbovali na znatno vec podrocjih oziroma lokalno, bi kljub temu, da neka recimo HE, ali vetrna, ali soncna, ali kaksna drugacna elektrarna, na recimo obnovljive vire energije preneha delovati, bi to zlahka nadomestili z vecjo proizvodnjo druge ali okoliske.To bi prinselo tudi vec delovanih mest, manjso naseljenost v mestih, boljsi lokalni razvoj itn. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Dancerka 14. april 2009 Prijavi Deli 14. april 2009 No, pravkar sem na Valu 202 poslušala oddajo iz Brežic ob 12h, vodila Irena Majcen ali nekaj takega. Spet večinoma samo zavajanje ljudi kako so JE čist in okolju prijazen vir energije itd.Seveda sta bila 2 sogovornika od treh pristaša JE, g. Novšak iz Gen in direktor Stritar - 'tu v imenu uprave, ki skrbi za varnost' in pa 1 okoljevarstvenik - izgleda obstaja Zeleni krog Krško, ki je skeptičen do informacij, s katerimi pitajo ljudi vodilni iz JE lobija. Bilo je rečeno, da obstoječa JE proizvede 50% energije, proizvedene v SLO, a polovica tega pripada Hrvaški, torej je 25% za Slovenijo. (Nato procentualno sledijo TE: Šoštanj, Trbovlje, ?delno tudi Ljubljana?, in nato HE: Dravske, Savske, Soške) Bilo je rečeno, da 'če bi celotno površino Slovenije pokrili s sončnimi celicami, ne bi mogli proizvesti toliko el.energije kot 1 JE'?(Prosim za komentar, glede na to, da je nekdo menda rekel, da bi bilo dovolj dati sončne celice na 5% površin Slo.?)Se lahko to kako preveri? Ali je bilo mišljeno, če se zmanjša poraba energije, ali kako? Okoljevarstveniki pravijo, da bi bilo bolj smotrno dati sredstva v zmanjšanje porabe energije: tehnologija, ki porabi manj elektrike, izgradnja bolj varčnih naprav in objektov in izobraževanje ljudi-? 's tem zadnjim se strinjamo vsi', je zaključila novinarka (ne vem, če ista kot prej, ali ne, ona prej se mi je zdela čisto preveč na strani JE oz. premalo provokativna z vprašanji in niti 1x ni rekla 'Dokažite' hmm..)Tudi meni se to zdi najbolj smiselno! zadnji stavki gostov pa seveda: 'Slovenija potrebuje JE''Slovenija potrebuje več informacij'tisti vodja varnosti pa: 'se strinjam z obema' (?) ter da se bodo trudili, da bo vse varno - Ha! okoljevarstveniki so rekli, da so imeli v gosteh profesorja iz ZDA ki je dokazal, da prihaja do kopičenja radioaktivnih snovi v okolici jedrskih objektov, strokovnjak za varnost pa, da to ni znanstveno dokazano, da ni ustreznih študij (?) - da spremlja znanstveno literaturo in ni zaznal nič takega, in da so merjenja pokazala vse v 'mejah naravne radioaktivnosti', 'zdravniki spremljajo zdravje ljudi, in nič takega opazili'...?Zdaj mene zanima, kako oni to merijo & spremljajo, in kaki so standardi? (pri nekih drugih merjenjih s strani Elektra so bili standardi tako visoko postavljeni, da ni blo šans, da bi lahk izmerili več kot 'dovoljeno'?!)(in kaj on bere? domnevam da priročniki in glasila nuklearnega lobija že ne bodo objavljala kaj takega!!) Glede skladiščenja visoko radioaktivnih odpadkov pa, ki menda ni urejeno nikjer na svetu, 'Zakaj bi se obremenjevali s tem? problem, ki ga lahko odložiš nekaj desetletij v prihodnost, sploh ni problem' - Halo??!!nato je rekel, da bi blo bolj za razmišljat o ponovni uporabi tega goriva - ampak neki zgradit, pa šele potem razmišljat, men je to jako sumljivo... (pa se mi še zdi, da sem na netu brala, da so načeloma nekako proti temu, ker bi se lahko tako tehnologijo uporabljalo za izdelovanje orožja/bomb? bi morala še preverit...) Bolj me spominja na slavne misli: 'Za mano potop' - čez nekaj desetletij bodo glavni akterji itak že upokojeni ali 'na drugem svetu', pol pa naj se drugi ukvarjajo s tem...?!! se pa strinjam, da trenutna kriza nakazuje, da bi blo rešitve iskati v okoljsko bolj sprejemljivem načinu življenja...Samo JE to zagotovo niso!!Okoljevarstveniki se bojijo, če ne bo spremenjenega načina življenja, da bo čez 30, 40 let treba še 3., 4., 5., 6. blok... in da bi znali v končni fazi imet 2. blok JE in 6. blok TE Šoštanj... Menda pa so zunaj Brežic ljudje bolj skeptični do nuklearke! Le zakaj! Seveda imajo službe tam njihovi prjatli in najbližji, pa še prepričujejo jih, kako je vse skupaj varno, že ves čas!!Novšak pa: 'Tisti, ki so blizu, z večjo zanesljivostjo gledajo na zaposlene in odgovorne'?!! Halo!! Če bo ponovitev, priporočam poslušati!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 20. februar 2012 Prijavi Deli 20. februar 2012 O tem oz. o sončnih elektrarnah govori v temle videu: Ekomatika 6: Sončne elektrarne, nove možnosti za bolj zeleno prihodnost Bil sem den redkih v slo. ki je bil na tem predavanju strokovnjaka ki je potekal v ljubljani v državnem zboru. Prisotenih je bilo zelo malo ljudi. Še danes mi je žal da predavanja nisem posnel.Nekaj o tem kar je povedal sem že pisal morda v tej temi, morda v drugih tukaj. Govoril je o tem da so sevanja večja kot se govori. Govoril je, da sevanje iz Krškega precej nese v smeri proti Ljubljani. Govoril je tudi o Japonski ki ima zelo veliko J. elektrarn in kako je največ ljudi bolanih v hribih kjer elektrarn ni, temveč se negativnost elektrarn prenaša tudi prek dežja v hribe. Priznani strokovnjak z ekipo raziskuje JE in vplive na mednarodni ravni že vrsto let, torej raziskujejo podatke, zgodovino, testirajo itn.Na japonskem menda zelo konkretno beležijo vplive JE pri njih, prav tako so menda ena redkih držav sploh, ki ima shranjene določene arhiske podatke o tem. V veliko drugih držav po svetu pa temu menda ne dajejo dovolj poudarka. Morda sta Japonsko v tem smislu izučila Hisorhima in Nagasaki. Očitno pa vseeno ne dovolj, da so zgradili toliko JE.Govoril je tudi o vplivu sevanja na prehrano. Poudaril je, da so živali posebej dovzetne za sevanja (govedo itn) in voda. Mislim da tale video dovolj pove:http://www.youtube.com/watch?v=VuiWFVamQWg&feature=related Bilo je rečeno, da 'če bi celotno površino Slovenije pokrili s sončnimi celicami, ne bi mogli proizvesti toliko el.energije kot 1 JE'?(Prosim za komentar, glede na to, da je nekdo menda rekel, da bi bilo dovolj dati sončne celice na 5% površin Slo.?) okoljevarstveniki so rekli, da so imeli v gosteh profesorja iz ZDA ki je dokazal, da prihaja do kopičenja radioaktivnih snovi v okolici jedrskih objektov, 1 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 2. marec 2012 Prijavi Deli 2. marec 2012 Are you at risk of a nuclear accident? More than 400 nuclear reactors operate around the world right now. There’s a very good chance that you, your family or your friends live close enough to one to be directly affected by a disaster like the one that happened at the Fukushima Daiichi nuclear power plant on March 11, 2011. Please click on the link to see YOUR country with this interactive map: http://act.gp/wuJI5i (karta JE po svetu) - seveda, najbolj razviti ogrožajo vse druge. 1 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 24. marec 2012 Prijavi Deli 24. marec 2012 Ma kaaakiii Krško , ... a bo treba še kaj hujšega kot Černobil + Fukušima, da bodo slepi bedaki ( znanstveniki + politiki ) spregledali svoje bolane zmote ? ! ? Če nebo zopet prepozno ... ? B + # 1 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 24. marec 2012 Prijavi Deli 24. marec 2012 Pisanje na forumu sicer lahko koga vzpodbudi, da se tudi konkretneje loti problematike jedrskih elektrarn, da morda ko pride čas in se bo potrebno odločiti kakšne vire energije želimo, lažje odloči o tem; toda to vsekakor ne bo dovolj. Politiki, znanstveniki... vsi smo ljudje. Znanstvenika od ne znanstvenika ločuje zgolj kakšna končana šola več in delo ki ga le ta opravlja. Torej so v manjšini. Dokler so v manjšini pomeni tudi to, da se večina s tem očitno strinja, ali pa ji je vseeno. Tako torej ne more biti drugače kot je, če večina ne bo želela in naredila drugače. 2 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 25. marec 2012 Prijavi Deli 25. marec 2012 Ja, ampak četudi večina izglasuje po njihovo, potem ona vladajoča manjšina naredi po svoje, kot se bo verjetno zgodilo tudi danes v Sloveniji . Žal , med takimi barabami živimo. B. + # 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
sin 26. marec 2012 Prijavi Deli 26. marec 2012 Ja, ampak še vedno smo mi tisti ki te barabe volimo! Prelaganje odgovornosti na druge tudi ni preveč pametno in zdravo početje, kajne. Narod ima vedno moč da se upre, če to želi in meni da je tako prav. Po svetu se to že dogaja. Tudi pri nas so bile predčasne volitve, ne glede na izzid ki je sedaj, so vseeno bile in tega ne moremo zanikati. Kako pa ti vidiš da bi bilo potrebno urediti, pridobivati energijo v Slo. sedaj in bližji prihodnosti? 1 Citiraj http://shrani.si/f/3c/LU/qflxJd/ego-eco.jpgNe meči svinjam biserov! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 26. marec 2012 Prijavi Deli 26. marec 2012 Hja, saj so še nedaleč od Kamnika, v Šmarci nekaj let nazaj onesposobili onega iznajditelja posebne vetrne elektrarne . In jo je moral podreti . In tudi na Golem Rebru so morali podreti kar so že začeli graditi , medtem ko imajo naši južni bratje na Hrvaškem na desetine Vertnih Elektrarn !!! In kaj naj si jaz potlej domišljam in repenčim, če pa te na vsakem koraku hočejo onesposobiti-uničiti ? In, jaz da sem take bedake volil ?? Nikoli ! Problem je, ker nobenega nisem, Kajti sploh Nobenega primernega kandidata NI bilo ! Žal, takle mamo . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.